Hrvatski fašizam na Jadranu

Krivokapic

Post by Krivokapic »

nisam nikada nikakvih problema imao na moru(normalno dalmacija ;))
Vodenjak

#27 Re: Hrvatski fašizam na Jadranu

Post by Vodenjak »

dr. wrote:Čitajući komentare na pincom.info, ostao sam zaprepašten rasističkim ispadima Hrvata iz RH. Evo samo nekih komentara u kojima poručuju da se ne ide na Jadran. Ja sad definitivno znam da im nikad ni dinara neću dati na Jadranu. Radije ću u Tunis i Egipat:

Pozdrav domobranu a vas turci jebava ćaća. Lažete di stignete, marvo jedna. Na našem lipom plavom moru se ne može ostati od vašeg smrada.
dalmatinac, 31.7.2005 19:25:53

I podrška braći Hrvatima iz lipe naše u Hercegovinu i Bosnu. I nije istina da mi tamošnje Hrvate ne volimo. Svi smo mi jedan narod i jedna duša. Ako triba i sa cetnicima se ujedinit a protiv vas poturica, marvo jedna.
dalmatinac, 31.7.2005 19:29:00

A kod Neuma ćemo napravit najveći i najlipši most na svitu i pomoći vam da imate pristup na otvoreno more, marvo jedna. A vi uživajte i kupajte se u Neumu a svoj smrad nemojte donosit u lipu našu. Ostavite ga u Bosni.
dalmatinac, 31.7.2005 19:31:41
Nego, @dr, ako dobro vidim (a vidim!) ovdje se radi o tri posta iste osobe!

Pa *ebo ga ti, i na ovom forumu ima barem pet ovakvih sa predznakom koji tebi pashe!

A vi raja, sta ste se ba zapalili na svrljanje jednog idiota?
Ko eto, niste znali da je ovaj rat izbacio na povrsinu svo moguce djubre iz svakog naroda sa nasih prostora? :-)
A ovog dalmatinca (ako je dalmatinac!) mozda izbacilo more, ko ce ga znati... Nece ni more svasta! :D

A ti hecime cuvaj te dinare, ko zna, mogu ti i zatrebati! :D
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

U Zadru u mnogim kaficima i na izlozima nekoliko prodavnica (kao ukrasne slike) na udarnim mjestima u gradu sam vidio slike Ante Gotovine. U tim trgovinama naravno nisam zelio kupovati. A, shvatio sam da u cijelom tom gradu pa i toj zemlji uglavnom nisam nista kupio. Svim sam se natrpao u Bosni, jeftinije je 8-)

A, bio sam u kaficima na Viru koje drze Bosnaci... Jedno petinu tog ostrva ionako vec drze Bosnjaci. :-D Mozda nam Hrvatska i prizna taj teritorij kao teritorij sa najvise Bosnjaka u Hrvatskoj. :D
buhtelj

Post by buhtelj »

Bilo kamo da krenes imas kretene u Bosnu, Hrvatskoj, Sloveniji..... :D :D :D

Slovenci mrze Hrvate, Hrvati mrze Slovence i Bosance, Slovenci mrze Bosnace , Bosanci mrze Slovence... Srbi sve mrze i njih svi mrze......itd

i KAJ nam ostane, da sjedimo doma i nikamo ne idemo :lol: :lol: :lol: :lol:
mr2

Post by mr2 »

...Nego, @dr, ako dobro vidim (a vidim!) ovdje se radi o tri posta iste osobe!

Pa *ebo ga ti, i na ovom forumu ima barem pet ovakvih sa predznakom koji tebi pashe!

A vi raja, sta ste se ba zapalili na svrljanje jednog idiota?
Ko eto, niste znali da je ovaj rat izbacio na povrsinu svo moguce djubre iz svakog naroda sa nasih prostora?
A ovog dalmatinca (ako je dalmatinac!) mozda izbacilo more, ko ce ga znati... Nece ni more svasta!

A ti hecime cuvaj te dinare, ko zna, mogu ti i zatrebati!
Autor: Cazinjanin Poslano: 31/07/2005 23:14
U Zadru u mnogim kaficima i na izlozima nekoliko prodavnica (kao ukrasne slike) na udarnim mjestima u gradu sam vidio slike Ante Gotovine. U tim trgovinama naravno nisam zelio kupovati. A, shvatio sam da u cijelom tom gradu pa i toj zemlji uglavnom nisam nista kupio. Svim sam se natrpao u Bosni, jeftinije je

pa jarane ako je radi cijena sijedi kuci to te najmanje kosta :lol: :lol: vise mene nasa murija ganja po bosni kad dodem i vecih maltretiranja dozivim od njih nego sto sam ikad dozivijo u hrvatskoj....
mr2

Post by mr2 »

Autor: Cazinjanin Poslano: 31/07/2005 23:14
U Zadru u mnogim kaficima i na izlozima nekoliko prodavnica (kao ukrasne slike) na udarnim mjestima u gradu sam vidio slike Ante Gotovine. U tim trgovinama naravno nisam zelio kupovati. A, shvatio sam da u cijelom tom gradu pa i toj zemlji uglavnom nisam nista kupio. Svim sam se natrpao u Bosni, jeftinije je

pa jarane ako je radi cijena sijedi kuci to te najmanje kosta :lol: :lol: vise mene nasa murija ganja po bosni kad dodem i vecih maltretiranja dozivim od njih nego sto sam ikad dozivijo u hrvatskoj....[/quote]
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Prije 3 godine sam bio na Pagu, sa jaranima kod kolege jednog od njih. Ima tip dolje kuću pa smo mu se svalili, normalno za pare. Čak nam je hajvan mimo dogovora naplatio prijevoz.
Nebitno, sjećam se kako nas je strasio u vezi te "pristojbe" - boravišne takse. Nismo platili, a sasvim sigurno nije ni on.
Ne bih rekao da su nas Pažani i primijetili pa ne mogu govoriti ni o tome kakav odnos imaju prema bosancima. Vidio sam nekoliko auta, neeeekoliko auta sa bosanskim tablama;) Neki su i bostan dolje prodavali. Aman:)

Kada je u pitanju taj nacionalizam i netrpeljivost:
prije nokog vremena javlja mi se na ICQ nekakv tip sa nickom BUREK. Odmah lik poče sa salvom uvreda, te vi balije ste srbi, poturice, treba vas poklat... nevjerovatna količina izrečene mržnje. U cijeloj priči liku je najviše zasmetalo što mu nisam odgovarao ama baš nikako uvredama, i pitam ga na kraju; reko jarane nikako ne kontam, al fakat, toliko mrziš te turke a ipak nosiš nick burek :D:D:D. Lik je nesto :)
Kako se boriti protiv nacionalizma? Nacionalizmom? Hm... Nisam siguran. Ignoriranje je djelotvornije.
RTX

Post by RTX »

Gluposti. Pincom je bolestan web portal i na njemu ima svacega. Komentare moze upisati i Slobodan Milosevic i predstaviti se kao Franjo Tudjman. Pogotovo kad se govori o koalicijama sa cetnicima.
RTX

Post by RTX »

mr2 wrote:Autor: Cazinjanin Poslano: 31/07/2005 23:14
A sto nije htjeo kupovati? Druga je stvar sto Carli radi lakseg ubijedjivanja Srbije treba protuteza na HR odnosno BiH strani? Ante Gotovina je branio svoju zemlju i da su Bosnjaci pametni kako nisu stavljali bi slike Alagica po prodavnicama. A tko nam je kriv kad ne cijenemo sebe? Zato i dozivljamo pokolje svakih 50-tak godina i zato smo sve vise i vise sprceni na sve manje prostora. Ja sam vidio Antu u Zadru, naravno na slici i pozdravio sam ga sa zdravo generale heroju io ako nisam Hrvat.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

RTX wrote:
A sto nije htjeo kupovati? Druga je stvar sto Carli radi lakseg ubijedjivanja Srbije treba protuteza na HR odnosno BiH strani? Ante Gotovina je branio svoju zemlju i da su Bosnjaci pametni kako nisu stavljali bi slike Alagica po prodavnicama. A tko nam je kriv kad ne cijenemo sebe? Zato i dozivljamo pokolje svakih 50-tak godina i zato smo sve vise i vise sprceni na sve manje prostora. Ja sam vidio Antu u Zadru, naravno na slici i pozdravio sam ga sa zdravo generale heroju io ako nisam Hrvat.
Kako ti to razmisljas pa to ti je ono najgore budaljacko a ti se hvalis.
Ante Gotovina je branio svoju zemlju a pobijo narod pa kako je to branjenje to je isto kao da Srbi stavljaju slike Milosevica i govore da ih je on branio a ti si ja mislim Hrvat cim pises tko. I Bosnjaci nisu tako glupi da se sramote ko Srbi i Hrvati i da postavljaju slike zlocinaca a ti poslije da si pozdravio Gotovinu sto nisi nastavio i pohvalio sliku Milosevica.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ja sam bio u Dubrovniku ljetos i jednog dana nosio dres Bosne i Hercegovine i svi su se fino ponasali cak mi je jedan(mozda Bosanac) dao ulaz dzaba u vrt nekog samostana koji se posjecuje od turista.
zlata

Post by zlata »

RTX wrote:
Ma haj'bjezi? Stara mi zivi na moru...i obavezno ide u kupovinu u RS. Veli...da joj je najjeftinije..isplati joj se svakako. A sto se tice tolerancije...sjecam se dobro kad je dosla 'vamo...i pocela jaukati "dala bi milijun dolara...da mi nije ime "Halima". Isla zena u Labin pregovarati o kupovini neke nekretnine...i miran-hladan...co'j'k je poc'o zafrkavati oko imena. Cinilo joj se da joj nije htio prodati imovinu. Pa i nije.

Drugi...poznanik...kad je sazn'o da je upravo rodjena u HR i krstena "Kristina" ("polutanka") i da je svi bliznji zovu Tina...nikad ju vise nije nazv'o "Halima". Pa onda je tu i njezino prepucavanje sa sestrinim sinom...oko muslimana. Ni on nije im'o puno merhameta za "Balije". Inace, strepim prije njezinih posjeta. Prvo...smeta joj sinovo ime, "previse Balijisko". Vodila ga u mejtef (nije nista naucio, samo je ganj'o nekakve duhove sa djecom), "sta ce ti to". Nikad kraja njezinom maltretiranju. Vazda nekakve nove zajebancije oko tog "muslimanstva". Ja cak i ne krijem da smo rodom i Hrvati. Nemam nikakav problem sa Hrvatstvom, rodom i porjekom..nego oni imaju problem sa ikakvim "muslimanstvom". Tako se nije ponasala prije 1990-e. Valjda se sad mora dokazivati "Rvatima" kako nismo "fundamentaliste"...pa joj sve "muslimansko" smeta.

Zadnji put kad sam isla u EU na more...zaobisla sam Hrvatsku...i otisla direktno za Spanjolsku. Hem je jeftinije...ja volim i kupovinu...volim cipele vise od Imelde Markos...tako da je tamo za mene raj. Hem stvarno imas sta vidit'...a ne moram strepiti da me neko gleda popri'ko zato sto sam-ko sam.
Na kraju...odmor je za odmaranje...a ne da placam i jos da strepim od predrasuda. Volim otic'na odmor..gdje me ljudi ne gledaju kroz "ime i prezime", moj Krajiski govor, i slicno. Ljudi...ja sam vec k'o Americki crnac. Strepim od Hrvatskih predrasuda (od Srba i ne ocekujem puno vise...mada ima iznimki..malo ih je u BiH). Imam osjecaj da smo mi puno vise vol'li i cjenili Hrvatsku i Hrvate...nego sto nam je to uzvraceno. (Zato valjda svi volimo Stipu) Trebam vad'ti domovnicu...a pravo mi mrsko. Idem na proljece...ali najiskrenije...strahujem. Ne znam kol'ko cu ostati...mada ima se i kuca na moru...nego mi se cini da cu najdulje hlad'ti papke na Sani i Uni. Tu znam da sam na svojoj didovini...za koju su stotinama godina krvarili za pravo opstanka.
Prince

Post by Prince »

Joj smiješan mi je topic skroz.
Obišao sam sve moguće destinacije na Jadranu, od Pule do Ulcinja, i nikad nisam doživio nijedno sranje. Što sam išao sjevernije, primijetio sam da ljudi više vole Sarajlije, dok na jugu Hrvatske baš i nije kao gore, osim možda u Dubrovniku. U Crnoj Gori vole sve redom, čim im pare daješ.
Naravno, svugdje se nađe budala, ali to se isto može desiti i u Turskoj ili Španiji. Pored ovakvog Jadrana, zaista je glupo ići negdje drugo, jer je još neuporedivo jeftinije nego bilo gdje.
danas

Post by danas »

ama neka ide ko gdje hoce na odmor, ako vec ima para da ide... volja ti tunis, volja ti dubrovnik.
kako ko trosi svoj novac, svoju marku ili dolar... niko nikome ne duguje objasnjenje. i dovidjenja...
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Takvih izjava ce uvijek biti jer to je "normalno" za nase podneblje :-)
Netreba to sve primati zdravo za gotovo. Sta mislite koliko ih samo ima sto ne zele Bosance ili neku drugu naciju da im dolaze u njihov grad ili bilo gdje, po ovom bi odmah trebali dici ruke od tog grada. Upravo treba bas raditi suprotno svak ima pravo da ide gdje hoce, uostalom ti koji su na ljetovanju tamo ostavljaju svoj novac.
digger

Post by digger »

E, nakon 16 godina odsustva sa Jadrana, evo me ponovo tamo u septembru--ali sam (OK zemske, zabiljezite ovo). Malo je--ako ih uopste ima--tih koji ne vole Dubrovnik. Ovog proljeca moja zena (kanadjanka) otisla sa sestrom na krstarenje iz Venecije po Mediteranu sa punim danom boravka u Dubrovniku. Dosla odusevljena i sa oko 150 digitalnih imidza sto sa zidina, a sto interijera.

@dr.: Taj koga sa na pocetku naveo je kako izgleda ista licnost. Svugdje imas budala. :)
Fair Life

Post by Fair Life »

zlata wrote:(...)
...nego mi se cini da cu najdulje hlad'ti papke na Sani i Uni. Tu znam da sam na svojoj didovini...za koju su stotinama godina krvarili za pravo opstanka.
Medenjak?? Perilo??
zlata

Post by zlata »

Ada...ispod Jelinca.
danas

Post by danas »

nasli se zemljaci! :-D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

IlijaLadin wrote:Prije 3 godine sam bio na Pagu, sa jaranima kod kolege jednog od njih. Ima tip dolje kuću pa smo mu se svalili, normalno za pare. Čak nam je hajvan mimo dogovora naplatio prijevoz.
Nebitno, sjećam se kako nas je strasio u vezi te "pristojbe" - boravišne takse. Nismo platili, a sasvim sigurno nije ni on.
Ne bih rekao da su nas Pažani i primijetili pa ne mogu govoriti ni o tome kakav odnos imaju prema bosancima. Vidio sam nekoliko auta, neeeekoliko auta sa bosanskim tablama;) Neki su i bostan dolje prodavali. Aman:)

prije nokog vremena javlja mi se na ICQ nekakv tip sa nickom BUREK. Odmah lik poče sa salvom uvreda, te vi balije ste srbi, poturice, treba vas poklat... nevjerovatna količina izrečene mržnje. U cijeloj priči liku je najviše zasmetalo što mu nisam odgovarao ama baš nikako uvredama, i pitam ga na kraju; reko jarane nikako ne kontam, al fakat, toliko mrziš te turke a ipak nosiš nick burek :D:D:D. Lik je nesto :)
Kako se boriti protiv nacionalizma? Nacionalizmom? Hm... Nisam siguran. Ignoriranje je djelotvornije.
Ti jos koristis ICQ??? :-D To sam zadnji put poceo i prestao koristiti 99 god.

Moja porodica ima kucu blizu Zadra, na jednom ostrvu. U toku rata, 91-ve, moja porodica je slala Hrvatskim komsijama pakete. Narandje, brasno, meso i sta se vec slalo u tim danima. Srbi bombardovali Zadar, trajekti nisu radili, tako da je narod gladovao na tim ostrvima. Reklu si im takodjer, da udju u kucu i da uzmu sta god im se svidja od hrane.

Dok je trajao rat u Bosni, Hrvati iz Bosne su dolazili na to ostrvo kao izbjeglice i naravno ulazili bez problema u kuce ne-Hrvata. Htjeli su uci u kucu moje porodice, medjutim ta Hrvatska obitelj je stala pred vrata i rekla u "ovu kucu samo preko nas mrtvih". Cuvali su tu kucu ko svoju i dan danas je cuvaju.

Izmedju budala ima i dobrih ljudi. Nemoramo se nervirati zbog par tih budala, gledajmo svetliju stranu.
MBA

Post by MBA »

ovejaraS wrote:
umro je mostar wrote:meni svejedno. Nikad nisam volio more, a uz to sam i alergican na slanu vodu i morski zrak, pa i ne idem nikako. Nemam tih problema. Lijepo Boracko jezero :D

a sve popularniji su i super moderni bazeni sa tropskim ambijentom, valovima i pjescanim plazama (bez prljavstine, jezeva i ostalih morskih iznenadjenja) koji se pocinju graditi u kontinentalnim djelovima sirom svijeta, tako da ce obala uskoro postati skoro nepotrebna.

Nonsens! Vjerovatno si ljut iz izvjesnih razloga pa ti to pomucuje rezon.
MBA

Post by MBA »

IlijaLadin wrote:Prije 3 godine sam bio na Pagu, sa jaranima kod kolege jednog od njih. Ima tip dolje kuću pa smo mu se svalili, normalno za pare. Čak nam je hajvan mimo dogovora naplatio prijevoz.

Slazem se!
dr.

Post by dr. »

mr__bosnjak wrote:
RTX wrote:
Kako ti to razmisljas pa to ti je ono najgore budaljacko a ti se hvalis.
Ante Gotovina je branio svoju zemlju a pobijo narod pa kako je to branjenje to je isto kao da Srbi stavljaju slike Milosevica i govore da ih je on branio a ti si ja mislim Hrvat cim pises tko. I Bosnjaci nisu tako glupi da se sramote ko Srbi i Hrvati i da postavljaju slike zlocinaca a ti poslije da si pozdravio Gotovinu sto nisi nastavio i pohvalio sliku Milosevica.

Samo malo da spustimo loptu na zemlju za one koji ne znaju. Poznata je stvar da u Hrvatskoj vise slike Gotovine po cijeloj Jadranskoj rivijeri.

Medjutim, Ante Gotovina je zlocinac koji se takodjer borio u BiH, protiv nase zemlje, sto otkrivaju stenogrami o podjeli BiH koje je objavio Feral.

U stenogramu Franje Tudjmana, od 13. aprila 1999, kada general Ante Gotovina Tuđmanu kaže: "Naši su vojnici 1992. ratovali u Bosni i Harcegovini. Ja sam bio zapovjednik općinskog stožera HVO Livno. Prema tome, to se ne može skriti, ali mi nemamo razloga da se pravdamo za rat u BiH". Ali Tribunal u Hagu nije mislio tako. Posljednji stenogram donosi razgovor o odnosu Hrvatske prema tom sudu, koji najbolje definiše sam Tuđman, kada kaže: "Nijedan hrvatski general ne treba da ide u Hag, niti kao svjedok, niti kao optuženi".
Prenj

Post by Prenj »

Uvijek kada se vracam iz Dubrovnika ili Korcule, ne mogu se oteti misli da zivim svega cetiri i po sata voznje od takve ljepote.
dr., tvoje je pravo da upravljas svojim novcem i da ga trosis u bari zvanoj Neum (kako dobro ime) ili da posjecujes deponije smeca oko nasih predivnih rijeka, ako je to tvoja zelja, ali pusti nas ostale kojima nacionalisticka vrana jos nije popila mozak, da uzivamo u predivnoj hrvatskoj obali na miru.
dr.

Post by dr. »

Prenj wrote:Uvijek kada se vracam iz Dubrovnika ili Korcule, ne mogu se oteti misli da zivim svega cetiri i po sata voznje od takve ljepote.
dr., tvoje je pravo da upravljas svojim novcem i da ga trosis u bari zvanoj Neum (kako dobro ime) ili da posjecujes deponije smeca oko nasih predivnih rijeka, ako je to tvoja zelja, ali pusti nas ostale kojima nacionalisticka vrana jos nije popila mozak, da uzivamo u predivnoj hrvatskoj obali na miru.
Iskreno, jebe se meni, za tvoje frustracije i olake kvalifikacije o "nacionalistickoj vrani i nacionalistima". Ono sto znam je iz licnog iskustva, i nisam jedini, a to je da sam u ratu dobijao po glavi od hrvatskih jedinica koje su ratovale u BiH po naredbi Tudjmana, i da sam u miru dobijao uvrede od ljudi koji su svoje sinove slali da ratuju protiv "nas balija".

Ja vise ne zelim da finansiram na bilo koji nacin takve ljude, pa cu radije ici na Sjeverni Pol, nego u "Lijepu Tvoju". A ti mozes ici gdje hoces, tvoja stvar, ako zelis eno i Sumadije, pa gostuj i tamo, lijep zrak, odmor, samo pazi kada kazes odakle si. Jebe se meni, tvoja stvar u potpunosti, ali kad donosis kvalifikacije o nacionalistima nemoj se praviti previse pametan, jer ispadas smijesan.
Post Reply