Hrvatski fašizam na Jadranu
-
dr.
#1 Hrvatski fašizam na Jadranu
Čitajući komentare na pincom.info, ostao sam zaprepašten rasističkim ispadima Hrvata iz RH. Evo samo nekih komentara u kojima poručuju da se ne ide na Jadran. Ja sad definitivno znam da im nikad ni dinara neću dati na Jadranu. Radije ću u Tunis i Egipat:
Pozdrav domobranu a vas turci jebava ćaća. Lažete di stignete, marvo jedna. Na našem lipom plavom moru se ne može ostati od vašeg smrada.
dalmatinac, 31.7.2005 19:25:53
I podrška braći Hrvatima iz lipe naše u Hercegovinu i Bosnu. I nije istina da mi tamošnje Hrvate ne volimo. Svi smo mi jedan narod i jedna duša. Ako triba i sa cetnicima se ujedinit a protiv vas poturica, marvo jedna.
dalmatinac, 31.7.2005 19:29:00
A kod Neuma ćemo napravit najveći i najlipši most na svitu i pomoći vam da imate pristup na otvoreno more, marvo jedna. A vi uživajte i kupajte se u Neumu a svoj smrad nemojte donosit u lipu našu. Ostavite ga u Bosni.
dalmatinac, 31.7.2005 19:31:41
Pozdrav domobranu a vas turci jebava ćaća. Lažete di stignete, marvo jedna. Na našem lipom plavom moru se ne može ostati od vašeg smrada.
dalmatinac, 31.7.2005 19:25:53
I podrška braći Hrvatima iz lipe naše u Hercegovinu i Bosnu. I nije istina da mi tamošnje Hrvate ne volimo. Svi smo mi jedan narod i jedna duša. Ako triba i sa cetnicima se ujedinit a protiv vas poturica, marvo jedna.
dalmatinac, 31.7.2005 19:29:00
A kod Neuma ćemo napravit najveći i najlipši most na svitu i pomoći vam da imate pristup na otvoreno more, marvo jedna. A vi uživajte i kupajte se u Neumu a svoj smrad nemojte donosit u lipu našu. Ostavite ga u Bosni.
dalmatinac, 31.7.2005 19:31:41
- danas
ma sta ces... ja mislim da je ovaj nas sa-x jedini forum sa prostora ex-YU gdje se ne koriste ovakvi izrazi, bez obzira na politicka neslaganja diskutanata. odes na serbiancafe.com, pa tamo sve nesto "lojavci" "izmetbegovici", "smradovi"... kultura izrazavanja i paranoja na nivou dijagnozirane sizofrenije... umobolno do bola... a kada vidim ovakve postove, sigurna sam da sam diskutant nikada zivotu nije vidio tekucu vodu i dezodorans, ali se naravno nasao prozvan da spominje neciju tudju higijenu...
-
.Acrobat.
Muvaš se po neakvim naci diskusijama pa onda ovdje izvodiš generalne zaključke.
Na takve se ne treba previše obazirati... ne možeš tražit egzotične primjere i onda poistovjećivat sve građane Hrvatske s istim....rasističkim ispadima Hrvata iz RH
-
dr.
Nisam se uopste muvao po "naci diskusijama", nego sam citao vijesti na Pincom.info, jednom od najcitaniji portala u BiH, a diskusija mi je zapala u oci po fasistickim istupima koje sam naveo..Acrobat. wrote:Muvaš se po neakvim naci diskusijama pa onda ovdje izvodiš generalne zaključke.Na takve se ne treba previše obazirati... ne možeš tražit egzotične primjere i onda poistovjećivat sve građane Hrvatske s istim....rasističkim ispadima Hrvata iz RH
-
dr.
Samo da kažem da sam ja također imao loše iskustvo sa jednom babom na Braču u Postirama, prije par godina, iako sam to bio prebolio. Naime, bio sam na plaži zajedno sa svojom rajom, i još pored nas bili su neki gosti sa djecom iz Rijeke. Ta djeca su plivala do barki koje su bile usidrene, i skakali su sa njih. Nakon nekoliko sati dno barke se odvalilo, i to su uradila ta dječurlija. Međutim, sutradan kada sam došao na plažu s svojom rajom, baba je dovele policajca i optužila mog jarana da je on razvaljivao barku (a frajer uopšte nije dobar plivač, jedva da smije nekoliko metara u vodu). Ja uživotu nisam vidio gore babe i većih uvreda prema nama Bosancima. Prijetila nam je i govorila da će dovesti sina koji se "borio protiv nas (balija)" itd itd.
Međutim, eto prošlo je par godina i ja sam na to negativno iskustvo zaboravio, a sada čitajući navedene komentare sam se ponovo vratio u taj negativni događaj.
Nije mi jasno koliko su te babuskare nezahvalne. Ta mi im ostavljamo silnu lovu na Jadranu od koje one žive, a opet pljuju po nama...
Moja odluka je konačna, ja više ne idem u Hrvatsku na ljetovanje...
Međutim, eto prošlo je par godina i ja sam na to negativno iskustvo zaboravio, a sada čitajući navedene komentare sam se ponovo vratio u taj negativni događaj.
Nije mi jasno koliko su te babuskare nezahvalne. Ta mi im ostavljamo silnu lovu na Jadranu od koje one žive, a opet pljuju po nama...
Moja odluka je konačna, ja više ne idem u Hrvatsku na ljetovanje...
-
mr2
pa gdje nece pizdit,evo dosta banjalucana,koji zive u holandi i svedskoj,mjenjali su stanove sa srbima u rijeci.......sve su to ljudi preko 50 godina,koji od maja do oktobra vise u opatiji.....imaju vise sredstava za zajebancije od domacih.......da to dovodi do iritacija,mozete i sami zamisliti,pogotovo u julu i avgustu kad se mladi dole upute
predprosle godine sam imao situaciju da nas je bilo oko 20 u krugu na plazi,a niko ne zivi dole ili u bosni
-
kub lajkan
#7 Re: Hrvatski fašizam na Jadranu
Koliko znam ne primaju dinare...dr. wrote:Ja sad definitivno znam da im nikad ni dinara neću dati na Jadranu.
- dalmatinka
Morala sam se registrirati samo da ispravim neke navode. Kao prvo mi u Dalmaciji nismo fašistički nastrojeni ni prema kome, a posebno ne prema Bošnjacima, za to nemamo razloga. Na Pinconovim stranicama možeš upisati bilo koje ime bez ikakve provjere pa se u većini takvih natpisa mislim kriju naša "braća" iz vaše zemlje koji se ne mogu pomiriti da im je BiH domovina, ali ja im ne mogu pomoći, a i ne želim. U nazivu vaše države stoji Bosna i Hercegovina, dakle Hercegovina je dio BiH a ne Hrvatske i pomalo mi je dosadilo biti taoc bolesnih ideja proteklih godina.
Svi koji mislite doći na Jadran, dobrodošli ste, uostalom već Vas je dosta i došlo i dragi ste nam gosti.
Svi koji mislite doći na Jadran, dobrodošli ste, uostalom već Vas je dosta i došlo i dragi ste nam gosti.
- Fair Life
077 wrote:![]()
Hrvatski Jadran, kao i crnogorski treba zaboraviti.
Znate šta je Tunis za gore pomenuto?
Raj na zemlji, a i cijene su daleko manje.
Tamo je svaki gost, ama baš svaki - hadžo...
Povodom najnovijeg terorističkog napada na turiste u Egiptu, agencija Rojters objavljuje hronologiju većih napada u toj zemlji u kojima su žrtve bili stranci wrote:* Prvi napad na turiste u Egiptu zabilježen je 21. oktobra 1992. godine. Tada su militantni zavjerenici napali turistički autobus, ubili jednu Britanku a dvojicu muškaraca ranili.
* Krajem februara 1993. godine, u centru Kaira, u jednoj kafiteriji eksplodirala je bomba od koje su stradali jedan Turčin, Šveđanin i Egipćanin, dok je više od 20 turista povrijeđeno.
* U oktobru iste godine u jednom luksuznom hotelu u Kairu ubijena su dvojica biznismena iz SAD, jedan Francuz i Italijan.
* U 1994.godini, u septembru, u ljetovalištu Hurghada, na Crvenom moru,naoružani militant je ubio dvojicu njemačkih turista i dvojicu Egipćana.
* Prvi veliki teroristički napad čije žrtve su bili turisti desio se 18. aprila l996. godine. Teroristi su tada ubili 18 grčkih turista kod čuvenih piramida.
* Do sada najkrvavija teroristička akcija zabilježena je 17. novembra 1996. godine nedaleko od Luksora. Napadaci su tada ubili 58 turista i četvoricu Egipćana. U obračunu su stradali i šestorica napadača i tri policajca.
* Teroristi su se u Egiptu, poslije pauze od nekoliko godina, ponovo oglasili 7. oktobra 2004. u hotelu 'Hilton', na egipatsko- izraelskoj granici. U seriji eksplozija tada je stradalo 34 turista uglavnom Jevreja.
Prije napada na Šarm el Šejk, ove godine su zabilježena još dva napada na turiste:
* Početkom aprila, bombaš samoubica u jednom tržnom centru u Kairu ubio je dvoje Francuza i jednog Amerikanca.
* Zadnjeg dana aprila mjeseca u Kairu, nedaleko od Egipatskog muzeja, bombaš samoubica je ranio sedam lica, medju njima i četvoro turista.
Još nekoliko terorističkih napada u svijetu, čija meta su bili turisti:
* Indonezija - U bombaškom napadu na noćne klubove na ostrvu Bali, 12. oktobra 2002. godine poginule su 202 osobe, uglavnom turisti.
* Nepunu godinu kasnije 5. avgusta 2003. bombaški napad na američki luksuzni hotel u Džakarti odneo je 12 života.
* Tunis - 15.marta prošle godine bio je fatalan za 21 osobu, među kojima i 18 turista iz Nemačke koji su boravili u jednom odmaralištu na ostrvu nedaleko od tuniske prestonice.
-
hananah
Licno nikad nisam ni jednu neugodnost dozivjela u Hrvatskoj, niti u Dalmaciji niti u unutrasnjosti. Dapace, izuzetno prijazni i prijateljski nastrojeni ljudi. Nigdje drugo ne ljetujem osim u Dalmaciji niti imam zelju da predivno Hrvatsko more i obalu zamjenim bilo kojom drugom destinacijom. Ljubazni, gostoprimljivi, susretljivi ljudi a to sto se tu i tamo na netu moze naci zajedljiv komentar, toga ima svugdje.
Inace, za turizam od mene im ide cista desetka.
Inace, za turizam od mene im ide cista desetka.
-
ovejaraS
dalmatinka wrote:Morala sam se registrirati samo da ispravim neke navode. Kao prvo mi u Dalmaciji nismo fašistički nastrojeni ni prema kome, a posebno ne prema Bošnjacima, za to nemamo razloga. Na Pinconovim stranicama možeš upisati bilo koje ime bez ikakve provjere pa se u većini takvih natpisa mislim kriju naša "braća" iz vaše zemlje koji se ne mogu pomiriti da im je BiH domovina, ali ja im ne mogu pomoći, a i ne želim. U nazivu vaše države stoji Bosna i Hercegovina, dakle Hercegovina je dio BiH a ne Hrvatske i pomalo mi je dosadilo biti taoc bolesnih ideja proteklih godina.
ti si jedna fina dalmatinka, ali ne zaboravi, nevinoj osobi je dovoljno da se jednom desi neka neljudska psina ili nepravda, pa da se covjeku zauvijek zgadi kompletna "usluga"
- dalmatinka
ti si jedna fina dalmatinka, ali ne zaboravi, nevinoj osobi je dovoljno da se jednom desi neka neljudska psina ili nepravda, pa da se covjeku zauvijek zgadi kompletna "usluga"[/quote]
A što misliš da se meni i u mojoj vlastoj zemlji ne desi da me ne izvrijeđa budaletina samo zato što imam drugačije mišljenje od njegovog. Vjeruj mi da velika većina ljudi oko mene uopće ne razmišlja kao oni bolesnici sa Pincoma.
A što misliš da se meni i u mojoj vlastoj zemlji ne desi da me ne izvrijeđa budaletina samo zato što imam drugačije mišljenje od njegovog. Vjeruj mi da velika većina ljudi oko mene uopće ne razmišlja kao oni bolesnici sa Pincoma.
-
ovejaraS
dalmatinka wrote:ti si jedna fina dalmatinka, ali ne zaboravi, nevinoj osobi je dovoljno da se jednom desi neka neljudska psina ili nepravda, pa da se covjeku zauvijek zgadi kompletna "usluga"
A što misliš da se meni i u mojoj vlastoj zemlji ne desi da me ne izvrijeđa budaletina samo zato što imam drugačije mišljenje od njegovog. Vjeruj mi da velika većina ljudi oko mene uopće ne razmišlja kao oni bolesnici sa Pincoma.[/quote]
opet ti kazem, turista je na ODMORU, i zeli da se ODMORI od budaletina iz vlastite zemlje, a ne da ga na ODMORU doceka isto ili slicno
- daduli_sa
upravo, najbolje je ovo receno. jedna glupost koja se desi od strane pojedinca ili odredjenog broja ubije jednostavno zelju za novom posjetom.ovejaraS wrote:dalmatinka wrote:Morala sam se registrirati samo da ispravim neke navode. Kao prvo mi u Dalmaciji nismo fašistički nastrojeni ni prema kome, a posebno ne prema Bošnjacima, za to nemamo razloga. Na Pinconovim stranicama možeš upisati bilo koje ime bez ikakve provjere pa se u većini takvih natpisa mislim kriju naša "braća" iz vaše zemlje koji se ne mogu pomiriti da im je BiH domovina, ali ja im ne mogu pomoći, a i ne želim. U nazivu vaše države stoji Bosna i Hercegovina, dakle Hercegovina je dio BiH a ne Hrvatske i pomalo mi je dosadilo biti taoc bolesnih ideja proteklih godina.
ti si jedna fina dalmatinka, ali ne zaboravi, nevinoj osobi je dovoljno da se jednom desi neka neljudska psina ili nepravda, pa da se covjeku zauvijek zgadi kompletna "usluga"
licno sam dozivio npr u Orebicu takvo neprimjereno ponasanje domicilnih stanovnika kao i sluzbenika u posti i turist birou gdje sam dosao da im platim licno boravisnu taxu da sam se pitao da li su oni svjesni da cak i mi ti "glupi" Bosanci zivimo bolje od njih samih koji van sezone (znaci negdje od oktobra do maja) mogu samo da zatvore svoje grilje i cekaju da dodje bolje vrijeme. kada sam u istu tu postu usao i komunicirao na njemackom dobio sam odmah drugu pricu i ponasanje. zaista ne kuzim zagorjeli nacionalizam i zatucanost nekih mjesta u Dalmaciji.
s druge strane, sve pohvale npr. Baskoj Vodi gdje se covjek zaista osjeca kao gost i kao u krajnjem slucaju vlasnik svojih para!
-
hananah
Orebic - vecina ljudi koji rade u Orebicu ili izdaju sobe je iz Hercegovine i to na citavom Peljescu.
Ako pricamo o Dalmaciji i o pravim Dalmatincima onda zaista samo neko ko je izuzetno muhanat i ko je inace trazi dlaku u jajetu im moze naci zamjerku.
Ako pricamo o Dalmaciji i o pravim Dalmatincima onda zaista samo neko ko je izuzetno muhanat i ko je inace trazi dlaku u jajetu im moze naci zamjerku.
-
ovejaraS
daduli_sa wrote:upravo, najbolje je ovo receno. jedna glupost koja se desi od strane pojedinca ili odredjenog broja ubije jednostavno zelju za novom posjetom.ovejaraS wrote:dalmatinka wrote:Morala sam se registrirati samo da ispravim neke navode. Kao prvo mi u Dalmaciji nismo fašistički nastrojeni ni prema kome, a posebno ne prema Bošnjacima, za to nemamo razloga. Na Pinconovim stranicama možeš upisati bilo koje ime bez ikakve provjere pa se u većini takvih natpisa mislim kriju naša "braća" iz vaše zemlje koji se ne mogu pomiriti da im je BiH domovina, ali ja im ne mogu pomoći, a i ne želim. U nazivu vaše države stoji Bosna i Hercegovina, dakle Hercegovina je dio BiH a ne Hrvatske i pomalo mi je dosadilo biti taoc bolesnih ideja proteklih godina.
licno sam dozivio npr u Orebicu takvo neprimjereno ponasanje domicilnih stanovnika kao i sluzbenika u posti i turist birou gdje sam dosao da im platim licno boravisnu taxu da sam se pitao da li su oni svjesni da cak i mi ti "glupi" Bosanci zivimo bolje od njih samih koji van sezone (znaci negdje od oktobra do maja) mogu samo da zatvore svoje grilje i cekaju da dodje bolje vrijeme. kada sam u istu tu postu usao i komunicirao na njemackom dobio sam odmah drugu pricu i ponasanje. zaista ne kuzim zagorjeli nacionalizam i zatucanost nekih mjesta u Dalmaciji.
s druge strane, sve pohvale npr. Baskoj Vodi gdje se covjek zaista osjeca kao gost i kao u krajnjem slucaju vlasnik svojih para!
e to je to, a osim toga, ne zaboravimo da je i dalmacija dio balkana koji je u ocima cijelog svijeta ONO sto mi se sada ne pise
- dalmatinka
daduli_sa nije mi jasno zašto ste išli osobno platiti boravišnu pristojbu, to je bio dužan napraviti Vaš stanodavac, Vi ste na odmoru i nije Vaše da rješavate administraciju?
-
Zrinski
SPLITSKA ZRAČNA LUKA OVOG SRPNJA PREMAŠUJE SVE REKORDE
Doletjelo 150 tisuća gostiju
KAŠTELA - Neopisiva gužva ovog vikenda u splitskoj zračnoj luci, gužva kakvu nismo zabilježili od otvaranja zračne luke, a to je bilo davne 1966. godine. Ovaj srpanj bilježi apsolutni rekord po broju zrakoplova i po putnicima. U prvih 27 dana ovog mjeseca kroz zračnu luku prošlo je 136.653 putnika ili za 27,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
http://www.slobodnadalmacija.com/200507 ... .asp#gosti
Eto i bez 077 gužva na Jadranu.

Doletjelo 150 tisuća gostiju
KAŠTELA - Neopisiva gužva ovog vikenda u splitskoj zračnoj luci, gužva kakvu nismo zabilježili od otvaranja zračne luke, a to je bilo davne 1966. godine. Ovaj srpanj bilježi apsolutni rekord po broju zrakoplova i po putnicima. U prvih 27 dana ovog mjeseca kroz zračnu luku prošlo je 136.653 putnika ili za 27,4 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
http://www.slobodnadalmacija.com/200507 ... .asp#gosti
Eto i bez 077 gužva na Jadranu.
-
ovejaraS
dalmatinka wrote:daduli_sa nije mi jasno zašto ste išli osobno platiti boravišnu pristojbu, to je bio dužan napraviti Vaš stanodavac, Vi ste na odmoru i nije Vaše da rješavate administraciju?
pa valjda sto nikako nemogu da se naviknu na cinjenicu da su oni UGOSTITELJI koji moraju SLUZITI, izmedju ostalih - i BOSANCE
- dalmatinka
pa valjda sto nikako nemogu da se naviknu na cinjenicu da su oni UGOSTITELJI koji moraju SLUZITI i SERVIRATI, izmedju ostalih - i BOSANCE[/quote]
Ajmo mala poduka. To se ne odnosi samo na bosance nego na sve goste kojih neki izajmljivači debelo deru. Situacija je ovakva: Svatko od njih mora imati cijenik u kojem je naznačeno da li je boravišna pristojba uključena ili ne. Ako nije uključena, onda se ona plaća skupa sa smještajem iznajmljivaču i mora biti naznačena na računu, a ako vam ne izda račun, vaše je pravo tražiti ga. Iznajmljivač je dužan kasnije na račun turističke zajednice uplatiti pristojbu i vi s tim nemate nikakve veze.
Vjerujte mi da je velika razlika naći smještaj kod ljudi koji od toga žive već desetljećima ili kod onih koji svoje vikendice koriste kao dodatnu zaradu dok su na odmoru. Znači svaki izajmljivač mora imati ovjereni cjenik na mjestu koji vam je dostupan, više od toga vam ne smije naplatiti, a manje može-po dogovoru. Ako nije tako pri prvom kontaktu okrenite se i tražite - uvijek ima i onih drugih.
Ajmo mala poduka. To se ne odnosi samo na bosance nego na sve goste kojih neki izajmljivači debelo deru. Situacija je ovakva: Svatko od njih mora imati cijenik u kojem je naznačeno da li je boravišna pristojba uključena ili ne. Ako nije uključena, onda se ona plaća skupa sa smještajem iznajmljivaču i mora biti naznačena na računu, a ako vam ne izda račun, vaše je pravo tražiti ga. Iznajmljivač je dužan kasnije na račun turističke zajednice uplatiti pristojbu i vi s tim nemate nikakve veze.
Vjerujte mi da je velika razlika naći smještaj kod ljudi koji od toga žive već desetljećima ili kod onih koji svoje vikendice koriste kao dodatnu zaradu dok su na odmoru. Znači svaki izajmljivač mora imati ovjereni cjenik na mjestu koji vam je dostupan, više od toga vam ne smije naplatiti, a manje može-po dogovoru. Ako nije tako pri prvom kontaktu okrenite se i tražite - uvijek ima i onih drugih.
-
ovejaraS
umro je mostar wrote:meni svejedno. Nikad nisam volio more, a uz to sam i alergican na slanu vodu i morski zrak, pa i ne idem nikako. Nemam tih problema. Lijepo Boracko jezero
a sve popularniji su i super moderni bazeni sa tropskim ambijentom, valovima i pjescanim plazama (bez prljavstine, jezeva i ostalih morskih iznenadjenja) koji se pocinju graditi u kontinentalnim djelovima sirom svijeta, tako da ce obala uskoro postati skoro nepotrebna.