hrvatski entitet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
juznibosanac

#1 hrvatski entitet

Post by juznibosanac »

Kao sto znamo trenutno uredjenje u BiH je posljedica rata i okupacije dijela zemlje. sada se podsjetite kako je HVO i republika hrvatska potpisala washingtonski sporazum, kao jedan vid kaputulacije jer su snage armije republike bosne i hercegovine bile pred ulazom u siroki brijek i na svim brdima i oko "hrvatskog" dijela mostara i kada hvo pripadnici iz mostara bjezali. akcijom armije je rukovodio general halilovic, dok mu nije namjesten zlocin u grabovici i natjeran da stane.

dakle ima li ko da kaze ivi miri jovicu i inim jovicima da treci entiten ne moze biti iz jednostavnog razloga jer su izgubili rat sa armijom RBiH i tada hrvatsku republiku herceg bosnu (koja je defacto bila treci entitet ili nesto vise cak) koja je jako dobro suradjivala sa republikom srpskom. napominjem da je i lijanovic kupovao najnormalnije krave iz republike srpske u tadasnje vrijeme koje su bile nekad vlasnistvo bosnjaka iz istocne hervegovine koji su protjerani.

dakle molim komentar kako niko od bosnbjackih zvanicnika ne smije da kaze da treci entiten nema jer su potpisali kapitulaciju u washingtonu i da je potpuno nemoralno sto ga sada spominju.
mr__bosnjak

#2 Re: hrvatski entitet

Post by mr__bosnjak »

juznibosanac wrote:Kao sto znamo trenutno uredjenje u BiH je posljedica rata i okupacije dijela zemlje. sada se podsjetite kako je HVO i republika hrvatska potpisala washingtonski sporazum, kao jedan vid kaputulacije jer su snage armije republike bosne i hercegovine bile pred ulazom u siroki brijek i na svim brdima i oko "hrvatskog" dijela mostara i kada hvo pripadnici iz mostara bjezali. akcijom armije je rukovodio general halilovic, dok mu nije namjesten zlocin u grabovici i natjeran da stane.

dakle ima li ko da kaze ivi miri jovicu i inim jovicima da treci entiten ne moze biti iz jednostavnog razloga jer su izgubili rat sa armijom RBiH i tada hrvatsku republiku herceg bosnu (koja je defacto bila treci entitet ili nesto vise cak) koja je jako dobro suradjivala sa republikom srpskom. napominjem da je i lijanovic kupovao najnormalnije krave iz republike srpske u tadasnje vrijeme koje su bile nekad vlasnistvo bosnjaka iz istocne hervegovine koji su protjerani.

dakle molim komentar kako niko od bosnbjackih zvanicnika ne smije da kaze da treci entiten nema jer su potpisali kapitulaciju u washingtonu i da je potpuno nemoralno sto ga sada spominju.
Apsolutno. HVO se zele predstavit kao branitelji BiH a evo ja imam pricu koja to porice. Naime, Kiseljak je okupiran od HVO-a kada je Hrvatska zapocela agresiju na Bosnu i Hercegovinu te su njegovi Bosnjaci dozivili teske fasisticke zlocine. Pored Kiseljaka se nalazilo slobodno Visoko i Armija BiH iz Visokog(ja sam tamo tada bio i sve saznao) je vise puta izvrsila oslobodilacke napade na Kiseljak koji su jako slabili hrvatsku armiju. Armija BiH je oslobadzala podrucje za podrucjem i dosla 500 metara ispred Kiseljaka te dolazila sve blize i blize cijelo Visoko je znalo da ce jos malo Kiseljak bit oslobodzen. A onda su srpski tenkovi(i za ovo je cijeli grad znao) usli u Kiseljak sa dozvolom HVO-a i zajedno s njima svojom jakom artijelrijom odbranili hrvatske polozaje jer su znali da ce ukoliko Kiseljak bude oslobodzen Armija BiH nastavit i oslobodit srpske polozaje iza Kiseljaka te mozda deblokirat Sarajevo. I tako je Kiseljak ostao pod okupacijom a srpske snage su slobodno sve do Daytona ulazile i izlazile iz Kiseljaka.
Haj cao
juznibosanac

Post by juznibosanac »

sve ja to znam i da su zajedno pokusali osvojiti sto vise, ali mi ne ide u glavu kako draganu cavicu i ivi miri jovicu niko ne ma da kaze "hej budalo nema treceg entiteta izgubili ste rat i tako ste potisali".

nemaju petlje ili sta
dizZaster

Post by dizZaster »

juznibosanac wrote:sve ja to znam i da su zajedno pokusali osvojiti sto vise, ali mi ne ide u glavu kako draganu cavicu i ivi miri jovicu niko ne ma da kaze "hej budalo nema treceg entiteta izgubili ste rat i tako ste potisali".

nemaju petlje ili sta
Amerikanci su rekli nema trećeg entiteta i tačka (točka) :D
Zar to nije dovoljno :)
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dizZaster wrote: Amerikanci su rekli nema trećeg entiteta i tačka (točka) :D
Zar to nije dovoljno :)
Meni je Ive Mire bilo naprosto zao kada je US poslanik u SA rekao da nema treceg entiteta i da je to protivno US interesima na Balkanu. Ivo jadnik sav pozelenio reko hoce covjeku zlo da bude... :D
Panasonic

#6 Re: hrvatski entitet

Post by Panasonic »

juznibosanac wrote:Kao sto znamo trenutno uredjenje u BiH je posljedica rata i okupacije dijela zemlje. sada se podsjetite kako je HVO i republika hrvatska potpisala washingtonski sporazum, kao jedan vid kaputulacije jer su snage armije republike bosne i hercegovine bile pred ulazom u siroki brijek i na svim brdima i oko "hrvatskog" dijela mostara i kada hvo pripadnici iz mostara bjezali. akcijom armije je rukovodio general halilovic, dok mu nije namjesten zlocin u grabovici i natjeran da stane.

Ma daj, pusti njih. :D Nego da mi vidimo kako ukinuti ovu rs, neki dan putujem u BL vozom, kad ono odjednom presjedanje iz zeljeznice FBiH u zeljeznicu RS!? Smijesno, ali i to ce jednom doci na drzavni nivo kad se rijese sad zasad prioriteti.
hananah

Post by hananah »

Mijenjam kucu u Sarajevu za kucu i putovnicu u Hrvatskom entitetu :) Nije mi ni do cega vec do putovnice - da mogu putovati bez viza i zezancija :)
Drvosjeca iz Dejcica

hananah wrote:Mijenjam kucu u Sarajevu za kucu i putovnicu u Hrvatskom entitetu :) Nije mi ni do cega vec do putovnice - da mogu putovati bez viza i zezancija :)
Eto jadna majko ko nema HR pasos ne moze ni do Jablanice otici... :-)
Panasonic

Post by Panasonic »

hananah wrote:Mijenjam kucu u Sarajevu za kucu i putovnicu u Hrvatskom entitetu :) Nije mi ni do cega vec do putovnice - da mogu putovati bez viza i zezancija :)
To nam je EU obecala sljedece godine. :)
hananah

Post by hananah »

Koji ce mi klinac Jablanica, ne jedem meso a da mi je nesto tamo lijepo nije :( A Jablanicko mi je bilo ljepse dok je priroda bila netaknuta tako da se prije Bacinskih jezera tesko zaustavljam :)
morti

Post by morti »

Panasonic wrote:
Aha...sve trče i zapinju...
Al ajd...volio bih da nisam u pravu...
Drvosjeca iz Dejcica

hananah wrote:Koji ce mi klinac Jablanica, ne jedem meso a da mi je nesto tamo lijepo nije :( A Jablanicko mi je bilo ljepse dok je priroda bila netaknuta tako da se prije Bacinskih jezera tesko zaustavljam :)
Vec sam ti veceras rekao da budes dosljedna sebe i svojih rijeci, evo opet ti govorim budi samo dosljedna sebe. Meni da je tako ruzna Jablanica, Gorazde, Konjic..etc, ja bih DAVNO nasao bolju zemlju u kojoj cu bitisati.
Panasonic

Post by Panasonic »

morti wrote:
Panasonic wrote:
Potrosili su sve argumente koje su imali protiv nas, tako da sad moraju ukinuti. :D
Drvosjeca iz Dejcica

morti wrote:
Panasonic wrote:
Sve je to samo politicko pitanje, to je barem jasno. Nista nije HR, Rumunija, Bugarska bolja od nas, nijanse su male.
hananah

Post by hananah »

Oprosti drvosjeca sta ti znaci dosljedna svojih rijeci :-? moje rijeci nisu isto kao tvoj osobni zakljucak :? ja kazem Jablanica mi je ruzna, smrdi mi na mrtve zivotinje, Gorazde nigdje ne rekoh da je ruzno - dapace, cak negdje napisah da je preljepo :)
I otkud moju zelju da mogu putovati bez vize tumacis kao da ja ne volim Bosnu, ja to nigdje nisam rekla :) Uostalom, ako kazem za nesto da je ruzno znaci da tako mislim, ali zato mnogi predjeli mi jesu lijepi jer sam ljubitelj planinarenja i raftinga :)
Drvosjeca iz Dejcica

hananah wrote:Oprosti drvosjeca sta ti znaci dosljedna svojih rijeci :-? moje rijeci nisu isto kao tvoj osobni zakljucak :? ja kazem Jablanica mi je ruzna, smrdi mi na mrtve zivotinje, Gorazde nigdje ne rekoh da je ruzno - dapace, cak negdje napisah da je preljepo :)
I otkud moju zelju da mogu putovati bez vize tumacis kao da ja ne volim Bosnu, ja to nigdje nisam rekla :) Uostalom, ako kazem za nesto da je ruzno znaci da tako mislim, ali zato mnogi predjeli mi jesu lijepi jer sam ljubitelj planinarenja i raftinga :)
Pa mislim na to, mijenjam kucu u SA, ruzna Jablanica (smrdi na mrtve zivotinje :shock:), ja bih sutra otisao tamo gdje "mirise" na Poglavnikove cizme.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Panasonic wrote:
morti wrote:
Panasonic wrote: To nam je EU obecala sljedece godine. :)
Potrosili su sve argumente koje su imali protiv nas, tako da sad moraju ukinuti. :D
:-) Ne mogu oni potrositi, ... (argumente protiv nas) ... koliko ih mi mozemo napraviti. :D
Drvosjeca iz Dejcica

pape wrote: [ :-) Ne mogu oni potrositi, ... (argumente protiv nas) ... koliko ih mi mozemo napraviti. :D
Dobra... :D :D
Post Reply