Hrvatska vs Turska na ovim prostorima

Post Reply
venera888

Post by venera888 »

majmun :x
Umjetnik a

#2 Re: Hrvatska vs Turska na ovim prostorima

Post by Umjetnik a »

bosmen wrote:Hrvatski komentator na utakmici Slaven Belupo vs. Galatasaray

Nakon dosuđenog jedanaesterca za ekipu Slaven Belupa i pogotka Posaveca te vodstva od 1:0 komentator HRT-a je rekao:
"I treba tako, nisu se Turci ovdje lijepo proveli ni u 15-tom stoljeću, a zašto bi i sada"

Ima li se sta dodati na ovo?
ima ustaša
kao on zna šta se ovdje radilo u 15 stoljeću
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

:roll: :-?
pa on je plod samo jedne idelogije tamo sa brdov,tog balkana....
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

bosko, izgleda da nisi puno naucio na satima historije. Nije nikada bilo Hrvatska vs. Turska vec Österreich-Ungarn vs. Osmanlije. Komentator je ocito pokusao biti duhovit, ali mu humor nije jaca strana
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Babe i zabe.
basta sljezove boje

bosmen wrote:
basta sljezove boje wrote:bosko, izgleda da nisi puno naucio na satima historije. Nije nikada bilo Hrvatska vs. Turska vec Österreich-Ungarn vs. Osmanlije. Komentator je ocito pokusao biti duhovit, ali mu humor nije jaca strana
Izvini ali ja upravo i mislim na odnos danasnje Hrvatske naspram Turskog carstva a samim tim i Islama na ovim prostorima,jer samo pominjanje Turske na ovim prostorima svi vezu za Islam.
Ipak moras priznati da je Tursko carstvo na ovim prostorima sinonim za dolazak Islama na ove prostore.
Osmanlı İmparatorluğu je malo siri pojam od Turske i jedino su joj Austrougarska i Rusija mogle komparirati. Ocito ni komentator nije bas od nekog znanja, jer bi trebao znati da je Imperija do Sulejmana Velicanstvenog samo ekspandirala, a on je zivio u 16. vijeku. Sto se tice islama u pravu si - to je bio i sultanat i kalifat
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bosmen wrote:
_BosanaC wrote:Babe i zabe.
MOzda,ne znaci da svi isto misle
Ali cinjenica je da solazak Turaka vecina poistovjecuje sa dolaskom Islama a mnogi cak i do te mjere idu da govore da su i danasnji Bosnjaci upravo Turci,sto ovu izjavu uvrstava u jednu od poprilicno opasnih
Isto kao sto je bila opasna i ona Joksimoviceva da je dosao vakat da on za noc pokori Tursku (nesto u tom stilu, ne sjecam se tacno) na Evroviziji kada je trazen njegov bojkot i kada se pobunio sve i jedan vrli osvjesceni Bosnjak (koji se, btw. isto kao i ja najezi kada ga neko nazove Turcinom) da bi na kraju, pazi ironije, sam reis lupio ono sto je lupio... Zato rekoh babe i zabe. Ne zna se tu vise ni ko pije ni ko placa.
basta sljezove boje

bosmen wrote:
Ali cinjenica je da solazak Turaka vecina poistovjecuje sa dolaskom Islama a mnogi cak i do te mjere idu da govore da su i danasnji Bosnjaci upravo Turci,sto ovu izjavu uvrstava u jednu od poprilicno opasnih
o kakvoj vecini govoris? Mnogi govore kako poticu iz Turske, recimo obitelj Cengic kojoj pripada i Zulfikarpasic. Cak je i reis dao negdje izjavu o turskom porijeklu. U Makedoniji, recimo, postoje Makedonci - muslimani, Albanci - muslimani i Turci - muslimani. Teza o tome da su Bosnjaci Turci nije bas odrziva, jer bi se turski jezik prosirio, a jezik Slavena izgubio. Bosna je u svakoj drzavi u cijem je sastavu bila, bila poprilicno buntovna, bila to Turska, Austrija, Jugoslavija :wink:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

bosmen wrote:
_BosanaC wrote:
bosmen wrote: MOzda,ne znaci da svi isto misle
Isto kao sto je bila opasna i ona Joksimoviceva da je dosao vakat da on za noc pokori Tursku (nesto u tom stilu, ne sjecam se tacno) na Evroviziji kada je trazen njegov bojkot i kada se pobunio sve i jedan vrli osvjesceni Bosnjak (koji se, btw. isto kao i ja najezi kada ga neko nazove Turcinom) da bi na kraju, pazi ironije, sam reis lupio ono sto je lupio... Zato rekoh babe i zabe. Ne zna se tu vise ni ko pije ni ko placa.
Slazem se ja s time,ali jedan sportski komentator ici do te mjere ,mislim
Davno je sport prestao kod nas biti sport... Od sportasa pa do sportskih komentatora... Nazovi...
Oficir s puzom

#10 Re: Hrvatska vs Turska na ovim prostorima

Post by Oficir s puzom »

Nakon dosuđenog jedanaesterca za ekipu Slaven Belupa i pogotka Posaveca te vodstva od 1:0 komentator HRT-a je rekao:
"I treba tako, nisu se Turci ovdje lijepo proveli ni u 15-tom stoljeću, a zašto bi i sada"

Imam ja Turci, su ti vise od tri ili cetri vijeka okupirali toliko ti dragu Bosnu a ovamo pokazujes otvorene simpatije prema njima...
:? :?
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Ako imate ¹ta dodati poslije èitanja ovog vi dodajte... Samo nemojte tro¹iti dragocjeni disk space na serveru istim postovima i argumentima :D
rashid

Post by rashid »

bosmen wrote:
U ustima ti je non stop rijec bosnjak ... aj bolan dijete ... idi u grad malo, vidi prirode, pojedi cevapa i osamari se jednom. Ako neces sam, zaprosi nekoga na ulici. Svak ce to rado uraditi.

I ne prdi bogati vise ....
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Sto ne ostasmo pod Austrougarskom, sad bi se zvao Hans. Ne bi imao lijepo ime al bi imao sve ostalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
suncokret13

Post by suncokret13 »

uhhhh,
koliko me sluzi sjecanje iz istorije/povjesti/historije.........iz nauke koja proucava vec ZAVRSENE dogadjje u proslosti......turska vojska ( osmanlije ) s Sulejmanom velicanstvenim na svom putu ka Wienni ( ili ti Bec-u) prolazli su kroz dio hrvatske i tu negdje oko Siska ( danasnjeg) al' ondasnjeg Sigeta zastase............i ostase.
Pobjedili su oko Siget-a,ubili Nikolu Subisa Zrinjskog,ali dalje nisu mogli ici.....jer ih je ta pobjeda veoma skupo kostala ljudstva.

za Austriju,a ni za Evropu vise nisu imali snage i ljudstva.
basta sljezove boje

Tariq_rambo wrote:Sto ne ostasmo pod Austrougarskom, sad bi se zvao Hans. Ne bi imao lijepo ime al bi imao sve ostalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ne bi, sve bi bilo kao danas, samo bi visoki predstavnik (namjesnik) uvijek bio Austrijanac, a glavni grad bi nam bio Bec :lol:
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

Marco-x wrote:
Tariq_rambo wrote:Sto ne ostasmo pod Austrougarskom, sad bi se zvao Hans. Ne bi imao lijepo ime al bi imao sve ostalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Meni ne bi bilo mrsko... :D
Meni bogami bi... :)
venera888

Post by venera888 »

pa i sad ti mozes biti kao oni niko ti ne brani :x
Salko sto je u vodu skako

#18 Re: Hrvatska vs Turska na ovim prostorima

Post by Salko sto je u vodu skako »

u 15. stoljecu su slaven i galatasaray igrali u ligi sampiona i to bez kvalifikacija :lol: sve je bilo drugacije :lol: :dance:
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

venera888 wrote:
pa i sad ti mozes biti kao oni niko ti ne brani :x
Ma brani mi pasos. :lol: :lol: :lol: :lol:
JohnnyS

#20 Re: Hrvatska vs Turska na ovim prostorima

Post by JohnnyS »

Dvije stvari:
Prvo: igraju ekipe iz Hrvatske i Turske, znači zemlje koje su stvarno bile zaraćene u 15 stoljeću (Hrvatska doduše kao dio Ugarsko-hrvatskog kraljevstva, a ne austrougarske kao što netko reče, Hrvatska je tamo otišla 1527.), Turska je nažalost i okupirala dio Hrvatske, ali kao što je rekao komentator nisu se baš lijepo ni proveli. Btw, izjava mu je idiotska, ali daleko od toga da je neistinita.
Drugo, kako si ti to doveo u vezu sa Bošnjacima da mi je znati? Jedino ako ti ne stavljaš znak jednakosti između te dvije nacije (a to bi bilo niđe veze, jer bi po tome bilo Hrvati=Talijani, oni su nas naime pokrstili, a ja ne znam da ima omraženije nacije, bar ovamo na moru od tih žabara talijanskih).
Dakle, izjava mu je glupa, al istinita. Turci došli kao agresori, bili okupatori nekoliko stoljeća i na kraju pobjegli. Zdrrrrrravo (rekao bi Đuro)
JohnnyS

Post by JohnnyS »

InfraRedRidinghood wrote:Zna li iko koji je komentator u pitanju? Treba mi info, pretty please :-)
Evo gledam na internetu današnji dnevnik pa ću ti reći
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Jebat ga, nema sportskog dijela dnevnika na netu, tako da ti ja ne mogu pomoći. Pitaj bosmena, on je očito budno pratio...
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

fakat im nesto nije bas najdrazi komentator! sto li? :D
pike

Post by pike »

Nije mi jasno zbog cega se dize ovolika prasina???
a.basko

Post by a.basko »

pike wrote:Nije mi jasno zbog cega se dize ovolika prasina???
...dok je konja...bice i prasine... :D
Post Reply