Hrvatska vs Turska na ovim prostorima
-
Umjetnik a
#2 Re: Hrvatska vs Turska na ovim prostorima
ima ustašabosmen wrote:Hrvatski komentator na utakmici Slaven Belupo vs. Galatasaray
Nakon dosuđenog jedanaesterca za ekipu Slaven Belupa i pogotka Posaveca te vodstva od 1:0 komentator HRT-a je rekao:
"I treba tako, nisu se Turci ovdje lijepo proveli ni u 15-tom stoljeću, a zašto bi i sada"
Ima li se sta dodati na ovo?
kao on zna šta se ovdje radilo u 15 stoljeću
- Bosanac sa dna kace
pa on je plod samo jedne idelogije tamo sa brdov,tog balkana....
-
basta sljezove boje
bosko, izgleda da nisi puno naucio na satima historije. Nije nikada bilo Hrvatska vs. Turska vec Österreich-Ungarn vs. Osmanlije. Komentator je ocito pokusao biti duhovit, ali mu humor nije jaca strana
-
basta sljezove boje
Osmanlı İmparatorluğu je malo siri pojam od Turske i jedino su joj Austrougarska i Rusija mogle komparirati. Ocito ni komentator nije bas od nekog znanja, jer bi trebao znati da je Imperija do Sulejmana Velicanstvenog samo ekspandirala, a on je zivio u 16. vijeku. Sto se tice islama u pravu si - to je bio i sultanat i kalifatbosmen wrote:Izvini ali ja upravo i mislim na odnos danasnje Hrvatske naspram Turskog carstva a samim tim i Islama na ovim prostorima,jer samo pominjanje Turske na ovim prostorima svi vezu za Islam.basta sljezove boje wrote:bosko, izgleda da nisi puno naucio na satima historije. Nije nikada bilo Hrvatska vs. Turska vec Österreich-Ungarn vs. Osmanlije. Komentator je ocito pokusao biti duhovit, ali mu humor nije jaca strana
Ipak moras priznati da je Tursko carstvo na ovim prostorima sinonim za dolazak Islama na ove prostore.
-
_BosanaC
Isto kao sto je bila opasna i ona Joksimoviceva da je dosao vakat da on za noc pokori Tursku (nesto u tom stilu, ne sjecam se tacno) na Evroviziji kada je trazen njegov bojkot i kada se pobunio sve i jedan vrli osvjesceni Bosnjak (koji se, btw. isto kao i ja najezi kada ga neko nazove Turcinom) da bi na kraju, pazi ironije, sam reis lupio ono sto je lupio... Zato rekoh babe i zabe. Ne zna se tu vise ni ko pije ni ko placa.bosmen wrote:MOzda,ne znaci da svi isto misle_BosanaC wrote:Babe i zabe.
Ali cinjenica je da solazak Turaka vecina poistovjecuje sa dolaskom Islama a mnogi cak i do te mjere idu da govore da su i danasnji Bosnjaci upravo Turci,sto ovu izjavu uvrstava u jednu od poprilicno opasnih
-
basta sljezove boje
o kakvoj vecini govoris? Mnogi govore kako poticu iz Turske, recimo obitelj Cengic kojoj pripada i Zulfikarpasic. Cak je i reis dao negdje izjavu o turskom porijeklu. U Makedoniji, recimo, postoje Makedonci - muslimani, Albanci - muslimani i Turci - muslimani. Teza o tome da su Bosnjaci Turci nije bas odrziva, jer bi se turski jezik prosirio, a jezik Slavena izgubio. Bosna je u svakoj drzavi u cijem je sastavu bila, bila poprilicno buntovna, bila to Turska, Austrija, Jugoslavijabosmen wrote:MOzda,ne znaci da svi isto misle_BosanaC wrote:Babe i zabe.
Ali cinjenica je da solazak Turaka vecina poistovjecuje sa dolaskom Islama a mnogi cak i do te mjere idu da govore da su i danasnji Bosnjaci upravo Turci,sto ovu izjavu uvrstava u jednu od poprilicno opasnih
-
_BosanaC
Davno je sport prestao kod nas biti sport... Od sportasa pa do sportskih komentatora... Nazovi...bosmen wrote:Slazem se ja s time,ali jedan sportski komentator ici do te mjere ,mislim_BosanaC wrote:Isto kao sto je bila opasna i ona Joksimoviceva da je dosao vakat da on za noc pokori Tursku (nesto u tom stilu, ne sjecam se tacno) na Evroviziji kada je trazen njegov bojkot i kada se pobunio sve i jedan vrli osvjesceni Bosnjak (koji se, btw. isto kao i ja najezi kada ga neko nazove Turcinom) da bi na kraju, pazi ironije, sam reis lupio ono sto je lupio... Zato rekoh babe i zabe. Ne zna se tu vise ni ko pije ni ko placa.bosmen wrote: MOzda,ne znaci da svi isto misle
-
Oficir s puzom
#10 Re: Hrvatska vs Turska na ovim prostorima
Imam ja Turci, su ti vise od tri ili cetri vijeka okupirali toliko ti dragu Bosnu a ovamo pokazujes otvorene simpatije prema njima...bosmen wrote:Hrvatski komentator na utakmici Slaven Belupo vs. Galatasaray
Nakon dosuđenog jedanaesterca za ekipu Slaven Belupa i pogotka Posaveca te vodstva od 1:0 komentator HRT-a je rekao:
"I treba tako, nisu se Turci ovdje lijepo proveli ni u 15-tom stoljeću, a zašto bi i sada"
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
-
rashid
U ustima ti je non stop rijec bosnjak ... aj bolan dijete ... idi u grad malo, vidi prirode, pojedi cevapa i osamari se jednom. Ako neces sam, zaprosi nekoga na ulici. Svak ce to rado uraditi.bosmen wrote:MOzda,ne znaci da svi isto misle_BosanaC wrote:Babe i zabe.
I ne prdi bogati vise ....
-
Tariq_rambo
Sto ne ostasmo pod Austrougarskom, sad bi se zvao Hans. Ne bi imao lijepo ime al bi imao sve ostalo

- suncokret13
uhhhh,
koliko me sluzi sjecanje iz istorije/povjesti/historije.........iz nauke koja proucava vec ZAVRSENE dogadjje u proslosti......turska vojska ( osmanlije ) s Sulejmanom velicanstvenim na svom putu ka Wienni ( ili ti Bec-u) prolazli su kroz dio hrvatske i tu negdje oko Siska ( danasnjeg) al' ondasnjeg Sigeta zastase............i ostase.
Pobjedili su oko Siget-a,ubili Nikolu Subisa Zrinjskog,ali dalje nisu mogli ici.....jer ih je ta pobjeda veoma skupo kostala ljudstva.
za Austriju,a ni za Evropu vise nisu imali snage i ljudstva.
koliko me sluzi sjecanje iz istorije/povjesti/historije.........iz nauke koja proucava vec ZAVRSENE dogadjje u proslosti......turska vojska ( osmanlije ) s Sulejmanom velicanstvenim na svom putu ka Wienni ( ili ti Bec-u) prolazli su kroz dio hrvatske i tu negdje oko Siska ( danasnjeg) al' ondasnjeg Sigeta zastase............i ostase.
Pobjedili su oko Siget-a,ubili Nikolu Subisa Zrinjskog,ali dalje nisu mogli ici.....jer ih je ta pobjeda veoma skupo kostala ljudstva.
za Austriju,a ni za Evropu vise nisu imali snage i ljudstva.
-
basta sljezove boje
ne bi, sve bi bilo kao danas, samo bi visoki predstavnik (namjesnik) uvijek bio Austrijanac, a glavni grad bi nam bio BecTariq_rambo wrote:Sto ne ostasmo pod Austrougarskom, sad bi se zvao Hans. Ne bi imao lijepo ime al bi imao sve ostalo![]()
![]()
![]()
![]()
-
Oficir s puzom
Meni bogami bi...Marco-x wrote:Meni ne bi bilo mrsko...Tariq_rambo wrote:Sto ne ostasmo pod Austrougarskom, sad bi se zvao Hans. Ne bi imao lijepo ime al bi imao sve ostalo![]()
![]()
![]()
![]()
- Salko sto je u vodu skako
#18 Re: Hrvatska vs Turska na ovim prostorima
u 15. stoljecu su slaven i galatasaray igrali u ligi sampiona i to bez kvalifikacijabosmen wrote:Hrvatski komentator na utakmici Slaven Belupo vs. Galatasaray
-
Tariq_rambo
Ma brani mi pasos.venera888 wrote:pa i sad ti mozes biti kao oni niko ti ne braniTariq_rambo wrote:Sto ne ostasmo pod Austrougarskom, sad bi se zvao Hans. Ne bi imao lijepo ime al bi imao sve ostalo![]()
![]()
![]()
![]()
- JohnnyS
#20 Re: Hrvatska vs Turska na ovim prostorima
Dvije stvari:bosmen wrote:Hrvatski komentator na utakmici Slaven Belupo vs. Galatasaray
Prvo: igraju ekipe iz Hrvatske i Turske, znači zemlje koje su stvarno bile zaraćene u 15 stoljeću (Hrvatska doduše kao dio Ugarsko-hrvatskog kraljevstva, a ne austrougarske kao što netko reče, Hrvatska je tamo otišla 1527.), Turska je nažalost i okupirala dio Hrvatske, ali kao što je rekao komentator nisu se baš lijepo ni proveli. Btw, izjava mu je idiotska, ali daleko od toga da je neistinita.
Drugo, kako si ti to doveo u vezu sa Bošnjacima da mi je znati? Jedino ako ti ne stavljaš znak jednakosti između te dvije nacije (a to bi bilo niđe veze, jer bi po tome bilo Hrvati=Talijani, oni su nas naime pokrstili, a ja ne znam da ima omraženije nacije, bar ovamo na moru od tih žabara talijanskih).
Dakle, izjava mu je glupa, al istinita. Turci došli kao agresori, bili okupatori nekoliko stoljeća i na kraju pobjegli. Zdrrrrrravo (rekao bi Đuro)
-
Leonid Breznjev
fakat im nesto nije bas najdrazi komentator! sto li?