lsto kao i mi njimaPrpa.ba wrote:bosank_a wrote:Pomogli su da se BiH odvoji od SFRJ, pomogli su i u zadnjoj ratnoj akciji oslobadjanja BiH, pomogli su i primanjem BiH izbjeglica ... pa valjda ce i u buduce pomagati.
Pomagali su i 93' i 94'
Hrvatska u Vijeću sigurnosti!
-
bosank_a
-
zemo_online
jel mos ti procitat moj nick pa onda zakljucit o kom se radi?bosank_a wrote:Jasta oslobodile dok su im granate oko glave fijukale i setnja im bila sva razonoda! Jesi ti normalna! ldi malo setaj po tom inostranstvu ...test01 wrote:Sto se ti toliko bunis protiv mudzahedina i njihovih obicaja.pa cure su poslije rata postale,kako da kazem, preslobodne, tako da koja sljaga i ima nekog smisla.bosank_a wrote:Ko nam je kriv kad smo samo glupi bosanci
Nije te mati ucila da je siba iz raja izasla?
Svako zlo za neko dobro.
Sta ih ti toliko branisDa ti nisu sta u rodu
![]()
Da te hoce jednom osisati samo sto setas s momkom ili muzem platila bih im
sta fali malo tudjih obicaja,covjek uci dok je ziv.
-
zemo_online
Pa ti bosanko nis ne razmes.Po tebi su svi isti.To je najlakse reci i dokucila si istinu.bosank_a wrote:lsto kao i mi njimaPrpa.ba wrote:bosank_a wrote:Pomogli su da se BiH odvoji od SFRJ, pomogli su i u zadnjoj ratnoj akciji oslobadjanja BiH, pomogli su i primanjem BiH izbjeglica ... pa valjda ce i u buduce pomagati.
Pomagali su i 93' i 94'
Ni za jedan rat odgovornost nije ista,od Adema i Mejre.
Pitaj nekog svog.
-
bosank_a
E fakat me neinteresujes ni ti ni tvoj nik a sad se otkaci.test01 wrote:jel mos ti procitat moj nick pa onda zakljucit o kom se radi?bosank_a wrote:Jasta oslobodile dok su im granate oko glave fijukale i setnja im bila sva razonoda! Jesi ti normalna! ldi malo setaj po tom inostranstvu ...test01 wrote: Sto se ti toliko bunis protiv mudzahedina i njihovih obicaja.pa cure su poslije rata postale,kako da kazem, preslobodne, tako da koja sljaga i ima nekog smisla.
Svako zlo za neko dobro.
Sta ih ti toliko branisDa ti nisu sta u rodu
![]()
Da te hoce jednom osisati samo sto setas s momkom ili muzem platila bih im
sta fali malo tudjih obicaja,covjek uci dok je ziv.
-
SFSN
test01 wrote:Pa ti bosanko nis ne razmes.Po tebi su svi isti.To je najlakse reci i dokucila si istinu.bosank_a wrote:lsto kao i mi njimaPrpa.ba wrote:
Pomagali su i 93' i 94'
Pitaj nekog svog.
...па није...највећа је одговорност на оном ко први удари....
-
bosank_a
Posebno me ne interesuje tvoje misljenjetest01 wrote:Pa ti bosanko nis ne razmes.Po tebi su svi isti.To je najlakse reci i dokucila si istinu.bosank_a wrote:lsto kao i mi njimaPrpa.ba wrote:
Pomagali su i 93' i 94'
Pitaj nekog svog.
To ti pises malo hrvatski, a malo bosanski.
Kao sto rekoh otkaci
Last edited by bosank_a on 17/10/2007 03:32, edited 2 times in total.
-
damirm
A svim ovim "moralno ispravnim"...jeste li se i vi, ko i ja, umotavali u petokraku na YUTEL ZA MIR dok su gorili Vukovar, Ravno (BiH), Dubrovnik itd...Nisu stvari bas tako crno-bijele. Nego bolje rukave zasukat i onoj Cenifeti iz opstine recite da vec jednom krene radit svoj posao.
- rajvosa^
Šandor wrote:Kicky, ne razumijem čemu halabuka? Biti nestalni član UN Security Council je kao kad bi Bukvić Đulaga bio predsjednik opštinskog vijeća opštine Tomislavgrad. To će malo doprinijeti ugledu Hrvatske i ubrzati njenu integraciju u EU & NATO ali to je sve.
Važne su samo 5 stalnih članica. A ovi ostali su samo ukrasno cvijeće.
Čak i kad bi odlučili da lobiraju za BiH to ne bi imalo efekta.....nisu stalne članice Italija i Njemačka već provjereni srpski prijatelji. Nije Hrvatska Izrael.A sad je kasno za bilo kakvu diplomatsku ili logistčku pomoć BiH. Prohujalo s vihorom.
-
bosank_a
Šandor wrote:Kicky, ne razumijem čemu halabuka? Biti nestalni član UN Security Council je kao kad bi Bukvić Đulaga bio predsjednik opštinskog vijeća opštine Tomislavgrad. To će malo doprinijeti ugledu Hrvatske i ubrzati njenu integraciju u EU & NATO ali to je sve.
Važne su samo 5 stalnih članica. A ovi ostali su samo ukrasno cvijeće.
Čak i kad bi odlučili da lobiraju za BiH to ne bi imalo efekta.....nisu stalne članice Italija i Njemačka već provjereni srpski prijatelji. Nije Hrvatska Izrael.A sad je kasno za bilo kakvu diplomatsku ili logistčku pomoć BiH. Prohujalo s vihorom.
Pa i to je uspjeh.
Zato je stalna clanica Austrija ...
Bili su u istom s ... kao i mi pa od skocise svjetlosnom brzinom. Svaka cast.
- Bosanac_21
Cuvajmo mi svoju Bosnu ponosnu, samo sabur i nekako cemo izgurati ove
tamne dane. Kad nam je smrkavalo, polako je i svanjivalo, uzdajmo se u se i u
svoje kljuse
tamne dane. Kad nam je smrkavalo, polako je i svanjivalo, uzdajmo se u se i u
svoje kljuse
- rajvosa^
Kazu jel to fakat zavidis HR? Pa naravno da zavidim. Jebo te HR izgradi tunel od oko 2km na relaciji Zagreb - Rijeka i to oko 2 mjeseca PRIJE nego sto je najavljeno. A kolko ono treba BiH da napravi par milja ceste, a para da ne govorim? E to je jedan od samo malih razloga sto su ispred nas - dalllleekkkkooooo. A usput nemjau RS da nas jebe u zdrav mozak. Dakle svaka cast...makar imaju plan, a mi Avaz Tower. 
-
Tomislav MO
Može, može, evo tri primjera kad je Hrvatska spasila BiH:Šandor wrote: A BiH nije održiva i Hrvatska kao što već rekoh to ne može popraviti.
1. Referendum za neovisnost, na osnovu kojeg BiH uopće i postoji
2. Uspješna obrana u prvoj fazi rata. Pošto nismo slušali Aliju, nego smo sve skontali nakon Ravnog, HVO je u rat ušao spreman, na Kupresu je bila značajna pomoć jedinica iz HV, a naravno i na južnom bojištu zajednički sve do Dubrovnika. To je osiguralo koridor za Bosnu.
3. Akcije 1995., kada je Bihaću prijetilo da postane nova Srebrenica, kreće Oluja, deblokiranje Bihaća i nastavak sve do Banja Luke.
Znači, tri primjera, nastanak BiH, početna obrana od agresije i završetak rata, sve to se ima zahvaliti Hrvatskoj.
I sutra, Hrvatska kao članica NATO i EU može puno više nego prije kad je imala embargo na uvoz oružja i sama izložena agresiji. Što znaš, možda pošalje idućeg visokog predstavnika.
- kicky
Vidim da ne barataš sa osnovnim pojmovima, ali to nikad nije bio razlog za nebaljezganje na forumu. Dušo, Austrija nije STALNA članica Vijeća sigurnosti UN-a. Točno je da su oni strašno napredovali poslije 2.S.R., ali dalo bi se i o tome pričati. Pet stalnih članica, kao što neko već reče, su Rusija (nasljednica SSSR-a), Kina, SAD, Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo i takav je ustroj isti od začetka UN-a, s tim da je Kina primljena pedesetih. Postoje i zemlje tipa Njemačke, Japana, Indije i Brazila koje ujedinjene u skupinu G4 pokušavaju dobiti stalno mjesto u Vijeću sigurnosti, no naravno to u prvom redu priječe SAD, koje su jedino podržale Japan (pogodi zašto?), dok su im ostale 3 zemlje manje privlačne jer nisu njihovi slijepi poslušnici. Eto malo gradiva za danas. Javi se kad naučiš da popraviš ocjenu.bosank_a wrote:
Pa i to je uspjeh.
- osa
hrvatska je uvijek pomagla i pomagaće i dalje bih. naravno idealno bi bilo da ta pomoće nije potrebna ali ako bude trebalo" pomoći će svim sredstvima". naravno da tu pomoć dio građana bih ne cijeni ili možda očekuje na neki drugi način i sada i u ratu ali i kod davanja pomoći treba gledati i na svoje interese a oni se nekad znaju sudariti tj. ne biti komplementarni i tu je dolazilo i dolazit će do problema u odnosu bih i hrvatske. te probleme treba nadvladati. nekako imam osjećaj da je početkom rata bošnjačko rukovodstvo izašlo s jesnom platformom što želi i tko je neprijatelj bih i bošnjačkog i hrvatskog naroda da bi problema i nejasnoća bilo daleko manje a i možda bo se izbjegao i nesretni sukob koji je ruku na srce koristio jedino srbima.
-
Nancy Drew
-
Šandor
Hrvatska diplomatskim putem ne može riješiti ni pitanje Hrvata u BiH a kamo li BiH u cjelini.Tomislav MO wrote:Može, može, evo tri primjera kad je Hrvatska spasila BiH:Šandor wrote: A BiH nije održiva i Hrvatska kao što već rekoh to ne može popraviti.
1. Referendum za neovisnost, na osnovu kojeg BiH uopće i postoji
2. Uspješna obrana u prvoj fazi rata. Pošto nismo slušali Aliju, nego smo sve skontali nakon Ravnog, HVO je u rat ušao spreman, na Kupresu je bila značajna pomoć jedinica iz HV, a naravno i na južnom bojištu zajednički sve do Dubrovnika. To je osiguralo koridor za Bosnu.
3. Akcije 1995., kada je Bihaću prijetilo da postane nova Srebrenica, kreće Oluja, deblokiranje Bihaća i nastavak sve do Banja Luke.
Znači, tri primjera, nastanak BiH, početna obrana od agresije i završetak rata, sve to se ima zahvaliti Hrvatskoj.
I sutra, Hrvatska kao članica NATO i EU može puno više nego prije kad je imala embargo na uvoz oružja i sama izložena agresiji. Što znaš, možda pošalje idućeg visokog predstavnika.
Mnogo jači igrači ne mogu pokrenuti stvari sa mrtve tačke.
Hrvatska bi kao susjed mogla odigrati značajnu ulogu samo u nekom novom ratu. Jer drugog puta nema. Ulogu zbog koje su prošli put Hrvati u BiH ostali jednomudi.
- Prozor
Ma mlada Svedjanka je zbunjena.test01 wrote:Sto se ti toliko bunis protiv mudzahedina i njihovih obicaja.pa cure su poslije rata postale,kako da kazem, preslobodne, tako da koja sljaga i ima nekog smisla.bosank_a wrote:Ko nam je kriv kad smo samo glupi bosanci
Svako zlo za neko dobro.
-
bosank_a
Prozor wrote:Ma mlada Svedjanka je zbunjena.test01 wrote:Sto se ti toliko bunis protiv mudzahedina i njihovih obicaja.pa cure su poslije rata postale,kako da kazem, preslobodne, tako da koja sljaga i ima nekog smisla.bosank_a wrote:Ko nam je kriv kad smo samo glupi bosanci
Svako zlo za neko dobro.
Zasto vas dvojica mundjosa nama sada lijepo ne kazete ko vas je placao ??
l de nam priblizite tu vasu kulturu da nam bijete zene jer nisu zamotane.
l nase sestre se bore protiv takve kulture, hoce da je ukinu, a mi da je prihvatimo e nece moci
Last edited by bosank_a on 18/10/2007 02:18, edited 1 time in total.
-
bosank_a
Hvala.kicky wrote:Vidim da ne barataš sa osnovnim pojmovima, ali to nikad nije bio razlog za nebaljezganje na forumu. Dušo, Austrija nije STALNA članica Vijeća sigurnosti UN-a. Točno je da su oni strašno napredovali poslije 2.S.R., ali dalo bi se i o tome pričati. Pet stalnih članica, kao što neko već reče, su Rusija (nasljednica SSSR-a), Kina, SAD, Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo i takav je ustroj isti od začetka UN-a, s tim da je Kina primljena pedesetih. Postoje i zemlje tipa Njemačke, Japana, Indije i Brazila koje ujedinjene u skupinu G4 pokušavaju dobiti stalno mjesto u Vijeću sigurnosti, no naravno to u prvom redu priječe SAD, koje su jedino podržale Japan (pogodi zašto?), dok su im ostale 3 zemlje manje privlačne jer nisu njihovi slijepi poslušnici. Eto malo gradiva za danas. Javi se kad naučiš da popraviš ocjenu.bosank_a wrote:
Pa i to je uspjeh.
Vidio si one tri tacke na kraju recenice. Htjela sam reci da je i Austria, uz Njemacku i ltaliju uz Hrvatsku.
Austria pripada jednom drugom udruzenju i itekako imaju pravo veta.