Hrvatska se boji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

MBA

Post by MBA »

Uostalom, ako je biti Hrvat fasizam, onda sam ja jedan ponosan fasista.
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

Zreli wrote:
buhtelj wrote:Zreli to sto kaze o nacistima... a sto su bili ustase i cetnici...prema svom narodu....:x :x
Crna Gora je samo bolja zbog Crnogorki :lol: :lol: .....inace je Hrvatsku i Crnu Gorku je besmisleno porediti kao destinaciju za ferije.
Ja sam samo gledao na televiziji reportazu o Sloveniji i onda su Njemci rekli da je Hitler bio u Sloveniji i rekao je: "Machen Sie mir dieses Land deutsch" . I onda su poceli da je prave Njemackom, tako sto su odredili germanske Slovence i Slovenske Slovence. Njemcima je i dan danas jeko cudno da im je to uspjelo. Isto licno znam da je Hiter bio u Mariboru i da je stavio jednu masinu u tadasnjem TAMu u pogon i da se Slovenci time jos prije deset godina hvalil.

A, otkud ti znas das se ne mogu poredit Crna Gora i Hrvatska?
Da,Hitler je bio u Mariboru(Marburgu) i rekao je to sto je rekao.Mariborcani su ga docekali odusevljeno,ali tada su 40% stanovnika bili Nijemci,Slovenija je veci dio bila direktno pripojena njemackome rajhu i Njemacka je drzava,pravila genocid nad Slovencima.Moja je porodica bila zrtva toga,kao i cijeli grad,gdje je cijela jedna generacija rodzena u logorima.No U maju 1945 su slovenski partizani zadnje Nijemce,pobacali po jamama i od Hitlerove zelje nije ostalo nista.
Da,se vratimo temi,ne znam ko jos moze ici u Hrvatsku ili CG, na more,guzva,neuslovno,skupo,lose,nacionalizam.
Za straije ljude bi preporucio,Tursku,Tunis,Jordan,Egipat,mnogo ljepse,mnogo jeftinije.
A za mladze,Crno more(Bugarska,Rumunija,Ukrajina),lijepo,jeftino i nikad ali bas nikad ne spavas sam.
Ja sam bio u Makarskoj, Zaostogu, Hvaru, Duborvniku, a bio sam u Crnoj Gori u Herceg-Novom. Misil da je od svih mjesta najbolji Hvar, ali isto tako mislim da je HErceg-Novi bolje mjesto od Makarske. Jedino so je u Makarskoj bolje je voda, zato sto je HN zalivu, a tamo je otvoreno more, ali zabava u Herceg-Novom i u Makarskoj je neuporediva, u HN imas jako dobrih mjesta za izaci, i raja su jednostavna, a u Hrvatskoj -osim na Hvaru- ima dosta bezveznjaka.

usput: tamo nema toliko puno Bosanaca iz RS, makar po regeistracijama ne. TAko je bilo i prije rata.
zlata

Post by zlata »

MBA
Ma ne zelim uopce zalaziti u te vode...kud si nakanio mene uvuci. Moj odgovor Buhtelju...je bio o Zagrebu...a Zagreb, Hercegovina i Zagora su specificni.

Ako me mislis uval'ti u tu jamu gdje poistovjecujem Hrvate sa fasistima...eh, pa tu sam ti mal'ko mudrija. I samo mogu dodati...da sam upoznala dosta pravih-zivih-starih Ustasa...i Cetnika, pa cak i Ljoticevaca.

Zanimali su me..i htila sam cuti iz njihovih usta...prije neg'sto poumiru..sta se radilo i kako se radilo. Bilo je vrlo tesko doci do takvih ljudi u bivsoj YU...al'sam iskoristila priliku van YU. Jedan od njih je bio VRLO poznat. Samo da je fasizam ostavio DUBOK trag u hrvatskom nacionalizmu...JESTE. Zato je Paveliceva kcer bivala ugoscena k'o princeza.
MBA

Post by MBA »

zlata wrote:MBA
Ma ne zelim uopce zalaziti u te vode...kud si nakanio mene uvuci. Moj odgovor Buhtelju...je bio o Zagrebu...a Zagreb, Hercegovina i Zagora su specificni.

Ako me mislis uval'ti u tu jamu gdje poistovjecujem Hrvate sa fasistima...eh, pa tu sam ti mal'ko mudrija. I samo mogu dodati...da sam upoznala dosta pravih-zivih-starih Ustasa...i Cetnika, pa cak i Ljoticevaca.

Zanimali su me..i htila sam cuti iz njihovih usta...prije neg'sto poumiru..sta se radilo i kako se radilo. Bilo je vrlo tesko doci do takvih ljudi u bivsoj YU...al'sam iskoristila priliku van YU. Jedan od njih je bio VRLO poznat. Samo da je fasizam ostavio DUBOK trag u hrvatskom nacionalizmu...JESTE. Zato je Paveliceva kcer bivala ugoscena k'o princeza.

Ja sam "Hrvatski" nacionalista za kojeg je "Hrvatski" ekpanzionizam absolutni idiotizam i gubljenje vremena. Ustase, za mene, su primitivni izdanci u Hrvata. Ko je ugoscivao Pavelicevu kcer--pojma nemam, a niti me interesuje jer mi ona nista ne predstavlja, a njen otac nije niti cime zasluzio moj posebni interes.
Podrinje

Post by Podrinje »

Slusam nekog kretena koji se fali kako je u Makarskoj za 4 noci skrsio tri hiljade km. Slusam i ne mogu da vjerujem da postoje takvi idioti. Za te pare je mogao otici u prvi turisticki biro, izabrati bilo koju destinaciju i jos usput da mu jaja glade u hladu.

Hrvatska obala se ne moze pohvaliti kvalitetom usluga. Obala je pretezno nacickana privatnim sirotinjskim kucama. Malo se to nesto sreduje ali je to jos uvijek daleko od nekog sjaja i luksuza. Ako je neko isao u Tursku ili druge zemlje, zna o cemu pricam.

Previse je kretena koji ce ti na plazi ili na ulici dobaciti zbog Bosanskog naglaska. Citam u novinama da je bilo cak i napada na turiste zbog imena ili zbog privjeska na lancicu. To dovoljno govori o kulturi nasih susjeda.

Ove godine sam bio u HR ali se nisam kupao, voda mi je poslije Tunisa izgledala prljavo. Nasao sam i na internetu stranicu koju daje zavod za javno zdravstvo, analiza morske vode za kupanje, poredana prema plazama u tom kraju. Pola ih je na kriticnom nivou cistoce, ako se tome uzme postotak pristrastnosti dobijemo skoro pa zabranu kupanja. Par plaza je uistinu i oznaceno malim skrivenim znakom ZABRANA KUPANJA ali to nije sprjecavalo kupace da razastru peskire i svoju djecu buckaju u fekalijama.

Tako da sam odlucio samo da prosetam. Nisam bas vidio neke pretjerane guzve osim pocetkom avgusta. Mislim da u HR sezona traje od 15 do 20 dana. Sto je veliki hendikep za razliku od drugih zemalja mediterana.

Obisao sam prijatelja koji radi kao sezonac, nije mi htio dati da jedem kod njih u restoranu. Mada je to jedan od boljih restorana u tom gradicu. Kada mi je ispricao kakvo smece stavljaju u hranu da bi sto vise zaradili. Odlucio sam da ne okusim nista vise osim hrane koju cu sam spremiti.

Sve u svemu Hrvatska ima ogromne zarade od turizma za razliku od Bosne. Ali isto tako HR nema niti 2% od onoga sto bi mogla imati da ima pametniju strategiju razvoja turizma. Jer kao sto se moglo i primjetiti, malo se u HR ostavi novca osim za spavanje. Sve drugo imam osjecaj da se vuce sa sobom od kuce.
hananah

Post by hananah »

Sve u svemu Hrvatska ima ogromne zarade od turizma za razliku od Bosne
Za razliku od Bosne Hrvatska ima i more i turisticke ponude :)
(Izuzimam Neum u ovom slucaju.). Nije dovoljno imati prirodne ljepote kao sto ih ima Bosna vec se mora nesto i ponuditi da bi se uzivalo u tim prirodnim ljepotama, a u Bosni se to ne cini ili cini jako malo.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

[
quote="Podrinje"]
Sve u svemu Hrvatska ima ogromne zarade od turizma za razliku od Bosne. Ali isto tako HR nema niti 2% od onoga sto bi mogla imati da ima pametniju strategiju razvoja turizma. Jer kao sto se moglo i primjetiti, malo se u HR ostavi novca osim za spavanje. Sve drugo imam osjecaj da se vuce sa sobom od kuce.
[/quote]

Zaboravio si spomenuti samo jednu sitnicu, da je Hrvatska prije 10 godina počela od nule. Svi hoteli su bili ili porušeni (kao u Dubrovniku) ili devastirani od strane izbjeglica i prognanika koji su hranjeni uglavnom novcima tih hotelskih kuća koje su došle na prosjački štap. I drugi mali poduzetnici su počeli od nule jer i ako su prije imali ušteđevinu, istopila se tokom ratnih godina. Da, nedostaje nam još puno, ali smo unazađeni za 20 godina i to treba nekako nadoknaditi, a ne može se preko noći.
Uh, propustiti ću borbu Filipović-Fjodor
PR80.

Post by PR80. »

@Podrinje: Slazem se sa tobom. Svake godine idem obavezno u Bosnu ali na Jadran ne idem, jedino Neum. Zasto? - Upravo zbog toga sto i ja osjecam sve tako sto si ti naveo. Hocu kad odem na odmor da osjetim tu neku uslugu. A, osim toga, svake godine ostavimo nesto odmora tako da mozemo kasnije otici negdje drugo na more, jer kao sto i sam kazes: kad negdje drugo odes onda vidis sta je odmor, more, usluga, ljepota...

@dalmatinka: Ne slazem se sa tobom da su hrvati prije 10 godina krenuli s` nule, svi hoteli NISU bili sruseni. Sta bi tek MI bosanci rekli po tom pitanju?
Dubrovnik jeste bio srusen, ali prolazila sam ja Jadranskom obalom krajem 94.-e... da si prosla te godine Bosnom pitala bi te da li bi uopste mogla reci da je Hrvatska srusena. Jedan mali dio nje jeste, ali ostatak: NI DODIRNUT!
Tsunami

Post by Tsunami »

POGIBIJE STRANACA

U posljednja dva i pol mjeseca zabilježena 74 smrtna slučaja stranih državljana, najviše stradalih u prometnim nesrećama
Česi najveći pehisti na moru

Autor MARIJAN MALČEVIĆ, RADMILA KOVAČEVIĆ

Ljeto u Hrvatskoj, osim što donosi ugodne vijesti o rekordnom posjetu stranih turista, također je vrijeme povećanog broja pogibija i stradavanja stranaca. Posljednja pogibija vozača iz BiH i Italije prije dva dana podsjetnik je da je taj trend posebno izražen u prometnim nesrećama.
Bizarne nesreće
Prema statistikama iz MUP-a i evidencijama iz dnevnih novina, u ovogodišnjim su prometnim nesrećama do jučer poginula 22 stranca. Dokaz da je ljeto najkritičnije razdoblje činjenica je da je čak 15 pogibija zabilježeno tijekom lipnja, srpnja i u prvoj trećini kolovoza.

Najveći udio u crnim brojkama imaju državljani BiH, što je donekle i razumljivo jer su se već na neki način i udomaćili na našim cestama. Poginulo ih je šestero, od toga petero samo u posljednja dva mjeseca. Od ostalih nacionalnosti, u pogibijama prednjače Talijani s pet žrtava te Nijemci, Mađari i Slovenci s tri poginula. Na popisu su Makedonac i švedska državljanka bosanskog podrijetla.

Osim u prometnim nesrećama, smrtne su posljedice, na žalost, česte i u drugim, katkad čak bizarnim nesrećama. Takvom se zasigurno može nazvati pogibija šesnaestogodišnjeg Čeha Ondreja Vlčeka, kojega je u nedjelju na čamcu kod Svetog Petra usmrtio udar munje. Mladi je Čeh posljednji u dugačkom nizu unesrećenih stranaca koji se poslije odmora nisu vratili u svoje zemlje.

Od početka lipnja zabilježene su 74 smrti stranaca, izvijestio nas je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Brojka je velika jer su uključeni i oni koji su umrli prirodnom smrću. U različitim nesrećama živote su izgubila 42 stranca, od toga 12 utapanjem. Bilo je i padova, udara groma i naleta plovila na kupače. Dok u prometu nije poginuo nijedan, Česi su najveći pehisti na moru. Ove godine potvrđena je smrt 15 čeških državljana.

Smrt u Cetini
Prema evidencijama uz one koji su umrli prirodnom smrću osam ih je stradalo u nesrećama. Uz dječaka kojega je ubila munja, dvoje se Čeha utopilo u Brelima, jedan je stradao na “canyoningu” na slapovima Cetine, a jednog je pregazio i usmrtio gliser u moru kod Rapca.

Prekjučer je, nakon višednevne potrage, u moru mrtav nađen češki mladić koji je u čamcu odveslao iz Paga. Češki su mediji proteklih dana prepuni loših vijesti iz Hrvatske. Preksinoć su sve televizijske postaje u udarnim vijestima donijele informaciju o posljednjim tragedijama čeških državljana na ljetovanju u Hrvatskoj. Ove je godine na odmoru izvan zemlje ukupno stradalo sedamdest Čeha.

Apel iz MUP-a
Mediji prenose i apel hrvatske policije na oprez zbog mogućih opasnosti u Jadranskom moru.
– Gotovo svi prilozi na televiziji, radiju ili i u novinama korektni su i nikoga ne optužuju. Više se govori i naglasak stavlja na neoprez samih čeških turista – kaže Mirjana Žilić iz predtavništva Hrvatske turističke zajednice u Pragu.

Inače, među brojnim utapanjima stranaca, dvanaest od 1. lipnja, a oko dvadeset cijele godine, nijedna nacija ne prednjači, tako da među utopljenicima ima žrtava svih nacionalnosti koje se ovih dana mogu naći na Jadranu – Čeha, Bosanaca, Austrijanaca, Nijemaca, Slovenaca, Talijana, Mađara... Više nego neobično je što se čak šest od 12 utapanja dogodilo na istarskim plažama. Nesvakidašnjom se može nazvati i nesreća u kojoj je prije nekoliko dana pri padu zrakoplova u more poginuo 49-godišnji Talijan, a još je nekoliko neobičnih događaja u kojima, na sreću, nije bilo pogibije.

Takvi su, primjerice, pad pijanog Rusa niz hotelske stube, udar njemačkog para vodenim skuterom u rivu, pad Talijanke s glisera i višesatno plivanje do obale te naposljetku pad reklamne konstrukcije na glavu njemačkoj turistici.

Ispis Pošaljite članak
Komentari
Što mislite o ovoj temi?
Komentirajte članak

foxxy ‌ 23.08.2005 ‌ 21:09 Odgovor
MOj susjed tuce zenu i to gadno.
a on je gorila, ona mlada , zgodna i mrsava. da li bi ga netko htio dobro istuci? dajem njegovu adresu i mali honorar.

http://www.iskon.hr/servlet/anketa2?que ... =11&code=0
dalmatinka

Post by dalmatinka »

PR80. wrote:@Podrinje: Slazem se sa tobom. Svake godine idem obavezno u Bosnu ali na Jadran ne idem, jedino Neum. Zasto? - Upravo zbog toga sto i ja osjecam sve tako sto si ti naveo. Hocu kad odem na odmor da osjetim tu neku uslugu. A, osim toga, svake godine ostavimo nesto odmora tako da mozemo kasnije otici negdje drugo na more, jer kao sto i sam kazes: kad negdje drugo odes onda vidis sta je odmor, more, usluga, ljepota...

@dalmatinka: Ne slazem se sa tobom da su hrvati prije 10 godina krenuli s` nule, svi hoteli NISU bili sruseni. Sta bi tek MI bosanci rekli po tom pitanju?
Dubrovnik jeste bio srusen, ali prolazila sam ja Jadranskom obalom krajem 94.-e... da si prosla te godine Bosnom pitala bi te da li bi uopste mogla reci da je Hrvatska srusena. Jedan mali dio nje jeste, ali ostatak: NI DODIRNUT!
Nisam rekla da su bili srušeni nego devastirani, trebali ih je potpuno obnoviti, do zadnjeg komada namještaja, do zadnje pločice po kupaonicama ili stakla na prozorima. Vjeruj mi znam što govorim.
Post Reply