Hrvatska Samouprava v2.0

Post Reply
Gandalf

#726 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Gandalf »

Golema me tuga hvata kada vidim napaćeno hrvatsko pučanstvo u samoupravi 3 mjesne zajednice - ljudi planirali treći entitet, zasebnu državu, otcjepljenje od BiH, pripajanje Hrvatskoj i mnoga druga čuda - a na kraju nisu dobili ni čak ni svoj TV kanal ( doduše TV1 se nudi konstantno ) :( :cry: Tuga brate pregolema - ali šta je tu je, neka slobodarski HDZ pokuša za početak osnovati "Udrugu Hrvatskih Izviđača Slobodarsko Trećeg", a pod patronatom HAZU-a možda uspiju osnovati "Hrvatsku Združni Sabor radio-amatera" - ne daj se draganče, znam da je teško pod kulukom koji sprovode onaj zlikovac Zlayoglu i poznati islamista Jurišić :cry: :( :sad:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mO k3

#727 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by mO k3 »

Gandalf wrote:Golema me tuga hvata kada vidim napaćeno hrvatsko pučanstvo u samoupravi 3 mjesne zajednice - ljudi planirali treći entitet, zasebnu državu, otcjepljenje od BiH, pripajanje Hrvatskoj i mnoga druga čuda - a na kraju nisu dobili ni čak ni svoj TV kanal ( doduše TV1 se nudi konstantno ) :( :cry: Tuga brate pregolema - ali šta je tu je, neka slobodarski HDZ pokuša za početak osnovati "Udrugu Hrvatskih Izviđača Slobodarsko Trećeg", a pod patronatom HAZU-a možda uspiju osnovati "Hrvatsku Združni Sabor radio-amatera" - ne daj se draganče, znam da je teško pod kulukom koji sprovode onaj zlikovac Zlayoglu i poznati islamista Jurišić :cry: :( :sad:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
islamisti su oko nas :shock:
Bosnolog

#728 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Bosnolog »

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je danas pismo podrške predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora Draganu Čoviću u kojem ističe kako podržava legitimno političko vodstvo Hrvata u Bosni i Hercegovini u borbi za "zakinuta prava svoga naroda i hrvatsku ravnopravnost u ovoj državi".

"Pozdravljam odluke Hrvatskog narodnog sabora, koji je jučer održan u Mostaru, i podržavam legitimno političko vodstvo Hrvata u Bosni i Hercegovini u borbi za zakinuta prava svoga naroda i hrvatsku ravnopravnost u ovoj državi. Čelnicima ovog novoutemeljenog političkog tijela Draganu Čoviću i Boži Ljubiću izražavam iskrene čestitke na povjerenju koje su zaslužili", navodi Bandić u pismu podrške.

Zagrebački gradonačelnik smatra kako Hrvati trebaju zajedno podići glas zbog "ignorisanja volje birača i institucionalnog nasilja koje se provodi u Bosni i Hercegovini nad hrvatskim narodom, jer je posljednjim događanjima ugroženo, ne samo pravo Hrvata na svoju državu, već i budućnost same Bosne i Hercegovine", jvalja fena.

"Bosna i Hercegovina je i hrvatska zemlja te je nezamislivo njeno funkcionisanje bez učestvovanja legalno izabranih predstavnika sva tri naroda, a njena budućnost upitna bez trajne ravnopravnosti Bošnjaka, Hrvata i Srba. Bez stvaranja institucionalnog okvira, u kojem će svaki narod birati svoje političke predstavnike i zajedno sa druga dva naroda odlučivati o svojoj sudbini, pa se osjećati zadovoljnim na svome ognjištu, nema stabilne i demokratske BiH, niti perspektive za njene građane. A sva privremena rješenja, utemeljena na ignoranciji, preglasavanju ili drugim oblicima zloporabe institucija, mogu voditi daljnjem haosu i blokadi života u ovoj izmučenoj državi", ističe Bandić.

Gradonačelnik Zagreba na kraju je pozvao predstavnike bošnjačkog naroda da pokažu "više odgovornosti, mudrosti i otvorenosti za težnje i potrebe druga dva naroda, a međunarodnu zajednicu da se poštenije i pravednije zauzme u zaštiti prava hrvatskoga naroda".
Ocito da Bandic potice od neke banditske familije herceg kamenraskih korijenova,....
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#729 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by prljavi Hare »

NOVI MEGA-HIT IZ HARETOVE PRODUKCIJE!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
KAO I UVJEK EKSLUZIVNA PREMIJERA SAMO ZA :sax: !!!!!!
NAPOMENA:TEKST JE POGODAN IZ GANGANJE I ZA GUSLANJE
Za uglazbu autorovog teksta javiti se autoru!!!!

GANGANJE O TRECEM
by prljavi Hare

Sastali se u stolnome gradu
Dragan,Bozo,HDZ-a oba
Zlajogluu da poruce oni
Instalirat' treci da se proba.

Mikrofona uhvati se mnogi
Turcinima porucuju oni
I u bitku ako treba poci
Janjicare vise da se skloni.

Bozo ljubic kao poskok skoci
Naocale zamagli mu ljutnja
Na Rvate udario Turcin
Cijelom salom sad je ratna slutnja.

Sa njima je Mile iz Laktasa
Herceg Bosnu on ce sad da brani
Rajko Vasic kad se oglasi
Dzombic Aco sad ce njih da hrani.

Lepi Emil podrsku im daje
Stolnom gradu na doratu hita
Sliku dace kad sa konja sjasi
Sa njom mnogog Turcina da plasi.

Jude nase prepoznali mi smo
Jurisica izdajicu,judu
i mesara zalosna mu mati
u Hag njih mi cemo poslati.

Budimire Turski generale
za male prodade se pare
Lijane kaznio te Bog
na Piliju isteko ti rok.

HERA sada samo na njih gleda
izdajnike,ove jude nase
kutije se pripremile spreja
turske sluge oni da zaprase.

Govornice uhvati se Musa
Ivan Musa,zalosna im majka
Staro,mlado tursko isprepada
HVO-a sprema za napada.

Zlajoglu i njegovi Turci
Sledise se sad od straha oni
Sejdo Komsic na Kosovo bjezi
Majci Turskoj masovno se tezi.

Od Jadranke tada stize pismo
Omotnicu hitro da izgrebu
A u pismu samo lijepo pise
Tak je hladno ovde u Zagrebu.

Hercege izmorila borba
U stomaku glad im teska strepi
Jagnjad,vina i prsute kraske
Tek koliko dusu da okrijepe.

Ja bi,hocu,mogu,zelim
Hercezi zakljucise tako
Sjetili se Jelavica Ante
U Zagreb sto utece lako.

Prekidose kad je lijepo bilo
Kraj oglasi onda Dragan Covic
Ko' opcinjen zagledo se Hare
U poprsje tad Ljiljane Lovric.

Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima

* Print
* Pošalji prijatelju
* Komentiraj
* Ocjena

Zakon o autorskom pravu i srodnim pravima

ZAKON

O AUTORSKOM PRAVU I SRODNIM PRAVIMA U BOSNI I HERCEGOVINI

(„Službeni glasnik BiH“7/02)

GLAVA I - OPĆE ODREDBE

Član 1.

1. Ovim zakonom uređuju se:

a) prava autora na djelima s područja književnosti, nauke i umjetnosti i njihovo ostvarivanje (u daljem tekstu: autorska prava);

b) prava umjetnika izvođača i njihovo ostvarivanje, prava proizvođača fonograma, radiodifuznih ustanova - proizvođača emisija- (u daljem tekstu: srodna prava);

c) pravo proizvođača vigeograma;

d) pravo proizvođača baze podataka; i

e) zaštita autorskog prava i srodnih prava.

Ostalo procitati na. http://www.ipr.gov.ba/ba/katalog/pregle ... im-pravima

Image

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by prljavi Hare on 23/04/2011 14:42, edited 2 times in total.
Bosnolog

#730 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Bosnolog »

Dragi brate, Tvoj sunarodnjak Petritsch nam je iskopao grob, a Ti bi da nas u njega zakopaš

Image
Dragi brate, Tvoj sunarodnjak Petritsch nam je iskopao grob, a Ti bi da nas u njega zakopaš
Valentin Inzko s fra Ikom Skokom u Međugorju

Gospodinu Valentinu Inzku, Visokom predstavniku i Posebnom povjereniku EU za Bosnu i Hercegovinu.

Piše: Patar Bilobrig; Dnevnik.ba

Ovim Vam pismom želim prenijeti neka razmišljanja i razgovore među Hrvatima u Hercegovini kojima sam svjedok i sudionik.

U europskoj su povijesti monarsi, upravo kao i Vi, često imali apsolutnu moć - temeljem Milosti Božje te stoga nepropitljivu apsolutnu moć. Stoga je podanicima patnički život bio razumljiviji i podnošljiviji.

Danas nas svakodnevno učite da mi suverenitet nad nama sami određujemo, prenoseći ga na ljude koje većinski izaberemo i koji su tada naši zastupnici. I da je to temelj demokracije.

I mi smo ta jednostavna pravila razumjeli i zbog toga bili radosni. Prilikom zadnjih izbora tako smo se i ponašali.

Međutim, Vi ste stvarni suveren u ovoj zemlji. Vi ste iznad sviju i iznad svega. Ali mi o tome nismo odlučivali.

Neki od Vaših prethodnika bili su prema nama Hrvatima posebno nepravedni. Osobito Paddy Ashdown i Vaš sunarodnjak Wolfgang Petritsch. Oni su svoju povijesnu zadaću dobro odradili: malo po malo iskopali su nam duboki grob.

A sada je očito Vas zapala slijedeća povijesna zadaća da nas u taj grob gurnete. Uloga izvršitelja!

Nije nama to prvi put u našoj dugoj povijesti da gledamo u vlastiti grob. Ova zadnja događanja mi s pravom uspoređujemo s 1463. godinom. I počinitelji i njihovi interesi uglavnom su isti. Ali ne i njihovi pomagači i glavni izvršitelj!

Mi ovim pismom ne prosimo milost. Ne bojte se neugodnosti! Ni mi se ne bojimo niti ćemo se dati u grob gurnuti.

Valentinu, bratu u Kristu

Djela političara i vladara, pa i ona nepravedna, lakše nam je razumjeti. Ali ne i nepravedna djela jednoga kršćanina koji svoju vjeru javno ispovjeda.

Ti ćeš razumjeti da mi želimo i moramo neke stvari shvatiti. Jer i Ti si u životu sigurno iskusio da je podnošljivije kad se razumije.

Ali kako razumjeti da kršćanin koji se javno i s ponosom takvim izjašnjava, k tome prakticirajući katolik i fan Međugorja, trpi očitu nepravdu prema jednom narodu, štoviše tu nepravdu podupire i čak u djelo provodi?

Da ne bude nesporazuma: Mi ni u kojem slučaju ne očekujemo od Tebe koji s nama dijeliš istu vjeru niti imalo više pravde nego li prema drugima. Niti imalo veći zalogaj. Bože sačuvaj! To bi bilo nekršćansko ponašanje. Zar ne?

Kako ćemo razumjeti da kršćanin u politici može zapostaviti napore oko pravednosti? Neki to drže nemoralnim. Mi ne želimo nikoga osuđivati, mi samo želimo razumjeti. Osuda je u Božjim rukama.

Naši nam pastiri žele pomoći da razumijemo i da lakše podnosimo, pa dobronamjerno kažu: ''Inzko samo pjeva pjesmu koju su drugi komponirali.''

Ali kako je to moguće? Pa nije on glup, on je autonomna ličnost i prije svega: Zar on nema savjest?!

Drugi opet dodaju kako si Ti pod pritiskom i da ne možeš drukčije sve ako bi htio. Kažu da možda u srcu drukčije misliš i možda nas privatno čak braniš.

Nepojmljivo! Pa nisi Ti glup, Ti si autonomna ličnost i prije svega: I Ti imaš savjest! Osim toga, Ti si se mogao i suprotstaviti ili se povući pa se tako spasiti?!

Ima i onih koji zlobno kažu: On to radi samo za šaku dolara.

Nemoguće, neuvjerljivo! Imaš Ti dovoljno i eura i dolara i prije svega: Ti imaš savjest!

Neki opet misle dobronamjerno: Možda on u tome što radi ne vidi nepravdu? Osim toga, nije li on spreman baciti nam nekoliko mrvica?

Nemoguće! Pa nije Valentin slijep! Valentin sve vidi! Valentin može razlikovati između pravde i nepravde. I prije svega, Valentin ima kršćansku savjest!

Pitanja i samo pitanja, a nigdje uvjerljivih odgovora. A mi bismo tako rado znali objasniti sebi, svojoj djeci i svojim unucima.

Zato nam pomozi, brate Valentine!

Molimo Te!

Udjeli nam barem jedno uvjerljivo objašnjenje!

Molimo Te!

Nismo mi beznadni ni očajni, ali smo tužni i duboko povrijeđeni jer se jedan od naše braće u Kristu spremno prihvatio ispunjenja te povijesno dalekosežne zadaće.

Uz uskrsni pozdrav i s nadom da nas Krist sve prosvjetli te progledamo i razumjemo, primi k srcu onaj evanđeoski događaj o ozdravljenju slijepca (Ivan 9, 39-41):

"... Tada Isus reče: Radi suda dođoh na ovaj svijet: da progledaju koji ne vide, a koji vide, da oslijepe! Čuli to neki od farizeja koji su bili s njime pa ga upitaju: Zar smo i mi slijepi? Isus im odgovori: Da ste slijepi, ne biste imali grijeha. No vi govorite: `Vidimo` pa grijeh vaš ostaje."

Medjugorje, 17. travnja 2011 Petar Bilobrig http://www.dnevnik.ba/novosti/bih/dragi ... kopa%C5%A1

Treba biti nemoralni djon karakter pa se toliko nisko spustiti i na ovakav nacin jadikovati i pravdati kamenjarsko segregacijksi fasizam i etno torovsko klerikalni secesionizam napadajuci Inzka koji je morao reagovati zbog visemjesecnih blokada i krsenja izbornog zakona i pravdati HDZ fijaskovu propast politiku,......Koje ljudske hulje i gnjide su to da su otisle toliko daleko i nisko poput ovog nesretnika,...

Zamislimo Petre da druge dvije ili tri (jevrejska)vjerske zajednice kazu Inzko je matolik (pretpostavljam)stoga mu mi ne vjerujemo jer ce biti naklonjeniji bosasnkim katolicima,ili da se vodi racuna o vjerskoj pripadnosti visokih predstavnika pri odabiru,Pitam se sta bi pisao da je umjesto Valentina Katolika bio neki ortodoks ili muslman,.Herceg kamenjarski rlog bi gorio od takvih fukara...... Fuj Petre moralna i ljudska gnjido,.....Umjesto da se obratis Covicu i sljedneicima Tudmanizma koji su izdali insterese Hrvata BiH i doveli ih tu gdje su za radi hercegovackih skutorskih HDZ mafijasa,

Tebi i takvima poput tebe Petre su svi drugi krivi osim onih koje ne vidis od svog nemoralnog i neljudskog slijepila,......
Bosnolog

#731 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Bosnolog »

Kopanjine pardon Dodikove (NE)Zavisne Novine su pronasle prebjeg kriminalnog pacova te sa njim obavili intervju u njegovom brlogu skrivanja od zakona nakon presude BH pravosuda,.....

Ocito da Kopanja kao Dodikov i Covicec glasnogovornik treba medijske paznje pa su iskopali ovog dokazanog krimosa, jer im je farsa od saborskog ujedinjenja dvoglavog HDZ-a ostavio ukus blamaze i kod najvecih HDZ promotora,.... :mrgreen:
Ante Jelavić: Lagumdžija opet uzurpirao vlast u FBiH

Neđo Đević - 22.04.2011 17:30

Image
Najveće pravno i političko nasilje prema Hrvatima, kao jednom od tri ravnopravna i konstitutivna naroda u BiH, učinjeno je 11. oktobra 2000. godine, kada je mjesec uoči parlamentarnih izbora Robert Beri, tadašnji šef Misije OEBS-a u BiH, naprasno izmijenio, odnosno nametnuo izborna pravila prema kojim sve delegate u Domu naroda Federacije BiH, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, mogu predlagati i birati izabrani poslanici u kantonima i parlementu FBiH.

To praktično znači da hrvatske delegate u Domu naroda FBiH i BiH mogu birati Bošnjaci i obrnuto. Pošto su Bošnjaci brojniji narod, to je već u startu značilo da je nametnutim pravilima grubo narušena ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u Federacije BiH. Tim činom je obesmisleno postojanje Doma naroda, jer se načinom izbora delegata pretvorio u neku novu verziju predstavničkog tijela, odnosno paralelnog Predstavničkog doma Federacije BiH.

Zbog grubog narušavanja i nasilne promjene statusnog položaja koji imaju po Ustavu Federacije BiH i Ustavu BiH, predstavnici hrvatskog naroda su bili prisiljeni da traže izlaz iz novonastale situacije tako što su 28. oktobra 2000. u Novom Travniku održali zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora, na kojem je za predsjednika izabran Ante Jelavić, tadašnji hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Taj iznuđeni, ali legitiman čin predstavnika hrvatskog naroda u Federaciji BiH je naišao na najoštrije osude bošnjačkih lidera i medija u Sarajevu, pa je proglašen kao podrivanje ustavnog poretka i narušavanje teritorijalnog integriteta BiH, što je imalo za posljedicu da tadašnji visoki predstavnik u BiH Volfgang Petrič, 7. marta 2001. godine, smijeni Antu Jelavića sa dužnosti člana Predsjedništva BiH. U kasnijoj medijskoj kampanji prema hrvatskoj samoupravi protiv vodećih hrvatskih političara u BiH na čelu s Antom Jelavićem pokrenut je montirani sudski postupak za navodne zloupotrebe i korupciju u Hercegovačkoj banci i "Hercegovina osiguranju". U tom postupku, sličnom onom koji je vođen protiv Mirka Šarovića za navodne zloupotrebe u Privrednoj banci Srpsko Sarajevo, Jelavić je u odsustvu osuđen na 10 godina zatvora. Međutim, poslije žalbe koju je uložio njegov advokat u drugostepenom postupku, predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

Međutim, pošto nije vjerovao u nezavisnost i objektivnost pravosudnih organa u kojima glavnu riječ vode strani tužioci i sudije, Jelavić je odlučio da napusti teritoriju BiH i da se skloni u Hrvatsku.

Poslije političkog progona i sudskih nepravdi kroz koje je prošao, Jelavić je pristao na prvi intervju za "Nezavisne novine".

NN: Smatrate li da se i danas, deset godina kasnije, ponavlja skoro identična situacija, a neki čak tvrde da je situacija još drastičnija kada je u pitanju izbor vlasti i organa u Federaciji BiH?

JELAVIĆ: I prije deset godina je Zlatko Lagumdžija uzurpirao vlast na nivou FBiH, a koalicije je sastavio sa gubitnicima iz reda hrvatskog naroda. Te stranke, poput NHI, Narodne stranke Radom za boljitik, Jerka Lijanovića i još neke minorne stranke koje su osvojile dva odsto, odnosno sve ukupno oko pet odsto glasova hrvatskog biračkog tijela, ti izborni gubitnici su postali koalicija sa Zlatkom Lagumdžijom.

Ista situacija se ponavlja i danas. Opet je na scenu stupio Zlatko Lagumdžije sa svojim podlim obmanama i grubim podvalama. To što je uradio prilikom nelegalne implementacije i izbora zakonodavne i izvršne vlasti na nivou Federacije BiH predstavlja direktan i najgrublji udar na ustavno-pravni poredak i polažaj Hrvata kao konstituvnog naroda u Federaciji BiH i na razini BiH. Kao odgovor na ovo političko nasilje i bahato ponašanje Zlatka Lagumdžije i njegovih satelita uslijedio je odgovor na Hrvatskom narodnom saboru u Mostaru, na kojem su zauzeti jasni stavovi i donijeta deklaracija, kojom je predviđena nova administrativno-teritorijalna organizacija i uključivanje federalne jedinice sa hrvatskom većinom.

Podsjetiću da je Ustavni sud BiH razmatrao zaključke sa prvog Hrvatskog narodnog sabora i proglasio se nenadležnim, pošto su svoje izdvojeno mišljenje dali i dvoje bivših sudija iz reda srpskog naroda Snježana Savić i Vitomir Popović.

Kao što sam rekao prije toga, ja sam uklonjen iz Predsjedništva BiH odlukom visokog predstavnika Petriča, ali kasnije je Sud BiH utvrdio da nisam rušio ustavni poredak i teritorijalni integritet BiH. Potom su izmislili navodni slučaju "Hercegovačka banka", ali i ta presuda je ukinuta, jer nije ništa dokazano. Ja sa tom bankom nemam nikakve veze niti sam njom upravljao, niti sam bio u vlasničkoj strukturi te banke. Međutim, sasvim je nelogično da visoki predstavnik donosi odluke na osnovu propagande koja je vođena u bošnjačkim medijima protiv mene. Optuživali su me da sam, zajedno sa saradnicima, pronevjerio velike pare iz Hrvatske. To je čista laž. Jer, evo, ja i danas živim u Hrvatskoj pa me ne hapse zbog tih lažnih optužbi o navodnoj pronevjeri finansijskih sredstava. Sve što je protiv mene vođeno bio je plod političke ujdurme u Sarajevu i samo zato što sam se borio za ravnopravan status hrvatskog naroda u Federaciji i BiH. http://www.nezavisne.com/novosti/interv ... 87160.html
prljavi Hare

#732 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by prljavi Hare »

Nije mi jasno zasto ovi iz HNS-a ne dovedu Antu Jelavica za savjetnika,on je ekspert za stvaranje entiteta a bio
bi im najmanje 10 godina na raspolaganju!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kakva banda i ljudski olos,samo dno dna,i da hoces dublje ne mozes!!! 8-)
Bosnolog

#733 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Bosnolog »

Svercersko mafijaska HDZ(Krade-ze ) stranka je bila i ostala dvodecenijska parazitsko kriminalna banda,koja i kada gubi vlast nastavi da opljacka i zakine njenu imovinu,....na ovakve smradove je skupo potorsiti vodu iz vodokotlica,...
Kako su nestala vozila Parlamenta FBiH: Automobili ukradeni Čavari i Baotiću
Autor M. K. 2011-04-23 06:09:00

Image

Čavara i Baotić: "Passat" nestao ispred "Importanne centra", a "golf" ispred stana u Sarajevu

Oba ukradena u Sarajevu

Podatak o dva ukradena vozila Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koji je iznio federalni premijer Nermin Nikšić podnoseći javnosti izvještaj o voznom parku Vlade, zaintrigirao je javnost.

"Dnevni avaz" došao je jučer do informacija o kojim se vozilima radi, a zanimljivo je da su oba ukradena u Sarajevu, prošle godine, nedugo prije isteka mandata bivšem sazivu Predstavničkog doma FBiH.

Riječ je o "passatu" koji je koristio tadašnji potpredsjedavajući tog doma Marinko Čavara, a kako smo nezvanično saznali, taj automobil nestao je s parkinga "Importanne centra" u Sarajevu.

Nekoliko mjeseci prije toga ukraden je i "golf 4" koji je koristio bivši sekretar Predstavničkog doma Ante Baotić, i to ispred jedne zgrade u Sarajevu, u kojoj je on stanovao. Kako doznajemo, ovaj "golf" bio je osiguran, pa je Parlament uspio naplatiti novac, za koji je potom kupljena "škoda".
Tiger 033

#734 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Tiger 033 »

Bosnolog wrote:Kopanjine pardon Dodikove (NE)Zavisne Novine su pronasle prebjeg kriminalnog pacova te sa njim obavili intervju u njegovom brlogu skrivanja od zakona nakon presude BH pravosuda,.....

Ocito da Kopanja kao Dodikov i Covicec glasnogovornik treba medijske paznje pa su iskopali ovog dokazanog krimosa, jer im je farsa od saborskog ujedinjenja dvoglavog HDZ-a ostavio ukus blamaze i kod najvecih HDZ promotora,.... :mrgreen:
Ante Jelavić: Lagumdžija opet uzurpirao vlast u FBiH

Neđo Đević - 22.04.2011 17:30

Image
Najveće pravno i političko nasilje prema Hrvatima, kao jednom od tri ravnopravna i konstitutivna naroda u BiH, učinjeno je 11. oktobra 2000. godine, kada je mjesec uoči parlamentarnih izbora Robert Beri, tadašnji šef Misije OEBS-a u BiH, naprasno izmijenio, odnosno nametnuo izborna pravila prema kojim sve delegate u Domu naroda Federacije BiH, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, mogu predlagati i birati izabrani poslanici u kantonima i parlementu FBiH.

To praktično znači da hrvatske delegate u Domu naroda FBiH i BiH mogu birati Bošnjaci i obrnuto. Pošto su Bošnjaci brojniji narod, to je već u startu značilo da je nametnutim pravilima grubo narušena ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u Federacije BiH. Tim činom je obesmisleno postojanje Doma naroda, jer se načinom izbora delegata pretvorio u neku novu verziju predstavničkog tijela, odnosno paralelnog Predstavničkog doma Federacije BiH.

Zbog grubog narušavanja i nasilne promjene statusnog položaja koji imaju po Ustavu Federacije BiH i Ustavu BiH, predstavnici hrvatskog naroda su bili prisiljeni da traže izlaz iz novonastale situacije tako što su 28. oktobra 2000. u Novom Travniku održali zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora, na kojem je za predsjednika izabran Ante Jelavić, tadašnji hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Taj iznuđeni, ali legitiman čin predstavnika hrvatskog naroda u Federaciji BiH je naišao na najoštrije osude bošnjačkih lidera i medija u Sarajevu, pa je proglašen kao podrivanje ustavnog poretka i narušavanje teritorijalnog integriteta BiH, što je imalo za posljedicu da tadašnji visoki predstavnik u BiH Volfgang Petrič, 7. marta 2001. godine, smijeni Antu Jelavića sa dužnosti člana Predsjedništva BiH. U kasnijoj medijskoj kampanji prema hrvatskoj samoupravi protiv vodećih hrvatskih političara u BiH na čelu s Antom Jelavićem pokrenut je montirani sudski postupak za navodne zloupotrebe i korupciju u Hercegovačkoj banci i "Hercegovina osiguranju". U tom postupku, sličnom onom koji je vođen protiv Mirka Šarovića za navodne zloupotrebe u Privrednoj banci Srpsko Sarajevo, Jelavić je u odsustvu osuđen na 10 godina zatvora. Međutim, poslije žalbe koju je uložio njegov advokat u drugostepenom postupku, predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

Međutim, pošto nije vjerovao u nezavisnost i objektivnost pravosudnih organa u kojima glavnu riječ vode strani tužioci i sudije, Jelavić je odlučio da napusti teritoriju BiH i da se skloni u Hrvatsku.

Poslije političkog progona i sudskih nepravdi kroz koje je prošao, Jelavić je pristao na prvi intervju za "Nezavisne novine".

NN: Smatrate li da se i danas, deset godina kasnije, ponavlja skoro identična situacija, a neki čak tvrde da je situacija još drastičnija kada je u pitanju izbor vlasti i organa u Federaciji BiH?

JELAVIĆ: I prije deset godina je Zlatko Lagumdžija uzurpirao vlast na nivou FBiH, a koalicije je sastavio sa gubitnicima iz reda hrvatskog naroda. Te stranke, poput NHI, Narodne stranke Radom za boljitik, Jerka Lijanovića i još neke minorne stranke koje su osvojile dva odsto, odnosno sve ukupno oko pet odsto glasova hrvatskog biračkog tijela, ti izborni gubitnici su postali koalicija sa Zlatkom Lagumdžijom.

Ista situacija se ponavlja i danas. Opet je na scenu stupio Zlatko Lagumdžije sa svojim podlim obmanama i grubim podvalama. To što je uradio prilikom nelegalne implementacije i izbora zakonodavne i izvršne vlasti na nivou Federacije BiH predstavlja direktan i najgrublji udar na ustavno-pravni poredak i polažaj Hrvata kao konstituvnog naroda u Federaciji BiH i na razini BiH. Kao odgovor na ovo političko nasilje i bahato ponašanje Zlatka Lagumdžije i njegovih satelita uslijedio je odgovor na Hrvatskom narodnom saboru u Mostaru, na kojem su zauzeti jasni stavovi i donijeta deklaracija, kojom je predviđena nova administrativno-teritorijalna organizacija i uključivanje federalne jedinice sa hrvatskom većinom.

Podsjetiću da je Ustavni sud BiH razmatrao zaključke sa prvog Hrvatskog narodnog sabora i proglasio se nenadležnim, pošto su svoje izdvojeno mišljenje dali i dvoje bivših sudija iz reda srpskog naroda Snježana Savić i Vitomir Popović.

Kao što sam rekao prije toga, ja sam uklonjen iz Predsjedništva BiH odlukom visokog predstavnika Petriča, ali kasnije je Sud BiH utvrdio da nisam rušio ustavni poredak i teritorijalni integritet BiH. Potom su izmislili navodni slučaju "Hercegovačka banka", ali i ta presuda je ukinuta, jer nije ništa dokazano. Ja sa tom bankom nemam nikakve veze niti sam njom upravljao, niti sam bio u vlasničkoj strukturi te banke. Međutim, sasvim je nelogično da visoki predstavnik donosi odluke na osnovu propagande koja je vođena u bošnjačkim medijima protiv mene. Optuživali su me da sam, zajedno sa saradnicima, pronevjerio velike pare iz Hrvatske. To je čista laž. Jer, evo, ja i danas živim u Hrvatskoj pa me ne hapse zbog tih lažnih optužbi o navodnoj pronevjeri finansijskih sredstava. Sve što je protiv mene vođeno bio je plod političke ujdurme u Sarajevu i samo zato što sam se borio za ravnopravan status hrvatskog naroda u Federaciji i BiH. http://www.nezavisne.com/novosti/interv ... 87160.html
Mozeli mi neko objasniti kako je moguce da je ovaj KLEMPO (Ante Jelavić) na slobodi ako znamo da je potpisan sporazum Tuzilastava BiH i Hrvatske o procesuiranju i izrucenju optuzenih za krivicna djela...BiH je uhapsila Purdu,Glavaša itd...sto znaci da se pridrzava dogovora a ovaj KLEMPO jos uvijek uziva i SLOBODNO zivi u Zagrebu???!!!Zasto ga ne uhapse???!!! :x :x :x
prljavi Hare

#735 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by prljavi Hare »

Tiger 033 wrote:
Mozeli mi neko objasniti kako je moguce da je ovaj KLEMPO (Ante Jelavić) na slobodi ako znamo da je potpisan sporazum Tuzilastava BiH i Hrvatske o procesuiranju i izrucenju optuzenih za krivicna djela...BiH je uhapsila Purdu,Glavaša itd...sto znaci da se pridrzava dogovora a ovaj KLEMPO jos uvijek uziva i SLOBODNO zivi u Zagrebu???!!!Zasto ga ne uhapse???!!! :x :x :x[/quote]

I sam sam razmisljao o tome prijatelju!Ne samo da je slobodan nego i uziva u 10 miliona KM koje je pokrao iz BiH. :x :x :x :x :x I jos "gospodin" daje izjave za medije!!! :x
Evo o cemu se tu radi!Sta god potpises na drzavnom nivou sa Srbijom i Hrvatskom,oni postuju dotle dok se
poklapa sa njihovim interesima,u suprotnom.......ZABOLI IH!!!Iako ne shvatam kakav je interes drzati obicnog
kriminalca na slobodi,osim ako ima jos nesto zanimljivo da isprica nevezano za kriminal a sto ne bi godilo
hrvatskoj drzavi da se cuje!
Ne znam jesi li sinoc gledao slican slucaj sa jos jednom skhutorskom lopovcinom,Ivanom Benderom,koji je u
RH pravosnazno osudjen na 4,5 godina zatvora zbog novaca koji je takodje pokrao iz BiH(PIO/MIO slucaj).
Prilog je bio jednak humoristickom klipu,Benderu dva put salju sudski poziv na vrata,on je tu ali nece da potpise
primitak istoga??????? :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? :? :? :?
Onda sudija koji vodi taj slucaj na pitanje hoce li se raspisati tjeralica poce nesto nemusto da odgovara o zakonskim rokovima i slicnim sranjima!!! :x :x :x :x
TREBA LI ISTACI DA SU OBA POMENUTA KRIMINALCA NEKADASNJE UZDANICE HERCEG-BOSNE,SKHUTORIJE,CIJI
RAD I DJELO NASTAVLJAJU COVIC I LJUBIC!!!!

Mozda ovo malo pojasnjava situaciju!!

Drugo,u svjetlu tog istoga sporazuma nas Sud,profesionalno i savjesno,u duhu tog sporazuma,proganja kao psa
Dr Ognjena Simica koji je u RH osudjen zbog primanja mita kao ljekar.
Stavimo ruku na srce i zapitajmo se koliko to ljekara i u BiH i u RH ne uzima mito? :shock:

Citiracu samo covjeka koga u BiH cijenim daleko najvise,mog bivseg saborca iz ARBiH a sada clana troclanog
predsjednistva BiH,Željka Komšića:RECIPROCITET!!!!!!!!
Lupiti sakom od sto i reci:"OVAKO PROVODJEN SPORAZUM ZA NAS JE NEVAZECI SVE DOK SE I VI NE POCNETE
PRIDRZAVATI ISTOGA!!!"

U medjuvremenu muljati nesto na nasem sudu vezano za Dr Šimica(odlaganja,zalbe,bla,bla i slicne pravne
floskule),dati covjeku da radi jer je rijec o vrsnom strucnjaku svog posla!
Po meni,ovo je jedini moguci odgovor!!!! :dance: :dance: :dance: :dance:

A kasnije ako njima u RH nesto ne bude jasno,vazda im se Bakir Izetbegovic moze izvinuti!!!! :D
ortega

#736 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by ortega »

za hdz ove je glasalo devedeset posto jednog naroda u bih, a vi taj isti hdz nazivate kradeze, nije li to uvreda za cijeli jedan narod..razmislite malo o tome...
prljavi Hare

#737 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by prljavi Hare »

ortega wrote:za hdz ove je glasalo devedeset posto jednog naroda u bih, a vi taj isti hdz nazivate kradeze, nije li to uvreda za cijeli jedan narod..razmislite malo o tome...
Ne vrijedi ni da ti odgovaram za ovo 90%......
P.S.Zar nije lijepse na Poskoku,za svaku takvu izjavu poberes pljesak!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nikome ovdje NIKADA namjera nije bila vrijedjati hrvatski narod,naprotiv,samo se malo sprdamo sa vama sto
uzeste 90%!
JBT,pa ni Idi Amin svojevremeno nije uzimao 90% a glasacki listici su se ubacivali u prezne kutije od municije,i to
javno,pod mrtvom strazom!!! :D
Nazalost,nemamo ja i ti o cemu......... :zzzz:
Gandalf

#738 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Gandalf »

prljavi Hare wrote:
ortega wrote:za hdz ove je glasalo devedeset posto jednog naroda u bih, a vi taj isti hdz nazivate kradeze, nije li to uvreda za cijeli jedan narod..razmislite malo o tome...
P.S.Zar nije lijepse na Poskoku,za svaku takvu izjavu poberes pljesak!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nikome ovdje NIKADA namjera nije bila vrijedjati hrvatski narod,naprotiv,samo se malo sprdamo sa vama sto
uzeste 90%!
JBT,pa ni Idi Amin svojevremeno nije uzimao 90% a glasacki listici su se ubacivali u prezne kutije od municije,i to
@Hare vrijeme je za novu gangu koju si obećao :mrgreen: Nemoj da se izvlačiš :D Sada imaš vjernu publiku i u kradezeovcima :mrgreen:
prljavi Hare

#739 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by prljavi Hare »

Gandalf wrote:
prljavi Hare wrote:

uzeste 90%!
@Hare vrijeme je za novu gangu koju si obećao :mrgreen: Nemoj da se izvlačiš :D Sada imaš vjernu publiku i u kradezeovcima :mrgreen:
Ide,ide,samo da je kakvog finog skupa,inspiracija je u pitanju,ja sam umjetnik!!!! :lol: :lol: :lol:
Hipatija

#740 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Hipatija »

Nije uvreda za cijeli jedan narod:
- Nije cijeli "jedan narod" učlanjen u "kradeze"!
- Nije ni dio hrvata u HDZ- "zna se" pripadnik grupe "kradeze"-a!
- Naziv "kradeze" pripada HDZ-rukovodstvu ( kroz sve njegove "historijske" rukovodeće kadrove - od Bobana pa dalje do današnjeg "kradeze" Čovića i B. Ljubića?!
Ljudi glasaju, najčešće i neznajući koji kadrovi su KRADE kadrovi (Bičakčić, Branković, Jelavić, Čović, Dodik,....)!
Nije li Izetbegović - stariji zajedno sa Bičakčićem tužio novinara za "podmetanje lopovluka" - "poštenom Bošnjačkom narodu"? Šta trebaju glasači uraditi?! Pogađati ko jeste a ko nije KRADEZE! Nije narod kriv što su nam ovakvi se namentnuli, već su krivi oni koji znaju - a ne rade svoj posao, ili kriju krimo-kradeze - mafijaše!
Haettenschweiler

#741 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Haettenschweiler »

Bosnolog wrote:Svercersko mafijaska HDZ(Krade-ze ) stranka je bila i ostala dvodecenijska parazitsko kriminalna banda,koja i kada gubi vlast nastavi da opljacka i zakine njenu imovinu,....na ovakve smradove je skupo potorsiti vodu iz vodokotlica,...
Kako su nestala vozila Parlamenta FBiH: Automobili ukradeni Čavari i Baotiću
Autor M. K. 2011-04-23 06:09:00

Image

Čavara i Baotić: "Passat" nestao ispred "Importanne centra", a "golf" ispred stana u Sarajevu

Oba ukradena u Sarajevu

Podatak o dva ukradena vozila Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koji je iznio federalni premijer Nermin Nikšić podnoseći javnosti izvještaj o voznom parku Vlade, zaintrigirao je javnost.

"Dnevni avaz" došao je jučer do informacija o kojim se vozilima radi, a zanimljivo je da su oba ukradena u Sarajevu, prošle godine, nedugo prije isteka mandata bivšem sazivu Predstavničkog doma FBiH.

Riječ je o "passatu" koji je koristio tadašnji potpredsjedavajući tog doma Marinko Čavara, a kako smo nezvanično saznali, taj automobil nestao je s parkinga "Importanne centra" u Sarajevu.

Nekoliko mjeseci prije toga ukraden je i "golf 4" koji je koristio bivši sekretar Predstavničkog doma Ante Baotić, i to ispred jedne zgrade u Sarajevu, u kojoj je on stanovao. Kako doznajemo, ovaj "golf" bio je osiguran, pa je Parlament uspio naplatiti novac, za koji je potom kupljena "škoda".
Ovakve i slične stvari moramo očekivati sljedećih nekoliko godina. HDZ je stranka utemeljena na hajdučkoj ideologiji. Njima su laž, prevara, fizičko nasilje pa i ubistvo legitimna sredstva u ostvarivanju svojih fašitičkih ciljeva.
Ta ideologija ne priznaje nikakve sudove, nikakve legalne institucije, prava, konvencije...itd, ta ideologija priznaje samo čizmu za vratom. Hrvatski narod njima je nebitan, oni će nastaviti provoditi svoj zulum bez obzira što će isti imati katastrofalne posljedice po Hrvatski norod u BiH.
Ej, kada se sjetim koliko su samo onih pancirnih Land Rovera Košniku maznuli.
Hodidid

#742 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Hodidid »

Na dnevniku 3 HRT prije 2-3 noci urednik dnevnika u razgovoru sa Draganom Covicem izlazi sa tezom o bioloskoj ugrozenosti hrvata u BiH nakon zadnjih incidenata u Tomislavgradu i Zenici. Naravno Mislavu Togonalu uredniku treceg dnevnika na HRT nije palo na pamet da navede da je hrvat Andrija Cerdic ubio podpredsjednika HSS-NHI Antu Malica. Ne spominje Togonal ni to da je za bombu postavljenu pod auto duznosnika HDZ u Zenici, priveden i uhapsen izmedju ostalog i hrvat Sasa Bonic a da se cijeli slucaj dovodi u svezu sa privrednim kriminalom.

Niti Covicu pada napamet da ispravi Togonala niti Togonalu pada napamet da bude korektan u obavljanju svog novinarskog posla. Sigurno ga je sefica Srzic potapsala blagonaklono po ramenu zbog dobro obavljenog posla. Ali cini mi se sve to zalud sviraci moji.
Post Reply