Hrvatska Samouprava v2.0

Post Reply
luckypot

#576 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by luckypot »

madner wrote:
luckypot wrote:Kad će treći? jesu li izašle mase na ulice da traže "pravdu"?
Po provjernim informacijama oko 23 do 24 prosvjednika se skupilo u Mostaru, ali su zaglavili u kaficu. :D
masa je to...jel cnn dolazio da to isprati? šta kažu, raspravlja li se u un-u? ne može se više nepravda podnositi pa to ti je...
jefferson

#577 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by jefferson »

madner wrote:
Po provjernim informacijama oko 23 do 24 prosvjednika se skupilo u Mostaru, ali su zaglavili u kaficu. :D
Ovo mi se cini kao ono kad tip kaze: drzte me da ga ne prebijem :lol:
Meni se cini po ponasanju stranaca da se Cova malo zajebao, jer pazi sad, sta ce sad, jos ne do bog ako ovi pokazu kako se radi a ne krade, nema ga vise u vlasti, valja naci redovan posao.
Ja Covi predlazem da ide popravljat Jastrebove i Galebove u Libiju. Gadafi svakako prihvata sirokogrudo one koji se potpisuju cirilicom radi napredka u karijeri!
Ponosan

#578 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Ponosan »

Hrvatima je Dodik sugerirao da trebaju traziti treci entitet ili u prevodu Herceg Bosnu,kako bi se zavadili Bosnjaci i Hrvati,a RS ostala netaknuta i spokojna! fino je to Mile zamislio,i evo otvoreno pravi Savez HDZ- SNSD! Medjutim,i ptice na grani znaju,da se ovaj Ustav ne moze mjenjati bez volje Bosnjaka,tako da je prica o trecem,cetvrtom,petom entitetu utopija,nemoguca misija koja moze samo Federaciju uvuci u velike sukobe pa i rat! To Dodiku i ne bi tesko palo jer on svakako sanja secesiju,pa bi on tu havariju u Federaciji i mogao iskoristiti za neke svoje snove... ovdje je kljucni OHR i medjuanrodna zajendica,kojoj ja bas i ne vjerujem,jer da su zeljeli sprijeciti rat u BIH mogli su to uraditi za 10 dana,mogli su sprijeciti genocid u BIH da su htjeli,ali nisu... ja se uzdam prije sevga u Boga,pa u Ameriku,Tursku(Turska ima izvanderne odnose sa Rusijom,na kraju krajeva 80% hrane Turska izvozi Rusiji) na nasoj strani su i bh patriote kojih ima 2 miliona,vise nego Hrvata i Srba zajedno,tako da se mi nemamo cega bojati! Hrvatska samouprava znaci rat,i vjerovatno nestanak Hrvata u Federaciji,iaonako ih je tu pola u odnosu na 1991 godinu,HDZ je najzasluzniji zato je Hrvata danas 50% manje,a on bi bio krivac i za njihovo masovno iseljavanje,jer patriotama ove zemlje dosta je ucjenjivanja,raznih Saveza Boban-Karadzic,Tudjam-Milosevic,Dodik-Covic...sad smo oprezni i u tome vidim nasu najvecu snagu!
hercegovac_pravi

#579 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by hercegovac_pravi »

Da se ne bi zaboravilo...

I Lagumđžija i Hađžić su rekli da će poštovati odluku Ustavnog Suda...
Dakle kakva god bude presuda, ta se presuda MORA poštovati. U protivnom, SDP gubi na principijalnosti koju su do sada pokazali.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#580 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Chmoljo »

hercegovac_pravi wrote:Da se ne bi zaboravilo...

I Lagumđžija i Hađžić su rekli da će poštovati odluku Ustavnog Suda...
Dakle kakva god bude presuda, ta se presuda MORA poštovati. U protivnom, SDP gubi na principijalnosti koju su do sada pokazali.
pa sigurno da hoće... teško je biti bezobrazan ko i Čavara... sve i kad se trudiš... :oops:
tulio

#581 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by tulio »

hercegovac_pravi wrote:I Lagumđžija i Hađžić su rekli da će poštovati odluku Ustavnog Suda...
Kao da imaju izbora. Čuj, oni će poštovati odluku Suda. E jebote. :-)
hercegovac_pravi

#582 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by hercegovac_pravi »

tulio wrote:
hercegovac_pravi wrote:I Lagumđžija i Hađžić su rekli da će poštovati odluku Ustavnog Suda...
Pa valjda mogu pokrenuti ono "međuĐematsko vijeće" ili "meĐŽuopštinsko" bar...čuj nemaju izbora..izbora bola uvjek ima...
Vitez Koja

#583 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Vitez Koja »

tulio wrote:
jefferson wrote:Komso nesposoban? Po cemu je on nesposoban a Covic sposoban koji evo vec 20g uvijek na nekim izvrsnim funkcijama? Sta je to Cova uradio za BiH i hrvate osim sto je opustosio Soko?
Ja sam rekao da je Komšić nesposobni mahalaš, nisam spomenuo Čovića. Zbunio si se malo. Razloge zašto smatram tog političkog patuljka nesposobnim prelaze okvire ove teme. Dovoljno je samo pogledati rezultate njegova rada, tj. nema ih.

Istina,nema rezultata, jer nije nista opustosio. Iz tog razloga je bolji od Covica i u odnosu na njega on je GIGANT!!!!
vee-jay

#584 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by vee-jay »

madner wrote:
a par ih je i ovdje na forumu :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#585 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by plain vanilla »

tulio wrote:
Hoce li HDZ postivati odluku Suda?
neretvanac

#586 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by neretvanac »

Gandalf wrote:Samoupravljal se šta u stolnom gradu
Danas u Mostaru predivan dan, 23 stepena... Neretva i dalje prelijepa, tece prema jugu, vedro hercegovacko nebo, probeharalo sve, raja hodaju , sjedaju po bastama na kafe , Stari most se nadvio nad Neretvom, ljiljani na njemu se i dalje viore, nit makca...

:bih: :bih:
Last edited by neretvanac on 24/03/2011 23:59, edited 1 time in total.
mO k3

#587 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by mO k3 »

plain vanilla wrote:
tulio wrote:
Hoce li HDZ postivati odluku Suda?
znas kako ce.. :)
Kako ti se svidja moj avatar??
JBT

#588 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by JBT »

jefferson wrote:
tulio wrote:
jefferson wrote:Komso nesposoban? Po cemu je on nesposoban a Covic sposoban koji evo vec 20g uvijek na nekim izvrsnim funkcijama? Sta je to Cova uradio za BiH i hrvate osim sto je opustosio Soko?
Ja sam rekao da je Komšić nesposobni mahalaš, nisam spomenuo Čovića. Zbunio si se malo. Razloge zašto smatram tog političkog patuljka nesposobnim prelaze okvire ove teme. Dovoljno je samo pogledati rezultate njegova rada, tj. nema ih.
Tebi ne bi skodilo da malo procitas Ustav pa vidis sta je okvir rada Komsica! De ti nama reci ko je to trebao biti hrvatski predstavnik u predsjednistvu i koje je to rezultate trebao da iznjedri? Cisto da znamo tvoje stajaliste pa da mozemo da diskutujemo.

....iliti, sta je trebao uraditi, a nije uradio? :)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#589 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Toto »

jefferson wrote:
madner wrote:
Ovo mi se cini kao ono kad tip kaze: drzte me da ga ne prebijem :lol:
Meni se cini po ponasanju stranaca da se Cova malo zajebao, jer pazi sad, sta ce sad, jos ne do bog ako ovi pokazu kako se radi a ne krade, nema ga vise u vlasti, valja naci redovan posao.
Ja Covi predlazem da ide popravljat Jastrebove i Galebove u Libiju. Gadafi svakako prihvata sirokogrudo one koji se potpisuju cirilicom radi napredka u karijeri!
za tvoju informaciju; Covic je bio majoriziran i za titina vakta, pa nije smio radit u "vojnom" Sokolu, vec u "civilnom" sokolu, koji se znastveno - popularno zvao Pogon.. Pogon je samo odrzavao hale, masine, kare i ostalu opremu vojnog Sokola, tako da ti Covic nije znao kako se Galeb izgura iz hale zavrsne montaze a ne da natjera Galeba na kanal za remont ..
Krpljnje gadafijevih eskadrila su radili lale iz Mome Stanojlovica iz Batajnice. Batajnicu inace drze seseljovci iz Nove Pazove i zato su srbi posli niske sepcijalce da brane Gadafija
jefferson

#590 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by jefferson »

Ma Toto zajebavam se! Ti odmah to ozbiljno shvatio! Ja Covi en bi dao da cuva paket zvakacih guma!
Ustvari cek, amerikanci bi Covu trebali poslati u Libiju da im pokaze kako se igra politika. gadafi bi izvrsio samoubistvo za godinu dana Covinog "konslatinga."
Hemel

#591 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Hemel »

na RTRS-u

u mostaru kolektivna opaljotka... :D
Alfons Kauders

#592 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Alfons Kauders »

koliko su navikali sastanak i "debatu"... :D mislio sam da ce u najmanju ruku proglasiti nezavisnost... :D

uostalom, ne znam kako se ono moze nazvati "debatom"... :-) pismenost rtrs novinara na djelu...
Hemel

#593 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Hemel »

mario.ario wrote:
Hemel wrote:na RTRS-u

u mostaru kolektivna opaljotka... :D
dodik i dalje ostaje jedini iskreni političar u bih :D
a ujedno i potpisnik wasingtonskog sporazuma... :D
Alfons Kauders

#594 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Alfons Kauders »

Hemel wrote: a ujedno i potpisnik wasingtonskog sporazuma... :D
a tek sto je legitimni predstavnik srpskog naroda u fbih... :lol:
Hemel

#595 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Hemel »

Alfons Kauders wrote:koliko su navikali sastanak i "debatu"... :D mislio sam da ce u najmanju ruku proglasiti nezavisnost... :D

uostalom, ne znam kako se ono moze nazvati "debatom"... :-) pismenost rtrs novinara na djelu...
kako se da primjetiti ovdje vlada jedna doza zabrinutosti... :-) dodi fale pare, hebo vas i federacija i vlast... :D
dodo im je dao par savjeta sta dalje da cine...nije im malo sto ih do sada uvali...
plain vanilla

#596 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by plain vanilla »

bilo je to tako drzavnicki :oops: :lol:
Hemel

#597 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Hemel »

Alfons Kauders wrote:
on se bori za hrvatska prava u federaciji :D a srbe i onako stimulise da se ne vracaju... :-) :D
plain vanilla

#598 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by plain vanilla »

Hemel wrote:
Alfons Kauders wrote:
on se bori za hrvatska prava u federaciji :D a srbe i onako stimulise da se ne vracaju... :-) :D
ne rece on da se trebaju opcine povezati i u rs
ne spomenuse legitimne u rs
gdje je vlajki? :zoka:
Alfons Kauders

#599 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Alfons Kauders »

Hemel wrote:
Alfons Kauders wrote:
pa zanima me kako bi mogli objasniti svoje vidjenje tog legitimiteta... ako bez srpskih glasova mogu traziti dvije trecine srpskih ministarstava od sdp-a, koji je dobio vecinu srpskih glasova u federaciji...

bas bi rado cuo neko objasnjenje... :D
Hemel

#600 Re: Hrvatska Samouprava v2.0

Post by Hemel »

plain vanilla wrote:
Hemel wrote: on se bori za hrvatska prava u federaciji :D a srbe i onako stimulise da se ne vracaju... :-) :D
ne rece on da se trebaju opcine povezati i u rs
ne spomenuse legitimne u rs
gdje je vlajki? :zoka:
to izlazi izvan celofana... :mrgreen:
Post Reply