Ma to je samo prica...itekako ce oni prihvatiti odluke auuuu....kad se zavrnu "fiskije" samo polako.tulio wrote:Pa na sve. Od neprihvaćanja federalnih odluka, preko delegiranja u Dom Naroda, do međukantonalnog vijeća. Pročitaj moj post od jučer.
Hrvatska Samouprava v2.0
- ReD aka Socijalista
#401 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
- ultima_palabra
#402 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Da će pozvati da se izaberu delegati iz 3 kantona... to su predvidjeli ljudi i prije tebetulio wrote:Jeste vidjeli kako sam pogodio što će HDZ raditi?
- ReD aka Socijalista
#403 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
KOliko znam, medjukantonalno vijece je dozvoljeno ustavom...sto da ne? radi bolje ekonomije i to, ha?ultima_palabra wrote:Da će pozvati da se izaberu delegati iz 3 kantona... to su predvidjeli ljudi i prije tebetulio wrote:Jeste vidjeli kako sam pogodio što će HDZ raditi?Onda ide kamara šuplje priče u stilu Josipović-Kosor, i na kraju ta nekakva međuopštinska vijeća... čisto da ne bi ispali potpune kukavice pred biračkim tijelom
-
tulio
#404 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Da, napisao sam prije da je dozvoljeno koliko mi je ostalo u pamćenju.ReD aka Socijalista wrote:KOliko znam, medjukantonalno vijece je dozvoljeno ustavom...sto da ne?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#405 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
jeste zago, treći ili srednjizagazaga wrote: jel' ovo treći?

- ReD aka Socijalista
#406 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Pa u cemu je onda problem? Mislim...bezze neko uzrujavanje.tulio wrote:Da, napisao sam prije da je dozvoljeno koliko mi je ostalo u pamćenju.ReD aka Socijalista wrote:KOliko znam, medjukantonalno vijece je dozvoljeno ustavom...sto da ne?
- Alfons Kauders
#407 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Nismo dugo cekali Bozoa...
koja smijurija...
znaci Bozo je legitimni... sa 30,000 glasova koje dijeli sa nelegitimnim Jurisicem...Predstavnici HDZ-a 1990, suočeni sa ustavnim i pravnim nasiljem koje je nastavak 15-godišnjeg dekonstituisanja hrvatskog naroda u BiH, obavezni su da upotrijebe sve instrumente raspoložive jednom narodu u skladu sa Ustavom i međunarodnim konvencijama, uključujući Međunarodni pakt o političkim i građanskim pravima, posebno član koji tretira pravo na samoodređenje, zaključio je Glavni odbor stranke koji se danas sastao u Mostaru.
Prihvaćena je i inicijativa Predsjedništva o sazivanje Hrvatskog narodnog sabora, sastavljenog od legitimno izabranih hrvatskih predstavnika u sve organe vlasti u BiH, bez obzira na političku opciju, a koji će donijeti odluku o načinu i formi institucionalnog djelovanja.
Iz HDZ 1990 ističu da, kao legitimni predstavnici Hrvata u BiH, žele da potvrde spremnost da BiH izgrađuju kao državu tri ravnopravna naroda i svih njenih građana, uz ocjenu da pokušaj uspostavljanja zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji BiH 17. marta predstavlja direktan udar na ustavni poredak FBiH i BiH.
koja smijurija...
- ReD aka Socijalista
#408 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Poletio visoko u oblake...Alfons Kauders wrote:Nismo dugo cekali Bozoa...![]()
znaci Bozo je legitimni... sa 30,000 glasova koje dijeli sa nelegitimnim Jurisicem...Predstavnici HDZ-a 1990, suočeni sa ustavnim i pravnim nasiljem koje je nastavak 15-godišnjeg dekonstituisanja hrvatskog naroda u BiH, obavezni su da upotrijebe sve instrumente raspoložive jednom narodu u skladu sa Ustavom i međunarodnim konvencijama, uključujući Međunarodni pakt o političkim i građanskim pravima, posebno član koji tretira pravo na samoodređenje, zaključio je Glavni odbor stranke koji se danas sastao u Mostaru.
Prihvaćena je i inicijativa Predsjedništva o sazivanje Hrvatskog narodnog sabora, sastavljenog od legitimno izabranih hrvatskih predstavnika u sve organe vlasti u BiH, bez obzira na političku opciju, a koji će donijeti odluku o načinu i formi institucionalnog djelovanja.
Iz HDZ 1990 ističu da, kao legitimni predstavnici Hrvata u BiH, žele da potvrde spremnost da BiH izgrađuju kao državu tri ravnopravna naroda i svih njenih građana, uz ocjenu da pokušaj uspostavljanja zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji BiH 17. marta predstavlja direktan udar na ustavni poredak FBiH i BiH.
koja smijurija...
...a haj i ima bar cime
- Komrad
#409 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
pa jeste... samo mi nije jasno zasto ga prije nisu napravili al nema veze ... nikad nije kasnotulio wrote:Da, napisao sam prije da je dozvoljeno koliko mi je ostalo u pamćenju.ReD aka Socijalista wrote:KOliko znam, medjukantonalno vijece je dozvoljeno ustavom...sto da ne?
- ReD aka Socijalista
#410 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Ma mora reci nesto za svoje glasace...nije bitno sta. Najbitnije je da nesto kaze...on nije za međužupanijsko i međuopćinsko vijeće
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#411 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
hm, to ti je kad ginekolog pođe izigravati pravnikaAlfons Kauders wrote:Nismo dugo cekali Bozoa...![]()
koja smijurija...
note:
reći Boži da malo prelista načelo uti possidetis --> set alarm clock...
- nosara
#412 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
zoom66 wrote:shto je nekad lijepo koristiti diskreciono pravo da koristim crvenu boju i u druge svrhe osim za upozorenjaAlfons Kauders wrote:Nismo dugo cekali Bozoa...![]()
koja smijurija...![]()
![]()
![]()
![]()
Ko biva "crveno, volim te zeleno"...?
- Alfons Kauders
#413 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
a smije li se komentarisat ako je crveno...zoom66 wrote:shto je nekad lijepo koristiti diskreciono pravo da koristim crvenu boju i u druge svrhe osim za upozorenjaAlfons Kauders wrote: znaci Bozo je legitimni... sa 30,000 glasova koje dijeli sa nelegitimnim Jurisicem...
koja smijurija...![]()
![]()
![]()
![]()
- Alfons Kauders
#414 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
ja sam mislio da je on zubar, a ne pickotehnicar...Chmoljo wrote:hm, to ti je kad ginekolog pođe izigravati pravnikaAlfons Kauders wrote:Nismo dugo cekali Bozoa...![]()
koja smijurija...![]()
note:
uglavnom bozo legitimno predstavlja 600,000 hrvata sa svojih 15-20 hiljada glasova...
-
kv99
#415 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
To sto si ti "pogodio " to se vec odavno znalo a da se podsjetis evo ponovo :tulio wrote:Jeste vidjeli kako sam pogodio što će HDZ raditi?
Ne znam kolika je opcija ali znam rezultat:
1) I da se dogodi da forimiraju neku svoju upravu to se moze dogoditi samo u 3 kantona a ne u 4 jer u HNK nemaju dovoljnu vecinu za nametanje takve odluke.
2) U tom trenutku bi pokazali i zvanicno ono sto se odavno zna : Da su za " prave rvate" iz zapadne ercegovine BIH Hrvati sjeverno od Ivan Sedla samo topovsko i politicko meso u sluzbi kopiranja genocidne stvorevine na kamenjaru. Stvaranjem " samouprave/ eb/ treceg " ili kako bi vec tu kopiju genocidne stvrevine nazvali tamo gdje HDZ ima vecinu dolazi do toga da zvanicno dizu ruke od 50 % danasnjih BIH Hrvata a sto je 50 % od onih od prije rata jer su vec tada digli ruke od Posavine i ogromnog dijela Bosne a sve u ime Zapadne Hercegovine.
3 )Svi oni BIH Hrvati sjeverno od Ivan Sedla bi po HDZ-u ostali u Bosnjackom entitetu ili bi bili pozvani da se presele na kamenjar u Coviceva i Dodikova sela , po uzoru na Bobanova i Tudjmanova jer po HDZ-u i Dodiku nema zivota za BiH Hrvate gdje HDZ nema vlast.
-
hercegovac_pravi
#416 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Čuj u čemu je problem...pa treba sad objasniti Gospoji Obrezanović da od one izjave "treČi" i "Stolni grad" ostade samo kuknjava o ugroženosti i i još jadniji poziv na formiranje "međukantonalnog vijeća".....šteta a "obećavali su tako mnogo"..ReD aka Socijalista wrote:Pa u cemu je onda problem? Mislim...bezze neko uzrujavanje.tulio wrote:Da, napisao sam prije da je dozvoljeno koliko mi je ostalo u pamćenju.ReD aka Socijalista wrote:KOliko znam, medjukantonalno vijece je dozvoljeno ustavom...sto da ne?
- ReD aka Socijalista
#417 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Moj herco...nikad naivnijih ljudi nisa upoznao u zivotu...sta im prodaju ovi hadezejevici ko biva sad nama treba biti krivo...haj dobro.
Joooooooooooooooj sta cemo sad bolan napravise to (ustavom dozvoljeno) medjukantonalno vijece

Joooooooooooooooj sta cemo sad bolan napravise to (ustavom dozvoljeno) medjukantonalno vijece
-
hercegovac_pravi
#418 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Lahko je njima bola prodavat "m... pod bubrege". Pa pogledaj samo kave gluposti pišu ovuda. Ne poznaju osnovne stvari a pokušavaju se uvući u nekave "konstruktivne rasprave". Pa nije ni čudo što im je "međukantonalno vijeće" ogroman uspjeh...Bez obzira što im je formiranje takvog vijeća dozvoljeno Ustavom...ali haj štaš...što bi u nas rekli..."nek se šareni, šareno je ludu vazda bilo drago"...ReD aka Socijalista wrote:Moj herco...nikad naivnijih ljudi nisa upoznao u zivotu...sta im prodaju ovi hadezejevici ko biva sad nama treba biti krivo...haj dobro.
Joooooooooooooooj sta cemo sad bolan napravise to (ustavom dozvoljeno) medjukantonalno vijece![]()
-
palermo
#419 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Auuuuu, kakve se ovdje nebuloze prosipajuAlfons Kauders wrote:
ja sam mislio da je on zubar, a ne pickotehnicar...![]()
uglavnom bozo legitimno predstavlja 600,000 hrvata sa svojih 15-20 hiljada glasova...jebes ga, onda i batko kokuz moze komotno legitimno predstavljati bosnjake...
Možda si ga zamijenio sa Jurišićem , on je zubar
- ReD aka Socijalista
#420 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
palermo wrote:Auuuuu, kakve se ovdje nebuloze prosipajuAlfons Kauders wrote:
ja sam mislio da je on zubar, a ne pickotehnicar...![]()
uglavnom bozo legitimno predstavlja 600,000 hrvata sa svojih 15-20 hiljada glasova...jebes ga, onda i batko kokuz moze komotno legitimno predstavljati bosnjake...
Božo je ortoped.............
Možda si ga zamijenio sa Jurišićem , on je zubar
ko je ond kostolomac...
-
jefferson
#421 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
E ljudi daj ne j....e. Bozo je ortoped, opet se zajebavate sa legitimnim predstavnicima. Molim da budete iskreni i tacni, on je kostolomac a ne ginekolog ili zubar! 
-
Hipatija
#422 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
znaci Bozo je legitimni... sa 30,000 glasova koje dijeli sa nelegitimnim Jurisicem...zoom66 wrote:
koja smijurija...[/quote]
Božo je dobio certifikat nekamuflirano/legitimnog Hrvata od svog šefa D. Čovića a Jurišić nije ni tražio certifikaciju ( ne treba mu kao što je tu nužna potreba za Ljubića). Zato Božo neće to da dijeli sa Jurišićem, hoće stoposto sve što je hrvatsko da bude majonerizirano.
Samo su postali glasniji nego inače, ali njihovo je odzvonilo!
----
Odzvonilo je...
Ne može nam niko ništa, jaci smo od sudbine...
Piše: Student (podaci poznati uredništvu javno.ba)
MOSTAR - "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole...".
Zvuci su to dobro poznatog narodnjačkog hita u izvedbi Mitra Mirića, koji vrlo često u noćnim satima trešti i u Studentskom domu u Mostaru, ondje podno Bijelog brijega
Evo, ovog četvrtka su studenti pod geslom "Odzvonilo je" ili tako nekako, izišli na prosvjede kod Kosače i pjevali pjesme Mate Bulića, jednu onu Škorinu, a čak i jednu od Thompsona... Večeras bi opet trebao zasvirati Mitar Mirić i tako od prilike do prilike...
Ne, nisu studenti jedinog Sveučilišta na hrvatskom jeziku u BiH, kao što bi se pomisliti moglo, izišli na ove prosvjede zbog toga što im je nedavno veliki domoljub s Drinovačkog brda Vlada Majstorović dizao školarine, jer koga briga za školarine? Izišlo se da se podrži baš one koji su im digli školarine i koji već petnaestak godina na sve načine "žicaju" ovdašnju studentsku populaciju.
Dobro, neki su došli, kruži ovih dana priča u Mostaru, jer su znali da dolaze i profesori kod kojih im "šteka", pa eto konta raja ako budu viđeni lakše će položiti ispite. Takve jedino i opravdavam od svih onih koji su izišli.
Ovi ostali su to učinili zato što su im to tatice naredile kao Ana Šljivić, predsjednici Studentskog zbora u Mostaru. Ljepuškasta Ančica je za neupućene kćer drugog najpoznatijeg Kakanjca u HDZ-u, uvaženog Pave Šljivića, a koji je inače tajnik Borjane Krišto. Obitelj u ratu stigla iz Kaknja u Čapljinu, snašli se ljudi, vele da im nije loše, pa im je svejedno u kojem se entitetu nalazi Kakanj, jer vjeruju da će Čapljina biti hrvatska! Ali đava će ga znati moji dragi Šljivići šta će biti, jer kako prodajemo hrvatsku zemlju po Bosni i Posavini ko zna hoće li doskora više itko i za Čapljinu šljiviti?
Ana prozbori danas kako ona tu nije došla zbog HDZ-a (svog tatice) da bi stranci dala podršku nego kao i ostali studenti izraziti nezadovoljstvo. Jašta bolan! Kad sam tu curu prvi put vidio svidjela mi se bila (ljubav, šta li je to?), ali sad sam sretan što se nisam "zaletio" do kraja.
Moja nesuđena Anči još reče, čitam bar tako na nekom portalu, kako nam Sveučilište propada, kako Hrvati gube svoj jezik, a u nijednu visokoškolsku ustanovu na prostoru bivše Juge nije nakon rata uloženo para ko u ovo naše Sveučilište. I nigdje se nije opralo para ko na ovom Sveučilištu.
I na svim ostalim značajnijim pozicijama u tim studentskim organizacijama su djeca istaknutih HDZ-ovaca (budu par mjeseci u Zboru ili Studentskom politološkom forumu, pa prelaze u Čovićevu mladež), pa kako danas netko reče u Mostaru "Ma jebeš ovo, ovo je skup 10-tak dobrostojećih (ugojenih) hercegovačkih obitelji, njihovih rodijaka i kumova", i nije daleko od istine s obzirom da se na skupu kod Kosače skupilo kojih 500-600 ljudi, a u najavi se govorilo da su to masovni prosvjedi protiv majorizacije hrvatskog naroda. Mladež HDZ-a BiH je provodila i tu peticiju prikupljanja glasova. Kažu skupili oko 105.000 glasova, ali evo u šest gradova, koji su među najvećima što se tiče hrvatskog življa u BiH, svega iziđe, kako procjene govore, nekih 2500-3000 građana!
Očito se negdje izgubilo ono MAS, pa ostala samo O(SO)VNOST, kao osovina najače hrvatske stranke na ovim prostorima. Dobro, bilo je i nešto ratnih veterana, puno više ratnih profitera. Nešto onih što po Mostaru glume PTSP-ovce, nešto "lakih" cura (da mi Bog prosti), nešto i onih cigančića što ti vele "čiko daj marku, dabogda dobio poršea na kladionici"! Bilo je nešto i radnika Žarićeve Elektroprivrede HZ HB, nešto radnika SOKO-la... Pardon, SOKO je propo', jel ono tako bijaše?
Čujem od kolege kako gore u Širokom Brijegu Gimnazija nije imala nastave, ravnatelj pustio djecu da idu na tamošnji prosvjed, koji je također strašno podbacio (ne zna se kada će đaci to nadoknaditi - možda na Uskrs ako Gimnaziju u Širokom vode isti ovi koji vode i "stožernu stranku"?). Mladež HDZ-a BiH, kako čujem, počela iznositi pripremljene transparente iz svojih magacina, ali kad su skužili da je više transparenata nego prosvjednika Vlado Šoljić vikno "vraćaj to u hangar"!
U Mostaru se pojavio i rektor Sveučilišta, neustrašivi Vlada Majstorović, čak obratio novinarima riječima koje možda i uđu u sveučilišne udžbenike pojedinih profesora ovog našeg Sveučilišta "Ovo nije u službi nijedne političke opcije, već boljeg i sretnijeg života, tolerancije, mira i dogovora"!
Ma bravo Vladek, kako zboriš možda dobiješ i Nobelovu nagradu za mir iako se meni čini da se za jednog rektora baš ćusto blamiraš, jer još nikad nisam čuo da su studenti negdje organizirali prosvjede, a u tome ih javno došao podržati rektor, ali dobro, Vlada je čudo od rektora koji se mora stavljati u službu stranke. Jel tako da moraš rektore? Svi znamo da moraš. Zato rektorčiću daj odjebi više, nemoj nas studente ponižavati, jer ovo Sveučilište bolji i sretniji život može imati tek kada ti otpepaš.
Među ono transparenata što sam vidio ispred Kosače oku mi je najviše upao onaj s natpisom "Nismo Japanci, a tresu nas". Umjesto da se pomole dragom Bogu za nesretni narod Japana i traže pomoć od Boga da se i njima jednoga dana nešto slično ne dogodi oni se sprdaju s tuđom nevjericom!
Primjetio sam još da u policijskom izvješću za skup u Mostaru stoji kako je njihova prosudba da je bilo oko 3.000 prosvjednika! Da smo kolega i ja brojali u 3-4 sata po noći kad se iz diska vraćamo u stan pa toliko izbrojali to bi bilo shvatljivo, ali kad policija u podne tako podupla stvarnu brojku prisutnih dolazim do zaključka kako su naši policajci ili pijani ko deve ili slabovidni ko šišmiši.
Može se ovdje još tona toga napisati, ali ne bih ja Vama novinarima htio oduzimati kruh, jer Vi svakako puno pišete o svemu ovome, ali evo ovo je neko moje viđenje cijele današnje situacije, pa ako hoćete Vi objavite ovaj tekst a ako i nećete nema veze, jer je meni duši već sada lakše kada sam ovo napisao.
I oprostite na stilu koji nije ono baš novinarski, ali kao što znate i ne studiram novinarstvo nego skroz drugi fakultet pa ćete vjerujem oprostiti na tim nekim "iskakanjima" iz pravila novinarske struke.
Student, javno.ba
Last edited by Hipatija on 21/03/2011 22:09, edited 1 time in total.
-
sarajevsko pivo II
#423 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Meni se čini da je Božo onaj doktor koji namješta kosti tj ortoped a ne picolog.Chmoljo wrote:hm, to ti je kad ginekolog pođe izigravati pravnikaAlfons Kauders wrote:Nismo dugo cekali Bozoa...![]()
koja smijurija...![]()
note:
-
Hipatija
#424 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Božo je učio od drugog doktora - doktora psihijatra - kako se prave SAO, MAO, Zajednice opština/općina Banjaluka (krenuo čovjek Karadžićevim stopama, valjda će tako i završiti).
A što će tek da usreći Hrvate Hercegovine...Biće mu vječito zahvalni!
Ovo Božo radi sve po zakonu i u institucijama sistema, sve uz demokratski dogovor!Iz HDZ 1990 ističu da, kao legitimni predstavnici Hrvata u BiH, žele da potvrde spremnost da BiH izgrađuju kao državu tri ravnopravna naroda i svih njenih građana, uz ocjenu da pokušaj uspostavljanja zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji BiH 17. marta predstavlja direktan udar na ustavni poredak FBiH i BiH.
A što će tek da usreći Hrvate Hercegovine...Biće mu vječito zahvalni!
Last edited by Hipatija on 21/03/2011 22:20, edited 3 times in total.
- madner
#425 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Hocemo referendum, hocemo referendum