Samo bih se želo osvrnuti na ovaj boldani dio (bez namjere da repliciram u ime Tuzlaka, Tuzlak izvinjenjeemillio estevez wrote:Ne zelim pitati HDZ jer su za mene vnagori , ali nisu ocekivali tako nestotuzlak58 wrote:Hrvati su moji prijatelji kao i svi ostali i želim im dobro kao i sebi, ali zar se vi ne pitate zašto HDZ, koji je bio toliko na vlasti, nije promjenio taj zakon, po kome ja kao ne Hrvat mogu glasati za nekoga koga smatram da mi ne misli zlo. Dakle, nemam ništa protiv toga da Hrvati biraju svog predstavnika, dapače, ali jesam ja kriv za ovu situaciju i moram li ja (i Vi zajedno samnom) da ispaštam i brinem za budućnost svoje djece. Jesu li ljudi koji nam prijete da nećemo imati dobru budućnost naši prijatelji. Misle li oni nama dobro ili samo sebi??![]()
Ti zelis dobro , naravno da mi je drago ,,,ali sto oni ne zele dobro po tvome misljenju
za sebe i svoju okolicu te drzavu u globalu .
Rade zive i politicki se bore za prosperitet
Ovako, žele etno segregaciju gdje će primaran biti uticaj etnije, grupe ili čopora a gdje će uticaj običnog čovjeka uvjek biti podređen interesu etnije, grupe ili čopora....ko u Afričkim plemenima. Što je još gore, HDZ želi "mikroetnizam" gdje će samo jedan dio etnije, grupe, čopora određivati šta je to dobro za kompletnu etniju, grupu ili čopor. U tome je sva pogubnost HDZ politike od 90-tih pa sve do danas.