HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Moderator: anex
- zeko071
#1 HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Nije da se radujem, a ali sta se to desava kod susjeda hrvata. Evo citam, prodaju Brijune.. Zbog cega? Znam da su duzni 40 milijardi, ali poceti prodavati zemlju... To znaci duboko sranje!
Ne zapocinjem ovu temu, da kazem kako je nama lijepo. Nama je vjerovatno puno gore, samo sto mi necemo imati Brijune za prodati!!!
Ne zapocinjem ovu temu, da kazem kako je nama lijepo. Nama je vjerovatno puno gore, samo sto mi necemo imati Brijune za prodati!!!
-
zemo_online
#2 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
u kapitalizmu je sve na prodaju.
- dalmatinka
#3 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Ima nešto još gore, što se ne prodaje nego ustupa. Kad javnost sazna, biti će gotovo. 
-
breuer
#4 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
informacije, linkovi, objasnjenja???dalmatinka wrote:Ima nešto još gore, što se ne prodaje nego ustupa. Kad javnost sazna, biti će gotovo.
- dalmatinka
#5 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Ne mogu, jer nema linkova, informacija i objašnjenja. Uz to i ne spada na podforum ekonomija. Jedino što imam je iskaz stanovnika izvjesnog grada, a nemam razlog za ne vjerovati mu.breuer wrote:informacije, linkovi, objasnjenja???dalmatinka wrote:Ima nešto još gore, što se ne prodaje nego ustupa. Kad javnost sazna, biti će gotovo.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#6 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Na koliko ustupaju 49 ili 99 godina?dalmatinka wrote:Ne mogu, jer nema linkova, informacija i objašnjenja. Uz to i ne spada na podforum ekonomija. Jedino što imam je iskaz stanovnika izvjesnog grada, a nemam razlog za ne vjerovati mu.breuer wrote:informacije, linkovi, objasnjenja???dalmatinka wrote:Ima nešto još gore, što se ne prodaje nego ustupa. Kad javnost sazna, biti će gotovo.
-
nigdje.nikog
#7 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Sta je vama, ko da prvi put cujete za prodaju teritorija!
Razlika je samo sto oni to rade javno i otvoreno. A mi nikad necemo saznat za koliko je, recimo, prodato Jajce.
Razlika je samo sto oni to rade javno i otvoreno. A mi nikad necemo saznat za koliko je, recimo, prodato Jajce.
-
zemo_online
#8 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
javnost ne odobrava!!!!!!!
A kada javnost ne bude imala za jesti i piti onda ce javnost pozuriti vladu da namakne lovu.
vec sada je losa situacija.
A kada javnost ne bude imala za jesti i piti onda ce javnost pozuriti vladu da namakne lovu.
- zeko071
#9 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
test01 wrote:javnost ne odobrava!!!!!!!
kada kazes da je losa situacija, da li to znaci da je Hrvatska na rubu banktota??
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#10 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Iskreno mi je žao da nije nađen drugi način vraćanja duga od prodaje. Hrvatska je prelijepa zemlja, ima valjda najljepšu obalu na svijetu ( u Europi, sigurno), morala je napraviti autoputeve i to je dobro i brzo napravila, pomorski saobraćaj je na zavidnom novou, ukratko, solidna zemlja u kojoj se poštivaju zakoni i red. I kako netko napisa, nije novo prodavati zemlju, ali je uvijek i redovno pogrešno i nepošteno prema budućim generacijama.
- piupiu
#11 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Davanje zemljista na koristenje uz koncesiju je u HR vec standard. Samo je velika steta sto oni, kao i mi, ne znaju sami napraviti nesto vise od svojih resursa. Mada, ovisno o tome ko je dobio koncesiju, mozda dobiju razvijenije Brione nazad, kad na to dodje red. A mi samo dajemo u bescijenje bez plana i cilja.
-
Maja_XXX
#12 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Ocigledno nisi bila u Grckoj i Turskoj jer to su dvije zemlje sa najljepsom obalom u Europi.Crna Gora, iako ima 5 puta manju obalu od Hrvatske je puno ljepsa ( od nevjerovatnog Bokokotoskog zaliva pa do prelijepih plaža na jugu) premda sam mislila da Hrvatskoj nije ni do koljena. Da slazem se da je Jadransko more stvarno prelijepo, ali u Europi imas toliko lijepih plaza, gradova, predjela uz more da je takva konstatacija u najmanju ruku smijesna.
- quayofrepose
#13 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Kažu da vrijedi 5 milijardi eura. Dobro su zacijenili...
-
Maja_XXX
#14 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Ne znam, meni je CG sa ono malo obale prelijepa. Naravno da Hrvatska gledajuci sveukupno ima bolja mjesta i ljepse predjele ali hocu da kazem da su mi plaze u CG (pjeskovite i sire) ljepse nego na cijelom Jadranu sem od Splita do Drvenika. Ipak treba se otici u Grcku i vidjeti to cudo.Pozzz
- vee-jay
#15 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
nego, ajmo ih kupit 
-
pjegica
#16 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
O ukusima se ne raspravlja, ali Brijuni su mnogo mnogo ljepši i od Turske i od Grčke, a sa Crnom Gorom ih neću ni pokušati porediti. Ono je meni raj na zemlji. Bas steta ako je ova informacija istinita, mada ja jos uvijek sumnjam u nju (ono, nada umire posljednja)...
Sorry ako je glupo pitanje, ali nisam nigdje nasla informaciju... kome prodaju Brijune? Italiji? Sloveniji?
Sorry ako je glupo pitanje, ali nisam nigdje nasla informaciju... kome prodaju Brijune? Italiji? Sloveniji?
-
pjegica
#17 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Hvala na odgovoru, tek sad kontam.. sorry, ne razumijem se najbolje u te ekonomske fazone...
... al glupo je pravo. Ko god da kupio bit ce bezze, ono, zamisli... ganjam vizu za ljetovanje na Brijunima.
... al glupo je pravo. Ko god da kupio bit ce bezze, ono, zamisli... ganjam vizu za ljetovanje na Brijunima.
- burek_in_space
#18 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Koliko sam ja upucen, prosjechnom stanovniku neke od balkanskih zemalja ljetovanje na Brijunima je nezamislivo i sada.pjegica wrote:Hvala na odgovoru, tek sad kontam.. sorry, ne razumijem se najbolje u te ekonomske fazone...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#19 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
'Brijuni nisu na prodaju, tamo se ne mogu graditi vile'
Zagreb, 07.08.2009., 21:25 | Svjetlana Filipović
Talijanski i slovenski portali tvrde kako će Hrvatska prodati Titov otok kako bi pokrpala rupe u državnom proračunu. Spominje se i cijena od dvije milijarde dolara. Ideja je u Istri dočekana neprijateljski.
Može li Vlada doista otići tako daleko da stavi na bubanj, uz Dubrovnik, najbogatiju kulturnu, arheološku i ekološku baštinu Hrvatske? 'Nacionalni park Brijuni apsolutno nije na prodaju, dakle nemam nikakvih informacija, a i moje osobno mišljenje je da tako nešto se ne može ni desiti', rekao je Eduard Kolić, ravnatelj NP Brijuni. Slovenski i talijanski portali tvrde kako će Brijuni postati gradilište za najbogatije.
'Zakon o zaštiti prirode kaže da se ne mogu graditi nikakve vile, nego se mogu jedino obnoviti postojeći hoteli i postojeće vile', rekao je Kolić. Ipak, u narodu stoji kako se sve može prodati samo je pitanje po kojoj cijeni. 'Cijena je naravno znatno viša od dvije milijarde dolara ili eura s čime se kao nekom hit temom u zadnje vrijeme barata', rekao je Lenko Uravić, voditelj odsjeka za gospodarstvo Istarske županije
No, na Brijunima je ove, u odnosu na prošlu godinu, zabilježen porast dobiti za dva posto. Treba li onda uistinu državni proračun puniti otimanjem simbola Istre i Hrvatske, po kojem su prepoznate u svijetu? 'Sve ima svoju tržišnu cijenu, ništa nije tabu i svetinja. Međutim ja bih ipak Brijune prodavao zadnje u ovoj državi, jer oni se moraju oplemeniti, u njih treba ulagati, oni moraju privući kapital', kaže Uravić. Brijuni su možda najvrijedniji arhipelag Hrvatske. Ideja o prodaji mogla bi naići na žestoke prosvjede.
ako se pocnu prodavati nacionalni parkovi tj nacionalna blaga.....e onda je neko il netko dooooobrooo zaHebao i prodao Hrvatsku.....e sada Tko.....
Zagreb, 07.08.2009., 21:25 | Svjetlana Filipović
Talijanski i slovenski portali tvrde kako će Hrvatska prodati Titov otok kako bi pokrpala rupe u državnom proračunu. Spominje se i cijena od dvije milijarde dolara. Ideja je u Istri dočekana neprijateljski.
Može li Vlada doista otići tako daleko da stavi na bubanj, uz Dubrovnik, najbogatiju kulturnu, arheološku i ekološku baštinu Hrvatske? 'Nacionalni park Brijuni apsolutno nije na prodaju, dakle nemam nikakvih informacija, a i moje osobno mišljenje je da tako nešto se ne može ni desiti', rekao je Eduard Kolić, ravnatelj NP Brijuni. Slovenski i talijanski portali tvrde kako će Brijuni postati gradilište za najbogatije.
'Zakon o zaštiti prirode kaže da se ne mogu graditi nikakve vile, nego se mogu jedino obnoviti postojeći hoteli i postojeće vile', rekao je Kolić. Ipak, u narodu stoji kako se sve može prodati samo je pitanje po kojoj cijeni. 'Cijena je naravno znatno viša od dvije milijarde dolara ili eura s čime se kao nekom hit temom u zadnje vrijeme barata', rekao je Lenko Uravić, voditelj odsjeka za gospodarstvo Istarske županije
No, na Brijunima je ove, u odnosu na prošlu godinu, zabilježen porast dobiti za dva posto. Treba li onda uistinu državni proračun puniti otimanjem simbola Istre i Hrvatske, po kojem su prepoznate u svijetu? 'Sve ima svoju tržišnu cijenu, ništa nije tabu i svetinja. Međutim ja bih ipak Brijune prodavao zadnje u ovoj državi, jer oni se moraju oplemeniti, u njih treba ulagati, oni moraju privući kapital', kaže Uravić. Brijuni su možda najvrijedniji arhipelag Hrvatske. Ideja o prodaji mogla bi naići na žestoke prosvjede.
ako se pocnu prodavati nacionalni parkovi tj nacionalna blaga.....e onda je neko il netko dooooobrooo zaHebao i prodao Hrvatsku.....e sada Tko.....
-
mostarac
#20 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
tuzno na sta smo spali za samo 20 godina 
U narednih 20 cemo poceti davati danak u krvi
Nek se ljuti ko god hoce, ali lijepo nam je stari Jožek govorio da samo zajedno mozemo opstati, a mi mislili on nas zajebava.
Nek se ljuti ko god hoce, ali lijepo nam je stari Jožek govorio da samo zajedno mozemo opstati, a mi mislili on nas zajebava.
-
pjegica
#21 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Slažem se... ali posjedovanje par dobrih prijatelja u Puli i par dijasporaca koji pošto-poto moraju dokazati kako "ima se, može se", posebno u ljetnim mjesecima kad posjete ex.home, onda je zamislivo. Snalažljivost je karakteristika prosječnog stanovnika neke od balkanskih zemaljaburek_in_space wrote:Koliko sam ja upucen, prosjechnom stanovniku neke od balkanskih zemalja ljetovanje na Brijunima je nezamislivo i sada.pjegica wrote:Hvala na odgovoru, tek sad kontam.. sorry, ne razumijem se najbolje u te ekonomske fazone...
-
tuzlak-x
#22 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
vee-jay wrote:nego, ajmo ih kupit
hajmo Ploce kupit'.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#23 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Joj sto cu vas zahebavat ogodini....kad kupim Brijune.
A do tada, u red za vize.

A do tada, u red za vize.
-
simpozijum delirijum
#24 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
u pravu si ! postali smo kurve za bjelosvjetske biznismene i hostaplere , nacionalna blaga i ponos idu na bubanj za hrpicu eura i dolara , samo vi masite zastavama i hvatajmo se za srce kada himna svira !mostarac wrote:tuzno na sta smo spali za samo 20 godina
i to se zove "suverenost i nezavisnost" ?
Srbija je na rasprodaju ,Slovenija u EU i NATO-u ( moraju placati clanarinu 3 miliona Eurica godisnje plus potrositi extra milijardu za novo oruzje jer pobogu , gdje ces sa ruskim ili bivsim JNA oruzjem u NATO, mada i ta oruzja itekako mogu da pucaju )
svi smo na prodaju
a sta ima BiH da da na bubanj ? pitka voda ( dok je ne zagade ilegalnim otpadima , ukljucujuci i gomile vojnih vjezbi koji vrse NATO-vci uz ispucavanje sve moguce municije bez ikakve brige za zastitu eko-sistema ) te hidro-potencijali i prljave industrije ( cementare, zeljezare , koksare , bazna hemijska industrija )
aha ! ta divna vrla sloboda i demokratija !
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#25 Re: HRVATSKA PRODAJE BRIJUNE
Bila i u Grčkoj i u Turskoj. Jadran najljepši. Ono crnogorske obale nije loše, ali se ne može usporediti sa hrvatskom obalom i njenim otocima. U Grčkoj je more toplo, prljavo i ima puno meduza. Špansko more bilo sjever (puno struja, nemoguće se okupati), bilo jug (toplo more, pjeskovite plaže bez hlada i odmora), Turske plaže nisu lijepe kao hrvatske.Maja_XXX wrote:Ocigledno nisi bila u Grckoj i Turskoj jer to su dvije zemlje sa najljepsom obalom u Europi.Crna Gora, iako ima 5 puta manju obalu od Hrvatske je puno ljepsa ( od nevjerovatnog Bokokotoskog zaliva pa do prelijepih plaža na jugu) premda sam mislila da Hrvatskoj nije ni do koljena. Da slazem se da je Jadransko more stvarno prelijepo, ali u Europi imas toliko lijepih plaza, gradova, predjela uz more da je takva konstatacija u najmanju ruku smijesna.