Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
- Inteligencija
#1 Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Božo Ljubić u hrvatskom Saboru glasao za Zakon kojim bi BiH mogla ostati bez vrijedne imovine
Ovom legislativom odobrava se Republici Hrvatskoj da imovinu Bosne i Hercegovine na svojoj teritoriji ima pravo dati u koncesiju čime se otvaraju vrata za prodaju nekretnina koje su gradile kompanije iz BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bozo-lj ... ook+status
Kako je moguce da pravno ne mozemo vratiti svoju imovinu ?
Medjunarodni sudovi ?
Ovom legislativom odobrava se Republici Hrvatskoj da imovinu Bosne i Hercegovine na svojoj teritoriji ima pravo dati u koncesiju čime se otvaraju vrata za prodaju nekretnina koje su gradile kompanije iz BiH.
Medjunarodni sudovi ?
-
visocicaguy
#2 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
treba ih tuziti. vratit ce oni to s kamatama. kao i ljubljanska banka.
privatno vlasnistvo je visoko cijenjeno na zapadu.
privatno vlasnistvo je visoko cijenjeno na zapadu.
- General War
#3 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Bozu ljubica uhapsit na prvom prelazu u BiH za protiv drzavnim djelovanjem a INU odmah napenalit iz bosne (i dat nekome inine pumpe i terminale u koncesiju na 30 godina
)...dok se ovaj problem ne rijesi.
Nema gore tragedije vec vdstruka drzavljanstva...te ovdje vlast a ocigledno radi za interese druge dzave.
Nema gore tragedije vec vdstruka drzavljanstva...te ovdje vlast a ocigledno radi za interese druge dzave.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Pa vi idite u Makarsku na more i pijte Janu 
- General War
#5 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Licno idem na more radi mog cejfa a ne radi hrvata i hrvatske...Da je kako Brele prenjet negdje drugo, zacas bi ja promjenio IKM._BataZiv_0809 wrote:Pa vi idite u Makarsku na more i pijte Janu
-
emric
#6 Samo sudovi i bojkot hrvatskih proizvoda!
Hrvati su takva sorta da se s njima može jedino preko međunarodnih sudova "razgovarati".
I ono što uvijek ostaje najbolje sredstvo za borbu protiv pokvarenosti je ignorisanje hrvatskih proizvoda u trgovinama. Ima toliko drugih da nema potrebe bilo šta sa 385 bar kodom da uđe u moj dom. Ko hoće neka to radi, ali ja neću dati ni jednu KM za proizvode preko kojih će kapital ići iz moje zemlje i hraniti politiku koja nas na svaki način pokušava oštetiti.
I ono što uvijek ostaje najbolje sredstvo za borbu protiv pokvarenosti je ignorisanje hrvatskih proizvoda u trgovinama. Ima toliko drugih da nema potrebe bilo šta sa 385 bar kodom da uđe u moj dom. Ko hoće neka to radi, ali ja neću dati ni jednu KM za proizvode preko kojih će kapital ići iz moje zemlje i hraniti politiku koja nas na svaki način pokušava oštetiti.
- General War
#7 Re: Samo sudovi i bojkot hrvatskih proizvoda!
Hrvati gledaju svoje interese, problem su "nasi" (bilo ko)emric wrote:Hrvati su takva sorta da se s njima može jedino preko međunarodnih sudova "razgovarati".
- simonese
#8 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
ne krade nego nasi bilmezi prodali budzasto kao i sve ostalo
- General War
#9 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Haj sto svoje, a ako tudje probas prodat onda je to kradja.simonese wrote:ne krade nego nasi bilmezi prodali budzasto kao i sve ostalo
- Prpa.ba
#10 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Nece Hrvatsku niko tuziti jer predstavnici hrvatske dijaspore u BiH prvo to moraju odobriti, a znamo da odobriti nece. 
- General War
#11 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
mogu makar preduzeca (ako jos postoje) u cijem su vlasnistvuPrpa.ba wrote:Nece Hrvatsku niko tuziti jer predstavnici hrvatske dijaspore u BiH prvo to moraju odobriti, a znamo da odobriti nece.
- Better Man
#12 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Ne krade Hrvatska ništa od naše imovine, već radi ono što što im nisu obezbjedili Branković, Hadžipašić i ostala SDA bagra, koja je za te objekte već uzela masnu lovu. Brankovića i svu SDA bagru bi trebalo povješati na sred Marijinog dvora i probosti glogovim kolcem.
-
hAZNADAR
#13 Re: Samo sudovi i bojkot hrvatskih proizvoda!
Molim - razdvoji Hrvate i HDZ. Cak i kad HDZ pobijedi jer ljudi ne glasaju za HDZ maksuz zato sto obeca da ce nas handriti vec iz mnogo drugih internih razloga.emric wrote:Hrvati su takva sorta da se s njima može jedino preko međunarodnih sudova "razgovarati".
Sa Hrvatima se moze sve fino dogovoriti. Sa HDZ i inim desnicarima - samo preko sudova.
- LBVIEW
#14 Re: Samo sudovi i bojkot hrvatskih proizvoda!
Otkad je to Ljubic Bozo nas?General War wrote:Hrvati gledaju svoje interese, problem su "nasi" (bilo ko)emric wrote:Hrvati su takva sorta da se s njima može jedino preko međunarodnih sudova "razgovarati".
Trojanski konji ko Dodik & co.
- General War
#15 Re: Samo sudovi i bojkot hrvatskih proizvoda!
Trojanski konji al sve po zakonu, a to ih cini nasim...meni nije ni Brankovic nas i ostala kamarila koja je sve ovo aminovala. Imovina SFRJ (koje nema) podjeljena bez vecih problema a Bosanska se moze krcmitLBVIEW wrote:Otkad je to Ljubic Bozo nas?General War wrote: Hrvati gledaju svoje interese, problem su "nasi" (bilo ko)
- General War
#16 Re: Samo sudovi i bojkot hrvatskih proizvoda!
Sa kojim se to hrvatima fino ista dogovorilo? Ja koliko se sjecam i Hrvatski SDP nesto nije bio zagrijan za dobrosusjedske odnose sa BiH, i otvoreno flertovao sa ovijem nasim HDZ-omhAZNADAR wrote:Molim - razdvoji Hrvate i HDZ. Cak i kad HDZ pobijedi jer ljudi ne glasaju za HDZ maksuz zato sto obeca da ce nas handriti vec iz mnogo drugih internih razloga.emric wrote:Hrvati su takva sorta da se s njima može jedino preko međunarodnih sudova "razgovarati".
Sa Hrvatima se moze sve fino dogovoriti. Sa HDZ i inim desnicarima - samo preko sudova.
-
emric
#17 Re: Samo sudovi i bojkot hrvatskih proizvoda!
Krađa nije interes, to je kriminal. S kriminalcima na sud, to sam baš rekao.General War wrote:Hrvati gledaju svoje interese, problem su "nasi" (bilo ko)
Razdvajam. Ali je zanimljivo kako kod nas svaku uspješnu firmu odmah prozovu SDA-ovskom i najrađe bi je spalili, a kad je u pitanju Srbija ili Hrvatska onda su to valjda "nezavisne firme"?hAZNADAR wrote:Molim - razdvoji Hrvate i HDZ.
Ne možemo biti licemjeri i ujedno očekivati sami sebi dobro. Otvori ti firmu, kupovaću tvoje proizvode rađe nego uvozne, makar ti sam Bakir omogućio otvaranje te firme. Meni je važno da kapital ostaje u državi i da naši ljudi primaju platu za svoj rad. Ako plaćam uvozno onda od tih para platu primaju Plenković, Kolinda, Tuđman i ostala kriminalno-zločinačka banda koja se poigrava s ovom državom kad god dobije priliku.
Preferiram prijateljske države, a to su one koje me nisu pokušavale ubiti, koje me ne predstavljaju ekstremistom zbog imena i koje ne otimaju moje kulturno i historijsko naslijeđe, imovinu ili teritorij, negirajući moje identitete i falsifikujući moju prošlost. Jebem ja merhametluk u onom obliku kakav se udomaćio kod nas. To nije merhametluk to je naivnost i nezaliječen kompleks. Ja sam Bošnjak bez ikakvih kompleksa.
Ma ljudski otpad koji nikad nije prestao raditi ono što je radio 1992-1995. Ne treba tu gajiti iiluzije, obje strane koje su vršile agresiju na BiH u ratu kontinuirano traže načine kako da nastave politički raditi na istim stvarima. Samo ulaskom BiH u EU i NATO to će im postati otežano, u najboljem slučaju nemoguće.LBVIEW wrote:Otkad je to Ljubic Bozo nas?
Hrvatski SDP ne treba porediti sa recimo našim SDP-om, jer je kod Hrvata i SDP hinjav, ali je bilo razlike jer se ipak radi o dvije stranke. Sad ista stranka vlada Hrvatskom i jugom Bosne, što je otežavajuća okolnost za BiH i pogubno za Hrvate BiH.General War wrote:Sa kojim se to hrvatima fino ista dogovorilo? Ja koliko se sjecam i Hrvatski SDP nesto nije bio zagrijan za dobrosusjedske odnose sa BiH, i otvoreno flertovao sa ovijem nasim HDZ-om
-
emric
#18 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Evo upravo došlo u pravi momenat, prije par dana je održana tribina posvećena godišnjici prijema BiH u UN.
Gospodin Ivo Komšić je iz prve ruke iznio pregršt jako bitnih činjenica o hrvatskoj (i srpskoj) politici prema BiH.
Gospodin Ivo Komšić je iz prve ruke iznio pregršt jako bitnih činjenica o hrvatskoj (i srpskoj) politici prema BiH.
-
belfy
#19 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
ja mislim da su ovdje mnogi potrcali grlom u jagode ovim clickbait i populistickim naslovima i time pokazali koliko je lako manipulisati ljudima laznim, pogresnim i nedorecenim vijestima.
time bi pokretac teme trebao da promijeni svoj nick (tacnije da zamoli nadlezne na forumu da ga promijene) ili pravi novi acc... jer, nema smisla protiv sebe, jel tako, a ovdje imamo temu sa imenom (Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine) gdje isti kaze:
time bi pokretac teme trebao da promijeni svoj nick (tacnije da zamoli nadlezne na forumu da ga promijene) ili pravi novi acc... jer, nema smisla protiv sebe, jel tako, a ovdje imamo temu sa imenom (Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine) gdje isti kaze:
a onda nesto poslije i:Inteligencija wrote:Božo Ljubić u hrvatskom Saboru glasao za Zakon kojim bi BiH mogla ostati bez vrijedne imovine
Medjunarodni sudovi ?
naklon bati za stalozenost i smirenost, a otvaracu teme bi bilo lijepo da napravi izvinjenje za lazno izazivanje uzbune. svako zasluzuje drugu priliku, jel tako?Inteligencija wrote:da li bi bio ljubazan jer stvarno ne razumijem tematiku da pojasnis postoji li mogucnost da oduzmu ta nasa ljetovalista.._BataZiv_0809 wrote:Ne nasjedajte na senzacionalisticke naslove. Sta je tacno problem je li iko uspio skontati ovaj pamflet napisan u ministarstvu?
- mayab
#20 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
U ovom slučaju ne bih baš previše krivio Hrvatsku, kao prvo sumnjam da su se upustili u neku takvu odluku da znaju da se baš lako mogu zeznuti, kao drugo, mislim da su htjeli to ispregovarati sa BiH vlastima, ali ja bih rekao da su ovi nasi hohstapleri bili kamen spoticanja, to su moji dojmovi, a sta je zaista iza toga vidjećemo!
Što se tiče onog smrada Bože Ljubića, ja zaista nemam problem što on sjedi u Hrvatskom Saboru, i odlučuje za korist Hrvatske, ali imam problem kad po BiH sere i predstavlja se kao jedan od glavnih zaštitnika Hrvata, koji ljudski šljam , prodana duša i licemjer moraš biti, pa da se tako ponašaš!
Jedno veliko FUJ!
Što se tiče onog smrada Bože Ljubića, ja zaista nemam problem što on sjedi u Hrvatskom Saboru, i odlučuje za korist Hrvatske, ali imam problem kad po BiH sere i predstavlja se kao jedan od glavnih zaštitnika Hrvata, koji ljudski šljam , prodana duša i licemjer moraš biti, pa da se tako ponašaš!
Jedno veliko FUJ!
- Inteligencija
#21 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Cekaj hoces izvinjenje zato sto sam prenio clanak sa klixa koji je objavljen u jos 50 medija?belfy wrote:ja mislim da su ovdje mnogi potrcali grlom u jagode ovim clickbait i populistickim naslovima i time pokazali koliko je lako manipulisati ljudima laznim, pogresnim i nedorecenim vijestima.
time bi pokretac teme trebao da promijeni svoj nick (tacnije da zamoli nadlezne na forumu da ga promijene) ili pravi novi acc... jer, nema smisla protiv sebe, jel tako, a ovdje imamo temu sa imenom (Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine) gdje isti kaze:a onda nesto poslije i:Inteligencija wrote:Božo Ljubić u hrvatskom Saboru glasao za Zakon kojim bi BiH mogla ostati bez vrijedne imovine
Medjunarodni sudovi ?naklon bati za stalozenost i smirenost, a otvaracu teme bi bilo lijepo da napravi izvinjenje za lazno izazivanje uzbune. svako zasluzuje drugu priliku, jel tako?Inteligencija wrote:da li bi bio ljubazan jer stvarno ne razumijem tematiku da pojasnis postoji li mogucnost da oduzmu ta nasa ljetovalista.._BataZiv_0809 wrote:Ne nasjedajte na senzacionalisticke naslove. Sta je tacno problem je li iko uspio skontati ovaj pamflet napisan u ministarstvu?
Zasto ne mozemo vratiti imovinu vec 20 godina, sada je mogu i izdavati nakon ove odluke ?
- mO k3
#22 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Hrvatska je postala gora od Srbije , a tek kada Srbija udje EU onda će postati još gore
- Maraschino
#23 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
Ako su imali dobru namjeru(u sta sumnjam) mogli su sami napraviti spisak imovine pa pokusati usaglasiti na nasim vlastima.mayab wrote:U ovom slučaju ne bih baš previše krivio Hrvatsku, kao prvo sumnjam da su se upustili u neku takvu odluku da znaju da se baš lako mogu zeznuti, kao drugo, mislim da su htjeli to ispregovarati sa BiH vlastima, ali ja bih rekao da su ovi nasi hohstapleri bili kamen spoticanja, to su moji dojmovi, a sta je zaista iza toga vidjećemo!
Jedno veliko FUJ!
Na drugoj strani(u BiH) imali su iste takve iz HDZ(ministre finansija i pravde) kojima je draza Hrvatska od BiH.
Sta kaze ministar Grubesa, razgovarali smo 2016.god. u Zagrebu, pa sta ste razgovarali ako nije bilo nikakvih pomaka.
Dva spiska je jako lako usaglasiti ako ima volje.
Sta je sa hidropotencijalima koje koriste? To bas treba zatvoriti da bi reagovali.
-
Haman2
#24 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
To se ne bi smjelo dogoditi. Ali sve je moguce kad imamo ovajvu vlast.
- Maraschino
#25 Re: Hrvatska krade imovinu Bosne i Hercegovine
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gkitaro ... /180118110sherbett wrote:Koja hrvatska dijaspora u BiH?Prpa.ba wrote:Nece Hrvatsku niko tuziti jer predstavnici hrvatske dijaspore u BiH prvo to moraju odobriti, a znamo da odobriti nece.