Hrvatska 2009. u EU, BiH u EU 2019?
-
Nenadv24
Kamo lijepe sreće da Makedonija ima etničke granice prema Albaniji i da je to pitanje bilo rješeno još odmah nakon WW1 dok su bili u sastavu južne Srbije kao što su to rješile Grčka i Turska.
Kasnije zemljotres u Skopju 1963 sve je poremetio jer se veliki broj Makedonaca iz zapadne Makedonije slio upravo tamo. Prodavali kuće po Tetovu, Gostivaru, Debru i Kičevu a nakon okvirnog Ohridskog sporazuma o novom teritorijalnom ustroju mogu izgubiti i Strugu nažalost.
Kasnije zemljotres u Skopju 1963 sve je poremetio jer se veliki broj Makedonaca iz zapadne Makedonije slio upravo tamo. Prodavali kuće po Tetovu, Gostivaru, Debru i Kičevu a nakon okvirnog Ohridskog sporazuma o novom teritorijalnom ustroju mogu izgubiti i Strugu nažalost.
-
Šandor
Nenadv24 wrote:Kamo lijepe sreće da Makedonija ima etničke granice prema Albaniji i da je to pitanje bilo rješeno još odmah nakon WW1 dok su bili u sastavu južne Srbije kao što su to rješile Grčka i Turska.
Sta su ba rijesili Grcka i Turska? Grci umalo osvojili citavu Tursku. Jedva ih istjerase iz Male Azije.
-
Toozla
Šandor wrote:Nenadv24 wrote:Kamo lijepe sreće da Makedonija ima etničke granice prema Albaniji i da je to pitanje bilo rješeno još odmah nakon WW1 dok su bili u sastavu južne Srbije kao što su to rješile Grčka i Turska.
Kasnije zemljotres u Skopju 1963 sve je poremetio jer se veliki broj Makedonaca iz zapadne Makedonije slio upravo tamo. Prodavali kuće po Tetovu, Gostivaru, Debru i Kičevu a nakon okvirnog Ohridskog sporazuma o novom teritorijalnom ustroju mogu izgubiti i Strugu nažalost.![]()
![]()
Sta su ba rijesili Grcka i Turska? Grci umalo osvojili citavu Tursku. Jedva ih istjerase iz Male Azije.
....evo ga....Kramer protiv Kramera....
...da ja zalegnem....sad ce pocet' frcati argumenti i cinjenice.....
...ko prezivi nek' preprica....
-
hadis
20 god. i nije tako puno ako vam kazem da ce tad cijela EVROPA doci u BiH da trazi VODE ZA PICE jer cijela evropa zna da samo kod nas postoji voda za pice, a oni evo danas vise nemaju to!Doduse imaju vodu al SJEBANU I PUNU KAMENCA!E sta ce biti kad im bude trebala NASA VODA!Joj ima da bude skuplja od NAFTE!A ko zna mozda nas tad porobi USA!Pa ja BUSH ce to skuziti pa ce nas porobiti prije nego sto ode s vlasti i s tim ce naravno uci u istoriju!
E raja pa daj se smirite i skontajte BiH (ima RS) i TURSKA (ima KURDE) i to su vam jedine zemlje koje nece uci u EU!DAKLE OGRADJUJU SE OD ISLAMA!Iako ja nisam neki PRAVI MUSLIMAN to vidim jako dobro, al opet kazem nema veze "DOCE ONI DA SE NAPIJU VODE KOD NAS"!!!
CIJENIM SVE LJUDE BEZ OBZIRA NA RELIGIJU!!!
VOZDRICA!!!
E raja pa daj se smirite i skontajte BiH (ima RS) i TURSKA (ima KURDE) i to su vam jedine zemlje koje nece uci u EU!DAKLE OGRADJUJU SE OD ISLAMA!Iako ja nisam neki PRAVI MUSLIMAN to vidim jako dobro, al opet kazem nema veze "DOCE ONI DA SE NAPIJU VODE KOD NAS"!!!
VOZDRICA!!!
-
neko iz mase
e moj hadise, kao sto vidis danas je u modi privatizacija. kad ta moda prodje, vidjecemo ko ce u rukama drzati tu silnu vodu i ko ce je pitihadis wrote:20 god. i nije tako puno ako vam kazem da ce tad cijela EVROPA doci u BiH da trazi VODE ZA PICE jer cijela evropa zna da samo kod nas postoji voda za pice, a oni evo danas vise nemaju to!Doduse imaju vodu al SJEBANU I PUNU KAMENCA!E sta ce biti kad im bude trebala NASA VODA!Joj ima da bude skuplja od NAFTE!A ko zna mozda nas tad porobi USA!Pa ja BUSH ce to skuziti pa ce nas porobiti prije nego sto ode s vlasti i s tim ce naravno uci u istoriju!
VOZDRICA!!!
-
Shoba
Slazem se sa Nenadom.....ne mozemo se ugledati na hrvatsku a ne ugledati se na makedoniju.savjest wrote:I najvecem laiku je jasno da Albancima nije u interesu cjelovita Makedonija. Zato ce raditi sve sto je unjihovoj moci da sprijece njeno normalno funkcionisanje.Isto je i u Makedoniji samo tamo su još gori t.j. Albanci. Da ih nema onoliko Makedonija bi već bila pred vratima Evrope.
Problem Balkana je da se mora usvojiti princip po kojem ce se rijesiti situacija u SVIM drzavama. Znaci, RS ne moze dobiti nesto sto ne bi dobili i albanci na Kosovu, ili Hrvati u hercegovini. Ako je podjela princip, onda na tome treba insistirati do kraja....a to bi znacilo uvod u nove sukobe na razini CIJELOG balkana...........
Kao i obicno, fali nam realnosti.....a bogami i medjunarodnoj zajednici....koja je navikla da rjesava probleme po kljucu "Case by case", a to ne ide.....
ufffff
-
Matej
Jedno vrlo realno rješenje . Bošnjaci 2005 objavljuju ratr Srbima za oslobođenjem okupiranih područja. 2006 Hrvati i Bošnjaci potpisuju sporazum prema kojem će Federacija BIH ući u sporazumnu konfederaciju sa Hrvatskom. 2007 HVO i Armija BIH ulaze u Foču, Višegrad, Srebrenicu, Doboj, Bosanski Brod. Bošnjaci Srbima vraćaju Petrovac a osvajau Prijedor.
2007 EU priznaje konfederaciju FBIH i RH . Nastaje nova država na Balkanu koja ulaziu EU 2009-e.
Isplativo?
2007 EU priznaje konfederaciju FBIH i RH . Nastaje nova država na Balkanu koja ulaziu EU 2009-e.
Isplativo?
-
Frutek
Shvatit ovo kao saluMatej wrote:Jedno vrlo realno rješenje . Bošnjaci 2005 objavljuju ratr Srbima za oslobođenjem okupiranih područja. 2006 Hrvati i Bošnjaci potpisuju sporazum prema kojem će Federacija BIH ući u sporazumnu konfederaciju sa Hrvatskom. 2007 HVO i Armija BIH ulaze u Foču, Višegrad, Srebrenicu, Doboj, Bosanski Brod. Bošnjaci Srbima vraćaju Petrovac a osvajau Prijedor.
Isplativo?
- Fair Life
I te kako moguce...papak_eliminator wrote:mislim da ce 2006., nakon izbora, zavladati jos jaci nacionalizam i da ce evropa dici evropski zid....gdje ce samo hrabri smjeti da se popenju i privre prema nama...
ja se sve ono "ko fol" salim, al kad skontas, to nam je vrlo moguce...
Zid je vec podignut, ali se ipak poneko provuce kroz odskrinutu kapiju. Kad se kapija zakapija i kljucevi bace... bice veselo. Sto je najgore, oko nas se svi trude vise nego mi sami.
Mi smo se sami ogradili od Svijeta svojom gluposcu i nesposobnoscu... bar sto se tice Zapada.
Last edited by Fair Life on 20/04/2005 09:28, edited 1 time in total.
-
Frutek
Ma meni je samo trebalo da vidim onu zakletvu neki dan da shvatim da se to ludilo i taj idiotluk nece nikad zaustavit. Mi smo narode najebali ko zuti, sve mi se vise cini; Europa ce dignut ruke od nas a onda mozemo komotno dignut jednu malu bosansku zavjesicu, al niko ionako nece htjet da udje. Svijet na jednu stranu, a mi nazad u kameno doba i uz to SAMIFair Life wrote:I te kako moguce...papak_eliminator wrote:mislim da ce 2006., nakon izbora, zavladati jos jaci nacionalizam i da ce evropa dici evropski zid....gdje ce samo hrabri smjeti da se popenju i privre prema nama...
Zid je vec podignut, ali se ipak poneko provuce kapiju. Kad se kapija zakapija i kljucevi bace... bice veselo. Sto je najgore, oko nas se svi trude vise nego mi sami.
Mi smo se sami ogradili od Svijeta svojom gluposcu i nesposobnoscu... bar sto se tice Zapada.
-
The_Fluid
Mislim da hoce. No, ne kazhem da tje se to brzo desiti. Recimo, znam i ja za ovo shto je Nenad napisao u vezi 2014.godine, no to je bilo josh 1998.godine, tako da je u medjuvremenu shtoshta promijenjeno. u negativnom smislu. Ovdje ne postoji strategija ni za kakav planski ulazak u EU, nashi shalabajzeri misle da je dovoljno da usvoje par zakona i da im neko u Briselu kazhe: Bravo!.Šandor wrote:Flu, zar ti mislis da ce BiH ikada uci u EU?![]()
Nema sanse!
Ako smo siromashna zemlja, ne znachi da moramo biti nekulturna i smetjem prekrivena zemlja, itd. Realno je 2019. gledano od danas, no vidjet cemo.
-
papak_eliminator
ne znaci, ali takvi smo trenutno...The_Fluid wrote: Ako smo siromashna zemlja, ne znachi da moramo biti nekulturna i smetjem prekrivena zemlja, itd
-
redar
Pozz..Šandor wrote:Toozla wrote:...ja sam zalego....nista me ne pitaj sad....
![]()
![]()
![]()
Nasa voda, planine, sume, planirana elektricna energija, zrak su vec prodati.
Samo sto mi to ne znamo.
A ako i nesto nije prodato ..... pa barem smo mi poznati po nasoj velikoj brizi za ocuvanjem prirodnih bogastava.
Izidjes li ti gdje u prirodu u BiH jarane?
Pogledaj izletista oko sebe .... stari sporeti , najlon kese, skoljke automobila itd.
Jedino sto su sad kao sredili izvor Bosne ....a zna se i ko je to sredio i za koga se sredilo.
Zaboravi gradjansku drzavu . Nasa je tajkunska htijeli mi to priznati ili ne.
ozz..
-
Zadig
moguci scenario:Frutek wrote:Ma meni je samo trebalo da vidim onu zakletvu neki dan da shvatim da se to ludilo i taj idiotluk nece nikad zaustavit. Mi smo narode najebali ko zuti, sve mi se vise cini; Europa ce dignut ruke od nas a onda mozemo komotno dignut jednu malu bosansku zavjesicu, al niko ionako nece htjet da udje. Svijet na jednu stranu, a mi nazad u kameno doba i uz to SAMIFair Life wrote:I te kako moguce...papak_eliminator wrote:mislim da ce 2006., nakon izbora, zavladati jos jaci nacionalizam i da ce evropa dici evropski zid....gdje ce samo hrabri smjeti da se popenju i privre prema nama...
Zid je vec podignut, ali se ipak poneko provuce kapiju. Kad se kapija zakapija i kljucevi bace... bice veselo. Sto je najgore, oko nas se svi trude vise nego mi sami.
Mi smo se sami ogradili od Svijeta svojom gluposcu i nesposobnoscu... bar sto se tice Zapada.![]()
![]()
![]()
CIA nakon jedno 3-5 godina od sada instalira diktatora koji ce:
a) ujedini zemlju silom
b) ukinuti entitete
c) toliko nas osiromasiti da budemo sretni samo sto jedemo
d) ukinuti SVE medije i kompletno centralizovat drzavu
e) instalirati politicko progonjenje, ko bude protiv drzave zatvor, mucenje, oduzimanje imovine, streljanje rodbine i druge UDBA fazone.
f) kompletno zatvoriti granice, ukinuti dvojna drzavljanstva, dijaspori zabraniti dolazak (pare mogu slati, ali 30% ide drzavi)
g) napraviti prisilne radne akcije da se smanji nezaposlenost
i to je to, mir ce biti kao u prici, granice zatvorene, narod zatvoren i zaposlen da prezivi i da ne bude ubijen od rezima.
Necemo izvoziti kriminal, necemo izlaziti iz naseg tora. necemo smetati nikom i ljepota. I onda ce mo postati onaj "friendly regime" ali zato sto storujemo njihov nuklearni odpad, i imamo njihove baze. Ljepota
onda ce mo se sjecati onih vremena kada smo bili slobodni (od 95 pa nadalje)