Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
To je glupo pitanje,otkud ja znam ko u sta vjeruje.Krenem od svoje kuce pa nadalje sve je to do osobe dali osjeca potrebu za "duhovnim prosvjetljenjem".
Nije glupo, a i vise je bio odgovor na tvoju gornju reakciju, jer Bosnjak ne mora obavezno biti i musliman.
Brate mili, kad je doslo dotle da se sve mora detaljno rastabiriti...nekad bi lakse izasao na kraj s Kinezima
Alfa_Ze wrote:Oni nisu ASIMILIRANI, nego su svoj zivot INEGRISALI u gradu Sarajevu. Oni dobro znaju i KO SU i STA SU !!
Pročitao sam temu malo i jedan kaže da nije Hrvat, drugi da je, ali se tako ne osjeća, treći će se vrlo brzo odreći toga da je Hrvat...Ono, nije asimilacija nego je integracija.
Alfa_Ze wrote:Oni nisu ASIMILIRANI, nego su svoj zivot INEGRISALI u gradu Sarajevu. Oni dobro znaju i KO SU i STA SU !!
Pročitao sam temu malo i jedan kaže da nije Hrvat, drugi da je, ali se tako ne osjeća, treći će se vrlo brzo odreći toga da je Hrvat...Ono, nije asimilacija nego je integracija.
Mihaelj wrote:
Šta ti iz Hrvatske imaš da se tim zamaraš?
Ja sam neutralni komentator.
A ovo je gost komentator iz matice Hrvatske. Ako on ne zna kako zive Hrvati u Sarajevu, ko ce znati?
convict wrote:Ja ne poznajem nijednog fakultetski obrazovanog Hrvata u Sarajevu da je nezaposlen. Toliko...
Ima ih koliko hoćeš nezaposlenih s fakultetskom diplomom, s dvije diplome itd. Sigurno je to kad su Hrvati u pitanju daleko daleko manje izraženo jer ih je- manje.
psydelija wrote:da li se pouzdano zna cifra hrvata u sarajevu?
Oko 20.000. Tj. 3-4 % stanovništva (naravno, ako pod Sarajevom podrazumijevamo ne samo 4 uže gradske općine već i ono što zapravo jeste Sarajevo- Ilidža, Hrasnica, pa čak i Lukavica i Vogošća u neku ruku.)
psydelija wrote:da li se pouzdano zna cifra hrvata u sarajevu?
Oko 20.000. Tj. 3-4 % stanovništva (naravno, ako pod Sarajevom podrazumijevamo ne samo 4 uže gradske općine već i ono što zapravo jeste Sarajevo- Ilidža, Hrasnica, pa čak i Lukavica i Vogošća u neku ruku.)
Hrasnica i Lukavica su mjesne zajednice a ne opcine, a sto se tice broja Hrvata od prijeratnih 35000 sumnjam da ih ima 20000, po popisu 1991. god. Jugoslovena i ostalih je bilo cca 80000 pa se danas vjerojatno neki osjecaju kao Hrvati
Hrasnica i Lukavica su mjesne zajednice a ne opcine, a sto se tice broja Hrvata od prijeratnih 35000 sumnjam da ih ima 20000, po popisu 1991. god. Jugoslovena i ostalih je bilo cca 80000 pa se danas vjerojatno neki osjecaju kao Hrvati
ti jugoslaveni koji su se onda izrazavali su bili 80 % muslimani..
Hrasnica i Lukavica su mjesne zajednice a ne opcine, a sto se tice broja Hrvata od prijeratnih 35000 sumnjam da ih ima 20000, po popisu 1991. god. Jugoslovena i ostalih je bilo cca 80000 pa se danas vjerojatno neki osjecaju kao Hrvati[/quote]
Ma znam, Hrasnica je u sastavu općine ILidža, LUkavica je Istočno novu grad ili Istočna Ilidža, ne znam, ali čisto zbog orijentacije rekao sam tako.
To se može nagađati. Ti ljudi su tad rekli da su Jugoslaveni i točka. Imaš danas milijun nekih članaka koji kažu da su ti Jugoslaveni zapravo bili ovo, ono, ma ljudi su rekli da su Jugosi i ne treba ih sad (po potrebi) trpati u koševe.
elSaik wrote:Istočna Ilidža, Istočni Novi Grad, Istočno Novo Sarajevo, Istočno Sarajevo ne postoje. Postoje gradske i prigadske sarajevske opštine.
Istočno Sarajevo postoji i to dokumentirano i to je tako.
Sad možemo raspravljati koliko je šta opravdano i kako je nastalo i šta je zapravo "pravo" Sarajevo, ali ti to drugo Sarajevo imaš i to je to.