Ima takvih javnih i privatnih ljudi koliko hoćeš samo što nisu svi u politici. A u BiH politici je praktički nemoguće biti opozicija u hrvatskom narodu zbog postavki države. Država je praktički podijeljena na interesne zone 3 političke elite sva 3 naroda. I teško da neki novi igrač dođe među već uhodane igrače i partnere i otme im dio kolača. Pogotovo je to teško u hrvatskom biračkom tijelu koje je malobrojno da jedva sebi može izabrati političke predstavnike i da svi glas daju jednom kandidatu.kakavdanakneiskustvu wrote:koliko javnih licnosti ima da su koliko toliko poznate,iz zap. hercegovine,da su hrvati,iz livanjskog kantona,HNK ,da se za njih zna da su protiv hdz politike i pri tom ne mislim na HSP-ovce i slične i da to godinama govore,ja znam za slavu kukića,ima u mostarskom sdp takvih,ima vjerovatno jos takvih??
Nije stvar da Hrvati svi razmišljaju jednako, nego niti ljudi imaju volje boriti se u ovakvoj političkoj kaljuži, a niti u hrvatskom biračkom tijelu ima pretjerano mjesta za pluralizam. Nažalost, Hrvati jedino mogu biti sigurni da sebi mogu izabrati predsjednike kućnog savjeta u zgradi. Sve ostalo je upitno. Nažalost, ali takva je država i odnos moći.