Hrvati u BiH i za BiH

Post Reply
Humljanin

#76 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Humljanin »

kakavdanakneiskustvu wrote:koliko javnih licnosti ima da su koliko toliko poznate,iz zap. hercegovine,da su hrvati,iz livanjskog kantona,HNK ,da se za njih zna da su protiv hdz politike i pri tom ne mislim na HSP-ovce i slične i da to godinama govore,ja znam za slavu kukića,ima u mostarskom sdp takvih,ima vjerovatno jos takvih??
Ima takvih javnih i privatnih ljudi koliko hoćeš samo što nisu svi u politici. A u BiH politici je praktički nemoguće biti opozicija u hrvatskom narodu zbog postavki države. Država je praktički podijeljena na interesne zone 3 političke elite sva 3 naroda. I teško da neki novi igrač dođe među već uhodane igrače i partnere i otme im dio kolača. Pogotovo je to teško u hrvatskom biračkom tijelu koje je malobrojno da jedva sebi može izabrati političke predstavnike i da svi glas daju jednom kandidatu.
Nije stvar da Hrvati svi razmišljaju jednako, nego niti ljudi imaju volje boriti se u ovakvoj političkoj kaljuži, a niti u hrvatskom biračkom tijelu ima pretjerano mjesta za pluralizam. Nažalost, Hrvati jedino mogu biti sigurni da sebi mogu izabrati predsjednike kućnog savjeta u zgradi. Sve ostalo je upitno. Nažalost, ali takva je država i odnos moći.
Kolinda

#77 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Kolinda »

kakavdanakneiskustvu wrote:ono zna da hrvat iz bugojna ima licnu kartu rep. hrvatske,uvjereno da je to sto posto tako
A ono očito ima problem što ne može dobiti HR osobnu sa adresom u ZDK jer očito ne može dokazati ovo što pokušava prezentirati na forumu, ala Željko Komšić.
kakavdanakneiskustvu

#78 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

_Scarlett_ wrote:
Kolinda wrote: Vidljivo je tko pjeni, mene ne zanimaju unutar bošnjačke stvari a vidim da svima vama je svaka druga riječ Hrvat.
Pa ti se registrujes na bosnjackom forumu da cujes misljenje Bosnjaka a ne ja na hrvatskom da cujem misljenje Hrvata.

Zivot je lijep, opusti se.

ovo je bosnjacki forum?
stakasa

#79 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by stakasa »

Kolinda wrote:
stakasa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:nekima je ocito tesko pojmiti da postoje hrvati, i u stvarnom zivotu,ne na forumu,koji nisu na fonu onoga sto se zove nesto kao vecinska volja hrvata u bih,mislim hajd da zamislimo da su ,ne do bog,svi hrvati u bih,za hdz,pa gdje bi nas to odvelo,sta bi trebali svi misliti kao npr. čović,šutiti o presudi karadžiću,uvlaciti se četniku vučiću,ponavljam,četniku vučiću,ne,ne,ko hoće,bujrum,ima i onih kojima se to najblaze receno gadi
Nije mi tesko pojmiti ali se, priznaces, slabo cuje glas tih ljudi. Pitanje je zasto je to tako
#Kolinda;
Ostavljena si ko biciklo. Prvo si gurnuta u rat s Bosnjacima a onda ti je navucena ludacka kosulja Vasingtonskog sporazuma. Sada je tu i EU granica koja ce sva manje i manje biti porozna. Dakle, ostavljena si!!! Najnormalnije bi bilo da prihvatis BiH i promjenis plocu prema Dodiku i Vucicu ali te je stid priznat da si pogrijesila. Zato iseljavanje i jeste ovoliko
P.P.S
Tema su Hrvati izvan HR HB. Ima dovoljno o SDA, Aliji, Dodiku, RS-u, povratnicima, gradanskim strankama
1001. tema o zlim Hrvatima :thumbup: i još bi pravila u njoj određivao što i kako se smije pisati.
A ovi ostavljen su građani EU, ljudi koji imaju osobnu BiH i osobno HR na kojima stoji ista adresa, ostavljeni pored svojih institucija u BiH imaju na raspolaganju pod istim uvjetima i u Hr. Tako hvala za brigu ali nema potreba, malo više povedite pažnju prema svom narodu.
Pa valjda pokretac teme ima pravo da odredi o cemu je zapravo rijec :D . A sudeci po angazmanu i pjeni, tema je ocito prava i na mjestu :thumbup:
P.S.
Svaka cast na osobnoj :izet: Uz njenu pomoc sa 720 na 350
Kolinda

#80 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Kolinda »

_Scarlett_ wrote:
Kolinda wrote: Vidljivo je tko pjeni, mene ne zanimaju unutar bošnjačke stvari a vidim da svima vama je svaka druga riječ Hrvat.
Pa ti se registrujes na bosnjackom forumu da cujes misljenje Bosnjaka a ne ja na hrvatskom da cujem misljenje Hrvata.

Oprosti, ovo je hrvatski forum, vlasnici su Hrvati, tako barem kažu bolji poznavatelji vlasničke strukture klixa 8-)
kakavdanakneiskustvu

#81 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Kolinda wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ono zna da hrvat iz bugojna ima licnu kartu rep. hrvatske,uvjereno da je to sto posto tako
A ono očito ima problem što ne može dobiti HR osobnu sa adresom u ZDK jer očito ne može dokazati ovo što pokušava prezentirati na forumu, ala Željko Komšić.

ono nije ni pokusalo dobiti licnu rep. hrvatske,dovoljna mu ova zenicka
Kolinda

#82 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Kolinda »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Kolinda wrote:

ono nije ni pokusalo dobiti licnu rep. hrvatske,dovoljna mu ova zenicka
:thumbup:
mO k3

#85 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by mO k3 »

Image

HDZ über alles .. :mrgreen:
Kolinda

#86 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Kolinda »

Maja je za razliku od nekih zeničana uredno iskoristila mogućnost da ima HR dokumente :D
Benjo34

#87 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Benjo34 »

Kolinda wrote:
_Scarlett_ wrote:

Oprosti, ovo je hrvatski forum, vlasnici su Hrvati, tako barem kažu bolji poznavatelji vlasničke strukture klixa 8-)
Sad te još majoriziramo i na hrvatskm forumu :lol:

Povodom komentara u vezi spominjanja rahmetli Alije, ma koliko on bio loš lider, a bio je, prije svega jer je ostavio svoj narod u lošoj poziciji, ne zaboravite da je svoj narod stavio u lošu poziciju trudeći se da ne obespravni druge narode, zamisli da je Alija bio fašista kao što su bili Franjo, Mate,Radovan i Mladić ? Zamisli kakav bi pokolj onda bio

Suština je, HDZ nikada neće prestati tražiti "nešto" dok ne dobije svoj entitet, na kraju i priključenje matici, isto važi i za srbe. Ja se samo nadam, da će moj narod, narod kojem pripadam, Bošnjaci, prepoznati nakon 30 godina, da nažalost "komšije", bar većina izgleda, ne želi im dobro i da će tom spoznajom izabrat sposobne lidere koji će jednom imati muda kažu i srbima i južnim srbima da jedino od bosne što mogu da uzmu su neke lične stvari tipa četkica za zube i to.

Znam da moj post mnogim će zvučati "ratnohuškački" ali izgleda da Čiriličar i Krmoglavi Dodik i Pičkousti snajperista jedino na taj način mogu da odjebu više od nas
Novak20

#88 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Novak20 »

Kolinda wrote:
Maja je za razliku od nekih zeničana uredno iskoristila mogućnost da ima HR dokumente :D
Mogla je komotno proći sa važećom BiH putovnicom da je ima.
mO k3

#89 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by mO k3 »

@benjo

:thumbup:
bogoljub

#90 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by bogoljub »

Nepotrebni sukobi.
Hrvati su dio BiH.
Humljanin

#91 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Humljanin »

mO k3 wrote:Image

stakasa wrote: Nemas se ti sta izvinjavat, ja sam kao pokretac teme prijavio Humljaninov post, trola

Jesi li prijavio i ovaj gore post? Ima li on ikakve veze sa naslovom teme?
mO k3

#92 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by mO k3 »

Humljanin wrote:
mO k3 wrote:Image

stakasa wrote: Nemas se ti sta izvinjavat, ja sam kao pokretac teme prijavio Humljaninov post, trola

Jesi li prijavio i ovaj gore post? Ima li on ikakve veze sa naslovom teme?
Naravno da ima , drzi se teme i ne trolaj
Humljanin

#93 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Humljanin »

Benjo34 wrote:
Sad te još majoriziramo i na hrvatskm forumu :lol:

Povodom komentara u vezi spominjanja rahmetli Alije, ma koliko on bio loš lider, a bio je, prije svega jer je ostavio svoj narod u lošoj poziciji, ne zaboravite da je svoj narod stavio u lošu poziciju trudeći se da ne obespravni druge narode , zamisli da je Alija bio fašista kao što su bili Franjo, Mate,Radovan i Mladić ? Zamisli kakav bi pokolj onda bio

Suština je, HDZ nikada neće prestati tražiti "nešto" dok ne dobije svoj entitet, na kraju i priključenje matici, isto važi i za srbe. Ja se samo nadam, da će moj narod, narod kojem pripadam, Bošnjaci, prepoznati nakon 30 godina, da nažalost "komšije", bar većina izgleda, ne želi im dobro i da će tom spoznajom izabrat sposobne lidere koji će jednom imati muda kažu i srbima i južnim srbima da jedino od bosne što mogu da uzmu su neke lične stvari tipa četkica za zube i to.

Znam da moj post mnogim će zvučati "ratnohuškački" ali izgleda da Čiriličar i Krmoglavi Dodik i Pičkousti snajperista jedino na taj način mogu da odjebu više od nas

Na koji se točno način Alija "trudio (?) da ne obespravi druge narode"?
Može li malo pobliže pojašnjenje primjerima i komparacijom sa drugim ratnim liderima?
I kako misliš "trudio"? Jel imaš intimna saznanja da je imao dobru namjeru ali mu to ostalo u domeni želja i snova?

Jel u "trud da ne obespravi druge narode" spada i islamizacija svega i svačega ? Ili je "trud da ne obespravi druge narode" samim time što ih je ostavio na životu?
Humljanin

#94 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Humljanin »

mO k3 wrote: Naravno da ima , drzi se teme i ne trolaj
U tvoje intelektualne sposobnosti smo se imali prilike i ranije uvjeriti, tako da tebi nisam ni postavio pitanje jer nitko ni ne očekuje da dadneš kakav suvisao odgovor. :thumbup:

Pitanje je upućeno postavljaču teme koji je javno protestirao i prijavio jedan moj usputni komentar kao trolanje i oftopičarenje. Poyy
mO k3

#95 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by mO k3 »

Humljanin wrote:
U tvoje intelektualne sposobnosti smo se imali prilike i ranije uvjeriti, tako da tebi nisam ni postavio pitanje jer nitko ni ne očekuje da dadneš kakav suvisao odgovor. :thumbup:

Pitanje je upućeno postavljaču teme koji je javno protestirao i prijavio jedan moj usputni komentar kao trolanje i oftopičarenje. Poyy
Post prijavljen ....
Humljanin

#96 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Humljanin »

mO k3 wrote:
Humljanin wrote:

Post prijavljen ....

Mašala :thumbup:
Natjecanje u prijavljivanju ?

Haj samo vi nastavite svojim poslom :wink:
mO k3

#97 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by mO k3 »

Nisam ti ja teme , niti si ti meni ... drzi se teme , ako nemas sta pametno reci onda shuti
džakailibu

#98 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by džakailibu »

ali ono ako nije na putu za slobodarsku hrvatsku onda sigurno cuci u kuci u zenici- ne smije izaci iz kuce. u zarobljenistvu i sada joj pogani granicnik ne dozvoljava da udahne dasak hrvatske slobode.
Seyfo

#99 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Seyfo »

Nije mi jasno zašto se pojedini forumaši uopšte ovdje pojavljuju, konfrontiraju, postovi im se prijavljuju? Da li ih neko tjera ili su ovdje po zadatku? Pa evo taman i da ovo smatraju hrvatskim forumom :-) :-) Imaju forume bljesak, poskok, dnevnik.ba i neke još gore,tamo je atmosfera skroz drukčija.Pa nek odu tamo i prosipaju svoje fašizoidne i kleronacionalističke ideje i ostale bljuvotine, svi će im aplaudirati, lajkati, niko im neće prijavljivati postove i svi sretni. Ja se na tim forumima ne pojavljujem, ne interesuju me.
stakasa

#100 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by stakasa »

Nego kako vi objasnjavate ovako masivnu dominaciju zapadnohercegovackih Hrvata? To jest, vratite se na temu
Post Reply