Nije normalno da Srbi iz Federacije glasaju za Dodika jer Dodik svojom politikom cementira trenutno stanje i oni ce na taj nacin zauvijek ostati odvojeni od matice. Mozda glasaju ali nije normalno. Isto tako Hrvati iz Tuzle, ako glasaju za Covica onda je to totalno nerezonski i u korist vlastite stete.Seyfo wrote:Na kraju zaključak, sve se vrti u krug : Čović je grobar Hrvata u BiH i najzaslužniji za njihov nestanak, protuteža tome je njegov bankovni račun na kome su milijarde,od nekretnina haciende i ko zna kakve nekretnine i gdje.
Jasno kao dan.
Kao što je Dodik najgori za Srbe u pi si, koji je najzaslužniji za prezaduženost i ekonomsku propast pi si-ja i činjenicu da je tamo sve manje Srba (kao i svih ostalih).
Kao što je i Bakir...da se ne ponavljam.
Ali ovce u sva tri tora samo bleje i zaokružuju iste svoje vukove.
Hrvati u BiH i za BiH
- stakasa
#51 Re: Hrvati u BiH i za BiH
-
kakavdanakneiskustvu
#52 Re: Hrvati u BiH i za BiH
nekima je ocito tesko pojmiti da postoje hrvati, i u stvarnom zivotu,ne na forumu,koji nisu na fonu onoga sto se zove nesto kao vecinska volja hrvata u bih,mislim hajd da zamislimo da su ,ne do bog,svi hrvati u bih,za hdz,pa gdje bi nas to odvelo,sta bi trebali svi misliti kao npr. čović,šutiti o presudi karadžiću,uvlaciti se četniku vučiću,ponavljam,četniku vučiću,ne,ne,ko hoće,bujrum,ima i onih kojima se to najblaze receno gadi
- Kolinda
#53 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Mene nitko nigdje nije ostavio, Bogu hvala meni je dobro i većini oko mene. Drugo, to što ti zoveš džepovima i kao ostavljenih dijelovima glasa identično kao Hercegovina, Hrvati iz Bosne zauzimaju 60% pozicija u vladama, parlamentima...kad se gleda na zastupnike iz HDZ-a. Hrvati su prestali nasjedati da šupljake iz Sarajeva, nema više ništa od propagande, ja gledam svakodnevno naTv-u propaganadu iz Sa i postao je gadljivo..stakasa wrote:Sada se namece pitanje da li je zaista tako? Jer kao sto su Tudman i Zagreb vas ostavili kao biciklo tako ste i vi iz Zapadne Hercegovine i onih cetrdesetak posto Mostara ostavili ove po bosanskim depovima. Glasaju li oni stvarno u jednakoj mjeri za HDZ kao sto to rade ovi Hrvati prvog reda?Kolinda wrote:Evo ih, ponovno brinu za imaginarne Hrvate.
Iznova pokušavaju dijeliti nas Hrvate na, hercegovačke, bosanske, posavske...
Ajde jednom za vazda pa valjda zapamtite.... Hrvati u istom omjeru daju glas HDZ-u ma gdje da žive, bilo u Posavini, s. Bosni ili Hercegovini.
E sad što postoje likovi koji kažu da su Hrvati a kompletna misija na ovom forumu im je to da što jače pljunu na većinsku političku volju Hrvata e njima ne mogu pomoći.
- Humljanin
#54 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Nema potrebe da zamotavaš svoj šovinizam u sjajni šljokičasti papir s rozom mašnom.zlo zlo wrote:D ne vidim invidualnu osobu koja razmišlja za sebe,ne u političkom smislu. velim nisam odavde i dok vidim ljude kažu idu glasat, ne raspravljaju za koga glasati i zašto, nego im se podrazumjeva, jer su taoci te stranke, vidjela sam stvari koje su tebi možda prirodne jer si odrastao tu u tome i normalne, ali nisuHumljanin wrote:zlo zlo wrote:ja sam Hrvatica(iz Hr, živim nekoliko godina tu) i ja kad vidim ove hrvate koji su veći hrvati od nas iz Hr, ja vidim da prostite samo ovce pod čizmom Hdz-a. NE vidim čovjeka, invidualnu osobu koja sama razmišlja, nego ovce koje tjera hdz da glasaju kako oni žele držeći ih u strahu da su izgubljeni bez njih.
Takav je moj dojam.
Sad jel to što mi se gadi hdz od kad znam za sebe (vezano uz činjenicu kako je Njofra prodao Vukovar, a oni glume kao domoljube)pa možda nisam subjektivna..
A ionako kako se ovaj Ćovic slizao s vucicem i dodikom, doći će direktiva od kite kitarovic da mijenjaju ime stranke![]()
Na stranu sve i političko uređenje BiH i socijalni problemi... Ali ako ti ne vidiš čovjeka - jedinku , nego jedan čitav narod nazivaš ovcama, onda ipak mislim da to više govori o tebi.![]()
Možemo se razgovarati o politici, složiti ili ne, podupirati ili kritizirati neke ideje, ali izjaviti za sve Hrvate da su ovce i da ne vidiš čovjeka, mislim da ti imaš malo veći problem..
Samo ti kažem da je možda ipak problem u tebi a ne u jednom čitavom jednom narodu u kojem "ne vidiš čovjeka i individualnu osobu koja razmišlja, nego samo ovce".
Da možda izađeš i proširiš krug poznanika pa da vidiš da nisu svi ljudi kao u tvojoj glavi?
P.S. svi se satraše na ovom forumu govoreći kako Čović nema podršku ni polovice Hrvata u BiH, a ti tvrdiš kako svi do jednog glasaju za Čovića. Pogledaj prvo koliko je ljudi izašlo na glasanje u tvom mjestu, pa onda koliko ih od tog broja dalo glas i za druge opcije.
Uostalom imaš i Hrvata u drugim strankama. Imaš HSP, HSS, Republikance, SDP, DF, čak i u SDA...
-
palermo
#55 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Podjela na Hrvate koji žive u granicama nikad prežaljene HB i onih koji ne žive je prilično vještačka. Rekao bih da je to onako bošnjački "wishfull thinking". Različiti vidovi ponašanja su uglavnom uslovljeni principom većina/manjina i u tom kontekstu nema nekih velikih razlika unutar nacionalnih korpusa.stakasa wrote:Ima vec tema reci cete. Namjera ove je da se proba utvrditi cinjenicno stanje s fokusom na one koji su izvan granica eventualne i nikad prezaljene Hrvatske Republike Herceg Bosne, znaci izvan Zapadne Hercegovine, Capljine, cetrdesetak posto gradske jezgre Mostara, okoline Stoca i Kordicevih enklavica, oni su beyond salvation, treba ih prihvatiti kao takve i nositi se s njima kako covjek zna i umije. Ali prije nego se svi svrstaju u isti kos, prije nego se generalizuje svih 350K koliko fratri kazu da ih ima i kaze "ma sve je to isto k'o Covic i Boban" trebala bi se napraviti neka analiza npr koliko ih je, sta zapravo zele, gdje zive, pro i contra HR HB-a i HDZ-a, koliko ih apstinira...
Nevjerovatno je koliko se ne cuje glas ovih ljudi, koliko su marginalizovani tamo negdje od Kljuicevog pada, koliko su se pomirili sa cinjenicom da su BeHa Hrvati drugog reda.
Ali, podjela koja se zanemaruje je podjela između Hrvata jasno opredjeljenih za trenutnu politiku HDZ-a (iako i tu su motivi vrlo različiti, od istinskih nacionalista, pa do uhljeba) i onih koji su se potpuno politički pasivizirali i postali su nijemi objekt politike. Ovih drugih je nemali broj, i to kako u područjima nikad prežaljene HB tako i izvan nje. Plastično govoreći, na svakog Hrvata kojeg je HDZ zaposlio ili mu pomogao, dođu dva Hrvata koji su zbog toga najebali. A taj ko je najebao, on teško da je za HDZ.
Pravo pitanje je po meni zbog čega bijeg u pasivizaciju umjesto u neku vrstu konkretne borbe za bolji život. A ja bih rekao da je jedan od glavnih uzroka što politička scena BiH njima nije ponudila nikakvu alternativu. A zašto nije, mislim da se prije svega treba upitati ove stranek koje sebi dodaju prefiks građanski.
-
Novak20
#56 Re: Hrvati u BiH i za BiH
zlo zlo wrote:ja sam Hrvatica(iz Hr, živim nekoliko godina tu) i ja kad vidim ove hrvate koji su veći hrvati od nas iz Hr, ja vidim da prostite samo ovce pod čizmom Hdz-a. NE vidim čovjeka, invidualnu osobu koja sama razmišlja, nego ovce koje tjera hdz da glasaju kako oni žele držeći ih u strahu da su izgubljeni bez njih.
Takav je moj dojam.
Sad jel to što mi se gadi hdz od kad znam za sebe (vezano uz činjenicu kako je Njofra prodao Vukovar, a oni glume kao domoljube)pa možda nisam subjektivna..
A ionako kako se ovaj Ćovic slizao s vucicem i dodikom, doći će direktiva od kite kitarovic da mijenjaju ime stranke![]()
NiĐe veze ali nick obećava.
-
Seyfo
#57 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Ne treba zaboraviti koji procenat Hrvata u BiH NE GLASA.
A ZHK i dio HNK kao teritorij trećeg entiteta, kao legitimnog cilja trenutne politike HDZ-a,ostavlja preko 50% Hrvata u BiH van tora. I ja da sam na njihovom mjestu a živim u Busovači ili Orašju bih se iselio, i to ili u Hr ili na zapad.
A ZHK i dio HNK kao teritorij trećeg entiteta, kao legitimnog cilja trenutne politike HDZ-a,ostavlja preko 50% Hrvata u BiH van tora. I ja da sam na njihovom mjestu a živim u Busovači ili Orašju bih se iselio, i to ili u Hr ili na zapad.
-
_Scarlett_
#58 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Cek, ko je to govorio? Hrvati i iz Bosne i iz Hercegovine glasaju za Covica, ja to nikad nisam sporila. Govorim o tome kako je to kontradiktorno, niti kazem da se ne desava niti da nemaju pravo.P.S. svi se satraše na ovom forumu govoreći kako Čović nema podršku ni polovice Hrvata u BiH,
Meni je recimo ogromna kontradikcija kod Hrvata i to sto se istovremeno zale na ustav BIH, Dayton i uredjenje drzave, a obozavaju Tudjmana koji je to sve potpisao i stavio ih u takav polozaj
Jel to znaci da tvrdim da Hrvati iz BiH ne vole Tudjmana ili da nemaju pravo da ga vole? Naravno da ne.
Samo da su mi malo smijesni.
-
palermo
#59 Re: Hrvati u BiH i za BiH
U dobroj mjeri se slažem.Novak20 wrote:Zašto spominješ nekakav dogovor sa SDA - HDZ ? Fazon je u tome da u KS, Gradu Sarajevo i sarajevskim općinama nije uvijek SDA u vlasti.stakasa wrote: Odlicno. Treba pricati o tome. Da li je istina, ako jeste zasto je to tako, je li i to dio presutnog dogovora SDA- HDZ da se niko nikome ne mjesa u zapisanu teritoriju, koliko je Hrvata uopste ostalo u Sarajevu? Vazi i za ostala mjesta, naravno
I kad su to neki drugi poput SDP, bude još gore pa Hrvata koji su i sami članovi pobjedničkih stranaka nema ni u UO i NO, a kamo li da budu direktori ili osobe koje mogu o nečemu odlučiti. Da ne pričam o tome kad stranka koju zaokružim proda moj glas svojom koalicijom sa SDA.
Vrhunac licemjerstva je navodni kriterij po kojem se biraju ljudi u izvršnu vlast. Sposobni i pošteni, a ne podobni. Tako ispada da 15-ak tisuća Hrvata u Sarajevu i KS nemaju sposobnog i poštenog čovjeka da bude direktor kakvog JP ili JU.![]()
Naravno, izuzeci se mogu pronaći ali više kao potvrda pravila ili potencijalno žrtveno janje u kakvoj aferi.
Isto, ako ne i gore je u mojoj općini u kojoj je prije rata bilo preko 30 % Hrvata.
Iako je princip sposoban prije nego podoban sasvim ok, ljudi zaboravljaju da i unutar te paradigme postoji nešto što se zove pozitivna diskriminacija i da ona(ako se ne zloupotrebljava) ima svoj smisao i razlog postojanja.
- Kolinda
#60 Re: Hrvati u BiH i za BiH
OSOBA kojoj je jedina misija pljuvati kolektivno po narodu kome pripada nek se zapita da nema slučajno problem sam sa sobom ili se možda asimilirao i poistovjetio sa većinskim mišljenjem iz kruga u kome boravi.kakavdanakneiskustvu wrote:nekima je ocito tesko pojmiti da postoje hrvati, i u stvarnom zivotu,ne na forumu,koji nisu na fonu onoga sto se zove nesto kao vecinska volja hrvata u bih,mislim hajd da zamislimo da su ,ne do bog,svi hrvati u bih,za hdz,pa gdje bi nas to odvelo,sta bi trebali svi misliti kao npr. čović,šutiti o presudi karadžiću,uvlaciti se četniku vučiću,ponavljam,četniku vučiću,ne,ne,ko hoće,bujrum,ima i onih kojima se to najblaze receno gadi
- Humljanin
#61 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Pa i Bošnjaci se zaklinju u Aliju, a vidi na šta sliči ova država skoro 30 godina nakon rata. I koliko je (ne)funkcionalna, kakvu perspektivu ima i šta nudi ljudima da ne iseljavaju masovno._Scarlett_ wrote:Cek, ko je to govorio? Hrvati i iz Bosne i iz Hercegovine glasaju za Covica, ja to nikad nisam sporila. Govorim o tome kako je to kontradiktorno, niti kazem da se ne desava niti da nemaju pravo.P.S. svi se satraše na ovom forumu govoreći kako Čović nema podršku ni polovice Hrvata u BiH,
Meni je recimo ogromna kontradikcija kod Hrvata i to sto se istovremeno zale na ustav BIH, Dayton i uredjenje drzave, a obozavaju Tudjmana koji je to sve potpisao i stavio ih u takav polozaj![]()
Jel to znaci da tvrdim da Hrvati iz BiH ne vole Tudjmana ili da nemaju pravo da ga vole? Naravno da ne.
Ali, u načelu se slažem. Samo je za znanstvenog promatranja kako narodi na Balkanu svi vide mane i grijehe u drugih , a to isto u sebe ne vide. Isto tako svi vide samo vlastite žrtve a tuđe ko hebe...
Psikijatrija na otvorenom..
-
kakavdanakneiskustvu
#62 Re: Hrvati u BiH i za BiH
normalno,mora se lagati,izmisljati,ne zna se drukcije,da se bar ima dokaza za to da neko pljuje po narodu kojem pripada,ovako ostaje sve na ,ponavljam,izmisljanju,laganju,petljanju,nebulozama,jer se drukcije ne zna
-
kakavdanakneiskustvu
#63 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Humljanin wrote:Pa i Bošnjaci se zaklinju u Aliju, a vidi na šta sliči ova država skoro 30 godina nakon rata. I koliko je (ne)funkcionalna, kakvu perspektivu ima i šta nudi ljudima da ne iseljavaju masovno._Scarlett_ wrote:Cek, ko je to govorio? Hrvati i iz Bosne i iz Hercegovine glasaju za Covica, ja to nikad nisam sporila. Govorim o tome kako je to kontradiktorno, niti kazem da se ne desava niti da nemaju pravo.P.S. svi se satraše na ovom forumu govoreći kako Čović nema podršku ni polovice Hrvata u BiH,
Meni je recimo ogromna kontradikcija kod Hrvata i to sto se istovremeno zale na ustav BIH, Dayton i uredjenje drzave, a obozavaju Tudjmana koji je to sve potpisao i stavio ih u takav polozaj![]()
Ali, u načelu se slažem. Samo je za znanstvenog promatranja kako narodi na Balkanu svi vide mane i grijehe u drugih , a to isto u sebe ne vide. Isto tako svi vide samo vlastite žrtve a tuđe ko hebe...
Psikijatrija na otvorenom..
- Kolinda
#64 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Postotak Hrvata koji ne glasa se uopće ne razlikuje od postotka Bošnjaka i Srba koji ne glasaju. Po demokratskim načelima svi oni koji ne glasaju povinuju se većinskoj volji onih koji glasaju. I ti si nasjeo na šupljak medija i propagandne mašineriji iz Sarajeva.Seyfo wrote:Ne treba zaboraviti koji procenat Hrvata u BiH NE GLASA.
- stakasa
#65 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Nije mi tesko pojmiti ali se, priznaces, slabo cuje glas tih ljudi. Pitanje je zasto je to takokakavdanakneiskustvu wrote:nekima je ocito tesko pojmiti da postoje hrvati, i u stvarnom zivotu,ne na forumu,koji nisu na fonu onoga sto se zove nesto kao vecinska volja hrvata u bih,mislim hajd da zamislimo da su ,ne do bog,svi hrvati u bih,za hdz,pa gdje bi nas to odvelo,sta bi trebali svi misliti kao npr. čović,šutiti o presudi karadžiću,uvlaciti se četniku vučiću,ponavljam,četniku vučiću,ne,ne,ko hoće,bujrum,ima i onih kojima se to najblaze receno gadi
#Kolinda;
Ostavljena si ko biciklo. Prvo si gurnuta u rat s Bosnjacima a onda ti je navucena ludacka kosulja Vasingtonskog sporazuma. Sada je tu i EU granica koja ce sva manje i manje biti porozna. Dakle, ostavljena si!!! Najnormalnije bi bilo da prihvatis BiH i promjenis plocu prema Dodiku i Vucicu ali te je stid priznat da si pogrijesila. Zato iseljavanje i jeste ovoliko
P.P.S
Tema su Hrvati izvan HR HB. Ima dovoljno o SDA, Aliji, Dodiku, RS-u, povratnicima, gradanskim strankama
- Humljanin
#66 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Takvi smo kakvi smo. I ne može se tu ništa učiniti. Samo mi krivo što će nam životi proći u trvenju i svađanju kao i svim generacijama prije nas. A vjerojatno ćemo slično stanje ostaviti i budućim generacijama koje budu imali sreće da se rode u ovakvom ili sličnom šupku svijeta. (ne treba griješiti dušu, ima puno gorih mjesta na svijetu za rodit se..)kakavdanakneiskustvu wrote:
Al šteta. Kada se jednostavno si možemo složiti da se ne slažemo, da smo različiti ljudi, različite nacionalnosti, različite indiviue sa različitim mišljenjima i afinitetima. Te da se ne fokusiramo pokušavajući drugog utjerat u vlastitu suru i nametnuti svoje viđenje svijeta, nego da se fokusiramo na stvari koje su nam zajedničke i koje možemo poboljšati da svima bude kvalitetniji život. A pitanja nacije ostaviti kao i vjeru, privatnom stvari u koju se nitko nema pravo petljati i nametati.
- Kolinda
#67 Re: Hrvati u BiH i za BiH
1001. tema o zlim Hrvatimastakasa wrote:Nije mi tesko pojmiti ali se, priznaces, slabo cuje glas tih ljudi. Pitanje je zasto je to takokakavdanakneiskustvu wrote:nekima je ocito tesko pojmiti da postoje hrvati, i u stvarnom zivotu,ne na forumu,koji nisu na fonu onoga sto se zove nesto kao vecinska volja hrvata u bih,mislim hajd da zamislimo da su ,ne do bog,svi hrvati u bih,za hdz,pa gdje bi nas to odvelo,sta bi trebali svi misliti kao npr. čović,šutiti o presudi karadžiću,uvlaciti se četniku vučiću,ponavljam,četniku vučiću,ne,ne,ko hoće,bujrum,ima i onih kojima se to najblaze receno gadi
#Kolinda;
Ostavljena si ko biciklo. Prvo si gurnuta u rat s Bosnjacima a onda ti je navucena ludacka kosulja Vasingtonskog sporazuma. Sada je tu i EU granica koja ce sva manje i manje biti porozna. Dakle, ostavljena si!!! Najnormalnije bi bilo da prihvatis BiH i promjenis plocu prema Dodiku i Vucicu ali te je stid priznat da si pogrijesila. Zato iseljavanje i jeste ovoliko
P.P.S
Tema su Hrvati izvan HR HB. Ima dovoljno o SDA, Aliji, Dodiku, RS-u, povratnicima, gradanskim strankama
A ovi ostavljen su građani EU, ljudi koji imaju osobnu BiH i osobno HR na kojima stoji ista adresa, ostavljeni pored svojih institucija u BiH imaju na raspolaganju pod istim uvjetima i u Hr. Tako hvala za brigu ali nema potreba, malo više povedite pažnju prema svom narodu.
-
_Scarlett_
#68 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Smiri se malo, pjenis.Kolinda wrote: Postotak Hrvata koji ne glasa se uopće ne razlikuje od postotka Bošnjaka i Srba koji ne glasaju. Po demokratskim načelima svi oni koji ne glasaju povinuju se većinskoj volji onih koji glasaju. I ti si nasjeo na šupljak medija i propagandne mašineriji iz Sarajeva.
Nije tacno. Postotak neglasaca Hrvata je manji od postotka Srba i cak i od postotka Bosnjaka.
Izlaznost u RS-u je bila 57.3%, u Federaciji 51,25%. Skoro je isti broj Hrvata glasalo na izborima u Republici Hrvatskoj (!) kao na opstim izborima u BiH
Ali, slaba izlaznost moze biti objasnjena i time sto je puno vise Hrvata prijavljeno da zive u BiH nego sto stvarno zive.
-
kakavdanakneiskustvu
#69 Re: Hrvati u BiH i za BiH
koliko javnih licnosti ima da su koliko toliko poznate,iz zap. hercegovine,da su hrvati,iz livanjskog kantona,HNK ,da se za njih zna da su protiv hdz politike i pri tom ne mislim na HSP-ovce i slične i da to godinama govore,ja znam za slavu kukića,ima u mostarskom sdp takvih,ima vjerovatno jos takvih??
-
_Scarlett_
#70 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Pa ako vam je toliko super, odlicno. Niko sretniji od nas.Kolinda wrote: A ovi ostavljen su građani EU, ljudi koji imaju osobnu BiH i osobno HR na kojima stoji ista adresa, ostavljeni pored svojih institucija u BiH imaju na raspolaganju pod istim uvjetima i u Hr. Tako hvala za brigu ali nema potreba, malo više povedite pažnju prema svom narodu.
Samo koji k**** kukate toliko onda. Pobogu covjece, ja godinama ne mogu otvoriti komp bez da citam o majoriziranju i nesretnoj sudbini BH Hrvata.
-
kakavdanakneiskustvu
#71 Re: Hrvati u BiH i za BiH
ono zna da hrvat iz bugojna ima licnu kartu rep. hrvatske,uvjereno da je to sto posto tako
- Kolinda
#72 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Pa koji k**** se ti brineš kako je nama....majorizacija je činjenične stanje a ono ili će se promijeniti ili će ova država potpuno stati a onda nek nam je Bog na pomoći. Stvari su došle do ruba..._Scarlett_ wrote:Pa ako vam je toliko super, odlicno. Niko sretniji od nas.Kolinda wrote: A ovi ostavljen su građani EU, ljudi koji imaju osobnu BiH i osobno HR na kojima stoji ista adresa, ostavljeni pored svojih institucija u BiH imaju na raspolaganju pod istim uvjetima i u Hr. Tako hvala za brigu ali nema potreba, malo više povedite pažnju prema svom narodu.
Samo koji k**** kukate toliko onda. Pobogu covjece, ja godinama ne mogu otvoriti komp bez da citam o majoriziranju i nesretnoj sudbini BH Hrvata.
- Kolinda
#73 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Vidljivo je tko pjeni, mene ne zanimaju unutar bošnjačke stvari a vidim da svima vama je svaka druga riječ Hrvat._Scarlett_ wrote:Smiri se malo, pjenis.Kolinda wrote: Postotak Hrvata koji ne glasa se uopće ne razlikuje od postotka Bošnjaka i Srba koji ne glasaju. Po demokratskim načelima svi oni koji ne glasaju povinuju se većinskoj volji onih koji glasaju. I ti si nasjeo na šupljak medija i propagandne mašineriji iz Sarajeva.
Nije tacno. Postotak neglasaca Hrvata je manji od postotka Srba i cak i od postotka Bosnjaka.
Izlaznost u RS-u je bila 57.3%, u Federaciji 51,25%. Skoro je isti broj Hrvata glasalo na izborima u Republici Hrvatskoj (!) kao na opstim izborima u BiHA ovo su bili izbori koji su HDZ mediji forsirali mjesecima kao maltene pitanje opstanka Hrvata u BiH.
Ali, slaba izlaznost moze biti objasnjena i time sto je puno vise Hrvata prijavljeno da zive u BiH nego sto stvarno zive.
-
_Scarlett_
#74 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Bosnjaci nisu toliko uniformno za Aliju koliko su Hrvati za Tudjmana. Postoji odredjena svijest da nije bio dobar lider i da nije ostavio Bosnjake u dobroj poziciji.Humljanin wrote: Pa i Bošnjaci se zaklinju u Aliju, a vidi na šta sliči ova država skoro 30 godina nakon rata. I koliko je (ne)funkcionalna, kakvu perspektivu ima i šta nudi ljudima da ne iseljavaju masovno.
Kod Hrvata je ogromna frustracija zbog Daytona i uredjenja BiH, a istovremeno totalni nedostatak kritike prema Tudjmanu koji je to sve aminovao u njihovo ime.
-
_Scarlett_
#75 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Pa ti se registrujes na bosnjackom forumu da cujes misljenje Bosnjaka a ne ja na hrvatskom da cujem misljenje Hrvata.Kolinda wrote: Vidljivo je tko pjeni, mene ne zanimaju unutar bošnjačke stvari a vidim da svima vama je svaka druga riječ Hrvat.
Zivot je lijep, opusti se.