Novak20 wrote:stakasa wrote:
Odlicno. Treba pricati o tome. Da li je istina, ako jeste zasto je to tako, je li i to dio presutnog dogovora SDA- HDZ da se niko nikome ne mjesa u zapisanu teritoriju, koliko je Hrvata uopste ostalo u Sarajevu? Vazi i za ostala mjesta, naravno
Zašto spominješ nekakav dogovor sa SDA - HDZ ? Fazon je u tome da u KS, Gradu Sarajevo i sarajevskim općinama nije uvijek SDA u vlasti.
I kad su to neki drugi poput SDP, bude još gore pa Hrvata koji su i sami članovi pobjedničkih stranaka nema ni u UO i NO, a kamo li da budu direktori ili osobe koje mogu o nečemu odlučiti. Da ne pričam o tome kad stranka koju zaokružim proda moj glas svojom koalicijom sa SDA.
Vrhunac licemjerstva je navodni kriterij po kojem se biraju ljudi u izvršnu vlast. Sposobni i pošteni, a ne podobni. Tako ispada da 15-ak tisuća Hrvata u Sarajevu i KS nemaju sposobnog i poštenog čovjeka da bude direktor kakvog JP ili JU.
Naravno, izuzeci se mogu pronaći ali više kao potvrda pravila ili potencijalno žrtveno janje u kakvoj aferi.
Isto, ako ne i gore je u mojoj općini u kojoj je prije rata bilo preko 30 % Hrvata.
Od rata pa dosad, u Sarajevu si imao:
- gradonacelnika Hrvata (Ivo Komsic)
- predsjednika gradskog vijeca Hrvata (Marina Ivanisevica)
- nacelnika Novog Sarajeva Hrvata (Zeljka Komsica)
- nacelnika Centra Srbina (Ljubisu Markovica)
- lidere trenutno druge najjace stranke u Sarajevu, Srbe (Predrag Kojovic i Bojan Bajic)
Plus solidan broj kantonalnih ministara, da ih sad ne trazim (na prvu mi pada na pamet Damir Marjanovic).
Hajd nam sad ti navedi jedan primjer Bosnjaka ili Srbina na slicnoj poziciji u nekom gradu sa hrvatskom vecinom. Jedan je dovoljan. Priznacu ti i celne ljude EP HZHB, HT Eronet i Aluminija.