Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
- Jstat
#1 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Kakvi bošnjaci u Mostaru, to se nešto pita Hrvate po Bosni?
- SaraFina
#2 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Ne trebaju samo Bošnjaci Mostara sjesti i " protabiriti" nego Bošnjaci općenito, a pogotovo vladajuće strukture. Novoizabrane..
Kad je zasjesti u fotelju Čović je Bakiru rado vidjen gost.. A kad Bakir ili neki drugi vodeći bošnjački političar treba izlobirati nešto u Mostaru, Stolcu, Banja Luci i sl onda su nesposobni osnovne uvjete postaviti.
Dok Srbi i Hrvati sve odradjuju besprijekorno kad treba podvaliti nama bilo u većinskim HR općinama ili na teritoriji RS.
To je kriva " bošnjačka politička elita"
Kad je zasjesti u fotelju Čović je Bakiru rado vidjen gost.. A kad Bakir ili neki drugi vodeći bošnjački političar treba izlobirati nešto u Mostaru, Stolcu, Banja Luci i sl onda su nesposobni osnovne uvjete postaviti.
Dok Srbi i Hrvati sve odradjuju besprijekorno kad treba podvaliti nama bilo u većinskim HR općinama ili na teritoriji RS.
-
Hafis
-
dalje
#4 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Visa politika i interesi.Joe McCarthy wrote:I može li mi sad neko objasniti zašto se Mostar ne podjeli po ratnim linijama? Svi bi bili sretniji.
-
zrakomlat
#5 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Zašto bi se to radilo? Nema nikakve potrebe za tim. U Mostaru nema nikakvih realnih problema među Bošnjacima i Hrvatima. A svi oni imaju zajednički problem. Nema nekih para u gradu, industrije, proizvodnje, i jako je prljav grad pored tri komunalna preduzeća. Narod se druži i živi skupa prilično normalno. Izuzetaka ima, ali oni su baš to. Izuzeci.Joe McCarthy wrote:I može li mi sad neko objasniti zašto se Mostar ne podjeli po ratnim linijama? Svi bi bili sretniji.
- tandmand
#6 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Sreca, pa Razvojna banka nije u Mostaru. 
- stakasa
#7 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Hrvati hoce citav MostarJoe McCarthy wrote:I može li mi sad neko objasniti zašto se Mostar ne podjeli po ratnim linijama? Svi bi bili sretniji.
- JohnnyS
#8 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Što fali, svakako je to najbolja poslijeratna Vlada 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
neka neka gdje god mogu hrvati trebaju izabrati kakvog damira
prohrvatskog naravno...
samo prcat treba... ionako su svi nesposobni
zar je bitno ime
sve dok je naš 
narodu donja palica
zar je bitno ime
narodu donja palica
-
bossnjak
#10 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Damir je univezalno ime ima ga i kod Hrvata i Bošnjaka neki Željko Komšić.Black swan wrote:neka neka gdje god mogu hrvati trebaju izabrati kakvog damiraprohrvatskog naravno...
zar je bitno imesve dok je naš
narodu donja palica
-
bossnjak
#11 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Ček hajmo reći da mi Bošnjaci bi voljeli podijeliti mostar na Istočni i Zapdni jer Hrvati žele cijeli.
E hajmo sad ovo primijeniti na BIH. Mi smo većina i hoćemo cijelu
, sad kad bi se igrom slučaja desilo da spanemo na manjinu da li bi onda izdali
i počeli je dijeliti?
E hajmo sad ovo primijeniti na BIH. Mi smo većina i hoćemo cijelu
- Bradafilozof
#12 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
zato im ga treba zatjerati gdje god i kad god mozemo.
Ps. Hafisaga nemoj se radovati, ovo zatjerivanje je samo figurativno
- reis1
#13 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Doceko i hafiz svojih 2 minute da prca

-
bossnjak
#14 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Tako mi i handrimo BIH jer kontriramo jedni drugima, prov oni nama za himnu i zastavu kontriraju neće ljiljane (SRbi i Hrvati) dalje himne nemamo kako treba. Onda oni bi to prestali kad bi je rasparčali (BIH) ali mi ne damo da se dijeli BIH jer to je izdaja. I tako ćemo sve u krug ići ako se inatimo ali nema veze nek je nisu ni oni ništa bolji od nas.Bradafilozof wrote:zato im ga treba zatjerati gdje god i kad god mozemo.
- volta dzontra
#15 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Vi torasi samo prebrojavate krvna zrnca. Niko nije postavio pitanje kakav je Brane drotSaraFina wrote:Ne trebaju samo Bošnjaci Mostara sjesti i " protabiriti" nego Bošnjaci općenito, a pogotovo vladajuće strukture. Novoizabrane..
bla bla bla na prvom mjestu je borba protiv kriminala i korupcije a vi potencirate naciolna pitanja.
- Joe McCarthy
#16 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Pa druže ja sam bio u južnoj nam Bosni, i sve što sam vidio sugestira suprotno.zrakomlat wrote:Zašto bi se to radilo? Nema nikakve potrebe za tim. U Mostaru nema nikakvih realnih problema među Bošnjacima i Hrvatima. A svi oni imaju zajednički problem. Nema nekih para u gradu, industrije, proizvodnje, i jako je prljav grad pored tri komunalna preduzeća. Narod se druži i živi skupa prilično normalno. Izuzetaka ima, ali oni su baš to. Izuzeci.Joe McCarthy wrote:I može li mi sad neko objasniti zašto se Mostar ne podjeli po ratnim linijama? Svi bi bili sretniji.
http://tacno.net/novosti/84261/
-
palermo
#17 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Ako ćemo pravo govoriti, bogami se ne sjećam da se govorilo o tome kakav je Željko predsjednikvolta dzontra wrote:Vi torasi samo prebrojavate krvna zrnca. Niko nije postavio pitanje kakav je Brane drotSaraFina wrote:Ne trebaju samo Bošnjaci Mostara sjesti i " protabiriti" nego Bošnjaci općenito, a pogotovo vladajuće strukture. Novoizabrane..
bla bla bla na prvom mjestu je borba protiv kriminala i korupcije a vi potencirate naciolna pitanja.
- It_is_a_Leclerc
#18 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Nema podjele Mostara. Džaba vam novci, moji sinovci iz SDA. Ovim prepuštanjem svega što vrijedi Hrvatima, kao neki puding od dokaza o ugroženosti Bošnjaka samo se šteti upravo Bošnjacima.
- SaraFina
#19 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Nije u pitanju nikakvo grupisanje u torove nego je u pitanju da u izboru tako vazne fukcije ne moze odlučivati samo jedan narod.volta dzontra wrote:Vi torasi samo prebrojavate krvna zrnca. Niko nije postavio pitanje kakav je Brane drotSaraFina wrote:Ne trebaju samo Bošnjaci Mostara sjesti i " protabiriti" nego Bošnjaci općenito, a pogotovo vladajuće strukture. Novoizabrane..
Mozda lik jeste dobar drot i Besić dobar gradonačalnik ali nekim stvarima se mora i treba stati u kraj.
To nije kmečanje. Ja lično nemam šta kmečati iz Sarajeva ali imaju ljudi iz Hercegovine koji tamo zive i imaju SVA prava odlucivanja.
-
Cybernetic
#20 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:07, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#21 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
palermo wrote: Ako ćemo pravo govoriti, bogami se ne sjećam da se govorilo o tome kakav je Željko predsjednik
Ako zanemarimo da je prebacio onu trudnicu, riječ koja bi najbolje opisala njegove mandate bi bila - beskoristan.
-
palermo
#22 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Mož biti, ali to nije bio razlog zašto se digla kuka i motikaJohnnyS wrote:palermo wrote: Ako ćemo pravo govoriti, bogami se ne sjećam da se govorilo o tome kakav je Željko predsjednik
Ako zanemarimo da je prebacio onu trudnicu, riječ koja bi najbolje opisala njegove mandate bi bila - beskoristan.
- JohnnyS
#23 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
palermo wrote:Mož biti, ali to nije bio razlog zašto se digla kuka i motikaJohnnyS wrote:palermo wrote: Ako ćemo pravo govoriti, bogami se ne sjećam da se govorilo o tome kakav je Željko predsjednik
Tim je čudnije ibrećenje na temi s obzirom da je riječ o uhodanoj praksi u Federaciji unazad barem 8 godina.
-
zrakomlat
#24 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Pogledaj datum. To je bilo ima skoro dvije godine. Prvo je preko noći postavljen spomenik hrvatskim "braniteljima" iz Livna (nelegalno). Pa je onda postavljen ljiljan, preko noci, također nelegalno. A oba su i postavljena da bi se tenzije vjestacki stvorile. Narod se druži, radi zajedno. Nije da ne može bolje, ali,...šta u BiH nebi moglo biti bolje?I usput, ti si bio ovdje, a ja ti odavde pišemJoe McCarthy wrote:Pa druže ja sam bio u južnoj nam Bosni, i sve što sam vidio sugestira suprotno.zrakomlat wrote:Zašto bi se to radilo? Nema nikakve potrebe za tim. U Mostaru nema nikakvih realnih problema među Bošnjacima i Hrvatima. A svi oni imaju zajednički problem. Nema nekih para u gradu, industrije, proizvodnje, i jako je prljav grad pored tri komunalna preduzeća. Narod se druži i živi skupa prilično normalno. Izuzetaka ima, ali oni su baš to. Izuzeci.Joe McCarthy wrote:I može li mi sad neko objasniti zašto se Mostar ne podjeli po ratnim linijama? Svi bi bili sretniji.
http://tacno.net/novosti/84261/
-
palermo
#25 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!
Pa ja se ne ibretimJohnnyS wrote:
Tim je čudnije ibrećenje na temi s obzirom da je riječ o uhodanoj praksi u Federaciji unazad barem 8 godina.