Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Jstat

#1 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Jstat »

Kakvi bošnjaci u Mostaru, to se nešto pita Hrvate po Bosni?
SaraFina

#2 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by SaraFina »

Ne trebaju samo Bošnjaci Mostara sjesti i " protabiriti" nego Bošnjaci općenito, a pogotovo vladajuće strukture. Novoizabrane..

Kad je zasjesti u fotelju Čović je Bakiru rado vidjen gost.. A kad Bakir ili neki drugi vodeći bošnjački političar treba izlobirati nešto u Mostaru, Stolcu, Banja Luci i sl onda su nesposobni osnovne uvjete postaviti.
Dok Srbi i Hrvati sve odradjuju besprijekorno kad treba podvaliti nama bilo u većinskim HR općinama ili na teritoriji RS.

To je kriva " bošnjačka politička elita"
Hafis

#3 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Hafis »

Kako ono ide:

Image
dalje

#4 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by dalje »

Joe McCarthy wrote:I može li mi sad neko objasniti zašto se Mostar ne podjeli po ratnim linijama? Svi bi bili sretniji.
Visa politika i interesi.
zrakomlat

#5 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by zrakomlat »

Joe McCarthy wrote:I može li mi sad neko objasniti zašto se Mostar ne podjeli po ratnim linijama? Svi bi bili sretniji.
Zašto bi se to radilo? Nema nikakve potrebe za tim. U Mostaru nema nikakvih realnih problema među Bošnjacima i Hrvatima. A svi oni imaju zajednički problem. Nema nekih para u gradu, industrije, proizvodnje, i jako je prljav grad pored tri komunalna preduzeća. Narod se druži i živi skupa prilično normalno. Izuzetaka ima, ali oni su baš to. Izuzeci.
tandmand

#6 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by tandmand »

Sreca, pa Razvojna banka nije u Mostaru. :mrgreen:
stakasa

#7 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by stakasa »

Hrvati hoce citav Mostar
JohnnyS

#8 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by JohnnyS »

Što fali, svakako je to najbolja poslijeratna Vlada :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Truba »

neka neka gdje god mogu hrvati trebaju izabrati kakvog damira :D prohrvatskog naravno...

samo prcat treba... ionako su svi nesposobni :D
zar je bitno ime :D sve dok je naš :D

narodu donja palica :D
bossnjak

#10 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by bossnjak »

Black swan wrote:neka neka gdje god mogu hrvati trebaju izabrati kakvog damira :D prohrvatskog naravno...

samo prcat treba... ionako su svi nesposobni :D
zar je bitno ime :D sve dok je naš :D

narodu donja palica :D
Damir je univezalno ime ima ga i kod Hrvata i Bošnjaka neki Željko Komšić.
bossnjak

#11 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by bossnjak »

Ček hajmo reći da mi Bošnjaci bi voljeli podijeliti mostar na Istočni i Zapdni jer Hrvati žele cijeli.
E hajmo sad ovo primijeniti na BIH. Mi smo većina i hoćemo cijelu :bih: , sad kad bi se igrom slučaja desilo da spanemo na manjinu da li bi onda izdali :bih: i počeli je dijeliti?
Bradafilozof

#12 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Bradafilozof »

zato im ga treba zatjerati gdje god i kad god mozemo.

Ps. Hafisaga nemoj se radovati, ovo zatjerivanje je samo figurativno
reis1

#13 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by reis1 »

Doceko i hafiz svojih 2 minute da prca :D :D :D
bossnjak

#14 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by bossnjak »

Bradafilozof wrote:zato im ga treba zatjerati gdje god i kad god mozemo.

Ps. Hafisaga nemoj se radovati, ovo zatjerivanje je samo figurativno
Tako mi i handrimo BIH jer kontriramo jedni drugima, prov oni nama za himnu i zastavu kontriraju neće ljiljane (SRbi i Hrvati) dalje himne nemamo kako treba. Onda oni bi to prestali kad bi je rasparčali (BIH) ali mi ne damo da se dijeli BIH jer to je izdaja. I tako ćemo sve u krug ići ako se inatimo ali nema veze nek je nisu ni oni ništa bolji od nas. :roll: :oops:
volta dzontra

#15 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by volta dzontra »

SaraFina wrote:Ne trebaju samo Bošnjaci Mostara sjesti i " protabiriti" nego Bošnjaci općenito, a pogotovo vladajuće strukture. Novoizabrane..

Kad je zasjesti u fotelju Čović je Bakiru rado vidjen gost.. A kad Bakir ili neki drugi vodeći bošnjački političar treba izlobirati nešto u Mostaru, Stolcu, Banja Luci i sl onda su nesposobni osnovne uvjete postaviti.
Dok Srbi i Hrvati sve odradjuju besprijekorno kad treba podvaliti nama bilo u većinskim HR općinama ili na teritoriji RS.

Vi torasi samo prebrojavate krvna zrnca. Niko nije postavio pitanje kakav je Brane drot :-)
bla bla bla na prvom mjestu je borba protiv kriminala i korupcije a vi potencirate naciolna pitanja.
Joe McCarthy

#16 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Joe McCarthy »

zrakomlat wrote:
Zašto bi se to radilo? Nema nikakve potrebe za tim. U Mostaru nema nikakvih realnih problema među Bošnjacima i Hrvatima. A svi oni imaju zajednički problem. Nema nekih para u gradu, industrije, proizvodnje, i jako je prljav grad pored tri komunalna preduzeća. Narod se druži i živi skupa prilično normalno. Izuzetaka ima, ali oni su baš to. Izuzeci.
Pa druže ja sam bio u južnoj nam Bosni, i sve što sam vidio sugestira suprotno.

http://tacno.net/novosti/84261/
palermo

#17 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
SaraFina wrote:Ne trebaju samo Bošnjaci Mostara sjesti i " protabiriti" nego Bošnjaci općenito, a pogotovo vladajuće strukture. Novoizabrane..

Vi torasi samo prebrojavate krvna zrnca. Niko nije postavio pitanje kakav je Brane drot :-)
bla bla bla na prvom mjestu je borba protiv kriminala i korupcije a vi potencirate naciolna pitanja.
Ako ćemo pravo govoriti, bogami se ne sjećam da se govorilo o tome kakav je Željko predsjednik
It_is_a_Leclerc

#18 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by It_is_a_Leclerc »

Nema podjele Mostara. Džaba vam novci, moji sinovci iz SDA. Ovim prepuštanjem svega što vrijedi Hrvatima, kao neki puding od dokaza o ugroženosti Bošnjaka samo se šteti upravo Bošnjacima.
SaraFina

#19 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by SaraFina »

volta dzontra wrote:

Nije u pitanju nikakvo grupisanje u torove nego je u pitanju da u izboru tako vazne fukcije ne moze odlučivati samo jedan narod.

Mozda lik jeste dobar drot i Besić dobar gradonačalnik ali nekim stvarima se mora i treba stati u kraj.

To nije kmečanje. Ja lično nemam šta kmečati iz Sarajeva ali imaju ljudi iz Hercegovine koji tamo zive i imaju SVA prava odlucivanja.
Cybernetic

#20 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:07, edited 1 time in total.
JohnnyS

#21 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by JohnnyS »

palermo wrote: Ako ćemo pravo govoriti, bogami se ne sjećam da se govorilo o tome kakav je Željko predsjednik

Ako zanemarimo da je prebacio onu trudnicu, riječ koja bi najbolje opisala njegove mandate bi bila - beskoristan.
palermo

#22 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by palermo »

JohnnyS wrote:
palermo wrote: Ako ćemo pravo govoriti, bogami se ne sjećam da se govorilo o tome kakav je Željko predsjednik

Ako zanemarimo da je prebacio onu trudnicu, riječ koja bi najbolje opisala njegove mandate bi bila - beskoristan.
Mož biti, ali to nije bio razlog zašto se digla kuka i motika
JohnnyS

#23 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by JohnnyS »

palermo wrote:
JohnnyS wrote:

Mož biti, ali to nije bio razlog zašto se digla kuka i motika

Tim je čudnije ibrećenje na temi s obzirom da je riječ o uhodanoj praksi u Federaciji unazad barem 8 godina.
zrakomlat

#24 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by zrakomlat »

Joe McCarthy wrote:
zrakomlat wrote:
Pa druže ja sam bio u južnoj nam Bosni, i sve što sam vidio sugestira suprotno.

http://tacno.net/novosti/84261/
Pogledaj datum. To je bilo ima skoro dvije godine. Prvo je preko noći postavljen spomenik hrvatskim "braniteljima" iz Livna (nelegalno). Pa je onda postavljen ljiljan, preko noci, također nelegalno. A oba su i postavljena da bi se tenzije vjestacki stvorile. Narod se druži, radi zajedno. Nije da ne može bolje, ali,...šta u BiH nebi moglo biti bolje?I usput, ti si bio ovdje, a ja ti odavde pišem :)
palermo

#25 Re: Hrvati opet bez Bosnjaka izabrali sad i "prvu palicu" Mostara!

Post by palermo »

JohnnyS wrote:

Tim je čudnije ibrećenje na temi s obzirom da je riječ o uhodanoj praksi u Federaciji unazad barem 8 godina.
Pa ja se ne ibretim :D mislim čak da se malo ljudi ovdje ibreti....samo je primijećeno i prijavljeno da je primjećeno
Post Reply