torcida wrote:
uvijek se potežu tu floskule o krađi i ostalim glupostima da bi se pravi problemi skinuli sa dnevnog reda....o kakvoj krađi konkretno i argumentiramo pričamo, ajmo odmotati klupko do kraja...priče rekla-kazala me ne interesiraju, objelodanjeni i dokumentirani kriminal (koge predpostavljam zasigurno nema u drugim torovima ili se varam? ) me interesira..šta to hrvati rade što plemenitim bošnjacima i srbima ne pada na pamet?
a ti ustavni mehanizmi su očito samo pro forme postavljeni, niti se ustav, zakon i svi važeći propisi poštuju i zna se tko će uvijek izvući deblji kraj u takvoj bolesnoj konstelaciji snaga..najmalobrojniji narod..konstutivan isključivo na papiru a s obzirom na (malo)brojnost mislim da je mu je ta stavka i više nego što bi trebao dobiti, zar ne?
a kad pričamo konkretno o preglasavanjima, eo recimo jel komšić izabran na pošten način u ime hrv. naroda/da me se pogrešno ne shvati, ne podržavam onog benevreka i.m.j, veću spodobu na političkoj sceni teško da možeš ponovno pronaći ali je činjenica da je hrv.biračko tijelo zakinuto na perfidan način i činjenica je da su mu 'drugi' izabrali predstavnika, reci mi, jel ovaj scenarij u duhu ustavnih načela, tolerancije i suživota na ovim prostorima? idemo dalje, eo zahebancija sa ovim koridorom, opet je hrv.glas minoran u svakom pogledu iako je bilo dogovoreno drugačije,, banalan kanal na hrv.jeziku koji me praktički ne tangira sekunde jedne (ionako pratim htv ako se poželim kvalitetnog programa) ali opet ako je ustav izričito naveo ovu mogućnost koja postoji u svim demokratskim i civiliziranim društvima (u koja mi zasigurno ne spadamo!), po kojem osnovu ustavni sud može donijeti kontradiktornu odluku?! ili onda mijenjati ustav-odhebati međ.konv.o ljudskim pravima i slobodama kao dio našeg ustava koja se ionako ne primjenjuje ili s druge razriješiti dužnosti kvazipravnike i suce koji ne rade svoj posao u duhu pravila koja su iznad svih nas,, dalje,kako se može oznaka/obilježje jednog konst.naroda kvalificirati kao protuustavna i nepoželjna (ne govorim o zastavi RH već zastavi bh hrvata), gdje je pravna osnova za takav čin i koji to zakon daje izričito ovlaštenje da se ona može/mora skinuti isto kao i hvo zastava sa svih javnih manifestacija? neću ulaziti u opravdanost korištenja tih zastava ali one nisu protuustavne, niti agresorske i onakvo postupanje u najmanju ruku nije primjereno ni zakonito! tu bih mogao spomenuti i nametnuti statut grada mostara koju ne poznaje niti jedna druga sredina u državi, stanove/poslovne prostore u starom gradu koji se ne vraćaju prijeratnim vlasnicima dok je recimo situacija na drugom dijelu grada odavno odrađena na zakonit način i svi su povratili ono što im je pripadalo...reci mi, da li zakon/ustav vrijedi jednako za sve građane u ovoj našoj državi ili se x stvari odrađuje na način kako većini odgovara suprotno važećim propisima?
Bravo,svaka čast za ovaj post.Dotako si se svega,a ja ću ti samo o koridoru i imovini.Znači bilo koja vitalna saobraćajnica se ne može praviti na osnovu bilo kakvih stranačkih dogovoa,nego je baza fizibiliti studija,koja tretira ekonomsku opravdanost projekta.Za ovako ozbiljen projekte treba imati odgovarajuće zakone,tipa ovaj o prostornom uređenju i gradnji,a dodao bih još da je nama potreban i zakon koji bi retroaktivno tretirao izdavanje dozvola za gradnju na određenoj trasi.
Npr. postoji plan za neku saobraćajnicu iz recimo 1980. lupam,u međuvremenu iako je zabranjeno graditi tu,neko je ljudima izado odobrenje,koje država mora poštovati(slučaj ulaz u Sarajveo,Blažuj),taj zakon bi trebao tretirati pod kojim uslovima je izdato to besparvno odobrenje i izdavača drakonski kazniti,jer mi smo došli u situaciju bilo šta da krenemo da gradimo sutra ljudi na trasi naparve kuće,posade voće i samim tim ona prvobitna cijena iz fizibiliti studije se mijenja i tim se dovdoi u pitanje ekonomska opravdanost izgradnje projekta.
Koliko sma skonto ovo je i sda problem,ovo što se desilo sa hrvatskim ministrima treba da pokrene jedna mehanizam koji će rezultirati zakonom o kojem govorim i tim ćemo srediti stanje u ovom sektoru.
Što se tiče imovine,naravno sva imovina svima MORA biti vraćena,sva uništena imovina MORA biti obeštećena,ovo prevashodno mislim na ogromnu uništenu imovinu u RS.