Cek ne stima sa mjenjanjem rute autoputa se zaustavlja pocetak radova i poskupljuje se cijena autoputa.nema logike da bevanda onda bjezi jer sa tim dobiva na vremenu , a on ne zeli da se mjenja ruta autoputa i radovi bi po njegovom trebali prije da pocmu i da svi prije vidimo da nema para kao sto ti tvrdis[/quote]Geronimo81 wrote:Bevanda kao ministar finansija FBiH vidio da su pare potrosene pa hajmo bejezati. A BiH ce imati karakter Federalne Republike koja ce imati ekonomske i prirodne regije njih 4 ili 5 i to je to, samo ova sada situacija treba da otvori oci narodu da vide koga su birali a narod ko narod nasjeda na njihove lazi ponovo pred izbore. Jedino sto treba da naroda brine jeste da su ti politicari odradili svega 9% od onoga sto su trebali ali njih to nije briga.
Nisi me razumi FBiH je pod njegovim financiskim vodstvom ostala bez love zato je nagulio sa ostatkom, a sto se tice autoputa on se gradi iskljucivo iz kreditnih sredstava pa kolika mu god cijena bilaa narod ce da plati to porezima...[/quote]
On od 2007 govori ako se nastavi ovako sa drzavom dace nestati para i jedini je govorio koliko se ja sjecam sta nas ceka ito par godina ranije.Nije to neka javna tajna da se nema para ta nebi trazili pomoc MMF da ima.Nesto je drugo u pitanju .Novinari bi trebali da istraze i usporede rute prijasnjeg autoputa i ove nove te onda koliko se odgađa pocetak radova i koliko te izmjene kostaju BiH a tuziteljstvo da istrazi te parcele od točke a do točke b ,znaci od jedne granice na jugu do one na sjeveru.[/quote]
Ovo boldirano jesi u pravu. On dvije godine upozorava na stanje i opominje druge ministre da ne daju nikakva finansijska obecanja, ali to je sve ocigledno uzaludno pricao. Medjutim, njegova greska je sto to nije zaustavio.
Problem je sto su njemu svi "otimali" pare za koje je ON odgovoran, a on samo kukako. Ako vec iz bilo kojeg razloga to nije mogao sprijeciti onda je trebao dati ostavku, a ovako ipak snosi odgovornost jer je na svakoj isplati njegov potpis.
To mi je uvijek bilo nejasno jer ja stvarno mislim da je po pitanju strucnosti i nekih ljudskih kvaliteta iznad vecine kolega.