Hrvati napustili Vladu FBiH

vivaldi

#251 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by vivaldi »

Geronimo81 wrote:Bevanda kao ministar finansija FBiH vidio da su pare potrosene pa hajmo bejezati. A BiH ce imati karakter Federalne Republike koja ce imati ekonomske i prirodne regije njih 4 ili 5 i to je to, samo ova sada situacija treba da otvori oci narodu da vide koga su birali a narod ko narod nasjeda na njihove lazi ponovo pred izbore. Jedino sto treba da naroda brine jeste da su ti politicari odradili svega 9% od onoga sto su trebali ali njih to nije briga.
Cek ne stima sa mjenjanjem rute autoputa se zaustavlja pocetak radova i poskupljuje se cijena autoputa.nema logike da bevanda onda bjezi jer sa tim dobiva na vremenu , a on ne zeli da se mjenja ruta autoputa i radovi bi po njegovom trebali prije da pocmu i da svi prije vidimo da nema para kao sto ti tvrdis[/quote]

Nisi me razumi FBiH je pod njegovim financiskim vodstvom ostala bez love zato je nagulio sa ostatkom, a sto se tice autoputa on se gradi iskljucivo iz kreditnih sredstava pa kolika mu god cijena bilaa narod ce da plati to porezima...[/quote]

On od 2007 govori ako se nastavi ovako sa drzavom dace nestati para i jedini je govorio koliko se ja sjecam sta nas ceka ito par godina ranije.Nije to neka javna tajna da se nema para ta nebi trazili pomoc MMF da ima.Nesto je drugo u pitanju .Novinari bi trebali da istraze i usporede rute prijasnjeg autoputa i ove nove te onda koliko se odgađa pocetak radova i koliko te izmjene kostaju BiH a tuziteljstvo da istrazi te parcele od točke a do točke b ,znaci od jedne granice na jugu do one na sjeveru.[/quote]

Ovo boldirano jesi u pravu. On dvije godine upozorava na stanje i opominje druge ministre da ne daju nikakva finansijska obecanja, ali to je sve ocigledno uzaludno pricao. Medjutim, njegova greska je sto to nije zaustavio.
Problem je sto su njemu svi "otimali" pare za koje je ON odgovoran, a on samo kukako. Ako vec iz bilo kojeg razloga to nije mogao sprijeciti onda je trebao dati ostavku, a ovako ipak snosi odgovornost jer je na svakoj isplati njegov potpis.
To mi je uvijek bilo nejasno jer ja stvarno mislim da je po pitanju strucnosti i nekih ljudskih kvaliteta iznad vecine kolega.
Geronimo81

#252 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Geronimo81 »

vivaldi wrote:
Geronimo81 wrote:Bevanda kao ministar finansija FBiH vidio da su pare potrosene pa hajmo bejezati. A BiH ce imati karakter Federalne Republike koja ce imati ekonomske i prirodne regije njih 4 ili 5 i to je to, samo ova sada situacija treba da otvori oci narodu da vide koga su birali a narod ko narod nasjeda na njihove lazi ponovo pred izbore. Jedino sto treba da naroda brine jeste da su ti politicari odradili svega 9% od onoga sto su trebali ali njih to nije briga.
Cek ne stima sa mjenjanjem rute autoputa se zaustavlja pocetak radova i poskupljuje se cijena autoputa.nema logike da bevanda onda bjezi jer sa tim dobiva na vremenu , a on ne zeli da se mjenja ruta autoputa i radovi bi po njegovom trebali prije da pocmu i da svi prije vidimo da nema para kao sto ti tvrdis
Nisi me razumi FBiH je pod njegovim financiskim vodstvom ostala bez love zato je nagulio sa ostatkom, a sto se tice autoputa on se gradi iskljucivo iz kreditnih sredstava pa kolika mu god cijena bilaa narod ce da plati to porezima...[/quote]

On od 2007 govori ako se nastavi ovako sa drzavom dace nestati para i jedini je govorio koliko se ja sjecam sta nas ceka ito par godina ranije.Nije to neka javna tajna da se nema para ta nebi trazili pomoc MMF da ima.Nesto je drugo u pitanju .Novinari bi trebali da istraze i usporede rute prijasnjeg autoputa i ove nove te onda koliko se odgađa pocetak radova i koliko te izmjene kostaju BiH a tuziteljstvo da istrazi te parcele od točke a do točke b ,znaci od jedne granice na jugu do one na sjeveru.[/quote]

Ovo boldirano jesi u pravu. On dvije godine upozorava na stanje i opominje druge ministre da ne daju nikakva finansijska obecanja, ali to je sve ocigledno uzaludno pricao. Medjutim, njegova greska je sto to nije zaustavio.
Problem je sto su njemu svi "otimali" pare za koje je ON odgovoran, a on samo kukako. Ako vec iz bilo kojeg razloga to nije mogao sprijeciti onda je trebao dati ostavku, a ovako ipak snosi odgovornost jer je na svakoj isplati njegov potpis.
To mi je uvijek bilo nejasno jer ja stvarno mislim da je po pitanju strucnosti i nekih ljudskih kvaliteta iznad vecine kolega.[/quote]Kako je on mogao nesto da sprijeci ? Izglasa se taj i taj zakon i on mora da odrijesi vreću sa novcima .Greska je sto nije napustio i povukao se kad su se stetni zakoni izglasavali
Geronimo81

#253 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Geronimo81 »

Dupli
vivaldi

#254 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by vivaldi »

Pa samo si potvrdio ono sto sam ja napisao. Ja nisam precizirao trenutak kad je trebao dati ostavku (to si ti uradio i slazem se s tobom). U trenutku kada je zakonski "natjeran" da daje vise nego sto moze tj. izvan granica mogucnosti.
Ako im vec na sastancima i sjednicama nije mogao objasniti da je dogorilo do nokata, onda se lijepo trebao zahvaliti i dati ostavku i to iz profesionalnih (jer nije razumno i izvodivo to sto oni obecavaju) , ali i zbog dostojanstva jer kolege ministri ocito nisu postovali njegovu strucnost i misljenje.
BHCluster

#255 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by BHCluster »

ex-1978 wrote:
VjecitiStudent je napisao/la:

Sad postaje jasno da je autoput u cijeloj prici samo povod.
Stvarni razlog je zaostravanje hrvatske pozicije pred pregovore o promjeni Ustava.
Federacija mora po svaku cijenu biti predstavljena kao propali projekat kojeg treba zamijeniti sa dva entiteta.

U sljedecim danima mozemo ocekivati daljnje zaostravanje.
Hrvatski lideri ovo pričaju više od 10 godina. Hrvati žele Herceg-Bosnu.

Još jedan potez hrvatske političke elite jeste ostavka Lidije Topić. Dali su jasnu poruku svima u BiH - Ni Hrvatima, baš kao ni Bošnjacima i Srbima, EU nije prvi prioritet.
herceg-Bosne nema neceje ni biti jer je proglasena protuustavnom zajedno sa svojom zastavom. Ta je prica zavrsena.
Liska

#256 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Liska »

nenadd wrote:
Liska wrote:Ne znam Nenadde, ali ako je kao sto ti kazes, onda imamo krivca za stranje ili sranje. Evo, predlazem Tokacu kao dezurnog krivca jer broji koliko je koga poginulo. Sram ga i stid bilo. Da nije njega, mi bi zivjeli u miru i rahatluku. :?:
Ja ne vidim Tokacu na ovom forumu, ali vidim puno brojki vezanih za nacije. Ako to tebe ne bode u oci, kao sto bode svakog svjetskog politicara koji nam pokusava pomoci, onda reci sta tu ne stima, Liska.
@Nenadde, ne znam sto te cudi. Podaci koje sam ja stavio su Tokacini a ne moji i nisam ih ja izmislio. Sto se tice sto koga bode, i mene svasta bode i stidim se s kime dijelim ovu zemlju, ali covjek ne moze iz svoje koze.
@KV99, posto si mene citirao ne znam sto meni govoris o Komsicu i poginulim Hrvatima. Mislim da nitko nema pravo da se mijesa i odredjuje sto je tko a valjda rodbina ovih poginulih bolje zna sto su im bili djeca, muzevi, ocevi, djedovi, majke, zene, bake i ostali.
Nekako s proljeća

#257 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Nekako s proljeća »

:)

Pa dobro...ako vec zacavate temu licitiranjem sa poginulim ljudima.Alternativa HDZ-u (oba) je HSP , razmislite o tome.Uz njih i Radom za boljitak, stvari idu bez ovih sto bi sada da blokiraju rad Vlade FBiH...

Vozdrica, Hercegbosanske šume, livade , elektroprivrede , poste i ostali prefiksi paradrzavnog predznaka...
hercegovac_pravi

#258 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by hercegovac_pravi »

Liska wrote:Pa kad nisi strucnjak za sela oko Mostara, zasto se javljas na temu o kojoj nemas pojma. Ponavljam nikakvi Dalmatinci tu nisu poginuli a tko je poginuo napisao sam nekoliko desetina puta na ovome forumu. Prejake su ti rijeci da je neka sramota da pored kapelice netko prodaje pilice. I pored spomenika djeci poginuloj u Sarajevu netko prodaje novine a banka je preko puta spomenika, pa sto onda? A nisu napravili spomenik u tim selima jer vise ne zive u njima niti bi im dozvolili da ga podignu. A za pitanje ili konstataciju u zadnjoj recenici si zakasnio jedno sezdeset godina.
Ne lupetaj svega ti. Pa ko je izginuo kod Velmosa .....da nisu svemirci..cak smo i mi prenosili vase mrtve do mijesta gdje vi mozete prici da ih pokupite.....tri dana ste ih skupljali transporterima i sada tu lupas nekakve lazi koje nemaju veze sa realnoscu. To mozes pricati nekomu ko nije ovdije.......nama koji zivimo ovdije NE. Pozdrav
Liska

#259 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Liska »

Hercegovac, pile moje malo. Nisu poginuli Dalmatinci nego Slavonci. Da si gledao dok si nosio ( a mogu misliti kako si ih ti nosio pod vatrom), onda bi znao. Zasto ste onda razmjenjivali tijela poginulih ako ih je HV pokupio. I koliko je to tijela bilo da ih je transporter trebao kupiti tri dana, da ne kazem da nije bilo sansi za to jer prvo, nitko ne bi mogao sva tijela dostaviti na jedno mjesto bez da glavu izgubi, i drugo vrijedi i za onoga tko bi kupio tijela. U pitanju je cistina i da je bilo kako ti kazes, ne bi se organizirala razmjena poginulih pripadnika. A podaci su 12 poginulih i 30 ranjenih, od kojih 3 teze. Evo ja mogu naci podatke HVO koji svjedoce o tome da su u pitanju Slavonci a ti nadji podatke Armije BiH koji govore o tim Dalmatincima. Ako lazem, lako ces to dokazati jednim dokumentom koji govori o napadnoj akciji Dalmatinaca, moze i Splicana u sedmom mjesecu 1993. na lokaciji koji si spomenuo. Ako to nadjes, ja vise nijedne o ovoj temi necu progovoriti i priznacu svoj poraz.
http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJA ... 95/489.pdf
BHCluster

#260 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by BHCluster »

Liska wrote:Hercegovac, pile moje malo. Nisu poginuli Dalmatinci nego Slavonci. Da si gledao dok si nosio ( a mogu misliti kako si ih ti nosio pod vatrom), onda bi znao. Zasto ste onda razmjenjivali tijela poginulih ako ih je HV pokupio. I koliko je to tijela bilo da ih je transporter trebao kupiti tri dana, da ne kazem da nije bilo sansi za to jer prvo, nitko ne bi mogao sva tijela dostaviti na jedno mjesto bez da glavu izgubi, i drugo vrijedi i za onoga tko bi kupio tijela. U pitanju je cistina i da je bilo kako ti kazes, ne bi se organizirala razmjena poginulih pripadnika. A podaci su 12 poginulih i 30 ranjenih, od kojih 3 teze. Evo ja mogu naci podatke HVO koji svjedoce o tome da su u pitanju Slavonci a ti nadji podatke Armije BiH koji govore o tim Dalmatincima. Ako lazem, lako ces to dokazati jednim dokumentom koji govori o napadnoj akciji Dalmatinaca, moze i Splicana u sedmom mjesecu 1993. na lokaciji koji si spomenuo. Ako to nadjes, ja vise nijedne o ovoj temi necu progovoriti i priznacu svoj poraz.
Dobar ti izvor informacija stvarno!
Geronimo81

#261 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Geronimo81 »

BHCluster wrote:
Liska wrote:Hercegovac, pile moje malo. Nisu poginuli Dalmatinci nego Slavonci. Da si gledao dok si nosio ( a mogu misliti kako si ih ti nosio pod vatrom), onda bi znao. Zasto ste onda razmjenjivali tijela poginulih ako ih je HV pokupio. I koliko je to tijela bilo da ih je transporter trebao kupiti tri dana, da ne kazem da nije bilo sansi za to jer prvo, nitko ne bi mogao sva tijela dostaviti na jedno mjesto bez da glavu izgubi, i drugo vrijedi i za onoga tko bi kupio tijela. U pitanju je cistina i da je bilo kako ti kazes, ne bi se organizirala razmjena poginulih pripadnika. A podaci su 12 poginulih i 30 ranjenih, od kojih 3 teze. Evo ja mogu naci podatke HVO koji svjedoce o tome da su u pitanju Slavonci a ti nadji podatke Armije BiH koji govore o tim Dalmatincima. Ako lazem, lako ces to dokazati jednim dokumentom koji govori o napadnoj akciji Dalmatinaca, moze i Splicana u sedmom mjesecu 1993. na lokaciji koji si spomenuo. Ako to nadjes, ja vise nijedne o ovoj temi necu progovoriti i priznacu svoj poraz.
Odlican to su bili slavonci i poginulo ih je 12 e sada ima vise verzija kako su poginuli cak i to da su poginuli od HVO topnjistva.Necu da ulazim u to kako su poginuli al ruku stavljam da su slavonci bili a ne dalmatinci i bilo ih je 12.
nenadd

#262 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by nenadd »

Geronimo81 wrote:
BHCluster wrote:
Odlican to su bili slavonci i poginulo ih je 12 e sada ima vise verzija kako su poginuli cak i to da su poginuli od HVO topnjistva.Necu da ulazim u to kako su poginuli al ruku stavljam da su slavonci bili a ne dalmatinci i bilo ih je 12.

Razriješite tu dilemu od krucijalnog značaja i mirna Bosna.
Judge_Dread

#263 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 22:17, edited 1 time in total.
Liska

#264 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Liska »

Geronimo81 wrote:
BHCluster wrote:
Izvor informacija je Glavni stozer a ne link na kojem je informacija objavljena. Nenadde, nisu poginuli od HVO topnistva, nego od svoga. HVO taj dan nije granate ispalio jer su momci mislili da mogu sami i nisu slusali savjete. Koristili su svoje topnistvo koje ih je poklopilo kad su se linije pomjesale. Je li netko poginuo od svoje granate, ne znam.
Sad smo i to razrjesili pa mozemo na neko sljedece pitanje.
hercegovac_pravi

#265 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Liska, kokosko moja velika, jesu poginuli Dalmatinci i to Splicani! Osmorica iz Vinkovaca su poginula kod Vinarije a ostali na Blagajskoj krivini i ispod Crvenog (Dalmatinci i cetvorica domacih Hrvata iz regije Dracevica). Tijela HV vojnika (mislim da ih je razmijenjeno desetak) su razmijenjena poslije.
O kakvoj vatri ti pricas? Pa niko ni metka tada nije pucao a ne nekakve granate. Dodji sebi i pronadji nekakav validan izvor a ne "slobodanpraljak.com" *btw jel on isada tvrdi da je Armija srusila Stari Most" ili su ga napokon izlijecili? Znam da je bio mentalno poremecen pa kontam Haski ljekari su cudo).
Tako da svaki put kad pokusas proturiti laz na ovom forumu ja cu ti odgovoriti pa makar me administrator odmah poslao u Banovice. Prijatno
hercegovac_pravi

#266 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Judge_Dread wrote:Citajuci vas nekoliko eksperata za brojanje leseva mogu samo zakljucit da ce modus za rjesenje pitanja, zbog kojeg je tema pokrenuta, biti pronadjen NIKAD.
Kome nije jasno nek za primjer pogleda taktiku "Boli me Qurac vise za to" oko izbora gradonacelnika Mostara. Ako je na jedno takvo trivijalno pitanje moguce ovoliko razvlaciti mogu samo zamisliti da ce ovo pitanje koje je kapitalno trajat do sudnjeg dana.

molim modove da regulisu temu i vrate je u okvire jer ove lokalne mostarske prepucacine lagano postaju degutantne :x
Jedino sto je ovdije dugutantno su lazi koje se konstanto postiraju od strane HVO (Hrabra Vojska Oslobodilaca) ucesnika agresije na BiH.
Ako vec zelis degutanto da ti objasnim sta je degutantno:
1) degutantno je kada slusas kako siluju i pate djevojcice od 12 godina a ti nemozes nista uraditi
2) degutantno je kada u zivom stitu prepoznas svoga brata a moras pucati
3) degutantno je kad izadju logorasi sa Heliodroma i Dretelja a ono polomljeni kosturi koji ne mogu hodati
4) degutantno je kada snajperista sa solitera ubija djevojcicu od 6 godina koju mama drzi za ruku
5).......ne treba vise
E sada znas sta je "degutantno" kada vec insistiras na tome pojmu a ocigledno nisi upoznat sa punim znacenjem te rijeci.
Last edited by hercegovac_pravi on 03/09/2009 01:33, edited 1 time in total.
hercegovac_pravi

#267 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Geronimo81 wrote:
BHCluster wrote:
Nemoj ruku...stavi nesto jeftinije! Ne pravi od sebe mlada invalida
Geronimo81

#268 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Geronimo81 »

hercegovac_pravi wrote:
Judge_Dread wrote:Citajuci vas nekoliko eksperata za brojanje leseva mogu samo zakljucit da ce modus za rjesenje pitanja, zbog kojeg je tema pokrenuta, biti pronadjen NIKAD.
Kome nije jasno nek za primjer pogleda taktiku "Boli me Qurac vise za to" oko izbora gradonacelnika Mostara. Ako je na jedno takvo trivijalno pitanje moguce ovoliko razvlaciti mogu samo zamisliti da ce ovo pitanje koje je kapitalno trajat do sudnjeg dana.

molim modove da regulisu temu i vrate je u okvire jer ove lokalne mostarske prepucacine lagano postaju degutantne :x
Jedino sto je ovdije dugutantno su lazi koje se konstanto postiraju od strane HVO (Hrabra Vojska Oslobodilaca) ucesnika agresije na BiH.
1) degutantno je kada slusas kako siluju i pate djevojcice od 12 godina a ti nemozes nista uraditi
3) degutantno je kad izadju logorasi sa Heliodroma i Dretelja a ono polomljeni kosturi koji ne mogu hodati
4) degutantno je kada snajperista sa solitera ubija djevojcicu od 6 godina koju mama drzi za ruku
5).......ne treba vise
E sada znas sta je "degutantno" kada vec insistiras na tome pojmu a ocigledno nisi upoznat sa punim znacenjem te rijeci.
Pa toga je bilo i sa HVO i sa ARBiH samo se sjeti Grabovice,Doljana,Uzdola,Bugojna,Konjica.Vodstvo HVO je kaznjeno a vodstvo ABiH nije iako su ucinili zlocine kao i ovi sto su kaznjeni.Nije tema pa je necemo vise spamati 12 slavonaca ili 8 slavonaca i 4 dalmatinca svejedno je ako ce ti biti lakse srcu.Mislim da i male bebe znaju za sve zlocine koji su se desili i sa jedne i sa druge i sa trece strane i treba ih pamtiti ali ne mrziti a to tvoj slucaj ne pokazuje.Ipak i ja i ti moramo da zivimo skupa ako volimo ovu zemlju i sve narode koji su u toj zemlji.Sori na trolovanju a sada da se vratimo temi.Imali ikakvi novosti ja sam propustio vecerasnju emisiju na FTV jel zna iko imali reprize ?
nineinchnails

#269 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by nineinchnails »

Prema odluci o raspisivanju natječaja za dodjelu na korištenje građevinskog neizgrađenog zemljišta državnog vlasništva, u Trebižatu su dodijeljene parcele: k. č. 1979/3 zv. Dubovo Brdo, pašnjak, površine 1.456 kvadratnih metara, zatim k. č. 1973/4 zv. Dubovo Brdo, pašnjak, površine 1.594, kao i k. č.1973/5 zv. Dubovo Brdo, pašnjak, površine 1.887 kvadratnih metara.

Riječ je o blizu 5.000 kvadrata državnog zemljišta, kupljenog odlukom OV Čapljina polovinom ovog mjeseca upravo na lokalitetu Dubovo Brdo, iznad benzinske crpke "Rebac", na ulazu u Trebižat. Točno na tom mjestu, prema idejnom projektu koji su zacrtali Institut za građevinarstvo Hrvatske (IGH) s Jurom Radićem na čelu i bivši državni ministar prometa Božo Ljubić, trebao je proći autoput.

S obzirom na to da je Vlada FBiH usvojila prostornu osnovu prema kojoj trasa autoputa, zbog drugog položaja počiteljskog mosta, ide nešto sjevernije, Vrankićeve parcele bit će zaobiđene, tako da na njima neće biti potrebno vršiti eksproprijaciju, što je, izgleda, veoma razljutilo državnog ministra Vrankića i njegove kolege iz Federalne vlade.

Kako saznaje Dnevni avaz u OV Čapljina, cijena zemljišta po kvadratu navedenih parcela bila je samo četiri KM, a kada bi država od vlasnika kupovala parcele za potrebe izgradnje autoputa, cijena bi bila najmanje deset puta viša. Prostom računicom to znači da bi Vrankić za 5.000 kvadratnih metara zemljište koje je od Općine dobio za 20.000 KM, od države na ime eksproprijacije naplatio 200.000 KM!

I citava ova zezancija od prepucavanja zbog jednog kriminalca koji je dzaba kupio zemlju pa je sad ne moze utalit' za vece pare? Pa kao "hrvati ugrozeni"?
ma daaajjj :run:
Liska

#270 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Liska »

Ja ovako gledam stvari. Vjerujem da je Vrankic kupio parcelu kad je vidio kuda ide trasa, i vjerujem da nije jedini. Ali isto tako vjerujem da su mnogi drugi pokupovali parcele po Bosni, i drugim dijelovima trase ali Avaz to ne istrazuje. Bilo je tri godine vremena da se ovo razrijesi, ako je nekome stalo stvarno do borbe protiv kriminala. Jer i ako usvoje novu trasu, sto ce zahtjevati dva puta glasanje oba doma Parlamenta Federacije, sto mislis da neko od ovih koji su glasali za novu trasu nema svoj interes u tome. Samo je pitanje hoce li biti Vrankic ili npr. Crnkic. A izgubice se nekoliko godina jer treba raditi nove studije itd. Uglavnom, minimalno jedno pet-sest godina dok krene izgradnja, samo da bi se namirio neki drugi kriminalac. A za to vrijeme ce se dovrsiti neke druge dionice u Bosni koje kao nisu sporne i koje su ciste. Ajde!
hercegovac_pravi

#271 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Geronimo81 wrote:
hercegovac_pravi wrote:

5).......ne treba vise
Pa toga je bilo i sa HVO i sa ARBiH samo se sjeti Grabovice,Doljana,Uzdola,Bugojna,Konjica.Vodstvo HVO je kaznjeno a vodstvo ABiH nije iako su ucinili zlocine kao i ovi sto su kaznjeni.Nije tema pa je necemo vise spamati 12 slavonaca ili 8 slavonaca i 4 dalmatinca svejedno je ako ce ti biti lakse srcu.Mislim da i male bebe znaju za sve zlocine koji su se desili i sa jedne i sa druge i sa trece strane i treba ih pamtiti ali ne mrziti a to tvoj slucaj ne pokazuje.Ipak i ja i ti moramo da zivimo skupa ako volimo ovu zemlju i sve narode koji su u toj zemlji.Sori na trolovanju a sada da se vratimo temi.Imali ikakvi novosti ja sam propustio vecerasnju emisiju na FTV jel zna iko imali reprize ?
Lazes ali da ne spamujemo.
and

#272 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by and »

Liska wrote:Ja ovako gledam stvari. Vjerujem da je Vrankic kupio parcelu kad je vidio kuda ide trasa, i vjerujem da nije jedini. Ali isto tako vjerujem da su mnogi drugi pokupovali parcele po Bosni, i drugim dijelovima trase ali Avaz to ne istrazuje. Bilo je tri godine vremena da se ovo razrijesi, ako je nekome stalo stvarno do borbe protiv kriminala. Jer i ako usvoje novu trasu, sto ce zahtjevati dva puta glasanje oba doma Parlamenta Federacije, sto mislis da neko od ovih koji su glasali za novu trasu nema svoj interes u tome. Samo je pitanje hoce li biti Vrankic ili npr. Crnkic. A izgubice se nekoliko godina jer treba raditi nove studije itd. Uglavnom, minimalno jedno pet-sest godina dok krene izgradnja, samo da bi se namirio neki drugi kriminalac. A za to vrijeme ce se dovrsiti neke druge dionice u Bosni koje kao nisu sporne i koje su ciste. Ajde!
Prema odluci o raspisivanju natječaja za dodjelu na korištenje građevinskog neizgrađenog zemljišta državnog vlasništva, u Trebižatu su dodijeljene parcele: k. č. 1979/3 zv. Dubovo Brdo, pašnjak, površine 1.456 kvadratnih metara, zatim k. č. 1973/4 zv. Dubovo Brdo, pašnjak, površine 1.594, kao i k. č.1973/5 zv. Dubovo Brdo, pašnjak, površine 1.887 kvadratnih metara.

Riječ je o blizu 5.000 kvadrata državnog zemljišta, kupljenog odlukom OV Čapljina polovinom ovog mjeseca upravo na lokalitetu Dubovo Brdo, iznad benzinske crpke "Rebac", na ulazu u Trebižat. Točno na tom mjestu, prema idejnom projektu koji su zacrtali Institut za građevinarstvo Hrvatske (IGH) s Jurom Radićem na čelu i bivši državni ministar prometa Božo Ljubić, trebao je proći autoput.

S obzirom na to da je Vlada FBiH usvojila prostornu osnovu prema kojoj trasa autoputa, zbog drugog položaja počiteljskog mosta, ide nešto sjevernije, Vrankićeve parcele bit će zaobiđene, tako da na njima neće biti potrebno vršiti eksproprijaciju, što je, izgleda, veoma razljutilo državnog ministra Vrankića i njegove kolege iz Federalne vlade.

Kako saznaje Dnevni avaz u OV Čapljina, cijena zemljišta po kvadratu navedenih parcela bila je samo četiri KM, a kada bi država od vlasnika kupovala parcele za potrebe izgradnje autoputa, cijena bi bila najmanje deset puta viša. Prostom računicom to znači da bi Vrankić za 5.000 kvadratnih metara zemljište koje je od Općine dobio za 20.000 KM, od države na ime eksproprijacije naplatio 200.000 KM!

I citava ova zezancija od prepucavanja zbog jednog kriminalca koji je dzaba kupio zemlju pa je sad ne moze utalit' za vece pare? Pa kao "hrvati ugrozeni"?
ma daaajjj
kakva je to država koja zna da će preko državnog zemljišta ići auto put i to zemljište(na osnovu čega ?)prodaje??????

kako neko može prodavati državno zemljište kuda treba ići autoput??????????????? ko to ima pravo???????????
tu zemlju država prodaje za 20 000 da bi je kupila za 200 000???????????????????????????????????????????????
ko prodaje zemlju za 20000, i kupuje istu zemlju za 200 000????
oni što rade u državnoj administraciji,koji bi se trebali potruditi da zemlju koja vrijedi 20 000 prodaju za 200 000.
torcida

#273 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by torcida »

hercegovac_pravi wrote: Lazes ali da ne spamujemo.
laže da su zločini počinjeni ili da vodstvo abih nije adekvatno kažnjeno?
and

#274 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by and »

torcida wrote:
hercegovac_pravi wrote: Lazes ali da ne spamujemo.
pusti se sad zločina,kako je ov čapljina smjelo prodati državnu zemlju kuda treba ići auto put??????????
zlajo

#275 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by zlajo »

and wrote:
torcida wrote:
pusti se sad zločina,kako je ov čapljina smjelo prodati državnu zemlju kuda treba ići auto put??????????
Onda treba preispitati i podici optuznice oko malverzacija prilikom kupovine i prodaje tog zemljista, a ne mjenjati trasu. U kojoj normalnoj zemlji se to radi? Osim ako jedan lopov ne zeli oduzeti od drugoga.
Post Reply