Ako u cijeloj prici nema nikakvog nacionalnog ugla, otkud uopste naslov ove teme?Liska wrote: Jesam li ja igdje napisao da je povrijedjen hrvatski nacionalni interes? Nisam. A ono sto je interes sviju da gradnja krene sto prije a po meni su bajke da poslanici nisu znali za sto glasaju jer je kampanja o upoznavanju trase bila dosta jaka u to vrijeme i tesko da nisu znali, pogotovo jer im je pisalo u materijalima, a ako i nisu citali, citao je onaj koji im je rekao da glasaju. Dalje, za vrijeme u kojem nije smjelo biti bilo kakve prenamjene zemljista na mjestu trase, nastala su citava naselja i vocnjaci i netko je za to uzeo pare sto dokazuje da je netko jos tada znao sto ce se dogoditi na nekoj sjednici Vlade. Cisto sumnjam da su ti bili Hrvati. Ovo je pokazatelj koliko smo neozbiljni i kako ne postujemo ono sto je izglasano u Parlamentu. Sada je to narusila bosnjacka strana, drugi put ce hrvatska itd. Sada sam siguran da auto-put necemo dozivjeti jer nova trasa nece proci u Parlamentu. I tko je tu na dobitku a tko na gubitku?
Diskusiju ce obogatiti bilo kakva referenca na neku javnu raspravu o trasi odrzanu u mjestima pored kojih je trebala proci trasa autoputa.
Da li ih je uopce bilo i ako jeste, kako su bile organizovane.
Ako nisu bile organizovane, ko je kriv sto nisu? Na tu adresu treba onda uputiti krivnju za trenutne dogadjaje!
Takodjer, ako u cijeloj prici nema nacionalnih elementata i ako je hitnost gradnje jedini uzrok istupanja, zasto onda Bevanda i drugovi nisu istupili vec zbog sporosti na (ne)izgradnji sarajevske zaobilaznice? Jer i tu se vec nekoliko godina placaju penali EBRD-u.