http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=35653Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F BiH
CHICAGO - Hrvati iz Bosne i Hercegovine koji žive izvan njenih granica oglasili su se izjavom za javnost u kojoj su pozivali hrvatske i bošnjačke političke dužnosnike da odbiju sve besadržajne i kozmetičke promjene Daytonskog sporazuma.
Kako stoji u izjavi, politički dužnosnici su također pozvani da odbiju reafirmaciju Republike Srpske i zatraže njeno ukidanje, a time i kraj Federacije BiH te da ponište ilegalno nametnut i nepravedan postojeći sustav.
Hrvati iz dijaspore pozvali su političke dužnosnike da pronađu pravedan i funkcionalan ustavni poredak koji će, kako se navodi, prema priznatim demokratskim standardima, osigurati slobodu i jednakopravnost, zajamčene pravednim zakonima svakom pojedincu i narodu u Bosni i Hercegovini.
U izjavi je istaknuto kako je Daytonski sporazum iz 1995. godine nagradio agresiju i genocid, namećući nezakonitu i nepravednu podjelu međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine u dva "entiteta" i to bošnjačko-hrvatsku Federaciju i Republiku Srpsku i autonomno okružje Brčko.
Također, navodi se kako je Daytonska Bosna i Hercegovina postala protektorat kojim vlada visoki predstavnik međunarodne zajednice uz pomoć ogromne i dobro plaćene birokracije, te kako Srbi imaju apsolutnu kontrolu u Republici Srpskoj, Bošnjaci dominaciju u Federaciji, a Hrvatima u Bosni i Hercegovini je uskraćena puna nacionalna ravnopravnost i istinska zakonska sigurnost.
18.1.2006.
Pincom.info
Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F BiH
- Bosanac sa dna kace
#1 Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F BiH
Ja ne mogu da vjerujem da je ovo istina, jel imate vi kakav drugi izvor informacija da ovo potvrdi?
- SiSaJuMe
Ako su uzme da je skoro 50% BiH Hrvata u Dijaspori nebi trebalo ovaj zahtjev neozbiljno shvatiti. A i zahtjev im je na pravom mjestu.. treba posutat te granice i zajebancije i napravit BIH normalnom Drzavom. Nadam se da ce ovi koji odlucuju sudbinu BIH imati RAZUMA za zelju normalnih gradjana da zive u Normalnoj Drzavi. A ne ovakoj koja lici na poderane gace.
- Novi_Nick
#4 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
Svaka cast, ovo im je prava stvar i pravedna izjava za javnostBosanac sa dna kace wrote:Ja ne mogu da vjerujem da je ovo istina, jel imate vi kakav drugi izvor informacija da ovo potvrdi?
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=35653Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F BiH
CHICAGO - Hrvati iz Bosne i Hercegovine koji žive izvan njenih granica oglasili su se izjavom za javnost u kojoj su pozivali hrvatske i bošnjačke političke dužnosnike da odbiju sve besadržajne i kozmetičke promjene Daytonskog sporazuma.
Kako stoji u izjavi, politički dužnosnici su također pozvani da odbiju reafirmaciju Republike Srpske i zatraže njeno ukidanje, a time i kraj Federacije BiH te da ponište ilegalno nametnut i nepravedan postojeći sustav.
Hrvati iz dijaspore pozvali su političke dužnosnike da pronađu pravedan i funkcionalan ustavni poredak koji će, kako se navodi, prema priznatim demokratskim standardima, osigurati slobodu i jednakopravnost, zajamčene pravednim zakonima svakom pojedincu i narodu u Bosni i Hercegovini.
U izjavi je istaknuto kako je Daytonski sporazum iz 1995. godine nagradio agresiju i genocid, namećući nezakonitu i nepravednu podjelu međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine u dva "entiteta" i to bošnjačko-hrvatsku Federaciju i Republiku Srpsku i autonomno okružje Brčko.
Također, navodi se kako je Daytonska Bosna i Hercegovina postala protektorat kojim vlada visoki predstavnik međunarodne zajednice uz pomoć ogromne i dobro plaćene birokracije, te kako Srbi imaju apsolutnu kontrolu u Republici Srpskoj, Bošnjaci dominaciju u Federaciji, a Hrvatima u Bosni i Hercegovini je uskraćena puna nacionalna ravnopravnost i istinska zakonska sigurnost.
18.1.2006.
Pincom.info
-
mr__bosnjak
#5 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
Ako je istina vraca mi se nada u Hrvate. Go Croats...Bosanac sa dna kace wrote:Ja ne mogu da vjerujem da je ovo istina, jel imate vi kakav drugi izvor informacija da ovo potvrdi?
18.1.2006.
Pincom.info
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
#6 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
Cuj, nisam znao da je Nada Srpkinja.mr__bosnjak wrote: Ako je istina vraca mi se nada u Hrvate. Go Croats...
-
digger
#7 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
Bosanac sa dna kace wrote:Ja ne mogu da vjerujem da je ovo istina, jel imate vi kakav drugi izvor informacija da ovo potvrdi?
Ne bih gubio vrijeme zadrzavajuci dah oko gornjeg.Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F BiH
Ti Hrvati iz Chicaga su dvoje-troje nekakvih koji "predstavljaju" jednu od bezbrojnih organizacija. Slicno kao E.Jaganjac i tri preostala clana cuvenog "Bosnjackog Kongresa."
-
PR80.
#8 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
San o lijepoj Herceg Bosni se nije, na njihovu zalost a na nasu radost, ostvario.Bosanac sa dna kace wrote: Također, navodi se kako je Daytonska Bosna i Hercegovina postala protektorat kojim vlada visoki predstavnik međunarodne zajednice uz pomoć ogromne i dobro plaćene birokracije, te kako Srbi imaju apsolutnu kontrolu u Republici Srpskoj, Bošnjaci dominaciju u Federaciji, a Hrvatima u Bosni i Hercegovini je uskraćena puna nacionalna ravnopravnost i istinska zakonska sigurnost.
- Bosanac sa dna kace
#10 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
Srbima nije niko oduzeo nikakvu konstitutivnost, oni su je imali oduvijek kao i ostali i niko im to nikad nije osporio! Mi smo 1994 godine u 4 razredu osnovne skoloe ucili da je BiH zemlja svih njenih konstitutivnih gradjana!Novi_Nick wrote:Svaka cast, ovo im je prava stvar i pravedna izjava za javnostNajvaznije od svega je da ova izjava o ukidanju Entiteta doprinosi napredku svih BH gradjana neovisno kojem narodu ili religiji pripadaju. Ova izjava i zahtjev Hrvata omogucuje vracanje na snagu normalne drzave BiH kao teritorijalno nepodjeljene drzave. Srbi iz BiH ne mogu imati neka ekskluzivna prava u odnosu na Hrvate i Bosance i Hercegovce. Srbima je dovoljno kao i svima ostalim konstitutivnost koju su dobili u BiH i kao takvim su im zagarantovana sva prava kao i svim ostalim narodima/gradjanima/pojedincima.
-
gavrilo
#11 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
Bosanac sa dna kace wrote:Srbima nije niko oduzeo nikakvu konstitutivnost, oni su je imali oduvijek kao i ostali i niko im to nikad nije osporio! Mi smo 1994 godine u 4 razredu osnovne skoloe ucili da je BiH zemlja svih njenih konstitutivnih gradjana!
a ja sam u 4. razredu (bjese to '93) ucio "drustvo" iz sarajevskih udzbenika
- Bosanac sa dna kace
#12 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
jes a koje je godine izdatO?gavrilo wrote:Bosanac sa dna kace wrote:Srbima nije niko oduzeo nikakvu konstitutivnost, oni su je imali oduvijek kao i ostali i niko im to nikad nije osporio! Mi smo 1994 godine u 4 razredu osnovne skoloe ucili da je BiH zemlja svih njenih konstitutivnih gradjana!
a ja sam u 4. razredu (bjese to '93) ucio "drustvo" iz sarajevskih udzbenika
moje je bilo 93' izdato cini mi se!
-
mr__bosnjak
#13 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
Ma jok, Bosnjakinja...OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Cuj, nisam znao da je Nada Srpkinja.mr__bosnjak wrote: Ako je istina vraca mi se nada u Hrvate. Go Croats...![]()
![]()
-
gavrilo
#15 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
Bosanac sa dna kace wrote:jes a koje je godine izdatO?![]()
e jesi cjepidlaka
- Bosanac sa dna kace
#16 Re: Hrvati iz dijaspore traže ukidanje Republike Srpske i F
pa de samo pitam!gavrilo wrote:Bosanac sa dna kace wrote:jes a koje je godine izdatO?![]()
e jesi cjepidlaka