'Hrvate treba...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vodenjak

Post by Vodenjak »

zoom66 wrote:
Vodenjak wrote:
zoom66 wrote: vodenjak, evo ja se ne zezam i odgovorno i s promidzbenom pozornoshcu tvrdim da jesi...:D:P
Pa sta onda moja malenkost radi ovdje sa svakakvim individuama... :? :? :shock:

:D :D
kenja k'o i sam shto radim...:D...tako nam je to orbit priopcio... :oops:

:D :D :D
Al ga i ti ubode...
A @orbitu bih pivu platio da je u pravu...
Prije pola sata sam isao u kupovinu sljiva zbog, je li, neudobne (da ne kazem tvrde) stolice! :D :D :D
orbit

Post by orbit »

manijak1 wrote:Si siguran da bu takva tema , njih interesirala ?
bude bude
manijak1 wrote:Haj i da opsujem ..........Orbit , jebo te ©iroki :D :D
dinash

Post by dinash »

Vodenjak wrote:
zoom66 wrote:
dinash wrote: samo ti zezaj :D
vodenjak, evo ja se ne zezam i odgovorno i s promidzbenom pozornoshcu tvrdim da jesi...:D:P

spodobama, molim lijepo. necemo se vrijedjati. :D
Last edited by dinash on 17/09/2005 12:53, edited 1 time in total.
fix tha thing

Post by fix tha thing »

jedno je sigurno!!!! dok mi ovdje laprdamo jesu li oni stvarno pretnja njih je sve vise i vise!!!! a svaka ekstremnost je nakraju dovela do rata!!!!
manijak1

Post by manijak1 »

On pije samo Ožujsko :D morebit i Karlovačko :D a ja kad odem u lijepu moju i njegovu .......niđe Sarajevskog niđe Premingera niđe Tuzlanskog .........što li ih tamo nema ? :D :D
Aha :D naš'o ja Kiseljak Sarajevski , :D :D zašto baš na njega nabasah ? Šifra Jamnica :D pokrovitelj i distributer a ja naivan i glup kupovao usred Croatie :D Kiseljak dočim u Neumu :D :D Aura Drina Sarajevska mineralna ........Bistrička voda..........
Dakle Orbit koga ti zajebavaš u subotu popodne ? :D
Mene naivnog Mudžahedina ? :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zoom66 wrote:
Vodenjak wrote:
zoom66 wrote:kenja k'o i sam shto radim...:D...tako nam je to orbit priopcio... :oops:

:D :D :D
Al ga i ti ubode...
Prije pola sata sam isao u kupovinu sljiva zbog, je li, neudobne (da ne kazem tvrde) stolice! :D :D :D
javi rezultat...:D...shljivovanja... :oops: :D :D :D
Znaces rezultat kad se obratim @orbitu! :D :D :D
buhtelj

Post by buhtelj »

fix tha thing wrote:jedno je sigurno!!!! dok mi ovdje laprdamo jesu li oni stvarno pretnja njih je sve vise i vise!!!! a svaka ekstremnost je nakraju dovela do rata!!!!
Extremisti neka idu natrag doma u Afganistan, Iraq, Siriju, Ravnu Goru, Dinaru (Sto se ono na Dinari sjaji kod mog cace slovo U na glavi :x :x), Liku i Kordun, Sabac....i bit ce mirna BOSNA :-) :-)
manijak1

Post by manijak1 »

Buhtelj sramoto od Slovenca..............sudije vas progurale ispod obruča . :D
nadje li se mozda banjaluchkog?...
Ne nađe ..... :( :( čuo sam da su u krizi :( :( stranke hoće i piva i pare ........ :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zoom66 wrote:
manijak1 wrote:
On pije samo Ožujsko :D morebit i Karlovačko :D a ja kad odem u lijepu moju i njegovu .......niđe Sarajevskog niđe Premingera niđe Tuzlanskog .........što li ih tamo nema ? :D :D
Aha :D naš'o ja Kiseljak Sarajevski , :D :D zašto baš na njega nabasah ? Šifra Jamnica :D pokrovitelj i distributer a ja naivan i glup kupovao usred Croatie :D Kiseljak dočim u Neumu :D :D Aura Drina Sarajevska mineralna ........Bistrička voda..........
Dakle Orbit koga ti zajebavaš u subotu popodne ? :D
Mene naivnog Mudžahedina ? :D :D
nadje li se mozda banjaluchkog?... :D :D :D
Kako ono rece pjesnik: Kakve je nekad Pesta kupleraje imala....
Tako i ja sad: Al´ je nekad Nektar, piva bio! 8-)

:D
manijak1

Post by manijak1 »

Sani Bečirovič :D :D :D :D meni to nekako :D :D sumnjivo :D :D ono Sani i dva ČČ :D
da pamtis

Post by da pamtis »

manijak1 wrote:Haj i da opsujem ..........Orbit , jebo te Široki :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
orbit

Post by orbit »

zoom66 wrote:hajd' da i od slovenije bude neke koristi...
ma neka, al bi bio red da manijak1 nabroji i koji se sve proizvodi iz slo mogu kupiti u bih, a koji bh proizvodi u sloveniji ?
Last edited by orbit on 17/09/2005 13:00, edited 1 time in total.
fix tha thing

Post by fix tha thing »

buhtelj wrote:
fix tha thing wrote:jedno je sigurno!!!! dok mi ovdje laprdamo jesu li oni stvarno pretnja njih je sve vise i vise!!!! a svaka ekstremnost je nakraju dovela do rata!!!!
Extremisti neka idu natrag doma u Afganistan, Iraq, Siriju, Ravnu Goru, Dinaru (Sto se ono na Dinari sjaji kod mog cace slovo U na glavi :x :x), Liku i Kordun, Sabac....i bit ce mirna BOSNA :-) :-)
ovog covjeka za predsjednika :D :D :D
stelium

Post by stelium »

Vrlo glup naslov teme,moderator..reakcija??? :?
(na stranu sam sadrzaj)

Potpis

Bosanac
Last edited by stelium on 17/09/2005 13:02, edited 1 time in total.
orbit

Post by orbit »

zoom66 wrote:
orbit wrote:
zoom66 wrote:hajd' da i od slovenije bude neke koristi...
ma neka, al bi bio red da manijak1 nabroji i koji se sve proizvodi iz slo mogu kupiti u bih, a koji bh proizvodi u sloveniji ?
bojim se da ti priopcim da nisi bash najbolje skontao... :oops: :D
ma jesam jesam, samo da priopcim da ljudi kupuju kisenjak usred cro jer je jeftiniji od jamnicke :zzzz:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Vako :D u ime dobrosusjedskih i bilateralnih odnosa :D :D ( ne handrimo se oko zaliva i mora i ribe kao neki :D :D ) Slovenci pametni imaju Mercator u svim zemljama regiona :D :D dakle ........nude izbor a i zapošljavaju domaću radnu snagu .........investiraju .........ja nemam ništa protiv takvog odnosa :D :D .
Bojim se da ovo nije tema .........ja ne bih volio tamaniti Hrvate :D
St.Germain

Post by St.Germain »

eto dokaza za moj zadnji post na ovoj temi.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

dinash wrote:
Vodenjak wrote:
zoom66 wrote: vodenjak, evo ja se ne zezam i odgovorno i s promidzbenom pozornoshcu tvrdim da jesi...:D:P

spodobama, molim lijepo. necemo se vrijedjati. :D
Oprostite molim...
Arijevci biraju rijeci kad se ochituju o osobama i njihovim osobnim znacajkama :-) 8-)
breka

Post by breka »

buhtelj wrote:
evo da se i ja jednom slozim sa nasom buhtlom
manijak1

Post by manijak1 »

Lako Vam je sada napadati Orbita :oops: :D ja želim samo da ........tipkamo slova :D :D
love

Post by love »

Extremisti neka idu natrag doma u Afganistan, Iraq, Siriju, Ravnu Goru, Dinaru (Sto se ono na Dinari sjaji kod mog cace slovo U na glavi ), Liku i Kordun, Sabac....i bit ce mirna BOSNA
Ne razumijem sta ovo treba znaciti???? znaci u Siriju Iraq Afganistan treba slati "fundamentaliste"? kakvo je to misljenje? pa i oni su protiv toga kao i bosanci,cak sto vise oni se vise tim protive nego mi(bosnjaci)
Qwert

Post by Qwert »

Mogu zamisliti, kad bi se u svaki zaseok izvrsila anketa koga treba potamaniti sirom duljeg balkana...ne vjerujem da bi iko ostao preskocen. Mada ishod ankete, procentualno, naslucujem. :D

Novinarstvo kod nas... :-) ne mogu reci da je izgubilo 'kodeks' kad ga nikad nije imalo. :D

A naslov, vec vrlo ispitan kod nas, nek se cuje ehoooooooo. 8-)
stokaindahaus

Post by stokaindahaus »

:? ...ali...ali...men ove vehabije naajvishe podsijechaju na...one...kakosezove...chetnike"! :-? :shock: :-) :D
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

orbit wrote:
St.Germain wrote:ovaj tekst je objavljen u cilju sataniziranja vjernika muslimana u BIH ali i Bosnjaka u sirem smislu. S obzirom da ovakva razmisljanja dijeli procentualno zanemariv broj Bosnjaka, svakome s dvije ciste u glavi je jasno o cemu se radi
e germa jebi ga. ako pronadjes neko selo s novorodjenim izoliranim krscanima, amisima ili mormonima javi i pisem vecernjaku da daju reportazu!
Pa mormoni i amisi su protestantske sekte i njih su Hrvati ubijali i tamanili stoljecima,sirom Evrope zato se i ne mogu naci kod nas.Medzutim za katolicke vjerske fanatike je vecernjaku dovoljno da obidze bilo koje selo u zapadnoj Hercegovini.Taj nivo vjerske zatucanosti je tesko naci bilo gdje u svijetu.Kad bi bosanski muslimani bili upola tako vjerski nazadni ko bosanski Hrvati,Sarajevo bi izgledalo kao Afghanistan.
Kad smo vec kod Afghanistana,znate kako tamo izvrsavaju smrtnu kaznu nad talibanima,vojska ili policija,doveze sa autom okrivljenog negdje u Kabul ,gdje ima puno ljudi,izbaci ga iz auta i povice da je doticni taliban.U roku 10 minuta od nesretnika ostane samo mrlja na asfaltu,dobro cesto izbace i neduzne iz auta,ali sta ces nemaju srece.
I kad smo vec kod vjerske i druge netrpeljivosti,ne treba imati duple arsine,na primjer ako na svakom raskrscu stoji dvometarsko raspelo i nedelju ubijaju od sulude zvonjave sa crkvenog tornja nakon koje masa poganih baba sa crnim maramama dizuci nesnosnu galamu ide u crkvu,(Slovenija i Hrvatska)to je O.K.,pa pobogu mi smo Evropa a ako jedna djevojka sa maramom prodze ulicom to je katastrofa,Afghanistan.
Thanatos

Post by Thanatos »

To da je večernjak željan ovakvih stvari to je nepobitno, isto kao što je nepobitno da je novinar bio musliman (da bi uopće mogao doći do tog glavnog samoproglašenog terorista).

Takve i slične bi trebalo ograditi "siguronosnom ogradom" :x i zbilja me začuđuje što bošnjaci koji s pravom napadaju večernji list zbog očite (zlo)namjere tog lista, ne osuđuju i te vjerske životinje koje treba federacija sankcionirati po kratkom postupku.

Jedini kojima mogu štetiti ti "vehabije" su Bošnjaci kojima priljepljuju etikete, šta mislite da europski mediji nisu željni ovakvih stvari?
Gita a Gornja Maoca
Il paesino bosniaco dove, tra galline e tacchini...
Lo avrebbe dovuto portare in Italia per conto di una cellula terrorista, con base a Gornja Maoca, in Bosnia. Curiosamente, nessun giornale italiano manda qualcuno nel paese, tanto...
la cellula di fondamentalisti islamici di Gornja Maoca, localita' della Bosnia Erzegovina: ...
The al-Qaeda terror network is active in Bosnia and the wider Balkans region, but is changing tactics and primarily fighting for the hearts and minds of the local Muslim population...
by Italian secret services in collaboration with Bosnian and Croatian police that uncovered a Wahabi Islamist terror cell based in the eastern Bosnian village of Gornja Maoca, which was apparently plotting terror attacks in Italy. The Wahabi school of thought, the strictest of Sunni Islam, is espoused by al-Qaeda's leader Osama bin Laden...
(...) i još 600 rezultata na google!

Evo primjerice i jednog teksta i komentara čitatelja ispod njega;
GORNJA MAOCA, Bosnia (Reuters) - This idyllic Bosnian village seems a world away from the rubble of the World Trade Center and the Pentagon. But Muslims here say outsiders treat them with increased suspicion after the Sept. 11 attacks on New York and Washington.

``I have never fired a bullet, and they call me a terrorist,'' said Abdulah, a bearded 27-year-old who last year moved to the northern village of Gornja Maoca with his wife and three children for a life devoted to their religion.

But some local people regard him and the others in the small community as mujahideen, Islamic holy warriors, suspecting them of plotting against the West in the guise of farmers.

Journalists in the nearby town of Brcko in early October pressed a U.N. spokeswoman on what security steps had been taken concerning ``the mujahideen group'' in the village.
Abdulah rejected allegations the community was mujahideen, saying he was not in Bosnia at all during the 1992-95 war and that those who were fought for the country and not for Islam.

``I have a feeling that all those who practice proper Islam are now called terrorists,'' said Austrian-born Abdulah, wearing a small white cap.

Stickers on an old Mercedes parked behind him read: ``I love Islam,'' ``You are looking for the truth: All answers are in Koran.'' Next to the car, two men chopped firewood. An old shepherd passed by followed by a flock of sheep.

Abdulah's bitter words show how the events of September 11 have affected Bosnia, with media reviving allegations the Muslim-led wartime government had links to Saudi-born militant Osama bin Laden, named by the U.S. as the main suspect in the attacks.

ARRESTS FUEL FEARS

Fears have been fueled by the arrests of several people suspected of having links to terrorism -- some from Middle Eastern countries -- and by a Bosnian minister's comment that supporters of bin Laden saw the country as a potential ``safe haven.''

NATO-led peacekeepers said this week they had ``disrupted'' links in Bosnia to bin Laden's al Qaeda network. Spokesmen said the investigation into the network was continuing but refused to go into details of the alleged al Qaeda activities inside Bosnia.

Britain and the United States closed their Sarajevo embassies for five days in mid-October citing a credible security threat which an official at the British embassy said appeared to be linked to the U.S.-led bombing of Afghanistan.

Local media later reported that police had arrested five Algerians in connection with the case.

The U.N.'s chief war crimes prosecutor for the former Yugoslavia, Carla del Ponte, said this month she had handed the United States information from her Bosnia files for its investigation into al Qaeda.

The talk of terrorism has sent accusations flying back and forth across the ethnic divides which remain more than five years after the end of Bosnia's war.

Some Serb politicians have accused Muslim former president Alija Izetbegovic of wartime contacts with bin Laden associates.

Izetbegovic has hit back, accusing Serb and Croat hard-liners of trying to exploit world anger over the attacks to destroy Bosnia, having failed to do so during the war.

``Thousands of murderers walk freely in Bosnia today and it is in their interest to point the finger at other people here...as terrorists,'' Izetbegovic said.

Serb and Croat nationalists were using the fact that Islamic mujahideen fought alongside government forces in the conflict in order to link the country with terrorism, he said.

SOME FIGHTERS STAYED

The mujahideen came to Bosnia to help the heavily outgunned Muslim-led forces against separatist Serb and Croat fighters in a war that killed more than 200,000 people.

Bosnian wartime authorities are believed to have issued passports to some 400 of those fighters as a reward. Police say about 200 Arabs holding Bosnian citizenship are still in the country and it has stepped up checks on them.

Some ex-fighters settled after the war in the central village of Donja Bocinja, which had been abandoned by its Serb prewar residents. It became known as a ``mujahideen'' community and the NATO-led peacekeeping force in Bosnia kept a close eye on it.

But the new residents were forced to evacuate the village last year to make space for returning Serbs.

Many of them left Bosnia altogether but Abdulah's family and five others moved to Gornja Maoca -- joining about 15 other Muslim refugee families to keep sheep, goats and bees in what resembles a 1970s-style hippie community.

Enes, leader of the Gornja Maoca group, lashed out at the authorities for arresting people who had defended Bosnia while wartime Serb leaders Radovan Karadzic and Ratko Mladic remained at large.

``Our brothers who came to help us in the war...now they are terrorists,'' said the bearded man, giving only his first name.

He also said he was convinced bin Laden was not behind the attacks in New York and Washington.

``Osama is our brother,'' Enes said. ``If he says he did not do it, we trust him more than anyone else.''

Many local and international officials have been trying to maintain a sense of calm despite the recent arrests and NATO's claim to have disrupted a terrorist structure.

A growing number of Bosnian Muslims turned to religion during and after the war, but the West's peace overseer in Bosnia described the country's variant of Islam as ``European.''

``I do not see a great danger of Islamic fundamentalism,'' High Representative Wolfgang Petritsch said.
Čitatelji ovakvih reportaža u europi i americi uvjeravam vas vide samo ove pojmove koje sam gore zacrnio, kao i ja kad npr. čitam reportaže iz iraka gdje govore o samoubilačkim napadima- kad čitaš reportaže o STRANIM državama nema tu previše razmišljanja o tome da li je to baš tako ili nije -takav članak jednostavno prati čitateljev zaključak: "jebote to su životinje,...".

Evo komentara nekih čitatelja.
To: Andy from Beaverton
``Osama is our brother,'' Enes said. ``If he says he did not do it, we trust him more than anyone else.''
Enes should change his handle to Anus.
first organized deployment of MARTYRDOM FORCES (THAT IS, SUICIDE TERRORISTS), both veteran Arabs and newly trained Bosnians."
Dakle, šteta je već učinjena. Ali meni sve to izgleda kao početak. Uz to, pojedinim srbima i hrvatima stalo do toga da potenciraju i razglase takve slučajeve. Međutim:
Gdje ima dima- ima i vatre.
Gdje ima islama-ima i opasnosti od terorizma.
Bez obzira na to što su bh muslimani nemaju veze sa terorizmom, to ne znači da se za 10 god. neće pojaviti par pojedinaca koji će izvršiti teroristički napad. Jer, ionako se radi o nekoliko ljudi, koji nemaju veze s pravilom. U Zagrebu postoje skinheadsi koji predstavljaju otvorene neonaciste- takvi nemaju nikakve veze s društvom. Al to ne znači da ne postoje. Uz to, oni će mlatiti pedere i ostale ali se bar neće raznijeti na trgu bana jelačića i pobiti 50 ljudi.
ZATO SE OVAKVI ISTUPI POJEDINACA TREBAJU ŽESTOKO NAPASTI I ISKRENO (a ne načelno!) PREZIRATI OD STRANE NE HRVATA ILI SRBA, VEĆ BOŠNJAKA, I TO NE SVIH BOŠNJAKA NEGO SAMO ONOG MALOG DIJELA BOŠNJAKA KOJI SIMPATIZIRAJU takve gluposti.
Toliko od mene.
Last edited by Thanatos on 17/09/2005 19:50, edited 1 time in total.
Post Reply