HRT2 na kablovskoj (vol.2)

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
b@tto

#376 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by b@tto »

pashica wrote:Mi kad budemo imali prava pustićemo, jer samo gubimo ako je korisnik nezadovoljan. NIKO, ali baš NIKO u BiH ko uzima signal preko satelita nema pravo na sport sa HRT2, a time što ga puštaju u srednjoj Bosni i Hercegovini krše propise i pravila RAK-a, gore možete pročitati da nema niko pravo. E hajd ti sad meni reci što se auta mogu na crno registrovati u Hercegovini? Odgovor će ti biti isto kao i za HRT2 :D

eto vidiš da ne znaš o čemu pričaš,u hercegovini se HRT 2 gleda preko obične antene,signal se prima zemaljskim putem,i nije u pitanju samo hercegovina,ista je stvar i sa dijelovima bih koji graniče sa slavonijom,tamo kabl. operatori imaju pravo da reemituju sport na HRT 2,jer signal primaju zemaljskim putem,lijepo piše u onom mailu koji sam dobio od RAK,svi oni operatori koji signal dobijaju zemaljskim putem imaju pravo reemitovati sport na HRT 2.
druga je stvar vitez i ostali gradovi u srednjoj bosni,to meni smeta,što nas RAK pravi budalama.
opet ću im slati mail,ako za vrijeme olimpijade bude situacija kao i za vrijeme EURA,vitez ima HRT 2 ,15 km udaljena zenica ne.
b@tto

#377 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by b@tto »

pashica wrote:Oni u srednjobosanskom kantonu, često sam u Vitezu i Novom Travniku, mnogo što-šta se tamo može naći, tako da je za njih HRT2 sića, a svakako ga smatraju svojim "domaćim" kanalom.
Za Zenicu ne znam, al na ELOB-u 100% ne ide ništa kad je zatamnjenje imam ga kod kuće i nedjeljom skoro da nema ništa od programa, valjda ga zatamne za čitav dan
čekaj,budi konkretan,ko se bavi kriminalnim radnjama,mi ovde pričamo o kabl. operatorima,HRT 2 ,RAK.

ima li imalo logike i pameti zatamniti HRT 2 kada je prenos odbojke na pijesku ili danas kada ide prenos speedway utrke,koja je to logika,koji je razlog,ni jedna tv kuća iz bih ne prenosi te sportske događaje,tako da ničija autorska prava nisu ugrožena,to je po meni,da izvinete na izrazu,jebanje u zdrav mozak ljudi koji plaćaju pretplatu tim kabl. operatorima.
ivannn

#378 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by ivannn »

b@tto wrote:
pashica wrote:Mi kad budemo imali prava pustićemo, jer samo gubimo ako je korisnik nezadovoljan. NIKO, ali baš NIKO u BiH ko uzima signal preko satelita nema pravo na sport sa HRT2, a time što ga puštaju u srednjoj Bosni i Hercegovini krše propise i pravila RAK-a, gore možete pročitati da nema niko pravo. E hajd ti sad meni reci što se auta mogu na crno registrovati u Hercegovini? Odgovor će ti biti isto kao i za HRT2 :D

eto vidiš da ne znaš o čemu pričaš,u hercegovini se HRT 2 gleda preko obične antene,signal se prima zemaljskim putem,i nije u pitanju samo hercegovina,ista je stvar i sa dijelovima bih koji graniče sa slavonijom,tamo kabl. operatori imaju pravo da reemituju sport na HRT 2,jer signal primaju zemaljskim putem,lijepo piše u onom mailu koji sam dobio od RAK,svi oni operatori koji signal dobijaju zemaljskim putem imaju pravo reemitovati sport na HRT 2.
druga je stvar vitez i ostali gradovi u srednjoj bosni,to meni smeta,što nas RAK pravi budalama.
opet ću im slati mail,ako za vrijeme olimpijade bude situacija kao i za vrijeme EURA,vitez ima HRT 2 ,15 km udaljena zenica ne.
Mislim da će se to rješiti kada HRT prijeđe na digitalni signal (što će biti za koju godinu), pa se neće moći ni u Lašvanskoj dolini emitirati analogno( možda i bude :D )...

BTW mislim da će BHT,FTV/RTRS imati veču količinu sporta za vrijeme Olimpijade tj. raznovrsnije i to na tri kanala, dok na HRT npr. ne vjerujem da će biti neki egzotičniji sport jer su ograničeni s emitiranjem tj. moraju ispoštovati i drugu vrstu programa (filmovi,serije,emisije)...dok kod ovih naših što nešto kupe iskoriste sve u zrno, pa makar dnevnik bio u 11 navečer :oops:
pashica

#379 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by pashica »

@b@to jel ja živim možda u hercegovini pa znam da se sa "ribljom kosti" fata hrt? čim kršiš propise, praviš kriminalno djelo, u ovom slučaju to su kabl operateri iz srednje bosne, jer tamo sigurno ne fata hrt sa zemaljskom antenom. pokušao sam ti objasniti, ali ti ko pravi bošnjo po svom, eto ti znaš šta je i kako je, da se ne trudim više da ti objasnim. i ja sam pretplatnik isto kao i ti, a hljeb negdje moram zaraditi, ako nećeš da gledaš takav hrt, odjavi kablovsku i kupi sebi digitalnu satelitsku :!:
b@tto

#380 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by b@tto »

pashica wrote:@b@to jel ja živim možda u hercegovini pa znam da se sa "ribljom kosti" fata hrt? čim kršiš propise, praviš kriminalno djelo, u ovom slučaju to su kabl operateri iz srednje bosne, jer tamo sigurno ne fata hrt sa zemaljskom antenom. pokušao sam ti objasniti, ali ti ko pravi bošnjo po svom, eto ti znaš šta je i kako je, da se ne trudim više da ti objasnim. i ja sam pretplatnik isto kao i ti, a hljeb negdje moram zaraditi, ako nećeš da gledaš takav hrt, odjavi kablovsku i kupi sebi digitalnu satelitsku :!:

otkud ja znam gdje živiš,nisi napisao odakle si. ne živim ni ja ,pa znam da se sa običnom antenom u hercegovini i svim dijelovima bih koji graniče sa hrvatskom HRT može normalno gledati,i u tim gradovima kabl. operatori smiju reemitovati sport na HRT 2.
ja i govorim o ovome zato što u lašvanskoj dolini normalno gledaju HRT 2 za vrijeme EURA,a u zenici ne,i o nikakvoj reakciji nadležnog organa,RAK , na tu činjenicu.
nisam bošnjo.
in33sa

#381 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by in33sa »

Jebu nas u zdrav mozak svi po malo, ja recimo mislim da iza svega stoji ona mafija koja trenutno sa debilom koji je umislio da je komentator prenosi kvalifikacionu utrku Formule 1.

Skupa sa njima tu je i BHT banda.

Pokusavaju steci monopol ebavanjem gradjana u zdrav mozak, nametanjima, zabranama, kao u najgora komunisticka vremena.

Ovi birokratski odgovori kabl operatera su meni licno komicni, pa nismo mi debili pa da pusimo te "zakon je zakon" odgovore. Ovdje je stosta zakon, pa se ne postuje. I sad se kao ovaj zakon striktno postuje.

I inace mi je blesavo kad ovi iz kabl operatera glume neki autoritet, a sve sto cine je pljacka gradjana, dobili koncesiju na stelu, platili nekome valjda, i onda nas ebavaju sa besplatnim kanalima koje ne gleda niko, sa nikakvom tehnickom podrskom, sa stalnim smetnjama u prijemu tv programa, i za sve to uzimaju harac u vidu pretplate. A izbora nemas, jer je bagra podijelila plijen (citaj teritorijalno su razdijelili grad i u svom pasaluku svaki radi sta mu je volja, jer ima jebeni monopol)
kisic

#382 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by kisic »

u kiseljaku normolno pratim hrt2 bez zatamnjena,od neki dan nam pustili rtl hrvatski :D
b@tto

#383 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by b@tto »

kisic wrote:u kiseljaku normolno pratim hrt2 bez zatamnjena,od neki dan nam pustili rtl hrvatski :D
pratimo i mi u zenici,ali daj bože da ćemo ga pratiti kad pođe olimpijada
karanana

#384 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by karanana »

cudo da nam sinjsku alku nisu zatamnili.
ali sad ce neka tekma hnl-a pa ce pocrnit.
a za olimpijadu je mozemo samo sanjati, vjerovatno ce je udunuti 24/7 da se ne brinu kad je sport a kad nesto drugo.
in33sa

#385 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by in33sa »

karanana wrote:cudo da nam sinjsku alku nisu zatamnili.
a za olimpijadu je mozemo samo sanjati, vjerovatno ce je udunuti 24/7 da se ne brinu kad je sport a kad nesto drugo.
Na Elobu cini mi se jesu (zatamnili Sinjsku alku) :D

Jak sport :-)

Sad ce nama kolega iz Eloba objasniti kako oni to moraju i kako je to zakon. I kako u Kiseljaku hvataju HRT2 zemaljski signal, a i hrvatski RTL je eto nemoguce dobiti za reemitovanje :D
b@tto

#386 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by b@tto »

in33sa wrote:
karanana wrote:cudo da nam sinjsku alku nisu zatamnili.
Na Elobu cini mi se jesu (zatamnili Sinjsku alku) :D

Jak sport :-)

Sad ce nama kolega iz Eloba objasniti kako oni to moraju i kako je to zakon. I kako u Kiseljaku hvataju HRT2 zemaljski signal, a i hrvatski RTL je eto nemoguce dobiti za reemitovanje :D
ne mogu da vjerujem,čuj zatamnili sinjsku alku,valjda neka tv kuća iz bih ima autorska prava na alku pa morali zatamniti,ja opet5ponavljam,i izvinjavam se na psovci,to je jebanje u zdrav mozak,to je prcanje u zdrav mozak i više od toga,da u zenici tako zatamnjuju hrt 2 ,ja bi prvi odjavio kabl. tv.
karanana

#387 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by karanana »

jos uvijek slika sa poljuda sa tekme hajduk-varteks.
vidjecemo koliko ce vremena uzeti dok glupson iz hs-a ne udune.
b@tto

#388 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by b@tto »

karanana wrote:jos uvijek slika sa poljuda sa tekme hajduk-varteks.
vidjecemo koliko ce vremena uzeti dok glupson iz hs-a ne udune.

ima li slike,ili je zatamnjena
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#389 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by grunt »

Kod mene zatamnjeno kada su krenuli sa centra,bhcabelnet :-)
karanana

#390 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by karanana »

zatamnise dok su oba tima bila u liniji na sredini terena. bhcablenet pusta duze.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#391 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by grunt »

karanana wrote:zatamnise dok su oba tima bila u liniji na sredini terena. bhcablenet pusta duze.
Mozda sljedeci put puste da pogledamo prvu minutu :D
b@tto

#392 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by b@tto »

kod nas u zenici slika nije zatamnjena,i inače je tako,osim za vrijeme EURA i svj. prvenstva.
e sad mi nije jasno,naš kabl. operator na internom kanalu non stop ponavlja obavijest da se sport na hrt 2 mora zatamnjivati,ok,ali se liga prvaka ne zatamnjuje,to je događaj koji i naš javni servis prenosi ali mi u zenici to normalno gledamo na hrt 2,i uopće sav sport osim EURA i svj. prvenstva u fudbalu mi normalno gledamo,i može li iko objasniti kako to da zenički kabl. operator smije prenositi ligu prvaka na HRT 2 ali ne EURO,ne svj. prvenstvo u fudbalu.
Topla voda

#393 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by Topla voda »

joooj mrzim vas debili kretenski,dabogda vam sva oprema izgorila .
kako mozete zatamniti hrt program koji se ne emituje na javnim emiterima bih?
sto ne zatamnite eurosport i fudbal na plazi i kosarke neka europska prvenstva.
sto ne zatamnite srpski sport kanal ,nego se kad je bundesliga poklapaju tekme u prenosu.a to je ok?

nije problem ako onemogucavate gledanje na hrt-u onoga sto je platio javni servis,...nego se sve zivo zatamnujue ,ako ima lopta na ekranu.
zasto?jestel toliki debili da ne znate jel sportski program na hrt,koji je u toku,takodjer i na javnom servisu?
sto zatamnite kosarku finale hrvatske lige?jel to neko u bih ima pravo na prenos?
il vam je samo mrsko raditi,pa kad vidite loptu ,kliknete off?
IceQueen

#394 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by IceQueen »

Za sport mi je jos i nekako jasno (mada protestujem), hajde eto, skupa su prava na sportske sadrzaje i sve to, ali danas na HS-u zatamnise prijenos Sinjske Alke. Pa to je kulturna manifestacija! :shock: Nije mi bas jasno zasto su to ukinuli!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#395 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by -LIBERO- »

Hajde direktne prenose nekih velikih takmicenja koje se podudaraju sa nekim TV kucama u BiH,al' mi nikako nije jasno zatamljenje domace Hrvatske lige!!!?? :shock: ,pa ko je lud ovdje,to je icsti produkt HRT-a i tu nema podudaranja sa pravima emitovanja!!!!

Pa ni pregled Hrvatske lige,znaci sazetci,il' ti reportazice ,kola hrvatske lige i to zatamne..to nije nikakav prenos,to je EMISIJA,o sportu.

Zasto nam ne vratite po marku-dvije od prdplate zato sto imamo 80% jednog programa zatamljenog,a racuna se kao program koji gledamo????
amrica

#396 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by amrica »

jedno pitanje, ko ukida, tehnicki, HRT2? kOJI SU TO LIKOVI?
Evo jedna hipoteticka situacija bliska stvarnoj:
Na HRT2 finale necega, nekog turnira, sampionata... pocinje u 20h, predvidjeno da se zavrsi u 22.30, podrazumijeva se nema slike, pa onda u progarmu pise vijesti, pa Dr, House, pa ovo, ono CSI... A repriza nekog drugog sportskog dodgadjaja u 1.45h, napr.
Ali oteglo se ono prvo finale, pola sata ili sat duze, i naravno citav program kasni toliko, a ti "iskljucivaci" signala ukidaju HRT2 tacno po programu iz novina???? Da li ti sto iskljucuju signal rade do 16h, programiraju iskljucenje, i laku noc????
IceQueen

#397 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by IceQueen »

amrica wrote:jedno pitanje, ko ukida, tehnicki, HRT2? kOJI SU TO LIKOVI?
Evo jedna hipoteticka situacija bliska stvarnoj:
Na HRT2 finale necega, nekog turnira, sampionata... pocinje u 20h, predvidjeno da se zavrsi u 22.30, podrazumijeva se nema slike, pa onda u progarmu pise vijesti, pa Dr, House, pa ovo, ono CSI... A repriza nekog drugog sportskog dodgadjaja u 1.45h, napr.
Ali oteglo se ono prvo finale, pola sata ili sat duze, i naravno citav program kasni toliko, a ti "iskljucivaci" signala ukidaju HRT2 tacno po programu iz novina???? Da li ti sto iskljucuju signal rade do 16h, programiraju iskljucenje, i laku noc????

To su neki zli likovi!!! :D :D
amrica

#398 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by amrica »

zli su zato sto im se moze, biti bezobrazan i neodgovoram, ko sisa onog sto placa pretplatu!
Ako sam se pomirila da nemam sporta, nemaju mi pravo ukinuti CSI tamn kad pocne rasplet, zato sto im je mrsko sjediti i gledati program, za koji nama uzimaju lovu.
pashica

#399 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by pashica »

Po njihovom pregledu programa se urade zatamnjenja, tj u "timer" se unese vrijeme kad da počne, a kad da završi to zatamnjenje
shalla

#400 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by shalla »

pashica wrote:Po njihovom pregledu programa se urade zatamnjenja, tj u "timer" se unese vrijeme kad da počne, a kad da završi to zatamnjenje
Vidiš, čak i to da znaju da naštimaju timer me je malo iznenadilo :D
Post Reply