Hrasno i muzika u 2 po po noći

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

pathyeshme

#1 Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by pathyeshme »

Tek sam doselio na Hrasno, ovdje kod Robota, pa me zanima odakle trešti ova muzika u 2 po po noći i postoje li ikakvi propisi o glasnoći te muzike, jer mi nije jasno kako radnim danima kada svako pokušava odspavati koji sat pred nove radne pobjede može biti dozvoljena ovako glasna muzika... Da te Bog dragi sačuva.
Logovan

#2 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by Logovan »

I ovo je Bosna i Hercegovina. :bih:

Ne znam da li ti ovo može biti neka utjeha, ali tako nije samo u Hrasnom, već ima dosta naselja koja imaju isti problem. Svugdje trešti muzika, svi se bune, niko ništa ne radi po tom pitanju, vlasnicima tih kafana niko ništa ne može jer su oni Bog i batina u ovoj državi. :roll:

Naravno da postoje propisi o glasnoći muzike ali džaba, u ovoj državi je sve naopako.
MaxPayne

#3 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by MaxPayne »

Najvjerovatnije se čuje iz zgrade Tv1,tu ima nekih narodnjačkih kafića.
TRŠ

#4 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by TRŠ »

Pa zar policija ne moze uciniti nista u vezi toga?
raskopusa

#5 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by raskopusa »

da li je muzika iz kafica ili stana?ako se radi o stanaru,zovi muriju.za kafice nisam sigurna.
Nivri

#6 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by Nivri »

hahah, to onaj kafic do harisa?

Bude i Ceca, ali to ces cuti tek kada bude neki vjerski praznik :lol:

Ali da ti iskreno kazem, taj kafic drze ljudi koji su tu rodjeni i koji zive generacijama u Hrasnom. Jebi ga, ti si nedavno dosao, a oni su domaci... Tako ti je svuda ;-)
AS_sa

#7 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by AS_sa »

ako je kafic, mozes mu zvati policiju, medjutim on cim ode policija opet pojaca :D tako da .. bacaj one kese pune vode ako si u blizini, gadjaj fisecima i sl. :-)
Logovan

#8 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by Logovan »

TRŠ wrote:Pa zar policija ne moze uciniti nista u vezi toga?
Ako je u pitanju kafić, policija apsolutno ništa ne može uraditi a trebala bi. Mogu oni reći da se smanji muzika, možda malo zaprijetiti ali opet će se muzika pojačati tako da nema fajde od policije. Ako je stan, onda je drugačija situacija.
HaHaHa2

#9 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by HaHaHa2 »

Prosetas do kafica i vidis na ulaznim vratima do kada mu je radno vrijeme (mora imati na vratima) i onda se naklatis muriji na telefon :D a nije zgoreg procitati i odluku JRM Novog Sarajeva ( tacka h. )
zlo87 wrote: Ako je u pitanju kafić, policija apsolutno ništa ne može uraditi a trebala bi. Mogu oni reći da se smanji muzika, možda malo zaprijetiti ali opet će se muzika pojačati tako da nema fajde od policije. Ako je stan, onda je drugačija situacija.
Kao sto napisah prije, radno vrijeme kafica je jako bitno ;) i moze murija to da sredi ako hoce, ne bitno da li je stan il' kafic.
duboka_misao

#10 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by duboka_misao »

pathyeshme wrote:Tek sam doselio na Hrasno, ovdje kod Robota, pa me zanima odakle trešti ova muzika u 2 po po noći i postoje li ikakvi propisi o glasnoći te muzike, jer mi nije jasno kako radnim danima kada svako pokušava odspavati koji sat pred nove radne pobjede može biti dozvoljena ovako glasna muzika... Da te Bog dragi sačuva.
bil prodao stan ...
madnessa

#11 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by madnessa »

Sve sam više uvjerena da pri kupovini stana treba obaviti "testnu vožnju" od jedno mjesec dana... Sve je teže pronaći normalan komšiluk... :(
medjutim

#12 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by medjutim »

Slican problem imam druze,komsija koji zivi iznad mene (opstina centar) derneci ali zaista u nenormalne sate.
Npr nedjelja u 4 ujutro muzika pocne da dere odvrnuta maksimalno,to naravno varira nekada je to utorak u 2 ujutro,nekada petak,nekada je jedna osoba u stanu s njim,nekada 10,uglavnom bas problem. Pokusao sa policijom dva puta,ali kad nazoves ispita te sluzbenik kao da sam ja taj koji cini neki prekrsaj pa mi postalo mrsko se peglat s tim. Kucao na vrata,naravno lik ne cuje ili ne zeli da cuje.
Najgore je sto ne mogu da sretnem tog covjeka (btw podstanar je u tom stanu,koliko sam saznao neki novinar iz Zagreba koji radi na Al Jazeera-i) i da ga zamolim da se pocne ponasati normalno,ili je u njihovoj "metropoli" to normalno ponasanje?! :run:
Skyfox

#13 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by Skyfox »

prije 10-ak godina imao slican problem s komsijom iz drugog ulaza ali stan do mog kad odvrne muziku meni prozori vibriraju. Zalile se se sve komsije kucale na vrata on mrtav ladan i po svom.

Uzmem veliki, crni permanenti marker i preko cijelih vrata mu napisem samo - ovo ti je zadnje upozorenje. :D jeste vandalstvo ali je urodilo plodom. Nikad vise nas nije maltretirao.
raskopusa

#14 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by raskopusa »

medjutim wrote:Slican problem imam druze,komsija koji zivi iznad mene (opstina centar) derneci ali zaista u nenormalne sate.
Npr nedjelja u 4 ujutro muzika pocne da dere odvrnuta maksimalno,to naravno varira nekada je to utorak u 2 ujutro,nekada petak,nekada je jedna osoba u stanu s njim,nekada 10,uglavnom bas problem. Pokusao sa policijom dva puta,ali kad nazoves ispita te sluzbenik kao da sam ja taj koji cini neki prekrsaj pa mi postalo mrsko se peglat s tim. Kucao na vrata,naravno lik ne cuje ili ne zeli da cuje.
Najgore je sto ne mogu da sretnem tog covjeka (btw podstanar je u tom stanu,koliko sam saznao neki novinar iz Zagreba koji radi na Al Jazeera-i) i da ga zamolim da se pocne ponasati normalno,ili je u njihovoj "metropoli" to normalno ponasanje?! :run:

samo zovi muriju.ja sam se tako tog problemaa rijesila. kad kazne pocnu da dolaze malo ce ohladiti.policija dolazili na poziv i najcesce istjera goste :lol: hajmo laganice svi koji ovde ne stanujete. :roll: ako gazda nije prijavio podstanara moze se i to ganjati.vidi da li doticni nelegalno boravi u bih(mora imati dozvolu boravka),ima li dozvolu za rad(mora imati ako je strani drzavljanin)...zagorcaj mu zivot.mozda ti se posreci pa promjeni stan. :lol:
BHF_Manijak

#15 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by BHF_Manijak »

Upravu je raskopusa, nemas se sta petljati, zovni drotove i hladnoc e to biti rijeseno! Imao sam isti problem kad je muzika drndala u 2 navecer, trese se stan bukvalno. Zovnuh policiju i u roku 3 minute ljudi dodjose, pohvale za to, pokucase na vrata i sve bi rijeseno. Samo sam molio Boga da levati ne stisaju muziku dok policija ne dodje pa da onda mene uhvate drotovi karat :mrgreen: . Od tog dana nikad vise muzike ne pustise poslije 22h! :mrgreen:
medjutim

#16 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by medjutim »

BHF_Manijak wrote: Samo sam molio Boga da levati ne stisaju muziku dok policija ne dodje pa da onda mene uhvate drotovi karat :mrgreen: . Od tog dana nikad vise muzike ne pustise poslije 22h! :mrgreen:
Hahaha,vjeruj kad sam razmisljao da pozovem policiju i o tome sam razmisljao. Definitivno sljedeci put cu pozvati.
Ne smeta mi muzika ako je neki dernek u komsiluku i ako je to do nekih razumnih doba (cak uvijek do sada ko god je sta slavio najavio je komsiluku u zgradi i nikada nije bilo problema),ali divljanje kad se lola vrati iz kafane pa ga ponese,to mi fakat nije ok.
Hvala vam na savjetima i sorry postavljacu teme sto se ubacih,ali eto isti problem imamo :D
BHF_Manijak

#17 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by BHF_Manijak »

Ma vjeruj mi nisam ni ja toliki ters, nek svak ono provede jednu noc, ako je abs neki dernek, rodjendan, svadba itd, nisam mrgud toliki, ali ovo se desavalo iz vikenda u vikend! Hajd i to bih toleriso do 11-12h, ali kad bukvalno ne mozes zaspati jer ti jastuk vibrira od fucking basova, eh neces majcin sine! Prekipilo mi je i zovnem lagano drotove. Kako rekoh, od tog dana nikad vise, vjerovatno je i neka kaznica stigla. :wink: I ono sto ti je prednost, ne znaju ko je, moze biti bilo ko iz komsiluku, stan iznad, ispod, pored itd...A ovi su glumili ko nakve zajebane likove, ono mafioza ovo ono, izlaze na prozor, dernjaju se, vriste, ako ko od raje bude na prozoru zajebaju itd...Kad dodje policija, manji od makova zrna. :zzzz:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by Truba »

ja sam samo jednom zvao drotove
mislim da je bajker klub ili onaj do njega na čvili
četvrtak na petak muzika uživo ja se budim 1.51 u noći

nazvao policiju
prestalo za pet min :D možda je neka tu bila patrola

fakat nisu normalni a ovo je još kulturno mjesto :roll:
pathyeshme

#19 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by pathyeshme »

Sumnjam na Barlotti, ali ja i Barlotti smo udaljeni vazdušnom linijom minimalno 700 metara... Pa se pitam kako je onima koji žive oko njega :S
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by Truba »

taman 2 sekunde da zvuk dođe do tebe
ako je tiho i ako nema vjetra i fizičkih prepreka

mislim da te ciljaju :lol: :lol:
madnessa

#21 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by madnessa »

pathyeshme wrote:Sumnjam na Barlotti, ali ja i Barlotti smo udaljeni vazdušnom linijom minimalno 700 metara... Pa se pitam kako je onima koji žive oko njega :S
Već neko vrijeme su ozbilja. Ne čuju se strašno, a pod prozorom su mi direktno. Ali ljeti je urnebes. Muzika u objektu, a sve portale rastvori... Ne znam da li me taj bezobrazluk više nervira ili sam tip muzike. Fakat ne mogu da vjerujem da ono neko sluša!
Nije mi bilo mrsko zvati policiju. Nakon par puta sad se poprilično smirilo. Najveći problem je nekulturna omladina koja u tri navečer oplakuje tek raskinutu vezu, svađaju se tonom kao da su 3km udaljeni a ne oko u oko i čupaju kose jedni drugima... Sjo mogla bih memoare pisati...
ultima_palabra

#22 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by ultima_palabra »

I ja sam podaleko od Barlottija, ali je jednu subotu pravo odvaljivalo do pola 3... bila Jana, čini mi se :D Prije i poslije ne.
lolani

#23 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by lolani »

Samo da dodam da je policija jednako nadlezna i ako su u pitanju kafici. Dakle, dovoljno je da nazovete i prijavite buku, oni moraju otici na lice mjesta i napisati prijavu za ometanje javnog reda. Kazne su u stotinama marka i upravo to je "unistilo" manje kafice u kojima su prakticirane zabave do zore. Kako god okrenes, ne mogu oni platiti, koliko veceri ti mozes pozvati redare. :evil:
good luck
poznanik

#24 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by poznanik »

lolani wrote:Samo da dodam da je policija jednako nadlezna i ako su u pitanju kafici. Dakle, dovoljno je da nazovete i prijavite buku, oni moraju otici na lice mjesta i napisati prijavu za ometanje javnog reda. Kazne su u stotinama marka i upravo to je "unistilo" manje kafice u kojima su prakticirane zabave do zore. Kako god okrenes, ne mogu oni platiti, koliko veceri ti mozes pozvati redare. :evil:
good luck
Ima negdje tema ovdje o istim problemima sa kafićima CITY LOUNGE ili CENTRAL u Ul. Zelenih beretki. Neka je neko pronađe, napisana su konkretna uputstva kako se izboriti za mir u noćnim satima...
pathyeshme

#25 Re: Hrasno i muzika u 2 po po noći

Post by pathyeshme »

Samo da javim da se ovdje radilo o kafiću '€' koji je, hvala Bogu, zatvoren, i tu sada niče neki normalan caffe.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
Post Reply