HP Centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
dugmee
Posts: 264
Joined: 19/11/2006 17:09

HP Centar

Post by dugmee » 24/05/2007 22:10

Jel cuo neko da se otvorio neki hp centar u sarajevu i da li znate gdje je tacno... :? :?


b0sAnChE
Posts: 175
Joined: 26/01/2007 17:37
Contact:

hmm

Post by b0sAnChE » 25/05/2007 15:32

HP otvara ured u Sarajevu

Technology Američki IT koncern Hewlett Packard (HP) ozvaničio je danas na konferenciji za novinare otvaranje svog ureda u Sarajevu. Menadžer HP-a za prodaju u Evropi Franz Scherz kazao je kako očekuju da će osnažiti...

... svoju poziciju na tržištu informacinih tehnologija u BiH, udvostručiti posao do 2010. godine i daljnje povećanje prihoda. HP u BiH, kako je dodao, može unaprijediti komunikaciju između poslovnih partnera i potrošača sa svojim lokalnim timom koji je dio mreže 150.000 zaposlenih u HP-u u više od 170 država širom svijeta.

Prisustvo multinacionalne kompanije HP-a u BiH, prema riječima zamjenice direktora Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) Jasne Krivošić, dobar je signal za potencijalne investitore i razvoj IT sektora u BiH.

Predstavnici ureda HP-a u Sarajevu Adnan Hurić i Adnan Ramčić naglasili su da je razvoj IT biznisa jedan od najbržih načina integracije sa svijetom. HP je prepoznao da BiH, naglasili su, ima znanja u informacionoj industriji i da su ljudi inovativni i spremni implementirati nove tehnologije.

HP je bio prisutan u BiH putem četiri distributera i educiranih firmi za implementaciju HP rješenja. Otvaranjem ureda u Sarajevu, ističu, omogućit će se brži transfer novih tehnologija i znanja.

(Fena)

To je sve sto sam nasao! Od sad pa nadalje malo google-aj! ;D

Post Reply