How to dismantle an atomic bomb

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

JBT

#1 How to dismantle an atomic bomb

Post by JBT »

I?
Ocjene.....
8)
mrak

Post by mrak »

Ha, sto ga vise slusam sve mi se vise svidja. U2 je cudan bend, jedini kod kojeg mi ne smeta sveopsta popularnost i komercijalnost.

Ocjenu mogu dati tek za desetak dana, za sata mi je "First of the species" favorit!

Radujem se turneji sljedece godine, dolaze u Evropu! (negdje sam nacuo)
mrak

Post by mrak »

Hm, dolaze u Evropu, i ja ga znam nekad izvaliti ;-)
sorge_sa

Post by sorge_sa »

Vjerovatno bi Bono i ekipa voljeli da dodju u situaciju da svakih nekoliko godina mogu izdati album, a da se oko toga ne dize neka velika hampa, nazalost oni sebi taj gust nisu u stanju priustiti.Ipak su Stonesi jedini band na svijetu, koji ima tu privilegiju, ali ono kako ja vidim buducnost U2 je da ce se sve razvijati u tom pravcu.Vratimo se albumu, koji je njihov 11 studijski, pored jednog zivog i jednog poluzivog, na albumu isto toliko pjesama, koje su vjerodostojan nastavak prethodnika iz 2000.Album otvara Vertigo koja je na tragu Beautiful Day,zatim se nastavlja sa Miracle Drug i Sometimes You Cant Make It On Your Own koja je svojevrstan nasljednik Stuck In The Moment, moja teorija je da svaka U2 pjesma ima svog nasljednika, naravno to je samo moja uobrazilja, ali
da Ultraviolet sa Achtung Baby nije nastavak With Or Without You sa The Joshua Tree niko me ne moze ubijediti.Album je u neku ruku slusljiviji nego All That You Cant Leave Behind i vjerovatno najpoppy album koji su U2 ikad izdali, ali se ne mogu oteti utisku da U2 jos od Please sa albuma Pop nemaju veliku pjesmu, jedina koja bi mogla da uleti u neki Top 10 njihovih pjesama je The Ground Beneath Her Feet sa soundtracka za Million Dolar Hotel, a to je za mene kao velikog fana vec postalo zabrinjavajuce, pomalo frustrirajuce. Definitivno najbolji moment albuma je A Man And A Woman, a simpaticna je i All Because Of You, sve u svemu daleko od konstatacija da je ovo njihov najbolji album, Achtung Baby i The Joshua Tree jos uvijek su ono najbolje sto su nam U2 ponudili.
pitt

Post by pitt »

Brko, odakle si ovo prepisao? :D:D:D
sorge_sa

Post by sorge_sa »

pitt Upisano: 29. nov. 2004. 20:57 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

Brko, odakle si ovo prepisao?

jel ti se svidjelo?...........imam ja jos toga...... :D :-D :P :lol: :razz: za podjonit ;)
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Nije prepisao ali je pod Lukovićevim uticajem :D pa ti se čini Pitt da je prepisano.
JBT

Post by JBT »

Za sada brijem na "City of blinding lights", "A man and a woman", "Crumbs from your table", "Original of the species".
Mada mi obicno i druge "udju u uho" vremenom.
Bio sam na posljednje dvije turneje. Nema razloga da ovu propustim.
8-)
manijak1

Post by manijak1 »

8) 8) :D :D Treba li kakav kablorazmještač :D ili tehničar za izmještanje zvučnika na relaciji kamion - stage :D :D
sorge_sa

Post by sorge_sa »

manijak1 Upisano: 29. nov. 2004. 21:02 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

Nije prepisao ali je pod Lukovićevim uticajem pa ti se čini Pitt da je prepisano.

Velvet Revolver - Contraband

Nakon Audioslave-a i Queens Of The Stone Age koji su prosle godine svojim albumima ostvarili znacajan uspjeh, trend formiranja super-mega bendova, nastavlja se i ovog ljeta. Kada se u prodavnicama pojavio debut album pod nazivom Audioslave, a istoimeni super bend sastavljen od gitariste i ritam sekcije Rage Against Machine-a i pjevaca Soundgardena Chris Cornella, je u rekordnom roku osvanuo na top listama i ostvario zavidnu prodaju, bilo je tu znatizelje a bogami i pozamasan broj fanova oba banda koji kupuju na nevidjeno sve sto objavi neki clan. U svakom slucaju niko od njih nije ostao nezadovoljan, pjesme kao Cochise, Like A Stone, Show Me How To Live, su siguran dokaz za ove tvrdnje. Nekako u isto vrijeme kad i Audioslave, pojavio se Songs For The Deaf, treci album benda Queens Of The Stone Age-a, na kojem je ucesca uzeo Dave Grohl, ex bubnjar Nirvane, a trenutno gitarista i pjevac Foo Fighters-a, No One Knows i Go With Flow koju je pratio odlican spot, su highlighti albuma.
Velvet Revolver je super bend sastavljen od clanova Guns N' Roses-a, Slasha, Duffa McKagana i Matt Soruma i frontmena Stone Temple Pilotsa, Scotta Weilanda, tu je jos i Dave Kushner, Infectious Grooves. U slucajevima okupljanja ovakvih zvijezda postoji uvijek realna opasnost, da neciji ego trip i sujeta nadvlada ostale, hvala bogu u ovom slucaju se to nije desilo. Zastupam tezu da ovakvi projekti, nemaju sredine, ili su najzesce sranje, ili su vrhunski kvalitetni. Contraband je album idealan soundtrack za tridesetogodisnjake, a bogami i starije koji su se zazeljeli gitare i koji u skladu sa svojim godinama vec odavno ne slusaju buku.
Velvet Revolver, kao i Audioslave, upravo zbog pjevaca, vise zvuce kao Stone Temple Pilots, ili ovi potonji kao Soundgarden, ali za mene je to kvalitet, jer da budem iskren kricanje Axla, me je uvijek nerviralo, no zato je tu predobra i uvijek prepoznatljiva Slashova
gitara. Obavezno poslusati i obratiti paznju na sljedece pjesme Headspace, Superhuman, Set Me Free, You Got No Right i Slither.

RED HOT CHILI PEPPERS - LIVE IN HYDE PARK

Zanimljivo je da Peppersi vec duzi niz godina slove za jednu od najvecih svjetskih koncertnih atrakcija, njihova dvadesetak godina duga karijera, desetak studijskih albuma i kompilacija i tek jedan LIVE album, a to je ovaj Live in Hyde Park. Ne znam sta je band poput Peppersa, skupinu odlicnih sviraca tako dugo vremena sprijecavalo da snime zivi album, ali znam da sam od momenta kad sam cuo da su to uradili na koncertima, a svirali su ih tri u junu 2004-te, i koje je vidjelo preko pola miliona ljudi, s nestrpljenjem ocekivao da taj album ugleda svjetlo dana. Tokom prosle godine sam naime imao nekoliko prilika da vidim snimke Peppersa uzivo sa turneje na kojoj su bili poslije albuma By The Way, jedan od njih je bio Live at Slane Castle, Irska. Ogromna kolicina energije, perfektna svirka cetvorke iz Kalifornije, odlicna retrospektiva visegodisnje karijere, o tom nastupu se moze pricati samo u superlativu, a sada je tu i uzivo u Hyde Parku, koji sasvim sigurno spada u 5 najboljih albuma uzivo ikada izdanih. 26 pjesama, odlicna atmosfera u publici, nekoliko novih pjesama, par obrada, cvrsta i na momente sirova i ogoljena svirka a bogami i produkcija, ali opet sve to zvuci tako dobro. Live in Hyde Park je definitivno MUST HAVE album u kolekciji pa cak i ako niste neki osobiti fan Peppersa.

@MEGALOmanijak........ima pjesma od Incubusa.....nju nisam recenzirao.....ali ti si odavno recenziran :D :P ;).........pod cijim je ovo uticajem? :-D :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

Pod onim :D :D čičkav je ali nije Čičak :D a sluša Jazz Soul pa nekada bane i u rock :D :D i brko je ali nije Sorge :D :D uglavnom iz Zagreba je :D :D ..........eto pod čijim :D
Live in Hyde Park je definitivno MUST HAVE album u kolekciji pa cak i ako niste neki osobiti fan Peppersa.
Ja bih prije Shave :D pa ako mi ostane šta siće ispržio bih :D bez bibera :D
JBT

Post by JBT »

Mislim da smo, imajuci U2 u backingu zivljenja, prerasli vrijeme ocekivanja velikih hitova. Ne trebaju nam trzavice u standardnom ritmu zivljenja. Neka idu tu negdje u pozadini, neka oboje svakodnevne obaveze, neka nas provozaju oko svijeta na svojim koncertima i to je to.
Ima li ljepseg predvecerja od veceri kada U2 dolazi u tvoj grad? Od plavog ljetnjeg predvecerja, mirisa i boja ulica, dugih kolona automobilskih farova, punog stadiona. Osjecam se lijepim, mirisnim i, nekako, velikim. Ne visokim, nego nekako.... povrsinski. Kao poplava.
manijak1

Post by manijak1 »

Ima li ljepseg predvecerja od veceri kada U2 dolazi u tvoj grad?
Ima :D ali nema veze sa glazbom :D :D
JBT

Post by JBT »

" Treba li kakav kablorazmještač ili tehničar za izmještanje zvučnika na relaciji kamion - stage "

-.... i jos ti plate. :-)
JBT

Post by JBT »

"Ima ali nema veze sa glazbom "

-hahahaha....izvini, nisam bio egzaktan.
manijak1

Post by manijak1 »

Ma imamo zato Sorgea :D :D ne moraš ni ti sve :D
JBT

Post by JBT »

Hvala draaaagom bogu.
manijak1

Post by manijak1 »

I eto sada je Sorge ljut , neće da mi kaže ime onog brke glazbenog kritičara iz Zagreba :D :D
sorge_sa

Post by sorge_sa »

sta da ti kazem kad sve znas........provalio si mi sve kriticarske uzore.......i Lukovica.....i Vrdoljaka....i Glavana.... :-) :P :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Vrdoljak Dražen :D :D jest kada počne pričat' ja rekoh :D 'nako sebi - dečko jesmo li slušali isti album :D tj. CD :D :D .
Inače , ne slažem se s tobom.
Grijeh je izostaviti October i The Unforgetible Fire .
JBT

Post by JBT »

Skoro pa neoprostiv.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Chudno je to sa tim hitovima, u doba albuma Achtung Baby, i kada su se svi kleli u Misterious ways, ponavljao sam da je One najbolje shto su U2 ikada napravili.
Ovaj album ima jednu manu, trazhi vishe od 4-5 slushanja, i onda vam zhilet vishe ne treba.
Dobar album.
JBT

Post by JBT »

Pitak je.
Cisto informativno, muzicki tv program VH1 (program a one malo starije od onih sto gotive MTV) je ove godine napravio listu 100 najboljih albuma svih vremena. Prvo mjesto je uzeo album U2-a, a album se zove................uh, presta mi olovka pisat.
mrak

Post by mrak »

Nije tacno da je samo Please na POP-u velika pjesma. POP je nevjerovatno izbalansiran album, i nevjerovatno dobar, svaka pjesma je tamo mogla biti singl.

Moj omiljeni je pak Zooropa...
blues_woman

Post by blues_woman »

kratko i jasno: dobar :D
Post Reply