HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

LikeLike

#1 HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by LikeLike »

Molim samo one koji imaju iskustvo sa navedenim markama. Ne zanimaju me misljenj onih koji su culi negdje nesto o ovome.

Trebam u nedjelju da kupim kompletnu ugradbenu bijelu tehniku. Dvoumim se izmedju ove dvije marke.

Molim bez glupih komentara kako su BOSH, MIELE isl. bolje marke. Znam to i sam, ali mi cjenovno odgovaraju samo ARISTON I BEKO.

Samo konkretno o dvije navedene marke i eventualno misljenja o ELECTROLUX-u. Masinu za ves cu najvjerovatnije ELEKTROLUX onu sto se ubacuju stvari odozgo.

ARISTON i BEKO imaju 5 godina garancije, ELECTROLUX ima 2 godine garancije. Svi mi hvale ELECTROLUX, ali me vise privlaci 5 godina garancije.

Iskustva i sa garancijom ako neko ima i popravcima u servisima?

Hvala unaprijed.

-TECHNO SHOP STANIC ima do nedjelje popust na ugradbenu tehniku 10% (ELEKCTROLUX, ARISTON), a BEKO daje 5% popust za kes.
Naslovnica

#2 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by Naslovnica »

Ja sam Bekom imam samo pozitivna iskustva, veš mašina, frižider, mikrovalna.
Za taj cjenovni rank mislim da su najbolji.
CaneBos

#3 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by CaneBos »

Koristim BEKO frizider, masina za sudje, nemam problema nikakvih s njima.
princess Leia

#4 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by princess Leia »

koristim Beko ugradbenu plocu za kuhanje (pola plin, pola struja), ugradbeni stednjak, frizider, masinu za sudje i klimu. nikakvih problema nismo imali. od mene sve preporuke
Naslovnica

#5 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by Naslovnica »

Naslovnica wrote:Ja sam Bekom imam samo pozitivna iskustva, veš mašina, frižider, mikrovalna.
Za taj cjenovni rank mislim da su najbolji.
Zaboravio sam ono najvažnije - klima.
Evo već 8 godina fercra k'o prvi dan, ne ureklo se.
:thumbup:
vrapcic

#6 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by vrapcic »

Mi imamo Beko masinu za sudje i super se pokazala i pokazuje vec godinama. Isto tako par prijatelja ima BEKO masine za sudje (mi im preporucili) i do sada se nit jedna nije pokvarila tako da ti ne mogu pomoci vezano za servis i uslugu istog.

Uglavnom, mi bi ponovo uzeli BEKO - mozda ipak ne za svu bijelu tehniku ali sudjerica je beton.
VladaFBiH

#7 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by VladaFBiH »

U bivšem stanu sve je bilo Beko i sve je savršeno funkcionisalo 7 godina (onda sam ga prodao tako da su ugradbeni uređaji ostali u njemu). Od uređaja sam imao: frižider (još uvijek ga imam), ugradbenu ploču, ugradbenu pečnicu, klimu (on-off), ugradbenu mašinu za suđe, veš mašinu, (još uvijek je imam), citrusetu (još uvijek je imam) , multipraktik (e ovo je *ranje kao i svaki jer sve radi ali ništa kako treba :) ali je radio savršeno dok ga nisam poklonio) - znači za 7 godina sam imao samo jedan "kvar" - električno paljenje plina na ugradbenoj ploči (pola plin pola struja) se "raštimalo" od upotrebe i "bacalo je varnice" u pogrešnom pravcu te nije palilo plin i majstor je to popravio doslovno za 10 min računajući i ulazak u stan.

Da li bih kupio ponovo Beko - za večinu pobrojanog da bez razmišljanja a ne bih klimu (bučna previše i vanjska i unutrašnja jedinica + on-off više nikad u moj stan) i multipraktik - zapravo ne bih nikada više niti jedan kupio tako da nema veze sa proizvođačem
Last edited by VladaFBiH on 29/07/2016 11:18, edited 2 times in total.
Altsa

#8 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by Altsa »

LikeLike wrote:Molim samo one koji imaju iskustvo sa navedenim markama. Ne zanimaju me misljenj onih koji su culi negdje nesto o ovome.

Trebam u nedjelju da kupim kompletnu ugradbenu bijelu tehniku. Dvoumim se izmedju ove dvije marke.

Molim bez glupih komentara kako su BOSH, MIELE isl. bolje marke. Znam to i sam, ali mi cjenovno odgovaraju samo ARISTON I BEKO.

Samo konkretno o dvije navedene marke i eventualno misljenja o ELECTROLUX-u. Masinu za ves cu najvjerovatnije ELEKTROLUX onu sto se ubacuju stvari odozgo.

ARISTON i BEKO imaju 5 godina garancije, ELECTROLUX ima 2 godine garancije. Svi mi hvale ELECTROLUX, ali me vise privlaci 5 godina garancije.

Iskustva i sa garancijom ako neko ima i popravcima u servisima?

Hvala unaprijed.

-TECHNO SHOP STANIC ima do nedjelje popust na ugradbenu tehniku 10% (ELEKCTROLUX, ARISTON), a BEKO daje 5% popust za kes.
Imam od Electroluxa rernu, susilicu za ves, frizider i Ugradbenu ploču za kuhanje i ja sam zadovoljan. Do sada nisam imao nikakav kvar osim sto sam mijenjao remen na susilici. Nisu najskiuplji modeli. Garancija od 5 godina je sigurno stvar koja pravi prevagu kod kupovine.
Masina za ves je Beko i u potpunosti smo zadovoljni.
Pogledaj malo po drugim forumima. Dosta se zale na Ariston masine za ves ali ti si vec odlucio/la za Elektrolux pa te to ne dotice. :D
Last edited by Altsa on 29/07/2016 11:25, edited 2 times in total.
amir79

#9 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by amir79 »

HOTPOINT ARISTON bolje zvuči, nekako moderno, a BEKO nekako seljački, ko neki bekan...
GaRGa

#10 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by GaRGa »

meni bas hotpoint ariston zvuci nadubudno :)
drndalo

#11 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by drndalo »

Provjeri sta TACNO znaci garancija od 5 godina i kod jednih i kod drugih... Mislim da kod Beka nije bilo 5 godina sve 100% u garanciji...

Doduse, meni je moja garancija na Beko-u prosla, pa to sad ne bi igralo ulogu, ali sam cuo od raje da tu ima nekih "sitnih" slova...

I kod Aristona isto...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by _BataZiv_0809 »

Mislim da je Beko zastupljeniji sto nije nevazno u slucaju kvara.

Tehnoloski i cjenovno su tu negdje, s tim da Ariston ima duzu tradiciju.
oldtajmer

#13 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by oldtajmer »

drndalo wrote:Provjeri sta TACNO znaci garancija od 5 godina i kod jednih i kod drugih... Mislim da kod Beka nije bilo 5 godina sve 100% u garanciji...

Doduse, meni je moja garancija na Beko-u prosla, pa to sad ne bi igralo ulogu, ali sam cuo od raje da tu ima nekih "sitnih" slova...

I kod Aristona isto...
cini mi se da kod beka ide tri godine garancija na sve,a onda dvije godine placas dio ako se pokvari a ruke se ne placaju,mada treba provjeriti
uglavnom sa bekom imam pozitivno iskustvo
Altsa

#14 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by Altsa »

oldtajmer wrote:
drndalo wrote:Provjeri sta TACNO znaci garancija od 5 godina i kod jednih i kod drugih... Mislim da kod Beka nije bilo 5 godina sve 100% u garanciji...

I kod Aristona isto...
cini mi se da kod beka ide tri godine garancija na sve,a onda dvije godine placas dio ako se pokvari a ruke se ne placaju,mada treba provjeriti
uglavnom sa bekom imam pozitivno iskustvo
Beko ima 10 godine garancije na motor kod masina za ves.
Last edited by Altsa on 11/08/2016 13:29, edited 1 time in total.
rimano

#15 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by rimano »

Obrnuto je kod beka, zadnje dvije godine placas ruke a zamijenski dijelovi su besplatni.
accident

#16 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by accident »

Mi imamo užasno iskustvo sa Beko električnim šporetom. Kupili ga prije dvije godine, do sada se tri puta kvario. Sa druge strane, momci iz servisa su bili jako prijatni, brzo poprave bez ikakvih pitanja i sl. ali iznervira što svakih par mjeseci moramo da ih zovemo.
dječak sa šibicama

#17 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by dječak sa šibicama »

amir79 wrote:HOTPOINT ARISTON bolje zvuči, nekako moderno, a BEKO nekako seljački, ko neki bekan...
Jeste ali je Beko domaci proJizvod :bih:
LikeLike

#18 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by LikeLike »

amir79 wrote:HOTPOINT ARISTON bolje zvuči, nekako moderno, a BEKO nekako seljački, ko neki bekan...
bravo bekane :)
amir79

#19 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by amir79 »

dječak sa šibicama wrote:
Volio bi da si u pravu, ali mislim da beko nije domaći proizvod, možda naši sastavljaju frižidere ili nesto sitno, ali skupe stvari mislim da ne...
amir79

#20 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by amir79 »

LikeLike wrote:
bravo bekane :)
slažem se, hvala, lp :)
Opal_89

#21 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by Opal_89 »

Kupila HOTPOINT ARISTON veš mašinu sa sušilicom, tako mi je loše prala da sam je pod garancijom izbacila. Još su me upozoravali drugi da ni njima ne valja. Tako da njihov ne bih ni produžni više kupila, da ga počnu proizvoditi.
drndalo

#22 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by drndalo »

amir79 wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Volio bi da si u pravu, ali mislim da beko nije domaći proizvod, možda naši sastavljaju frižidere ili nesto sitno, ali skupe stvari mislim da ne...
Ovima sto im je Erdogan k'o babuka ti to dodje isto... :mrgreen:
mayab

#23 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by mayab »

Dakle, kao prvo, bez razmisljanja bih izabrao marku sa dužom garancijom, a kao drugo, kod Beka je 5 godina garancije na sve (to znam jer smo oko Nove godine kupili Beko sudjericu), prije je bilo ono sto je neko iznad napisao 3+2 !
Sa HOTPOINT ARISTON iskreno nemam ama bas nikakvih iskustava, doduse, ne znam imaju li oni veze sa Ariston bojlerima, meni i veliki i mali bojler evo rade vec 12 godina, mašala :mrgreen:
Hakiz

#24 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by Hakiz »

Opal_89 wrote:Kupila HOTPOINT ARISTON veš mašinu sa sušilicom, tako mi je loše prala da sam je pod garancijom izbacila. Još su me upozoravali drugi da ni njima ne valja. Tako da njihov ne bih ni produžni više kupila, da ga počnu proizvoditi.
Ja bih dobro pazio od koga kupujem produžni. Loš produžni može izazvati požar u kući. Pa ko voli, neka kupuje no name produžne po 3 KM u samoposlugama. Samo da ne plače poslije.
Arc_Angel

#25 Re: HOTPOINT ARISTON ILI BEKO - BIJELA TEHNIKA

Post by Arc_Angel »

Beko kao brend u BiH dijeli prvo mjesto sa Gorenjem u smislu trzisnog udjela kada govorimo o bjeloj tehnici. Prema posljednjim podatcima imaju oko 35% i 30% trzisnog udjela sto mnogo govori onome ko je u tom poslu. I ako ima mnogo razloga za ovo kao sto su cjenovna pristupacnost, tradicija, pa i dezinformacija ( i dan danas jako puno ludi misli da je Beko njemacki brend, i da je to i Grunding ) ali najvaznije jeste da ove dvije firme Omega DOO koja je zastupnik za Beko i Gorenje imaju svoje jako razgranate servisne mreze.

Gorenje je konkretno daleko od sinonima kvaliteta za koji se to ime veze iz prijeratnih godina ia za to postoji razlog.( ljudi prije rata nisu imali ovoliki izbor brendova)

Ja sam konkretno vise godine u poslu sa tehnikom, necu navoditi ime firme, ali cu reci sljedece, tih cca 70% trzisnog udjela ova dva brenda se veinski zasnivaju na nizem cjenovnom segmentu.

Treci brend po snazi u BiH je Indesit.

Ono sto jako malo ljudi zna je da je Hotpoint zajedno sa Indesitom u vlasnistvu Americkog Whirlpool-a, najvece kompanija na citavoj planeti kada govorimo o prodaji i trzisnom udjelu na planeti.
Prije toga Hotpoint je bio u dijeljenom vlasnistvu izmedju Americkog general Electrica i italijanskog Indesita.

Najcesci problem koji ljudi imaju generalno sa perilicama/susilicama jeste taj sto ne citaju uputstva za koristenje, i sto trgovci ne znaju da objasne, i onda se stvara ta prica.

Obzirom da je ovdje cijena u pitanju kod izbora tebi ostavljam finalnu odluku. Samo manje slusaj sta ljudi pricaju i vise sam svojom glavom mucni.
Post Reply