feferon wrote:pozdrav ljudi,
idem ubrzo na putovanje, prvo samostalno pa imam nekoliko pitanja, znam da su banalna možda i smiješna, ali tko pita ne skita

pošto planiram naći smještaj u hostelima, vidim puno hostela ima svoju kuhinju
da li ja mogu kao gost koristiti tu kuhinju da si spremim npr. doručak ili kako to ide?
i ako ju mogu koristiti, je li ja donosim svoje namirnice ili imaju tamo oni svoje već pa ja samo koristim šta mi treba?
Vecina hostela ima svoju kuhinju i slobodno mozes da je koristis. Normalno, imaju neka klasicna pravila kad se ona ne moze koristiti za dugotrajno kuhanje, kao npr. ujutro kad mozda hostel nudi dorucak koji naplati, ili veoma kasno navecer. Ja sto bih ti preporucio je da se kanis kuhanja i uzivas u gradu kojeg posjecujes

za skoro istu cijenu, veoma je lako pronaci hostel gdje je vec i ukljucen osnovni dorucak u cijenu (inace nista preveliko).
feferon wrote:isto me zanima kod hotela. kolegica mi je bila u nekom hotelu u grčkoj i napravila sebi kupku par puta dok je noćila tu i kada se htjela odjaviti rekli su joj da mora doplatiti dodatnih 11€ jer je potrošila više vode od prosjeka
ja se sa tim nisam nikada susreo, ali nisam nikada ni pravio te kupke pa je li to normalno kod hotela? to sam od nje prvi put čuo
I ja sam se iznenadio ovim slucajem. Otkud njima cak i vodomjer za svaku sobu? To bi trebalo biti i skupo za hotel tako da vecina to i nema te ni ne postoji nacin kako ce vidjeti koliko si vode potrosio. Ipak, sve zavisi od hotela. Ukoliko je u pitanju hotel sa 4-5 zvjezdica, ne vjerujem da bi to ikad ucinili.
feferon wrote:
i još jedno pitanje, pošto ću najvjerojatnije stići na svoju destinaciju u jutarnjim satima, a prijave su obične tek oko podne (negdje i kasnije) pa da li ja mogu doći u taj hotel/hostel i tražiti da ostavim kofer kod njih da ne vucaram sa sobom po gradu?
Da, slobodno. Sasvim normalna stvar za hotel i za hostel. Takodjer mozes isto uciniti ukoliko ti je let nekad kasno uvecer a moras check-out uraditi nekad do podne. U hotelima je to inace potpuno sigurno a u hostelima zna nekad biti problem. Sve zavisi od hostela. Zato dobro procitaj review i dobro vidi da li imaju luggage room.
Moj savjet ukoliko ces biti u hostelu: obavezno ponesi nekakav katanac gdje mozes zakljucati svoje stvari posto inace ormarici to nemaju, a i papuce (ne hodaj bos) zbog higijene (pogotovo u toaletu)

lijepo se provedi!