Hotel Bristol Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jedna tamo

#51 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by jedna tamo »

sviđa mi se :D
zvrcak

#52 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by zvrcak »

Jos jedna informacija za ove sto ih nazvase "pljuvace" :) :)
novi centar na M. Dvoru, Sarajevo CIty Centar otvara isti vlasnik kao i Bristol, pametnom je i to dosta hahaha :-D
maxell_sarajevo

#53 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by maxell_sarajevo »

Mene danas zvali za posao u hotel Bristol i pitali da li sam jos uvijek zainteresovan, lijepo sam im se zahvalio i odbio ih jer sam nasao drugi posao.
ChataDodajStaHoces

#54 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by ChataDodajStaHoces »

Hotel Bristol je dosao u paketu sa SCC-om. Shiddi koji je prvobitno uzeo lokaciju uslovio ih je da moraju preuzeti i Bristol ako zele da dobiju lokaciju na Marin Dvoru. Tako da ce ovaj novi Bristol raditi pod menadzmentom Shaza Hotels-a, sve dok kroz 2-3god ne osposobi vlastiti kadar i ujedno dok se ne zavrsi SCC (koji im je u sustini bio prioritet). Trenutno osoblje na visim pozicijama je sa dugogodisnjim iskustvom u menadzmentu vrhunskih hotela.

Iza lanca Shaza Hotels stoji katarska vlada (sa mnogo novca) i partnerstvo sa Kempinski Hotelima (koji su najstariji u Evropi) i tek su otvorili prvi hotel u Medini. Do 2015 je u planu 20tak hotela na podrucju Bliskog istoka i Evrope (gdje je Sarajevo prvi grad). Jedna stvar po kojoj se razlikuju jeste to sto ne sluze alkohol, a takvih mjesta ima koliko hocete.

Ovo su informacije iz prve ruke :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#55 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by -LIBERO- »

E to su vec ozbiljni investitori kakve nasa zemlja,i grad ,treba.

A ne one smijesne transakcije,privatizacije,Saja,Fahro,Bakir i slicno.... :skoljka: :run:
breuer

#56 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by breuer »

-LIBERO- wrote:E to su vec ozbiljni investitori kakve nasa zemlja,i grad ,treba.

A ne one smijesne transakcije,privatizacije,Saja,Fahro,Bakir i slicno.... :skoljka: :run:
itekako ozbiljne investicije, ali ipak mislim da preko saje, bakira i hareta lepog dolaze na nase tle...
Ponosan

#57 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Ponosan »

Chata87 wrote:Hotel Bristol je dosao u paketu sa SCC-om. Shiddi koji je prvobitno uzeo lokaciju uslovio ih je da moraju preuzeti i Bristol ako zele da dobiju lokaciju na Marin Dvoru. Tako da ce ovaj novi Bristol raditi pod menadzmentom Shaza Hotels-a, sve dok kroz 2-3god ne osposobi vlastiti kadar i ujedno dok se ne zavrsi SCC (koji im je u sustini bio prioritet). Trenutno osoblje na visim pozicijama je sa dugogodisnjim iskustvom u menadzmentu vrhunskih hotela.

Iza lanca Shaza Hotels stoji katarska vlada (sa mnogo novca) i partnerstvo sa Kempinski Hotelima (koji su najstariji u Evropi) i tek su otvorili prvi hotel u Medini. Do 2015 je u planu 20tak hotela na podrucju Bliskog istoka i Evrope (gdje je Sarajevo prvi grad). Jedna stvar po kojoj se razlikuju jeste to sto ne sluze alkohol, a takvih mjesta ima koliko hocete.

Ovo su informacije iz prve ruke :D
:thumbup: :bih: Bristol inace izgleda prelijepo! jedan od 2-3 najbolja hotela u Sarajevu!
Boom71

#58 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Boom71 »

Bristol se ni prije rata nije isticao po nekoj ljepoti,atraktivnosti,ali moram priznati da su ga pravo utegli.
Ono sto je Bristol cinilo posebnim hotelom je ta neka atmosfera koju su cinili likovi koji su dolazili u njega,izlazili... :-D

Pozdravljam "projekat",kao i sve slicne u gradu!!!

:-D
Elzana

#59 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Elzana »

sviđa mi se Bristol. ne mogu stručno iz perspektive arhitekata i dr. zakljuciti pro i contra samog objekta, ali laički sveukupan dojam je okej. još bih dodala divan osjećaj kada šetaš, koračaš preko mosta i u susret ideš (polu)sređenoj zgradi, a ne ruševini, koja je uvijek spominjala na ružna događanja... a bit ce jos ljepse kada se zavrse svi radovi i kada opet oživi hotel.. iiii kada dođe proljeće i sve zazeleni oko hotela, joj. :)
cappy_tempo

#60 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by cappy_tempo »

ne valja im reklama.plava boja nikako ne stoji dok crvena bas zdije :mrgreen:
VjecitiStudent

#61 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

breuer wrote:
-LIBERO- wrote:E to su vec ozbiljni investitori kakve nasa zemlja,i grad ,treba.

itekako ozbiljne investicije, ali ipak mislim da preko saje, bakira i hareta lepog dolaze na nase tle...
Povratak iscezlih ratnih milijardi?
http://www.bhdani.com/arhiva/119/inter.htm
breuer

#62 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by breuer »

haj mi pricaj o tome :wink:

al seik ce prije preko njega jeftino dobiti zemljiste negoli npr preko mene :D
Alkos

#63 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Alkos »

zvrcak wrote:Jos jedna informacija za ove sto ih nazvase "pljuvace" :) :)
novi centar na M. Dvoru, Sarajevo CIty Centar otvara isti vlasnik kao i Bristol, pametnom je i to dosta hahaha :-D
:thumbup:
breuer wrote:

VjecitiStudent wrote:
breuer wrote:

Povratak iscezlih ratnih milijardi?
http://www.bhdani.com/arhiva/119/inter.htm

Importane, "Al Shiddi fol", Bosmal, BBI, BBI banke, banke Sajine, Alta, hotel Evropa, evo od jucer i hotel Bristol - sad bar znam gdje je 1 milijarda od onih "poklonjenih" 7, u periodu od 92-95. :mrgreen: Kakve smo mi ovce!! :mrgreen:
Eto, bas ce neko doci iz Malezije, Saudijske i Katara da ulozi ovdje :dance: :lol:
sarajevsko_pivo

#64 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by sarajevsko_pivo »

Altu je napravio Amerikanac, Importanne je napravio Sandzaklija.

Pricate glupost!

Neznam gdje ovdje moderator????
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#65 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Entropio »

sarajevsko_pivo wrote:Altu je napravio Amerikanac, Importanne je napravio Sandzaklija.

Pricate glupost!

Sandžaklija? Može li više detalja?
zvrcak

#66 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by zvrcak »

Ma sta ce ti moderator kume, ovde su oni, koji svemu normalnom moraju naci manu...

NEK SU TU MILIJARDE OD RATA, BOLJE DA SAD ODU NA HOTELE U KOJIMA ISKLJUCIVO RADE DRZAVLJANI BIH, NEGO DA SU U RATU NA ORUZJE OTISLE!!!

Importane je napravio Brko, direktor Milkosa itd.
psydelija

#67 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by psydelija »

VjecitiStudent wrote:
zvrcak wrote:A samo da napomenem, da sve vise istocnjaka dolazi u europu pa tako i kod nas, arapi su poceli da ulazu pare u europu sto se i vidi na najbanalnim stvarima. Tako da to sto nema alkohola moze samo da bude +, nece imati svadbe svake subote, zato ce imati sve bitnije ljude iz islamskog svijeta...
Ja bi vrlo rado u sred Kuvajta napravio hotel sa alkoholom i svadbama, medjutim ... lokalni obicaji su drugaciji.
...ti bi sta napravio?! hotel... ha :lol: :lol: ha i bas u kuvajtu! :shock: napravi bolan prvo jedan-dva hotela u bih (makar i od kartona), pa se posle siri na orijen i okcident. :-)

hotel je inace extra... :thumbup: novi stari bristol! sada jos da sredite olimpijske planine i imate sve preduslove za organizovanje ZOI. :bih:

kada sam zadnji put bio u sa pitam se sto ovo zdanje niko "nece"...:D
Alkos

#68 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Alkos »

sarajevsko_pivo wrote:Altu je napravio Amerikanac, Importanne je napravio Sandzaklija.

Pricate glupost!

Isto kao sto je hotele na Ilidzi kupio i izgradio Alija Budnjo! Daj molim te, Causevic je poslije rata drzao piljaru, diskont, a sada nema sta nema... ;) Onaj pokupov'o pola Ilidze, a frajer prije rata bio elektricar, sve sto je imo jeste mali kofercic sa halatom. Pricam gluposti, kako da ne!

Hotel Evropu je napravio Bajrovic, prije toga je drzao Dom Faletici... :shock:
Odakle, kako!? Nisu to gluposti druze moj, to je nesto sa cim bi se trebala pozabaviti finansijska policija i inspekcija.

Glupost je povjerovati u idiotariju da neki seik dolazi iz daleke arapske zemlje da ovdje ulozi milijarde. :run:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#69 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by ladyblue18 »

Pricate glupost!

Bojim se da moderatori nemaju posla kada neko iznosi netacne ili ne informacije. :oops:
Jos bi i tu valjda trebali reagovati. :D
cls

#70 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by cls »

gdje ce sada narkomani ?? :-) :lol: :lol: odlicno izgleda....svaka cast
BegA_

#71 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by BegA_ »

Pricate glupost!

:? :? Importanne je napravio Hrvat iz Kanade, koji je takodjer bio jedan od potencijalnih kupaca parcele "Magrosa" na kojoj se danas gradi SCC. Imate Importanne centar takodjer i u Zagrebu.
Mjesanac

#72 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Mjesanac »

Pricate glupost!

Jel i onaj Importanne u Zagrebu napravio Sandzaklija :? :D
Trebam te

#73 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by Trebam te »

Alkos wrote:

Pricate glupost!

Isto kao sto je hotele na Ilidzi kupio i izgradio Alija Budnjo! Daj molim te, Causevic je poslije rata drzao piljaru, diskont, a sada nema sta nema... ;) Onaj pokupov'o pola Ilidze, a frajer prije rata bio elektricar, sve sto je imo jeste mali kofercic sa halatom. Pricam gluposti, kako da ne!

Hotel Evropu je napravio Bajrovic, prije toga je drzao Dom Faletici... :shock:
Odakle, kako!? Nisu to gluposti druze moj, to je nesto sa cim bi se trebala pozabaviti finansijska policija i inspekcija.

Glupost je povjerovati u idiotariju da neki seik dolazi iz daleke arapske zemlje da ovdje ulozi milijarde. :run:

Sve su to napravile narodne pare, lako je Causevicu praviti centre kad radnike osigura na minimalac a ostatak daje u kovertu u dvije rate...stim laganini pljacka drzavu a i narod! :skoljka: :x :x

Odkud od piljare mljekara i sve drugo jos!??? :run: Amerikanci mu dali :run:
O'zone
Globalni moderator

#74 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by O'zone »

BegA_ wrote:

Pricate glupost!

:? :? Importanne je napravio Hrvat iz Kanade, koji je takodjer bio jedan od potencijalnih kupaca parcele "Magrosa" na kojoj se danas gradi SCC. Imate Importanne centar takodjer i u Zagrebu.
Off topic ali moram: Importane centar Sarajevo nema NIKAKVE veze sa Importane centorm u Zagrebu vlasnik Importane centra u Sarajevu je direktor Teleoptica koji je vlasnik i Sarajevske mljekare a to je Nedim Čaušević.
VjecitiStudent

#75 Re: Hotel Bristol Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

O'zone wrote:
BegA_ wrote: :? :? Importanne je napravio Hrvat iz Kanade, koji je takodjer bio jedan od potencijalnih kupaca parcele "Magrosa" na kojoj se danas gradi SCC. Imate Importanne centar takodjer i u Zagrebu.
Off topic ali moram: Importane centar Sarajevo nema NIKAKVE veze sa Importane centorm u Zagrebu vlasnik Importane centra u Sarajevu je direktor Teleoptica koji je vlasnik i Sarajevske mljekare a to je Nedim Čaušević.
Da, Nedim Causevic, osudjeni ratni profiter.
Nazalost, poslije ga je Ganica pomilovao.
Locked