Ima ih više, evo spisak
http://www.overseaspropertymall.com/reg ... us-hotels/
A u sta se pretvara? Sta je problem da u jednom gradu koji se dici multikulturom postoji par hotela (nije ovaj jedini, ni u Hecinim hotelima nema alkohola) u kojima se ne sluzi alkohol jer se to kosi sa jednom od tih kultura koji su zastupljeni u gradu. Je li privatno vlasnistvo? Jeste. Je li privatno vlasnistvo svetinja? Jeste. Ko si ti (ili ja ili neko deseti) da odredjujemo njemu ili bilo kome drugom sta ce raditi U SVOM objektu? Mozda fura odredjenu klijentelu? I ja sam proputavao svijeta poslovno i nikada, ali bas nikada, niko nije pravio problem zbog netocenja alkohola. Jbg, valjda su ti poslovni ljudi koje sam ja sretao obrazovani, upoznati sa drugim kulturama, operisani od islamofobije i predrasuda - pa su im te stvari sasvim normalne. Ko zna..DaysleepeR wrote:ja stvarno ne mogu da vjerujem u šta se ovaj grad pretvara, pa nije džamija nego hotelkoji ne radi ako ne podilazi zahtjevima gostiju
majko draga![]()
![]()
Najpametniji komentar na temi..Cholina_Lokica wrote:K'o da je problem kupiti alkohol i u sobi cugati
pa ne zive u sarajevu i ne dolaze u sarajevo samo krscani, jevreji i ostali. ovaj je gradi i grad muslimana kojima smeta alkohol. a ako gostima se ne svidja politika hotela. idi jarane pa cugaj u kafanu ko svi ostali ako ne mozes bez alkoholaDaysleepeR wrote:ja stvarno ne mogu da vjerujem u šta se ovaj grad pretvara, pa nije džamija nego hotelkoji ne radi ako ne podilazi zahtjevima gostiju
majko draga![]()
Nisam mislio na tebe, a siguran sam da si i sam toga jako svjestan.DaysleepeR wrote:3 posta kasnije ja sam islamofob
kad budete organizirali kakav lynch mob da se vješaju ćafiri za jaja, napravite event na fejsu pa da bježim
Nisam cugao, morao na dzumu danas....... A i cuvam se za veceras.popajic wrote:@imamopobjednika,
Ja, sta mi nadobri...valjda se cugalo malo zesce prije ove gorljive odbrane bezalkoholnih hotela![]()
Naravno da je Bristol privatno vlasnistvo, ali jeste i gradski hotel - ili mislis da ce gazda sobe puniti samo vlastitom familijom ?
A kad gosti napune gazdine dzepove , onda je normalno da imaju IZBOR hoce li cugati ili nece.
Ili ce im se poceti odredjivati i koji tv program smiju gledati i do koliko smiju ostati uvece vani![]()
Gdje ti vehabije padose na pamet![]()
Ja sam za mogucnost izbora, ti si za ogranicenja - pa ti vidi ciji je mentalni sklop blizi vehabijskom.
Zapjenjeno tvrdis i kazes :" neces ni ti ni niko bilo ko drugi odredjivati pravila igre u ovom gradu i nametati nesto nekome "
cujes li ti sebe ?
Ima da bude kako doticna religija propovijeda i nikako drugacije! Pravo na izbor ? Ma, sta je to![]()
Neka si ti ziv i zdrav uz limunadu u gradskom ( da, gradskom ) hotelu, cugat mozes i kradomice u nekom pajzlu.
Ja svakako ne konzumiram alkohol. Ali iz sasvim drugih razloga od ovih Bristol-skih i i inih.
Sto se putovanja i iskustava tice - na losoj si adresi. Ne vjerujem da u Sarajevu postoji iko koji je proputovao vise od ovog trezvenjaka![]()
Vidici siri nego sto ce tvoji ikada biti.
Sto sam spomenuo IZ ? Ah, da su ti vidici siri, sam bi skontao...jebi ga, ne bih u totalni off topic !
Imamopobjednika wrote:Nisam mislio na tebe, a siguran sam da si i sam toga jako svjestan.DaysleepeR wrote:3 posta kasnije ja sam islamofob
kad budete organizirali kakav lynch mob da se vješaju ćafiri za jaja, napravite event na fejsu pa da bježim
A ti ako nisi u stanju drzati nivo u diskusiji (obracas se djevojci ni krivoj ni duznoj sa "ne seri"), nemoj se ni javljati. Interesantna je jedna stvar: dakle u potpunosti izbjegavas konstruktivnu diskusiju, navedeno ti je bezbroj primjera zasto jedna ovakva stvar ni najmanje nije problematicna a ti se nisi udostojio ni da prokomentarises te primjere a kamoli da im se suprostavis kontraargumentima. Sto dovodi do jednog vrlo jednostavnog zakljucka: tvoj problem drug moj sto se tu ne toci alkohol nije poslovne prirode i zbog brige za poslovnim uspjehom tog hotela. U pitanju je nesto sasvim drugo, to je valjda sasvim jasno. Doduse sada kada malo bolje razmislim, mozda i nije cudo sto si se pronasao u onome gore - iako zaista nisam ciljao na tebe.
ima, sve isto samo umjesto mithata je jasminka šipkaOgre wrote:Odličan video ! Ima li neka engleska verzija za strance?BackSpace wrote:Video o hotelu Bristol![]()
![]()
ma ne učim ja nikog ništa šta ti jeChata87 wrote:Daysleeper, otkud ti znas da ce to kao njemu utjecati na biznis i promet? Covjek koji lezi na milionima i ti ces ga uciti o poslovnim odlukama...
Smijesni ste fakat, s tim razmisljanjima a pogotovo nemogucnoscu da diskutujete argumentovano. PRIVATNO vlasnistvo je privatno vlasnistvo... da je ulozio 50mil KM ako hoce sad ga opet moze srusiti i da bude ruglo u sred grada... samo zato sto mu je cejf! Politika hotela je takva i gosti ce se pridrzavati (ili nece biti gosti hotela)... tu se zavrsava diskusija
Ti bi mogao skratiti jezicinu !Toto wrote:
ama pustite @popa ..
naviko cojek da po Sumskoj popovi drze hotele.. vlasnik cuveng bratunackog hotela, zvucnog imena Europa drzi zloglasni ratni pop ... nije cudo sto popadija drzi managment komapanije po Srpskoj, vec kako je srpski narod tako bogat da je pop mogo zaradit pare, za hotela, na svadbama i sahranama a nije Goran Bregovic...
ako ko svrne u bratunacku Europu nek mi pozdravi zemljaka konobara koji je izbjego iz okoline Capljine...
Chata87 wrote:
p.s u Dubaiu nije zabranjeno tocenje alkohola u hotelima
Iz prve ruke znam da nece bitiDaysleepeR wrote:i opet nije provjereno ima li ili nema alkohola, vidjećemo
zato sto je to svjetska metropola. ne mogu biti drugaciji od zapadnih gradovaBloo wrote:Chata87 wrote:
zašto?
Zato sto je Dubai turisticka destinacija i zato sto ima preko 80% turistaBloo wrote:zašto?
Bloo wrote:Chata87 wrote:
zašto?
a naš je cilj u sarajevu da budemo primjer islamski primjerne državeChata87 wrote:Zato sto je Dubai turisticka destinacija i zato sto ima preko 80% turistaBloo wrote:zašto?S druge strane - zato sto im se moze
Enrique i Madonna nek odsjedaju u Evropi, a ovi Arapi koji ce uloziti milione i uljepsati moj grad bujrum u BristolDaysleepeR wrote:zato što bi malo sutra tu odsjeo Enrique Iglesias i Madonna kojima je dur guzici da popije šampanjac ili whiskey
o tome ja pričam svo vrijeme
E jbg, ti mene fakat nikako ne kontas. Ja zaista ne vidim da tebi ovdje iko moralise. Cura je samo iznijela stav Islama po tom pitanju, isto kao sto bih ti to i ja uradio (ili stav krscanstva, budizma, judaizma) - ne mora znaciti da se ona svih pravila pridrzava.DaysleepeR wrote:ma problem je što se ne može postaviti normalno pitanje bez da 5 ljudi morališe
ima ili nema i to je dovoljno
razloge zašto bi bilo ili ne bilo ja razumijem, samo i vi fulate moju poentu, ako ga i ima, musliman vjernik ga neće piti, a opet će odsjesti u hotelu. fol je samo u dodatnim sadržajima za ove druge. što je normalno. u hotelu Burj Al Arab u Dubai-u se toči alkohol, iako je na snazi zakon o zabrani istog, ali klijentela, potražnja zahtjeva i ima ga. izvan prostora hotela ga nema. o tome ja pričam. nema poente u tome kad hoćeš da budeš veći musliman nego se to objektivno može. sasvim je dovoljno biti običan musliman.
a eto vidjećemo ima li alkohola, ako bude ne znam šta ćete onda
Sloboda prakticiranja vlastite religije jeste jedno od ljudskih prava , nije osnovno.Imamopobjednika wrote: ... Nisi za slobodu izbora jer se suprostavljas osnovnom ljudskom pravu - a to je sloboda vjere. A po Islamu je zabranjeno tocenje i konzumiranje alkohola, te samim time ti sve ijednom prakticirajucem muslimanu zelis nametnuti pod moranjem tocenje alkohola. Stvar je vrlo jednostavna. Pa na Zapadu imas pun kur.ac restorana, kafica pa i hotela u kojima se alkohol ne toci. Ne mnogo stadiona ne mozes popiti pivu. Zasto ti to nije problematicno a ovo jeste? Ne budite ba licemjerni...
.
Jaro, dobro fulas poentu. Dubai nisu samo jedan ili dva hotela, nego stotine njih. I tu imas izbor od svega po malo za svakoga po nesto. Pa tako imas hotele i za Enriquea ali i za hadziju Osmu iz Kalesije. Tako ti je i sa Sarajevom, svako nalazi za sebe ono sto hoce.DaysleepeR wrote:a naš je cilj u sarajevu da budemo primjer islamski primjerne državeChata87 wrote:Zato sto je Dubai turisticka destinacija i zato sto ima preko 80% turistaBloo wrote:zašto?S druge strane - zato sto im se moze
što i mi ne bi bili turistička destinacija po uzoru na Dubai, mislim da boljeg uzora nema, to je moja poenta