Hotel Bristol Sarajevo
-
StupskaBitanga
#151 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Nek je ruglo koje je tu bilo obnovljeno
Sada je na management hotela da u tržišnoj utakmici otme što više gostiju od Evrope i H.I
Sada je na management hotela da u tržišnoj utakmici otme što više gostiju od Evrope i H.I
-
IlijaLadin
#152 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Baš tako.breuer wrote:tačnohotel je namijenjen biznis klasi i prihvatu biznismena tako da su i sobe relativno udobne sa tog aspekta jer se ciljalo na jednu osobu kojoj je omogucen rad u sobi, pristup internetu i ostale stvari bitne biznismenu...hotel uopste nije ciljano gradjen za prihvat obicnih turista...
Prije nekoliko dana sam odsjeo u hotelu Diplomat u Pragu i sobe Bristola me neodovljivo podsjećaju na njega. Isto tako 4 zvjezdice.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#153 Re: Hotel Bristol Sarajevo
e to ti meni reci jarane ..zvrcak wrote:Bristol ima 4 * samo iz razloga sto kvadratura soba ne odgovara za 5-tu zvijezdicu... A ono sto vam mogu reci, da ce biti jedan od rijetkih objekata gdje ce te moci pojesti DOMACU hranu, al mislim DOMACU, jer ce se nabavljati samo ono sto se proizvede u BIH, osim stvari koje se bas ne proizvode u BIH, i jos nesto koristiti ce se ORGANSKE namirnice, koje odmah podupiru male proizvodjace... Jedan od rijetkih "patriotskih" objekata
hocel bit: stolacke plahe i peksimeta; himbera od sipka i katmerli ruza; meda od kadulje i slatka od sljiva onih evropskih domacica iz Ustikline..
cije su slike stavljali po hotelu .. jesul' kupovali od nasih umjetnika, il su nakarikali onih kineskih..
imaju li bresplatno sarajevo-x u sobama ???
jesul sobarice isle u francusku na obuku il su iz kucne radinosti
- BackSpace
#154 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Video o hotelu Bristol

-
Ponosan
#156 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Bristol je sada najbolji hotel u Sarajevu,veliko HVALA investitoru!
- mrtva kokoš
#157 Re: Hotel Bristol Sarajevo
al shida za predsjednika

- smoki_choko
#158 Re: Hotel Bristol Sarajevo
kolko sam ja vidio par slika sto ima na ovom videu. slika sebilja i visegradskog mosta. jedin ako nije kakakv kineski slikar radio, onda mogu biti samo naseToto wrote:e to ti meni reci jarane ..zvrcak wrote:Bristol ima 4 * samo iz razloga sto kvadratura soba ne odgovara za 5-tu zvijezdicu... A ono sto vam mogu reci, da ce biti jedan od rijetkih objekata gdje ce te moci pojesti DOMACU hranu, al mislim DOMACU, jer ce se nabavljati samo ono sto se proizvede u BIH, osim stvari koje se bas ne proizvode u BIH, i jos nesto koristiti ce se ORGANSKE namirnice, koje odmah podupiru male proizvodjace... Jedan od rijetkih "patriotskih" objekata
hocel bit: stolacke plahe i peksimeta; himbera od sipka i katmerli ruza; meda od kadulje i slatka od sljiva onih evropskih domacica iz Ustikline..
cije su slike stavljali po hotelu .. jesul' kupovali od nasih umjetnika, il su nakarikali onih kineskih..
imaju li bresplatno sarajevo-x u sobama ???
jesul sobarice isle u francusku na obuku il su iz kucne radinosti
-
Ponosan
#159 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Splinter wrote:al shida za predsjednika![]()
![]()
![]()
-
zikmu
#160 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Maloprije vidim lik seta po vlisu... normala 
- Mjesanac
#161 Re: Hotel Bristol Sarajevo
vidjeh ga i jazikmu wrote:Maloprije vidim lik seta po vlisu... normala
-
MAN-lion's coach
#162 Re: Hotel Bristol Sarajevo
peglinator wrote:sto se tice klasifikacije hotela u bih saznao sam iz UHR BiH
do 3 zvjezdice zaduženi su na nivou Kantona,
a za 4 i 5 zvjezdica zaduženo je Ministarstvo okoliša i turizma.![]()
kad sam radio diplomski na tu temu bili su mi potrbeni ti podatci, toliko je bilo komplikovano doci do liste sa klasifikacijom da sam jednostavno uzeo njemacku listu.
izmedu 4* i 5* nema neke velike razlike, sto se tice velicine soba, garaze, bazena itd.
razlika je u tome da li racepcija radi 12 ili 24 sata, da li Bar radi cijelu noc, da li postoji portir, sofera sa luxuznom limuzinom ili ljude koji ce vam auto parkirati u garazu
Ja znam da npr Hotel Holiday Inn u vakte svoje(prije rata) nije mogao dobiti zvjezdicu zato što nije imao prihvatilište za životinje od strane gostiju.
-
cranberries
#163 Re: Hotel Bristol Sarajevo
lol? ma liku spomenik napraviti u centru sarajeva
ili dati nekoj ulici njegovo ime
mlad je on, privuci ga nekako 
- exliberal
#164 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Odredjivanje broja zvjezdica hotela nije formulisano nigdje nego to odredjuje drzava , regija....cak i do grada dodje.
Bio sam i u 4 i u 5 zvjezdica i nekad se nevidi ama bas nikakva razlika medjutim nekad je drasticna do bola.
Bio sam i u 4 i u 5 zvjezdica i nekad se nevidi ama bas nikakva razlika medjutim nekad je drasticna do bola.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#165 Re: Hotel Bristol Sarajevo
ma zvjezdice nisu neki pouzdan standard.. ovaj ima mjesec uz zvijezde pa je to vec druga prica 
- DaysleepeR
#166 Re: Hotel Bristol Sarajevo
ovaj Al Shiddi djeluje kao pametan i konkretan biznismen i bez provjeravanja uvjeren sam da se u hotelu toči alkohol kao u svakom drugom koji je u vlasništvu pametnih biznismena a ne pokondirenih tikvi
super da je ona mračna ulica sada osvjetljena, ono je bila crna rupa grada, a sad je super.
samo naprijed, čak i Fahro koji nije mogao prežaliti što mu je Al Shiddi maznuo lokaciju sada šuti
super da je ona mračna ulica sada osvjetljena, ono je bila crna rupa grada, a sad je super.
samo naprijed, čak i Fahro koji nije mogao prežaliti što mu je Al Shiddi maznuo lokaciju sada šuti
- smoki_choko
#167 Re: Hotel Bristol Sarajevo
sta fali ako se ne toci alkohol. jel se u svakoj rupi i mjestu u gradu mora tociti alkohol 
-
GOLFER
#168 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Pa hocete li vise nauciti, fakat postaje naporono...DaysleepeR wrote:ovaj Al Shiddi djeluje kao pametan i konkretan biznismen i bez provjeravanja uvjeren sam da se u hotelu toči alkohol kao u svakom drugom koji je u vlasništvu pametnih biznismena a ne pokondirenih tikvi
Da li ti zelis reci da ne mozes biti pametan, ozbiljan, konkretan BIZNISMEN i dobar i iskren musliman u isto vrijeme?
Muslimanima je zabranjeno imati BILO kakvu vezu sa alkoholom, pa cak je zabranjeno i prodati sljive covjeku koji ih kupuje da bi pravio alkohol... I sad ispade ko god drzi do svoje vjere neozbiljan, glup, nekorektan itd... biznismen
Vrijeme je vise da se nauci postovati tudja religija, i svaka cast gospodinu Shiddiju sto u ovom vremenu gdje svi trce za parama i pri tome gaze sve zivo, on ipak vodi racuna o naredbama Boga, da ga Allah nagradi i 10000 puta vise mu vrati.
Citajuci neke forumase ( od BBI pa evo do sada) ispada da je alkohol nesto najdragocjenije na ovome svijetu
sustini jasno je da se o alkoholu toliko prica samo zato sto je izostavljen iz religijskih razloga, a to neki jednostavno ne mogu da podnesu...
- chuchumbamayumbe
#169 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Zna li neko kakva je situacija sa pušačima u Bristolu?
Da li postoje odvojene sobe za pušače i nepušače, i da li je dozvoljeno pušenje u restoranskim dijelovima?
Da li postoje odvojene sobe za pušače i nepušače, i da li je dozvoljeno pušenje u restoranskim dijelovima?
-
popajic
#170 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Da se prijavim da sam jedan od onih koji TO ne podnose...ali, moramGOLFER wrote: ...
Muslimanima je zabranjeno imati BILO kakvu vezu sa alkoholom, pa cak je zabranjeno i prodati sljive covjeku koji ih kupuje da bi pravio alkohol... I sad ispade ko god drzi do svoje vjere neozbiljan, glup, nekorektan itd... biznismen![]()
![]()
![]()
Vrijeme je vise da se nauci postovati tudja religija, i svaka cast gospodinu Shiddiju sto u ovom vremenu gdje svi trce za parama i pri tome gaze sve zivo, on ipak vodi racuna o naredbama Boga, da ga Allah nagradi i 10000 puta vise mu vrati.
Citajuci neke forumase ( od BBI pa evo do sada) ispada da je alkohol nesto najdragocjenije na ovome svijetukao da se ne radi o opijajucem sredstvu koje donosi toliko zla i smrti ljudima sirom planete zemlje, nego o nekom velikom, najvecem dobru od kojeg svi postajemo bolji, pametniji konkretniji bogatiji sretniji ispunjeniji itd...
sustini jasno je da se o alkoholu toliko prica samo zato sto je izostavljen iz religijskih razloga, a to neki jednostavno ne mogu da podnesu...
A zasto ne podnosim ?
Jer je Bristol gradski , a ne IZ hotel, a kao i svaki hotel namjenski je okrenut strancima.
I sad valja njima , kad naruce casu vina , tabiriti tu tvoju pricu da musliman ne smije ni sljive prodavati ako su za spravljanje alkohola
Uzgred, JESTE alkohol stetan , ali nije uzrokovao ni blizu toliko smtrnih slucajeva koliko sukobi religija kroz citavu ljudsku istoriju.
O tempora , o mores
- smoki_choko
#171 Re: Hotel Bristol Sarajevo
hotel bristol je prvi hotel u sarajevu koji je pod stranim vlasnistvom, u lancu Shaza hotela. a u njihovim hotelima se ne sluzi alkohol. hoce li nesto biti drugacije u bristolu, to ko ode znace
-
detroit-mercy
#172 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Zavisi ko su pusacichuchumbamayumbe wrote:Zna li neko kakva je situacija sa pušačima u Bristolu?
- ChataDodajStaHoces
#173 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Nece se sluziti alkohol. Shiddi je dao pod zakup Shaza Hotelsu upravo zato sto ne sluze alkohol. Strani management ce upravljati hotelom sve dok se ne osposobi kadar koji ce voditi samostalno (naravno pod imenom Bristol) a ovi prelaze u zvanicni Shaza Hotel u SCCu 2012smoki_choko wrote:hotel bristol je prvi hotel u sarajevu koji je pod stranim vlasnistvom, u lancu Shaza hotela. a u njihovim hotelima se ne sluzi alkohol. hoce li nesto biti drugacije u bristolu, to ko ode znace
-
detroit-mercy
#174 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Vidis jaro zastrani ti, Bristo je privatno vlasnistvo, jel trebas izvod iz katastra da vidis da nije gradski. Da je gradski, jos bi bio razvaljena rupa. Glede alkohola, more biti bidne a more biti i ne bidne. Npr. u cemeriki imas toliko restriktivne zakone sto se tice tocenja alkohola pa imas masu mjesta gdje se alkohol ne toci (restorani, kafei, itd) pa se niko ne buni. Prema tome onome kome je do alkohola on ce skoknuti preko puta i naderati se a onome kome nije nece. I da za business ljude vjerovatno zadnja stavka kada gledaju gdje da odsjednu je da li ima alkohola ili ne, evo bas u komsiluku gdje radim imamo nesto kao hotel distrikt (ima dosta firmi okolo) 4-5 hotela jedan do drugoga, niti jedan od tih hotela nema cak ni svoj restoran a vazda puni business ljudi, pa hebiga ti busniess people su dosli da rade a ne da piju. Ili izgleda kod nas vaze neka druga pravila, navece se naderes pa ujutro na sastanak a iz tebe bazdi ko da si bure otvoriopopajic wrote:Da se prijavim da sam jedan od onih koji TO ne podnose...ali, moramGOLFER wrote: ...
Muslimanima je zabranjeno imati BILO kakvu vezu sa alkoholom, pa cak je zabranjeno i prodati sljive covjeku koji ih kupuje da bi pravio alkohol... I sad ispade ko god drzi do svoje vjere neozbiljan, glup, nekorektan itd... biznismen![]()
![]()
![]()
Citajuci neke forumase ( od BBI pa evo do sada) ispada da je alkohol nesto najdragocjenije na ovome svijetukao da se ne radi o opijajucem sredstvu koje donosi toliko zla i smrti ljudima sirom planete zemlje, nego o nekom velikom, najvecem dobru od kojeg svi postajemo bolji, pametniji konkretniji bogatiji sretniji ispunjeniji itd...
sustini jasno je da se o alkoholu toliko prica samo zato sto je izostavljen iz religijskih razloga, a to neki jednostavno ne mogu da podnesu...![]()
A zasto ne podnosim ?
Jer je Bristol gradski , a ne IZ hotel, a kao i svaki hotel namjenski je okrenut strancima.
I sad valja njima , kad naruce casu vina , tabiriti tu tvoju pricu da musliman ne smije ni sljive prodavati ako su za spravljanje alkohola![]()
Uzgred, JESTE alkohol stetan , ali nije uzrokovao ni blizu toliko smtrnih slucajeva koliko sukobi religija kroz citavu ljudsku istoriju.
O tempora , o mores
Tako ne lozi se bezveze, takve stvari ferceraju svugdje u svijetu i niko se bas pretjerano ne pita sto pojedini hoteli ne sluze ovo ili ono
-
Ogre
#175 Re: Hotel Bristol Sarajevo
Odličan video ! Ima li neka engleska verzija za strance?BackSpace wrote:Video o hotelu Bristol![]()
![]()