Hose Muhika ili ti ga po Bosanski Jose Mujica!

homega

#101 Re: Hose Muhika ili ti ga po Bosanski Jose Mujica!

Post by homega »

O'zone wrote:Mujo ide dalje :mrgreen:
Siromašni Mujica objavio rat formalnom odijevanju: Izgledamo kao majmuni s kravatama!
Jose Mujica, najskromniji predsjednik na svijetu, objavio je rat imperijalizmu, rasizmu i formalnom odjevanju.

Predsjednik Urugvaja kojeg nazivaju najsiromašnijim predsjednikom na svijetu pridobio je simpatije ljudi širom svijeta zbog toga što najveći dio svoje plaće daje u humanitarne svrhe, vozi staru Volkswagenovu bubu te živi u skromnoj seoskoj kući odbijajući da preseli u predsjedničku palaču.

On je sada ponovo uzburkao javnost istakavši da se svijet mora boriti protiv formalnosti, poslovnih odijela, ali i protiv imperijalizma i rasizma.

Na regionalnom samitu na Kubi Jose Mujica je kazao da je odijelo pravo zlo koje muči čovječanstvo.

"Moramo se odijevati kao engleska gospoda. To je industrijalizacija nametnula svijetu", uzviknuo je uragvajski predsjednik.

"Čak su se i Japanci morali odreći svojih kimona kako bi imali veći ugled u svijetu. Svi se moramo oblačiti tako i izgledati kao majmuni s kravatama", kazao je Mujica, poznat po tome što nikada ne nosi kravatu.

On je naglasio da lideri latinoameričkih država moraju čuvati tradiciju i ostati vjerni svojim kulturnim korijenima.

"Da biste bili slobodni morate imati vremena, malo vremena da se posveti stvarima koje su bitne. Sve ostalo je samo buka i galama", rekao je Mujica na samitu u Havani.
Nedavno sam išao u Budimpeštu i poslije u Varnu, na potpisivanje nekih ugovora. Ponio sam odijela, bijele košulje i kravate, ali ih nisam oblačio :D Bio sam odjeven u laganu ljetnu odjeću: majica dugih rukava, zakopčana, duge lanene hlače i tene na vezanje, i napravio šok u firmi domaćina. Sastanak u Varni kasnio cijeli sat, tražili mi odijelo, nisam htio da pristanem, a njima je bio bitniji ugovor nego mojoj strani :D

A sad se tek sjetio kralja Muhike, bio i zaboravio na njegovu odluku :D :thumbup:
AdoCka

#102 Re: Hose Muhika ili ti ga po Bosanski Jose Mujica!

Post by AdoCka »

Mujica mi je idol,blago receno,ako se ikada domognem fotelje (mlad sam,mogu sanjati ^-^)bit cu kao on,kako se ja njemu divim,to je za ne povjerovati. :)
homega

#103 Re: Hose Muhika ili ti ga po Bosanski Jose Mujica!

Post by homega »

AdoCka wrote:Mujica mi je idol,blago receno,ako se ikada domognem fotelje (mlad sam,mogu sanjati ^-^)bit cu kao on,kako se ja njemu divim,to je za ne povjerovati. :)

I treba mu se diviti :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#104 Re: Hose Muhika ili ti ga po Bosanski Jose Mujica!

Post by O'zone »

Era predsjedovanja jedne sile od čovjeka je gotova mada kaže da će se nastavit boriti kroz kongres

Nešto što govori o samoj sposbnosti čovjeka
Zahvaljujući posebnom pristupu i balansiranju između socijalizma i privatnog sektora, Urugvaj od 2005. godine, kada Mujica postaje ministar poljoprivrede, drži prosjek ekonomskog rasta od 5,8 posto. Nivo siromaštva je prije njegovog stupanja na poziciju iznosio oko 40 posto, a 2014. iznosi 13 posto.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/jose- ... /141026038
reis1

#105 Re: Hose Muhika ili ti ga po Bosanski Jose Mujica!

Post by reis1 »

Hjoooo shege, Allaha mi, izgleda da ljudi koji slave ovog elpresidentea jos nisu skontali da je dosh'o kapitalizam i u nasu malu kucu...

Pametnije bi bilo da se slavi neko tipa npr. Churchilla ili Margaret Thatcher.

:-)
sarajevoxxxx

#106 Re: Hose Muhika ili ti ga po Bosanski Jose Mujica!

Post by sarajevoxxxx »

Sky News:Hose Muhika odbio milion dolara za svoj auto

- Arapski bogataši mu nudili milione za auto koje posjeduje on odbio :izet: Ranije je Hose Muhika otkrio da mu je jedan arapski milioner ponudio milion dolara za auto, koji vrijedi 3000 dolara.
Image

http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 8%AA%D9%87
Post Reply