Horori...

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
_someone

#2176 Re: Horori...

Post by _someone »

Tek sad vidjeh ovu listu, ne kontam otkud the witch na prvom mjestu, ja kad sam to pogledao razocarao se skroz, pa sta je ono :D Takodjer i green room je po meni nezasluzeno ovdje, sta sve danas svrstavaju u horore.Izbaciti njega i don't breathe, to po meni nisu horori nikako, a i 10 cloverfield lane je na granici :-D
Inace odgledao sam tek sad Shutter japansku verziju, solidan film, preporuka ko nije
derion

#2177 Re: Horori...

Post by derion »

_someone wrote:
Tek sad vidjeh ovu listu, ne kontam otkud the witch na prvom mjestu, ja kad sam to pogledao razocarao se skroz, pa sta je ono :D Takodjer i green room je po meni nezasluzeno ovdje, sta sve danas svrstavaju u horore.Izbaciti njega i don't breathe, to po meni nisu horori nikako, a i 10 cloverfield lane je na granici :-D
Inace odgledao sam tek sad Shutter japansku verziju, solidan film, preporuka ko nije
Stari moj, The Vvitch je vjerovatno najbolji horor svih vremena. To je inače žanr, gdje se dobri filmovi mogu nabrojati na dvije ruke, ali ovaj film je vrhunac - i to vjerovatno što mu primarni cilj nije da bude žanrovsko djelo, nego ima dosta veće ambicije.
Odlična muzika, atmosferičan ambijent i mistika. Osim toga, vrhunska kinematografija u kojoj meni ona stravična šuma, a pogotovo blizanci podsjećaju jako na Brugelove slike.

The Witch je postavio sasvim nove standarde horor žanru, a 90% filmova iz te domene izgledaju sada još gore nego ikada.
A film uopšte nije triler niti horor. To je jednostavno jedno vrlo dobro djelo napravljeno s ciljem da zaintrigira, da natjera na razmišljanje. Mi smo dio zla, a ono dio nas. E da... i nema Boga. :)

Image
_someone

#2178 Re: Horori...

Post by _someone »

Jbg ukusi su razliciti, meni je evo npr Dead End iz 2003. bolji film od the Witcha a niko ga ne spominje skoro.The Witch je toliko najavljivan kao da je nesto najbolje u zadnjih nekoliko i vise godina, meni se jednostavno film ne svidja, nije mi legao i smijesno mi je vidjeti ga na prvom jestu a jos smjesnije da ga neko naziva najboljim svih vremena, ali dobro svi imamo svoje misljenje.Jedan Conjuring mi je 3 puta bolji odnosno bolji je utisak na mene ostavio, pa i Sinister prvi dio, Babadook, Orphan, Dead Silence, vjerovatno ih ima jos ali ne mogu se sjetiti.Naravno The Witch je potpuno razlicit od svih ovih filmova, ali mene to nije dojmilo :razz:
Edit: Inace mene nijedan taj horor u zadnje vrijeme kojeg najavljuju pola godine i koji je imao vise nego dobre kritike nije odusevio, npr It Follows i Cabin in The Woods su meni takodjer nista posebno, a pobrali su dobre kritike koliko znam.Ja sam vise fan one stare skole poput Exorcista, Teksaskog Masakra, Noci Vjestica i slicno :D
Last edited by _someone on 09/01/2017 12:03, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2179 Re: Horori...

Post by Truba »

meni je dead end 2003 bio beton... za 2003 ili 2004

ne znam kako bih ga sad ocijenio ali mi je bio fenomenalan

mislim da će witch uvijek biti fenomenalan = svevremenski film
takva atmosfera takva simbolika... gluma...boje :D scenarij...
fenomenalno
Ludzak

#2181 Re: Horori...

Post by Ludzak »

Ja sam nedavno gledao film The Ring i iskreno nisam nešto bio oduševljen, uopšte mi nije bio strašan. Jedina strasna scena je bila kada je ona djevojčica Izraela iz TV ekrana i to je to. Čitav film se svodi oko jedne kasete. Gledao sam dosta strasnije horore sigurno.
Meni medu boljim su sigurno Saw (svi nastavci), Insidius, The Conjuring , Amityvil terror itd
triconja

#2182 Re: Horori...

Post by triconja »

Dobar horor je i Dead space. Da bi se dobio pravi dojam o prici potrebno je pogledati prequel animirani film prvog dijela igre Dead Space pa onda animirani film izmedju dead space i dead space 2 pa onda animirani film izmedju dead space 2 i dead space 3. Ima jos nekoliko spinoffova za konzole i kratkih crtanih i par stripova. Prejako je ko voli sci fi horore. Btw prica igre je prejaka.

Gledao sam conjuring i sinister i jos par iz zadnjih postova. Jedini dobar je bio sinister ali i on je bio onako. Dead end i witch su mi na listi za gledanje.
Truba

#2183 Re: Horori...

Post by Truba »

kazu neki raw dobar
novi
vegetarijanka krene meso zdrati :mrgreen:
Truba

#2184 Re: Horori...

Post by Truba »

gledao sam autopsiju NN žene
sve do zamračenja nekih 45 minuta pred kraj morao sam ići spavati

ekstra dokle sam pogledao napeto, zanimljivo, daju nam mrvice i potiču maštu ko je žena kako je umrla zašto onako izgleda

jedva čekam večeras da nastavim :thumbup:

to je sve što tražim od filma knjige ili stripa
da jedva čekam nastaviti
alcho

#2185 Re: Horori...

Post by alcho »

http://www.imdb.com/title/tt4547056/?ref_=nv_sr_1

Image

Odlican film, u stilu "28 Days Later"
Truba

#2186 Re: Horori...

Post by Truba »

autopsija NN je možda najjači horor prosljednjih godina
uz under the shadow, witch, sauthbound, Tales of Halloween, creep i tako dalje da ne rovarim
Fajcion

#2187 Re: Horori...

Post by Fajcion »

The autopsy def osvježenje :thumbup:
derion

#2188 Re: Horori...

Post by derion »

** Manji spoiler**

A niko da se zapita kako otac i sin za tren oka zaboraviše onu trebu što središe?! :) Kako ono kažete, žešći odron i šteta ga je stavljati u isti koš sa npr. The Vvitch.
Truba

#2189 Re: Horori...

Post by Truba »

Ne kontam....

Spojleri...a zasto vremenska prognoza govori suprotno? Je li macka mrtva? Je li vjerovatnije da su nemrtvi zivi ili da je halucinacija? To se najbolje vidi na primjeru pozara...cura nn je neumrla...ali ipak nije dovoljno snazna da dize mrtve...prije ce biti da ubacuje halucinacije u umove onih koji joj zele nauditi... Jaci dio filma je odnos oca i sina...glumica cure nije ni rijec progovoeila al je razvalila ulogu u ovim gabaritima
karanana

#2190 Re: Horori...

Post by karanana »

Tanak authopsy of jane doe
_someone

#2191 Re: Horori...

Post by _someone »

meni je autopsy of jane doe dobar, prica je solidna te s obzirom kakvih sve sranja izlazi u zadnje vrijeme on je dobar.
Inace ja volim gledati slashere tako da sam u zadnja 2,3 dana pogledao 5 dijelova Wrong Turn te Brda imaju oci prvi dio, koliko god neki od tih filmova bili losi meni pasu :D Sve sam to gledao prije ali jednostavno volim to opet pogledati s vremena na vrijeme, zabavno mi.Pogledao bi i vise ali ispiti sljedece sedmice pa se nema vremena, cim prodju planiram pogledati sve sto pronadjem a ima naznake slashera :D
Fajcion

#2192 Re: Horori...

Post by Fajcion »

Wrong turn i The hills have eyes prvi dijelovi filmčine, a što se tiče slashera slab sam i ja na njih :-D . Ne znam ni sam više šta sam pregledao.
Truba

#2193 Re: Horori...

Post by Truba »

http://cultofghoul.blogspot.ba/2017/01/ ... -2016.html

zlatni gulic za najjeziviji film godine goes to :evil:
dragma
Vozim: Pješe

#2194 Re: Horori...

Post by dragma »

_someone

#2195 Re: Horori...

Post by _someone »

Evo na rarbg izasao neki Dead Story, po traileru se cini zanimljiv, kad pogledam javicu utiske :-D
Truba

#2196 Re: Horori...

Post by Truba »

skeptičan sam
sikstinajn

#2197 Re: Horori...

Post by sikstinajn »

dobar film.
ima sve elemente dobrog horora.
e sad. nije shanning niti egzorcist 1972.
moderniji je.
ali je definitivno vrijedan gledanja i uživanja u tuđim nedaćama.

ka'e ''zakucaj ga tata!!!''

Image
Truba

#2198 Re: Horori...

Post by Truba »

joj otkad mi taj film lezi na spisku kojeg sam cak izbrisao sa bookmarksa sa jos jedno 150 naslova
Tomahawk11
Globalni moderator

#2199 Re: Horori...

Post by Tomahawk11 »

sikstinajn wrote:dobar film.
ima sve elemente dobrog horora.
e sad. nije shanning niti egzorcist 1972.
moderniji je.
ali je definitivno vrijedan gledanja i uživanja u tuđim nedaćama.

ka'e ''zakucaj ga tata!!!''

Image
Gdje vidjeh ovu sliku

http://www.imdb.com/title/tt0367153/?ref_=nv_sr_1
Truba

#2200 Re: Horori...

Post by Truba »

http://cultofghoul.blogspot.ba/2017/01/ ... -2016.html

alzo špraht ghoulus

1. THE WITCH

2. GRAVE (RAW)

3. THE WAILING

4. THE AUTOPSY OF JANE DOE

5. I Am a Hero

6. Train To Busan

7. The Invitation

8. THE NEON DEMON

9. Over Your Dead Body

10. CREEPY

11. FENDER BENDER

12. the girl in the photographs

13. SOUTHBOUND

14. HUSH

15. The Hexecutioners

16. Don't Breathe

17. Scare Campaign

18. SILENCED

19. Freaks Of Nature

20. I Am Not a Serial Killer

mislim da prosječnog gledatelja ne zanima ništa dalje od 20 filmova godišnje iz jednog žanra... budući da sam ih ja kao pasionirani horor gledač pogledao samo 12 a 8 s ovog spiska

definitivno sam ofalio sa azijatima budući da sam samo 1 pogledao...
valjda je došlo do zasićenja iako imam najviše američkih i japanskih naslova...valjda nekad dođe do prezasićenja pa mora neko razdoblje proći
Post Reply