Poznanica mi je predlozila da posjetim ginekologa i vidim da nemam slucajno hormonalni disbalans. Mozda je to uzrok koji sprecava da dobijem na kilazi. Ima li neko blisko iskustvo sa necim takvim? Unaprijed hvala, svaki komentar je pozeljan. A ako slucajno ima neko strucan iz ove oblasti bila bih mu jos vise zahvalna.
Hormonska neravnoteza kod zena
-
hellou
#1 Hormonska neravnoteza kod zena
Pozdrav svima. Vec neko vrijeme istrazujem o ovoj temi i naravno nailazim na razna iskustva. Naime, imam 22 godine, visoka sam oko 167 cm i imam samo 47 kg (premalo za moju visinu). Jedem i do 5 puta u toku dana, obavezno 3 veca obroka i neka uzina ili voce izmedju. Jedem sve, ne biram hranu. Imam brz metabolizam, svjesna sam toga. Pokusala sam mnoge stvari, od pivskog kvasca, B komplexa, meda, vjezbanja u teretani uz nadzor iskusnog trenera i - nista. Ako slucajno dobijem 1 kg, u skorije vrijeme izgubim 2. :/
Poznanica mi je predlozila da posjetim ginekologa i vidim da nemam slucajno hormonalni disbalans. Mozda je to uzrok koji sprecava da dobijem na kilazi. Ima li neko blisko iskustvo sa necim takvim? Unaprijed hvala, svaki komentar je pozeljan. A ako slucajno ima neko strucan iz ove oblasti bila bih mu jos vise zahvalna.
-
TheMule
#2 Re: Hormonska neravnoteza kod zena
Ne vjerujem da hormoni mogu tako znacajno utjecati. Jednostavno ne jedes dosta, a imas brz metabolizam. Jel pusis?
- walter kurtz
#3 Re: Hormonska neravnoteza kod zena
Da nemas gliste 
- dzejkej
#4 Re: Hormonska neravnoteza kod zena
Ako sumnjas da su hormoni mozes se javiti endokrinologu.
-
Fauja Singh
#5 Re: Hormonska neravnoteza kod zena
Ne bih znao reci da li je do hormonske ravnoteze, ne razumijem se, ali cu ti reci da imam prijatelja a i znam dosta drugih muskaraca koji su bili jako mrsavi pa su uz pomoc teretane, dobre ishrane i naravno suplemenata nabacili finih kila i sad super izgledaju, naravno nista nije doslo preko noci, puno je truda ulozeno a i finih para na gejnere, proteine, aminokiseline i dobru ishranu.
Vidi i da popricas sa nekim nutricionistom pa da ti napravi plan ishrane i da ti kaze koje suplemente da ukljucis, nemoj ni od teretane odustajati.
Vidi i da popricas sa nekim nutricionistom pa da ti napravi plan ishrane i da ti kaze koje suplemente da ukljucis, nemoj ni od teretane odustajati.
-
Ci-Nick
#6 Re: Hormonska neravnoteza kod zena
Ne trebaš ići ginekologu nego endokrinologu.
Štitna žlijezda i hormoni tiroksin i trijodtironin su odgovorni za metabolizam.
Ako štitna bude OK onda traži neki drugi razlog ili jednostavno sačekaj par godina i kilaža će doći na svoje.
Bit ćeš zgodna sa 40 a s tim se rijetko koja žena može pohvaliti.
Štitna žlijezda i hormoni tiroksin i trijodtironin su odgovorni za metabolizam.
Ako štitna bude OK onda traži neki drugi razlog ili jednostavno sačekaj par godina i kilaža će doći na svoje.
Bit ćeš zgodna sa 40 a s tim se rijetko koja žena može pohvaliti.
-
hellou
#7 Re: Hormonska neravnoteza kod zena
Hvala svima koji su se javili. Ne, ne pusim, a nemam ni gliste.
Navela sam u post-u da jedem vise puta u toku dana, ali hrana bukvalno samo prodje kroz mene. Vec dvije osobe su mi rekle da provjerim stitnjacu, a ja sve danas cu - sutra cu doktoru, fakultet, obaveze i nikad da odem. Otici cu pa cemo vidjeti do cega je.
Navela sam u post-u da jedem vise puta u toku dana, ali hrana bukvalno samo prodje kroz mene. Vec dvije osobe su mi rekle da provjerim stitnjacu, a ja sve danas cu - sutra cu doktoru, fakultet, obaveze i nikad da odem. Otici cu pa cemo vidjeti do cega je.