Hormoni stitne zlijezde
Moderator: anex
-
moonca
#401 Re: Hormoni stitne zlijezde
..zasto 100..moze krenuti sa 50..
-
crnisin
#402 Re: Hormoni stitne zlijezde
Meni doktorica jos nije uvela tablete, imam 21 godinu, kaze za 6mj kontrola
ppred antidepresiva, hormonskih tableta jos mi samo treba i ovo
-
triple mama
#403 Re: Hormoni stitne zlijezde
Mom sinu je sa 13 godina uspostavljena dijagnoza Hypothyreosis pp Thyroiditis i Hyperinsulinemia. Također je i alergičar i pije, po preporuci i nakon obavljene spirometrije i alergotesta Lordes i inhalator Foster.
Pije eutirox i siofor za gornju dijagnozu kao terapiju. Eh sad, nezdravo se hrani (odnosno, ne pazi sad baš da jede više proteina, da redukuje koncektrovani šećer i sl.), ide u teretanu (ali ne svaki dan) i pušač je.
Moje pitanje je, ako neko ima neko slično iskustvo, da li je moguće da neprestano kašlje (suhi kašalj) već 2 godine od toga što mu terapija ne odgovara (ovu za alergiju već treći put mijenjamo jer sam mislila da mu ta ne odgovara) ili jer puši ko turčin?
Pije eutirox i siofor za gornju dijagnozu kao terapiju. Eh sad, nezdravo se hrani (odnosno, ne pazi sad baš da jede više proteina, da redukuje koncektrovani šećer i sl.), ide u teretanu (ali ne svaki dan) i pušač je.
Moje pitanje je, ako neko ima neko slično iskustvo, da li je moguće da neprestano kašlje (suhi kašalj) već 2 godine od toga što mu terapija ne odgovara (ovu za alergiju već treći put mijenjamo jer sam mislila da mu ta ne odgovara) ili jer puši ko turčin?
-
caseytron
#404 Re: Hormoni stitne zlijezde
Nakon dijagnoze "morbus basedow", operisan prije dvije sedmice, vec pocinje normalniji zivot. Ako se neko boji, vrlo radi cu podijeliti samu operaciju kao i proces oporavka. Izvadjena je cijela stitna zlijezda, niti u jednom trenutku nisam pozalio. 
-
nikeze
#405 Re: Hormoni stitne zlijezde
Koje je potrebno promjene u životu napraviti da bi se kod Hashimoto tireoditisa olakšalo stanje?
Mislim da ishranu, vježbanje, suplemente i čajeve. Da li to išta pomaže?
Mislim da ishranu, vježbanje, suplemente i čajeve. Da li to išta pomaže?