Honorarni Posao za Maloljetnika.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
OkorijeliFilozof

#1 Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by OkorijeliFilozof »

Pozdrav, znaci da li od juna mogu negdje u Sarajevu da radim honorarni posao. Svejedno da li je anketiranje, rad u videotekama, fizicki poslovi, pravljenje necega u Photoshopu, prevodene sa Engleskog itd. Samo da je placeno. Gdje se mogu prijaviti ili da li neko od vas nudi nesto.
, Unaprijed Hvala.
newlevel

#2 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by newlevel »

Sinko ?
Jesi li ti zaboravio da zivis u zemlji koja ima pola miliona nezaposlenih ljudi. I ti bi jos da trazis posao preko foruma.
Mozda ce ti biti jasnije ako ovako napisem, 500 000 komada nezaposlenih.

Na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u Bosni i Hercegovini krajem decembra 2014. evidentirane su 547.134 osobe, javlja Fena.

Nema sinko posla !
Zivimo u zemlji gdje srednjoskolci ne sanjaju Porsche, Audi R8, nego sanjaju da imaju posao.
Logovan

#3 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by Logovan »

newlevel wrote:Sinko ?
Jesi li ti zaboravio da zivis u zemlji koja ima pola miliona nezaposlenih ljudi. I ti bi jos da trazis posao preko foruma.

Na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u Bosni i Hercegovini krajem decembra 2014. evidentirane su 547.134 osobe, javlja Fena.

Nema sinko posla !
Zivimo u zemlji gdje srednjoskolci ne sanjaju Porsche, Audi R8, nego sanjaju da imaju posao.
I zato što što ima 500 hiljada nezaposlenih, glupo je što traži posao i to još preko foruma? Ne kontam te, al' nikako.
Momak vjerovatno na više načina traži da dobije bilo kakav posao (kao što je i sam naveo) i ako već pišeš nešto na ovu temu, bolje bi ti bilo da ga podržiš ili da mu napišeš neki savjet, a ne tako da mu ubijaš taj optimizam da će naći nešto.
newlevel

#4 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by newlevel »

Znas i ti ko i ja da nece naci, neka sagleda sto prije istinu u oci i neka razmislja o tome kako napustiti drzavu.
Logovan

#5 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by Logovan »

Ne, ja vjerujem da će naći. Ne kažem da hoće 100%, ali uvijek ima nade. Samo nek' se bori i valjda bude nešto. Život je borba.

Razmišljanje o napuštanju države bi ga po tebi trebalo zaustaviti da sebi potraži posao. :-) A i ne misliš da momak možda nema nikakve šanse da napusti državu? Možda napušta tek za koju godinu, zbog nekog tamo razloga (npr. zato što je još maloljetan), pa do odlaska, želi sebi naći posao i skupiti šta god para.
razonoda

#6 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by razonoda »

Nema sinko posla !
:-) A, zar nije cudno da bar njih 100 svakodnevno strajkuju ispred BBI i traze neko rjesenje.
Maloljetnik je za sada pozitivan i sretno mu. Naci ce nesto.
newlevel

#7 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by newlevel »

Ja mu zelim svu srecu svijeta.
OkorijeliFilozof

#8 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Nema sinko posla !
Vidi care, meni treba taj posao jer je fino povremeno imati koji marku u dzepu, a znati da si ih ti svojom mukom zaradio, a ne dobio od roditelja koji rade da bi meni obezbjedili zivot. Meni je zao tih 500 000 ljudi, ali po tvojoj logici niko od njih ne treba da trazi posao jer je jos 499 999 nezaposlenih???? Ako hoces predlozi nekoga ili reci nesto konkretno, ako neces barem nemoj unistavati temu... Hvala na razumijevanju...
Naslovnica

#9 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by Naslovnica »

OkorijeliFilozof wrote:Pozdrav, znaci da li od juna mogu negdje u Sarajevu da radim honorarni posao. Svejedno da li je anketiranje, rad u videotekama, fizicki poslovi, pravljenje necega u Photoshopu, prevodene sa Engleskog itd. Samo da je placeno. Gdje se mogu prijaviti ili da li neko od vas nudi nesto.
, Unaprijed Hvala.
Fantomku na glavu, kakav pištolj u ruku, i prihvati se posla k'o i svi ostali današnji maloljetnici.
Ne može ti niko ništa, ha ja!
cyprus

#10 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by cyprus »

Fakat je nevjerovatno kakvi se mudroseri nakače ama baš svaki put kad neko na forumu pita za neku pomoć ili informaciju :-) :-)

Ja nemam konkretne informacije, ali mislim da ne bi trebalo bit problema da se izganja neki honorarni posao tipa anketiranje ili fizikalije... U svakom slučaju sretno!
trambusek88

#11 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by trambusek88 »

OkorijeliFilozof wrote:Pozdrav, znaci da li od juna mogu negdje u Sarajevu da radim honorarni posao. Svejedno da li je anketiranje, rad u videotekama, fizicki poslovi, pravljenje necega u Photoshopu, prevodene sa Engleskog itd. Samo da je placeno. Gdje se mogu prijaviti ili da li neko od vas nudi nesto.
, Unaprijed Hvala.
Ako ne ideš u srednju i ako si na birou onda javni radovi, 2 mjeseca x 600KM preko biroa, tamo juli-avgust pa šta te zapadne.
Ljakan

#12 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by Ljakan »

ustvari nista maloljetan si :D
zajebah se.kad budes punoljetan ide prijedlog
SaraFina

#13 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by SaraFina »

, Unaprijed Hvala.

SVAKA ti čast pa traziš posao. Iskreno se Nadam da će ti neko ponuditi nešto ..

Nemam nikakvih konkretnih ideja ali tvoje razmišljanje je za pohvalu.
razonoda

#14 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by razonoda »

Ljakan wrote:ustvari nista maloljetan si :D
zajebah se.kad budes punoljetan ide prijedlog
:-) UFFF
sandzokan

#15 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by sandzokan »

, Unaprijed Hvala.
Anketiranje i fizikalisanje-možda. Sve ostalo što si naveo-jako teško, jedino preko poznanstva. Što se tiče fizikalisanja-trgovcima na Heci uvijek treba leđa preko ljeta, posao težak plata 500-600 maraka. Sretno.
emko1234

#16 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by emko1234 »

Nema sinko posla !
Jesi i ti dobijao ovakva savjete kad si tražio posao, obzirom na stav ne bi me iznenadilo da imaš 30 i kusur i da još uvijek "tražiš"?

Pokretaču teme, koliko ti je godina?
Tomahawk11
Globalni moderator

#17 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by Tomahawk11 »

, Unaprijed Hvala.
:mrgreen: za bold. Ne znam koliko si upucen, ali sve videoteke po gradu su zatvorene. Mozda ima par mjesta gdje se prodaju originalni primjerci filmskih ostvarenja, ali sumnjam da ces tu naci posao.
U svakom slucaju, :thumbup: za to sto hoces da radis. Ako mi padne kakva ideja, napisem.
newlevel

#18 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by newlevel »

emko1234 wrote:

Nema sinko posla !
Jesi i ti dobijao ovakva savjete kad si tražio posao, obzirom na stav ne bi me iznenadilo da imaš 30 i kusur i da još uvijek "tražiš"?

Za tvoju informaciju, nisam na svu srecu jedan od takvih. Uzimajuci u obzir da kaze da je maloljetnik, a bio sam i ja u tim godinama, dobronamjerno mu dajem savjet, da sto prije shvati da ovdje nema perspektive, niti ce je u dogledno vrijeme biti i da se vise pozabavi problematikom "kako napustiti bejha". Jer ovdje drzave "za covjeka" nema.
Lp
Dzontra_Volta

#19 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by Dzontra_Volta »

Fakat se ovdje može čuti nebuloznih savjeta, nevjerovatno.
Prvo, koliko sam shvatio, momak ide u školu i preko raspusta traži posao da nešto zaradi.
Znači ne možeš poistovjećivati njegov sezonski posao sa tih 500.000 nezaposlenih, koji su završili škole i prijavljeni su po biroima tražeći stalni posao.
Neću da ulazim u to da bar pola od tih 500.000 radi negdje "nacrno" ili ima šansu da radi, ali čeka idealni posao koji je zamislio kad je upisivao školu ili fakultet.
Elem, mislim da ljeti možeš sigurno naći posla, ako ništa u kafićima koji ljeti imaju potrebu za radnom snagom, ili nekim fizikarenjem.
Pošto vidim da znaš raditi u photoshopu, možda ne bi bilo loše da pošalješ par mailova firmama kojima bi tvoje usluge dobrodošle, ljeti mnoge firme šalju svoje zaposlene na odmor, pa im zatreba kratkoročna zamjena.
Uglavnom, sezonski posao za mjesec-dva se može naći sigurno, samo budi uporan.
P.S. Čačkaj po posao.ba, uvijek se može naći nešto.
emko1234

#20 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by emko1234 »

newlevel wrote:
emko1234 wrote:

Nema sinko posla !

Za tvoju informaciju, nisam na svu srecu jedan od takvih. Uzimajuci u obzir da kaze da je maloljetnik, a bio sam i ja u tim godinama, dobronamjerno mu dajem savjet, da sto prije shvati da ovdje nema perspektive, niti ce je u dogledno vrijeme biti i da se vise pozabavi problematikom "kako napustiti bejha". Jer ovdje drzave "za covjeka" nema.
Lp
Daj ne seri matere ti, eto tvoj savjet nešto što niko drugi ne može sam skontat. Momak hoće da si zaradi koju marku radeći HONORARNI posao. Nije tražio ugovor na neodređeno u BH Telecomu. Ako nemaš ništa pametno da napišeš, zar ne bi bilo pametnije da ništa ne pišeš?

I tim što si mu dao taj besmisleni savjet, misliš da si pomogao? Što ti nisi otiša negdje pametnjakoviću?
Mali svaka ti čast, da je više takve omladine i mlađoih ljudi koji tako razmišljaju, sigurno bi nam svima bilo bolje.
OkorijeliFilozof

#21 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

emko1234 wrote:

Nema sinko posla !

15
Logovan

#22 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by Logovan »

emko1234 wrote: Daj ne seri matere ti, eto tvoj savjet nešto što niko drugi ne može sam skontat. Momak hoće da si zaradi koju marku radeći HONORARNI posao. Nije tražio ugovor na neodređeno u BH Telecomu. Ako nemaš ništa pametno da napišeš, zar ne bi bilo pametnije da ništa ne pišeš?

I tim što si mu dao taj besmisleni savjet, misliš da si pomogao? Što ti nisi otiša negdje pametnjakoviću?
Mali svaka ti čast, da je više takve omladine i mlađoih ljudi koji tako razmišljaju, sigurno bi nam svima bilo bolje.
Ma džaba govoriti, ne razumije frajer neke stvari.
franceska

#23 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by franceska »

Da li ima negdje posla za djevojku, 20 godina?
Završena trgovačka škola. Aktivno govori engleski jezik.
Računar-MS office, outlook, internet :)
Hvala :)
newlevel

#24 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by newlevel »

Kad gospodin Logovan kaze da ne razumijem, mora onda da je tako.
Samo ne znam ko ne razumije :-)
U ovoj drzavi je nemoguca misija za momka njegovih godina naci posao, cast izuzecima i ima ih. Nije ti ovo Austrija pa da momak njegovih godina stane na ulaz Zeljeznicke stanice i dijeli prolaznicima "Heute" novine i za to dobije svojih 8€/h. Nije ti ovo Njemacka pa da on radi za Dbahn i ulazi u vozove i prazni kante za smece i za to dobije svojih 8€/h.
Jednostavno poslova za osobe njegovog uzrasta ovdje nema. Precizniji da budem, ima, ali je problem visoka nezaposlenost pa su ti momci njegovih godina koji zele da sebi zarade koji dinar na lancu zaposlenja posljednji !
Malo razgledajte okolo sebe pa pogledajte ko su ti likovi koji vam za auto zakace neki letak, ko vam na ulici dijeli letke, ko obilazi zgrade i dijeli letke za internet provajdere.

Neki dan prolazim pored BBi Centra, kad covjek od 50-ak godina mi ponudi da uzmem letak od Imteca ?! Letak od Telemacha mi donosi u zgradu takodje neki gospodin od 30-ak godina.
Branje malina idealan posao za momka njegovih godina, zar ne ? E pa posjetite nekada plantaze malina pa cete vidjeti kolika je tu borba, ko ce dobiti duzi red da bere a tko manji. A berachi pretezno starije zene, stariji ljudi i momci (20>godina), ove mladje ne moze zapasti.

Toliko od mene za ovu temu.
Lp
slavuj1

#25 Re: Honorarni Posao za Maloljetnika.

Post by slavuj1 »

Evo za svakoga tko zeli raditi honorarno,, ima na ovom linku detaljno objasnjeno

https://www.facebook.com/groups/anketiranje/
Post Reply