Honda FR-V

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Stari

#1 Honda FR-V

Post by Stari »

Dakle

Honda FR-V ...1,8 VTEC Comfort (familijarno-zensko auto sa 6 sjedala)

Sve sam internetske informacije vec pokupio...vidio sam sve filmske inserte o tom automobilu na Yuotubeu...probao sam je i ide , za moje standarde, ko zmaj. Imal i iko da je imao ovo auto ...ili je imao nekog prijatelja -prijateljicu , komsiju , poznanika ...ili je samo nesto nacuo od komsincine jetrve stricevke ... eto ako ste ista culi ...za to ovo auto. Jel kvarljiv...i tom slucaju ...sta mu se najcesce kvari.
HAVANA

#2 Re: Honda FR-V

Post by HAVANA »

Moraš se potruditi da Hondu pokvariš.
Kvalitet savršen.
Wolfheart

#3 Re: Honda FR-V

Post by Wolfheart »

jes jes, kvarljiv zna biti. cuo sam, ako ga ne drzis na balkonu ili u frizideru, zna se cuti, onako, malo. :-) :lol:

Honda is THE shit! Znam sigurno, da ce mi za desetak godina moj auto nositi ime Accord !! :wink:
Kvaliteta motora, lima, unutrasnjosti... fule nema kod Honde ba. Samo, u BIH se ne moze kupiti auto, smijesno.
Stari

#4 Re: Honda FR-V

Post by Stari »

A jelte...a otkud to znas?....Da nisi mozda zaposlen u njihovom prodajnom salonu negdje ...? Tako su mi govorili i za Toyotu ...i za Volksvagena....kad ono tamo cim je garanti period istekao ...riknu fufna, crce gurtna, bleknu cincilator ... kad sam ih kupovao ...jao te price.
Wolfheart

#5 Re: Honda FR-V

Post by Wolfheart »

znam tako sto vec 7 godina se druzim s ljudima koji su urednici auto casopisa koji nekog kurca znaju pa vele ovo sto i ja, voze test vozila svake sedmice, a i sam sam vozo tih auta...izmedju ostalog. eto :wink:

al pazi sad ovo: sve ove rasprave o kvaliteti auta, benzinskih, cega vec ne...jarane uvijek ce se naci neko kome je crknula honda, crkno audi, kome je auto kasljalo nakon sipanja na Tifonu itd itd... sve je to relativno. ha ja. na kraju, pito si, i ja ti za tvoje dobro rece.
Stari

#6 Re: Honda FR-V

Post by Stari »

Ah sto ih u Bosni nema ...veze nemam ... nego , da skratimo pricu, to sto ti navodis je od tih ...tvojih jarana koji , k'o sto ti navodis , ...nekog kurca znaju..., Dobro , dakle ako sam ispravno razumio ...ti svojih licnih iskustava nemas sa ovim ili slicnim autom nego je to iz casopisa...Pa i to je dorbo ...OK...hvala.
Wolfheart

#7 Re: Honda FR-V

Post by Wolfheart »

tacno, nisam vlasnik bio auta, osobna iskustva su mi stotinjak kilometara. ali sve ono sto cuh od ljudi kojima vjerujem, auto je iznad prosjeka. pogotovo za obitelji koje zele komfor i kvalitetu. :wink:
Stari

#8 Re: Honda FR-V

Post by Stari »

Napisao sam vec u uvodnoj rijeci ...auto je nako po mojoj (a ja se ne razumijem u automobile bas previse) procjeni...konstruisan za zenskog vozaca sa puno djece... Doduse ja se mogu u njega uvuci ...tj prostora mi ne fali. Jedva sam mu pronasao rucnu kocnicu koja je tako zakamuflirana da se i trgovac trebao malo pazljivije zagledati kad sam ga zamolio da mi je demnostrira. Imao sam Corollu (1989), Golfa cravana (2001)...i evo sad je i on odsluzio svoje...Honda ide bolje od golfa (sto je i prirodno jer ima malo veci motor) ... mjenjac , pedale i raspored dugmadi na kontrol-panelu su napravljeni za zensku ruku...i ja kad ga vozim ...sve ide kao po loju kao, da je igracka...mislim u poredjenu sa njom je golf (koji je cirka 150-200 kg manji) ko kamion kad uporedjujes polugu mjenjaca ...hod pedala i tako to.

Sve u svemu svidjela mi se...vjerovatno cu je kupiti ...samo ako se ne ispostavi da je kvarljiva.
malizeleni

#9 Re: Honda FR-V

Post by malizeleni »

Svedska ima veoma kvalitetnu tehnicku kontrolu auta. Nasao sam listu od 2007 godine. Odmah se vidi sta je kvalitetna izrada, sta nije.
Kolone su :
ime auta
procenat automobila koji su oboreni na prvom pregledu, znaci kriticne greske koje zahtjevaju popravak, inace se tablice skidaju.
prosjecan broj km na tabli.

Auta do 3 god starosti : http://www.bilprovningen.se/Externt/bpw ... e_2007.pdf

Auta do 7 god starosti : http://www.bilprovningen.se/Externt/bpw ... e_2007.pdf
madner

#10 Re: Honda FR-V

Post by madner »

Stari wrote:Napisao sam vec u uvodnoj rijeci ...auto je nako po mojoj (a ja se ne razumijem u automobile bas previse) procjeni...konstruisan za zenskog vozaca sa puno djece... Doduse ja se mogu u njega uvuci ...tj prostora mi ne fali. Jedva sam mu pronasao rucnu kocnicu koja je tako zakamuflirana da se i trgovac trebao malo pazljivije zagledati kad sam ga zamolio da mi je demnostrira. Imao sam Corollu (1989), Golfa cravana (2001)...i evo sad je i on odsluzio svoje...Honda ide bolje od golfa (sto je i prirodno jer ima malo veci motor) ... mjenjac , pedale i raspored dugmadi na kontrol-panelu su napravljeni za zensku ruku...i ja kad ga vozim ...sve ide kao po loju kao, da je igracka...mislim u poredjenu sa njom je golf (koji je cirka 150-200 kg manji) ko kamion kad uporedjujes polugu mjenjaca ...hod pedala i tako to.

Sve u svemu svidjela mi se...vjerovatno cu je kupiti ...samo ako se ne ispostavi da je kvarljiva.
Ja kolko znam u Sarajevu nema servisa za Hondu. Bio je, ali vise ga nema.

I kao sto si sam rekao, nema tog auta koji se ne kvari.
Stari

#11 Re: Honda FR-V

Post by Stari »

malizeleni wrote:Svedska ima veoma kvalitetnu tehnicku kontrolu auta. Nasao sam listu od 2007 godine. Odmah se vidi sta je kvalitetna izrada, sta nije.
Kolone su :
ime auta
procenat automobila koji su oboreni na prvom pregledu, znaci kriticne greske koje zahtjevaju popravak, inace se tablice skidaju.
prosjecan broj km na tabli.

Auta do 3 god starosti : http://www.bilprovningen.se/Externt/bpw ... e_2007.pdf

Auta do 7 god starosti : http://www.bilprovningen.se/Externt/bpw ... e_2007.pdf

Uh gledao sam ovu statistiku podavno ...i na njoj nema honde fr-v....vjerovatno zato sto ih prije 3 godine izgleda i nije bilo na trzistu ove drzave (moguce da se varam)....samo....ako smijem ...jest da nema veze sa ovom temom ..ali ljudi moji zar je moguce da je Renault tako lose auto kao sto ove skandinavske statistike govore....YBT-te....pa bilo da su noviji (do 3 god) ...bilo da su stariji ....nma veze ...Renault dominira na zacelju ...Mislim ono ...znao sam da Renaulti nisu nesto ...ali da su ovako zagrdili .... :-) bozesacuvaj...
Citizen-X

#12 Re: Honda FR-V

Post by Citizen-X »

Stari wrote:Ah sto ih u Bosni nema ...veze nemam ... nego , da skratimo pricu, to sto ti navodis je od tih ...tvojih jarana koji , k'o sto ti navodis , ...nekog kurca znaju..., Dobro , dakle ako sam ispravno razumio ...ti svojih licnih iskustava nemas sa ovim ili slicnim autom nego je to iz casopisa...Pa i to je dorbo ...OK...hvala.
Stari moj, ti ako si postir'o temu - i trazis odgovore na postavljena pitanja, ocekuje se od tebe da budes ako nista ljubazan, umjesto toga si cinican i poprilicno bezobrazan potcjenjujuci komentare ljudi koji ti se jave cisto mozda iz nekog ako nista humanistickog razloga da proguraju tvoje htijenje i ideju a ti im se glat skenjas u znanje. Pa hajde onda velemajstore sto otvaras teme - kad si otkrio suplju na svirali - pravac salon i kupuj a ne potezi ljude koji su dosli da ti daju mozda koji pozitivan savjet, za jaja.
Stari

#13 Re: Honda FR-V

Post by Stari »

Evo ja , procitavsi nekoliko puta ono sto sam do sad napisao, ne nalazim da sam bio cinican, jos manje bezobrazan ... a , evo ne mak'o se sa ove stolice na kojoj sjedim...ako mi je bila namjera ikog za jaja potezati. Ako se nekome to tako ipak ucinilo ...ja se ovim putem izvinjavam.
chuchumbamayumbe

#14 Re: Honda FR-V

Post by chuchumbamayumbe »

Vozim Hondu, nije FR-V.
Fina auta, to da se ne kvare, vrijedi kod novih, kod polovnih toga nema.
Kvare se, ali ne cesto koliko G2 i slicna narodna auta.
Sve je OK, samo ako budes imao neki ozbiljniji kvar (motor, elektronika), tesko da ce ti ga ko moci popraviti prije ovlastenog servisa, a takvog u BiH nema.
Sto se tice dijelova, za nabaviti nije nikakav problem, a i cijene su sasvim prihvatljive, vjeruj mi.
Samo, opet ti kazem, ako budes imao problema oko elektronike (motor, paljenja, senzori protoka i slicne stvari), nema ti nista prije Hrvatske i Srbije.
Hota je radio Honde (elektroniku), sada samo Alfe i Lancie (koliko ja znam), Billy gore na Vracama, mozda on jos uvijek radi neke stvari, pojma nemam, nisam dugo bio kod majstora.
Stari

#15 Re: Honda FR-V

Post by Stari »

Hvala ...ovo da u BiH nema ovlastenog servisa je bila stvarno dragocjena informacija...u ovom mjestu gdje zivim Hondina auta se prodaju zajedno sa svim ostalim autima iz koncerna General Motorsa...dakle SAAB, Opel, Chevrolett (Daewo) Cadilac (ovaj sto se proizvodi u Svedskoj) ...i u njihovim se radionicama vrsi i popravka ako i kad do kvara dodje za sve ove automobile. Zbog toga sam vjerovao da u Sarajevu postoji radionica u kojoj se mogu popravljati Honde ...
chuchumbamayumbe

#16 Re: Honda FR-V

Stari wrote:Hvala ...ovo da u BiH nema ovlastenog servisa je bila stvarno dragocjena informacija...u ovom mjestu gdje zivim Hondina auta se prodaju zajedno sa svim ostalim autima iz koncerna General Motorsa...dakle SAAB, Opel, Chevrolett (Daewo) Cadilac (ovaj sto se proizvodi u Svedskoj) ...i u njihovim se radionicama vrsi i popravka ako i kad do kvara dodje za sve ove automobile. Zbog toga sam vjerovao da u Sarajevu postoji radionica u kojoj se mogu popravljati Honde ...
Kod nas jedino mozes popraviti Golfa2, i to i u mesari ako zelis, i to je otprilike i kraj svijeta sto se tice ekspertize nasih majstora.
Honde su jos uvijek egzotika, i to ce tako dugo i da ostane, nazalost.
Ima ih u Hr, vidjao sam ih i u Srbiji, ali u BiH tanko, veoma tanko.
Šeha

#17 Re: Honda FR-V

Post by Šeha »

Ja sam svojevremeno vozio Accord. Moje prvo auto.

Kupio sam ga osam godina starog i dok nije udaren nista mu nije falilo :D

Jedino sto sam mu mijenjao do tada je ulje :)
HAVANA

#18 Re: Honda FR-V

Post by HAVANA »

Svako auto se pokvari,neko rijetko neko često a Honda sasvim sigurno i iz iskustva spada u rijetko kvarljivu robu.
AdnanSA

#19 Re: Honda FR-V

Post by AdnanSA »

Honda se rijetko kvari možda najmanje među polovnim automobilima. Ako ti se sviđa i ako je u ok stanju onda kupi. Računaj na to da je taj model egzotika pa čak i za Evropu a kamoli za BiH tako da ćeš ga malo teže prodati kada budeš htjeo...
VR6

#20 Re: Honda FR-V

Post by VR6 »

Sto se tice Honde, tu bar o pouzdanosti ne moras brinuti. Imao sam donedavno Civica, svasta je prezivio, al slusao super. Sve najbolje o Hondi. Iako nemas ovdje zastupnika, djelove mozes nabaviti jako brzo, neke odmah, a neke cekas sedmicu dana. Al tako ti je i kod mnogih drugih proizvodjaca koji ovdje imaju zastupnistva, tako da nema neke razlike. Ak ti se auto - kao auto svidio, ne brini oko ostalog... :)
chuchumbamayumbe

#21 Re: Honda FR-V

VR6 wrote:Sto se tice Honde, tu bar o pouzdanosti ne moras brinuti. Imao sam donedavno Civica, svasta je prezivio, al slusao super. Sve najbolje o Hondi. Iako nemas ovdje zastupnika, djelove mozes nabaviti jako brzo, neke odmah, a neke cekas sedmicu dana. Al tako ti je i kod mnogih drugih proizvodjaca koji ovdje imaju zastupnistva, tako da nema neke razlike. Ak ti se auto - kao auto svidio, ne brini oko ostalog... :)
Kako ba da se ne brine?!
Sta ako mu je potrebna dijagnostika motora?!
Ko ima kompjuter da ocita greske u ovoj jebenoj drzavi?
Niko.
Bar koliko ja znam.
VR6

#22 Re: Honda FR-V

Post by VR6 »

Mozda ima BIHAMK, oni imaju Bosch diagnostiku, kazu ocitava sve aute - sad jel tacno ne znam. Al kolika je sansa da ti diagnostika motora zatreba na Hondi? Mene taj nedostatak servisa, bar kad je Honda upitanju, ne bi brinuo. Covjek ce sam odluciti hoce li uzeti il ne, ja sam rekao svoje... :)
Stari

#23 Re: Honda FR-V

Post by Stari »

Hvala vam svima na vrlo dragocjenim informacijama ... to da je auto egzoticno ...i da ce ga biti kasnije tesko prodati...sam uzeo kao polaznu pretpostavku...necu je kupiti da bih je prodavao ...imam je namjeru imati sve dok bude disala... Eh sad treba vidjeti da li i banka isto razmislja ...tj hocu li dobiti dovoljno kredita. Najradije bih skroz novu (cirka 200 000 SEK) ...ili navjise godinu dana staru...(cirka 160 000- 180 000 SEK). Ako nebudu dali kredit ...odustajem...necu vise staro auto kupovati i tacka.
Stari

#24 Re: Honda FR-V

Post by Stari »

Samo da javim onima koji se zanimaju za ovu egzoticnu hondu....kupio sam je ....novu. Joj kako fino ide Tito dragi. Doduse ima malo drugaciji kontrolni panel u smislu ...dugmici su joj na skroz drugim mjestima nego kod Golfa kojeg sam ranije imao...a ima i jos nekakve dugmice koji na Golfu nisu ni postojali, pa mi je trebalo sedmica dana dok sam sve ufercio ... al sad je rahatluk.
Image
zippo

#25 Re: Honda FR-V

Post by zippo »

i ja razmišljam o kupovini honde,
doduše HR-V-a, imam iste dileme u vezi servisa.
za dijelove ne brinem jer imam jarana ponjemačkoj.
nego interesuje me slijedeće ( ako ima ko da mi kaze), HR-V_ova ima 2 vrste motora,
sa 105 i 124 ks, 2wd i 4wd dali se to odnosi na pogon.
ja mislim uzimati 7-8 godina staro auto, plafon do 12-13000.
koliko mogu proćitati dosta su pouzdane mašine.
ima li iko iskustva iz prve ruke o ovom autu i koji bi preporućio od ova dva motora
solucija mi je land rover freelander sa td4 motorom BMW, ali nisu se nesto pokazali
i ako ja vjerujem da ako se nađe oćuvan primjerak , meni auto traje , jer ne izvlaćim dušu iz njega i redovno ga održavam.
Post Reply