srce i razum govore honda honda honda (1,5 LSi), i tako će najvjerojatnije i biti, ali možda uleti i mazda za dobre pare
šta vi mislite, prvenstveno oni koji se razumiju u aute?
evo honde

a evo i mazde
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Iako su oba automobila dobra, ovo je prevaga zbog koje bih ja uzeo Mazdu.nineac wrote:Kod kupovine Honde otvori "četvere" oči, jer ljudi koji voze hondu ne štede papučicu gasa!
Nije tacno. Honda se probila na Americkom trzistu upravo zbog vece pouzdanosti od konkurenata, ukljucujuci mazdu.nineac wrote: S druge strane, Mazda je po statistikama pouzdanija od Honde!
The_Flyer2002 wrote:mazdu od 96 godine proizvodi ford --- ford on road dead--- a ford kurcu nevalja.
Dodao bih još nešto na ovaj odgovor: U svim japanskim autima motori su dosta živi (vole okretaje), pa svako ko ima imalo benzina u krvi, a vozi japanca, dosta je puta "nagazio" gas. I ja vozim japanca i nekad i sam, iako nisam "divljak", radi užitka u vožnji, "natjeram" motor sve do uključenja limitatora (kod mene 7200/min, Daihatsu Gran Move 1.5 16V (90 KS)). Tu nema puno razlike kod Honde ili Mazde, samo gledaj da je vlasnik malo ozbiljniji (čitaj stariji).ado-šampion wrote:Iako su oba automobila dobra, ovo je prevaga zbog koje bih ja uzeo Mazdu.nineac wrote:Kod kupovine Honde otvori "četvere" oči, jer ljudi koji voze hondu ne štede papučicu gasa!
ti jesi upravu seha ali kad uzmes u obzir da golf gti je ili turbo ili v6. neznam da li si ikad vozio civic sa turbom na 12 psi. jeruj mi to auto moze poderat svakog tvornickog gti -- sumnjam R32-- ali 1.8 t i vr6 u svaka doba.Šeha wrote:Nineac, pitanje za tebe posto ja nesto nikako ne kontam.
Naime kazes da sa Civicom koji ima otprilike 135 konja mozes uzeti GTI koji ima 180 (ili 200 ako je VR6). Sad znam da je GTI turbo i da gubi snagu poslije nekih 3500 obrtaja dok je Honda tek tu dobiva ali opet![]()
Vozio sam i jedno i drugo auto (GTI jos uvijek vozim) i po meni se u ubrzanju ne mogu porediti. (ubrzanju od 0-100) Kasnije mozda ali koliko je to relevantno?!?
I ovdje u svim revjuima koje mozes procitati o GTI govore kao o autu koje kupujes ako hoces da razvalis Civic-e
ja mislim da je on mislio na gti - jeve mozda golf 1 i 2..Nineac wrote:Kod Honde možeš naravno očekivati da ćeš stim motorom pokazivati Golfovima GTI i sličnim derivatima ko je gazda!