Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Daammir
#1 Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Pozz svima..
Kupio sam Hondu civic 1.6i LS 16v 83kw 110 ks 1996god model s 4 vrata.
Od opreme ima polijepo:
ABS
Servo
Klima
Airbag 2x
Centralna
Elekto podizaci stakla
Sjedista malo udobnija poput onih u Golfu GTI slicno
Presla samo 132 666km
E sad ko zna ova auta, kakve su im mane, gdje su im doktori gdje lijekovi.
Koje bolesti brzo dobijaju i kako se lijece i sprecavaju, potrosnja, kvalitet sve sto znate pisite !!!!!????
Pozzzzzzzz
Od opreme ima polijepo:
ABS
Servo
Klima
Airbag 2x
Centralna
Elekto podizaci stakla
Presla samo 132 666km
Koje bolesti brzo dobijaju i kako se lijece i sprecavaju, potrosnja, kvalitet sve sto znate pisite !!!!!????
Pozzzzzzzz
Last edited by Daammir on 24/01/2010 15:30, edited 2 times in total.
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Kralju, koliko si je platio ?!
-
Daammir
#3 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
5600KM presla 132666km garazirano auto 
- chuchumbamayumbe
#4 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Dobro si svijumi...
Ja imam Civic-a 1990, 1.5 16v, 90 ks. Dvoja vrata.
Tvoja je generacija poslije moje, tako da ne bih znao manu tvojoj generaciji.
Kod moje generacije je najveca mana limarija (zadnje obrve i oko cepa rezervoara).
Takodjer, mnogo je kvarova (koji se relativno lako otklone) na releju paljenja.
Desava se posebno za vrijeme toplijeg vremena. Ugasis auto, krenes da ga upalis, samo skljocne, nece da vergla. Ostavis 5-10 minuta, upali na pola kljuca.
Kvar se otklanja skidanjem releja i ponovnim lemljenjem spojeva na releju.
Na mojoj je bio otisao prednji desni kineticki, i imao sam problem na motoru (elektronska dizna), pa je potrosnja bila preko 20 litara!
Elektronsku diznu mi je sredio Hota, potrosnja manja nego fabricka.
Mijenjaj redovno motorno ulje, ali nemoj zaboraviti ni ulje u mjenjacu (ide, koliko se sjecam, 10-30 ili 10-40, kao za motor
), kociono ulje (dot 3 ili vec koje je kod tebe) i servo.
Jos jedna mana kod moje Honde je mali rezervoar, samo 35 fucken litara!

Kod moje generacije je najveca mana limarija (zadnje obrve i oko cepa rezervoara).
Desava se posebno za vrijeme toplijeg vremena. Ugasis auto, krenes da ga upalis, samo skljocne, nece da vergla. Ostavis 5-10 minuta, upali na pola kljuca.
Na mojoj je bio otisao prednji desni kineticki, i imao sam problem na motoru (elektronska dizna), pa je potrosnja bila preko 20 litara!
Mijenjaj redovno motorno ulje, ali nemoj zaboraviti ni ulje u mjenjacu (ide, koliko se sjecam, 10-30 ili 10-40, kao za motor
- chuchumbamayumbe
#5 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
+ zaboravih napomenuti sa su im mana seleni.
-
whow
#6 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
extra auto ,super izgleda + odlicna cijena . Cestitam.Daammir wrote:5600KM presla 132666km garazirano auto
- citroen
#7 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Daammir wrote:Pozz svima..
Od opreme ima polijepo:
ABS
Servo
Klima
Airbag 2x
Centralna
Elekto podizaci stakla
Presla samo 132 666km
Pozzzzzzzz
Evo dole malo slikica
http://www.bhtuning.com/attachment.php?aid=28896
http://www.bhtuning.com/attachment.php?aid=28895
http://www.bhtuning.com/attachment.php?aid=28890
http://www.bhtuning.com/attachment.php?aid=28892
Nek bude sa srecom,da predjes milion kilometara s njom..
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#8 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Sta sad ja treba da se registrujem na taj forum da vidim slike
? 14 godina staro auto 6500 KM...ma to moze samo kod nas
.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#9 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
ja furke i fazona majke ti.......evo slike...... pa tamo registrujte se
Jesul' svi ovakvi typovi ovi sto vozaju Honde 
PS
sto bi Chevrolet reko: Look It's Self Propelled
http://www.youtube.com/watch?v=fHXfV1p7KU8&NR=1
PS
sto bi Chevrolet reko: Look It's Self Propelled
- Mis mekinjas
#10 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Ja imam Hondu Civic 1.6ES, 125HP, 2002, puno je bila skuplja, a imala je 82 000km. A cijeli život vozim samo njih, od kad sam položila. To se auto, u pravilu malo kvari, pazi selen, diskovi na kočnicama, ako je tvoj prešao 100 000km, znači da je zupčasti remen mijenjan, pri kupovini polovnih, obavezno preporučuju pregled zupčastog to im je najbolnija tačka.
Nikakvih problema, zapravo nećeš imati s njom. Limarija je osjetljiva na čišćenje snijega metlom, jednom godišnje obavezno pregledati klimu, jer joj je cijev za dovod plina jako približena prednjoj strani, ja sam je morala variti atomski, jer je bila presječena kad su ga stavili u komoru, kad je lakirana. inače dijelovi nisu skupi, najjeftinije se nabavljaju u Slo.
250 000km, bez ikakvih problema ćeš navući. Sretno s njom, ODLIČAN IZBOR....

pri gradskoj vožnji, od tipa 60 km/h se ne pale svi ventili, pa mu je i potrošnja mala....
I to joj je prednost, najbolje radi, i to voli, 4500 obrtaja...., obavezno pred tehnički, negdje na autoput, i produvati je, slobodno s njom možeš ići 160 km/h, pri bilo kakvim uslovima....
Nikakvih problema, zapravo nećeš imati s njom. Limarija je osjetljiva na čišćenje snijega metlom, jednom godišnje obavezno pregledati klimu, jer joj je cijev za dovod plina jako približena prednjoj strani, ja sam je morala variti atomski, jer je bila presječena kad su ga stavili u komoru, kad je lakirana. inače dijelovi nisu skupi, najjeftinije se nabavljaju u Slo.
250 000km, bez ikakvih problema ćeš navući. Sretno s njom, ODLIČAN IZBOR....
pri gradskoj vožnji, od tipa 60 km/h se ne pale svi ventili, pa mu je i potrošnja mala....
I to joj je prednost, najbolje radi, i to voli, 4500 obrtaja...., obavezno pred tehnički, negdje na autoput, i produvati je, slobodno s njom možeš ići 160 km/h, pri bilo kakvim uslovima....
-
Monsignor
#11 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Raščupana wrote:Ja imam Hondu Civic 1.6ES, 125HP, 2002, puno je bila skuplja, a imala je 82 000km. A cijeli život vozim samo njih, od kad sam položila. To se auto, u pravilu malo kvari, pazi selen, diskovi na kočnicama, ako je tvoj prešao 100 000km, znači da je zupčasti remen mijenjan, pri kupovini polovnih, obavezno preporučuju pregled zupčastog to im je najbolnija tačka.
250 000km, bez ikakvih problema ćeš navući. Sretno s njom, ODLIČAN IZBOR....![]()
A pri kojoj brzini se pale svi ventili???
- Mis mekinjas
#12 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
A pri kojoj brzini se pale svi ventili???[/quote]
U trećoj, pri 90km/h, četvrtoj, na 120 km/h, u petoj, 160km/h, Tad je gutač goriva. Inače taj auto bez problema kreće iz druge.....
U trećoj, pri 90km/h, četvrtoj, na 120 km/h, u petoj, 160km/h, Tad je gutač goriva. Inače taj auto bez problema kreće iz druge.....
- madner
#13 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Japanci ugradili motor od motora u auto i sad to prodaju kao veliki izum.
Zar nisu bila dva klipa, koji su regulisali dotok goriva, a svi ventili uvijek rade?
Zar nisu bila dva klipa, koji su regulisali dotok goriva, a svi ventili uvijek rade?
- dinaraaa
#14 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Pretpostavljam da se radi o uglu otvaranja ventila koje kontroliraju obrtaji motora, veći obrtaji veći ugao , manji obrtaji manji ugao . Shodno tom veća ili manja potrošnja odnosno snaga. Bar je tako kod Toyotemadner wrote:Japanci ugradili motor od motora u auto i sad to prodaju kao veliki izum.
-
Daammir
#15 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
chuchumbamayumbe wrote:Dobro si svijumi...
Na mojoj je bio otisao prednji desni kineticki, i imao sam problem na motoru (elektronska dizna), pa je potrosnja bila preko 20 litara!Elektronsku diznu mi je sredio Hota, potrosnja manja nego fabricka.
Mijenjaj redovno motorno ulje, ali nemoj zaboraviti ni ulje u mjenjacu (ide, koliko se sjecam, 10-30 ili 10-40, kao za motor), kociono ulje (dot 3 ili vec koje je kod tebe) i servo.
Hvala na informacijama, trosi i ova moja bruku, jel skup Hota za odrzavanje i popravku i kakve su cijene dijelova?
-
Daammir
#16 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
whow wrote:extra auto ,super izgleda + odlicna cijena . Cestitam.Daammir wrote:5600KM presla 132666km garazirano auto
Hvala
-
Daammir
#17 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
citroen wrote:Daammir wrote:Pozz svima..
Od opreme ima polijepo:
ABS
Servo
Klima
Airbag 2x
Centralna
Elekto podizaci stakla
Presla samo 132 666km
Pozzzzzzzz
Evo dole malo slikica
Nek bude sa srecom,da predjes milion kilometara s njom..![]()
![]()
Hvala na lijepim zeljama
-
Daammir
#18 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Bobi wrote:Sta sad ja treba da se registrujem na taj forum da vidim slike? 14 godina staro auto 6500 KM...ma to moze samo kod nas
.
Ja ne vidim nigdje da pise 6500 ja samo vidim 5600KM a za slike je greskom pogresno kopiran link
-
Daammir
#19 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
corolla02 wrote:ja furke i fazona majke ti.......evo slike...... pa tamo registrujte seJesul' svi ovakvi typovi ovi sto vozaju Honde
PS
sto bi Chevrolet reko: Look It's Self Propelled![]()
Furka nego sta
- chuchumbamayumbe
#20 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Pa, ja sam problem sa motorom imao tek kada sam je kupio, tamo nekada prije 6 godina...I kupio sam je takvu, pokvarenu. Hota je bio nejeftin (mislim da mi je uzeo oko 150km za popravak), s tim da su to haman bile samo ruke (namucio se dok su skontali koji je problem, posto je bilo svega uvezanog). Srecom sam imao rezervni dio (imam komplet rezervni 1.5 motor), tako da nisam morao placati i dijelove.Daammir wrote:chuchumbamayumbe wrote:Dobro si svijumi...
Na mojoj je bio otisao prednji desni kineticki, i imao sam problem na motoru (elektronska dizna), pa je potrosnja bila preko 20 litara!Elektronsku diznu mi je sredio Hota, potrosnja manja nego fabricka.
Mijenjaj redovno motorno ulje, ali nemoj zaboraviti ni ulje u mjenjacu (ide, koliko se sjecam, 10-30 ili 10-40, kao za motor), kociono ulje (dot 3 ili vec koje je kod tebe) i servo.
Hvala na informacijama, trosi i ova moja bruku, jel skup Hota za odrzavanje i popravku i kakve su cijene dijelova?
Od tada, nisam isao kod Hote, jer nije bilo problema sa motorom (on ti je za motor).
A produzis od Hote prema franjevcima, udjes lijevo u ulicu koja se zove Bugarska ili tako nekako, ides ulicom stotinjak metara, sa lijeve strane ima radionica, Pashaga. On ti je sto se tice mehanike (kocnice, seleni i ostalo).
A dobar posao su mi uradili i u Bosmanu (ili kako se vec zove onaj servis), isto poslije Hote, lijevo, ima velika reklama "punjenje klima".
Koliko ti trosi?!
- chuchumbamayumbe
#21 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Dijelovi - Ilidza, preko mosta, nasuprot Brajlovica.
Ja mislim da se zovu Jap auto ili vec kako.
nemas sta dalje traziti.
nemas sta dalje traziti.
-
Daammir
#22 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Raščupana wrote:Ja imam Hondu Civic 1.6ES, 125HP, 2002, puno je bila skuplja, a imala je 82 000km. A cijeli život vozim samo njih, od kad sam položila. To se auto, u pravilu malo kvari, pazi selen, diskovi na kočnicama, ako je tvoj prešao 100 000km, znači da je zupčasti remen mijenjan, pri kupovini polovnih, obavezno preporučuju pregled zupčastog to im je najbolnija tačka.
250 000km, bez ikakvih problema ćeš navući. Sretno s njom, ODLIČAN IZBOR....![]()
Hvala na savjetu a gdje ima dijelova ovdje kod nas u Sarajevu
-
Daammir
#23 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
chuchumbamayumbe wrote:Dijelovi - Ilidza, preko mosta, nasuprot Brajlovica.
nemas sta dalje traziti.
Znaci ima sve za hondicu na Ilidzi
-
Daammir
#24 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Kod mene 1.6 trosi previse moram to podhitno rijesitichuchumbamayumbe wrote:Pa, ja sam problem sa motorom imao tek kada sam je kupio, tamo nekada prije 6 godina...I kupio sam je takvu, pokvarenu. Hota je bio nejeftin (mislim da mi je uzeo oko 150km za popravak), s tim da su to haman bile samo ruke (namucio se dok su skontali koji je problem, posto je bilo svega uvezanog). Srecom sam imao rezervni dio (imam komplet rezervni 1.5 motor), tako da nisam morao placati i dijelove.Daammir wrote:chuchumbamayumbe wrote:Dobro si svijumi...
Od tada, nisam isao kod Hote, jer nije bilo problema sa motorom (on ti je za motor).
A produzis od Hote prema franjevcima, udjes lijevo u ulicu koja se zove Bugarska ili tako nekako, ides ulicom stotinjak metara, sa lijeve strane ima radionica, Pashaga. On ti je sto se tice mehanike (kocnice, seleni i ostalo).
A dobar posao su mi uradili i u Bosmanu (ili kako se vec zove onaj servis), isto poslije Hote, lijevo, ima velika reklama "punjenje klima".
Koliko ti trosi?!
- chuchumbamayumbe
#25 Re: Honda civic 1.6i LS 16v 110ks 1996god ???
Ma ima ba.Daammir wrote:chuchumbamayumbe wrote:Dijelovi - Ilidza, preko mosta, nasuprot Brajlovica.
nemas sta dalje traziti.
Znaci ima sve za hondicu na Ilidzi
Za egozitku moras malo pricekati, desetak dana.
Meni trebala sajla rucne, nabavili mi.
80km. Ali sajla Y, prejaka.
Promijeni filter goriva (visokotlacni), znaci metalni je, ne ide onaj plasticni.
Provjeri filtere klime, zraka.
Uclani se na neki foru, nadji podatke o vozilici, koje ulje ide.
Nadji koje ti greske moze ocitavati ECU (kod mene se ECU nalazi ispod suvozacevih nogu).
Pregori mi osigurac od brisaca, upali mi se lampica na tabli, zadignem patosnicu i ocitam sa ECU kod. Kosooki.