Sreca pa se ti i takvi kao ti ne pitate.Paul F. wrote:Koliko ja znam, najvažnija društvena pitanja se odlučuju referendumom. U redu, o osnovnim ljudskim pravima možda ne bi ne bi trebalo. Međutim ovdje je riječ o ugrožavanju prava dijece zbog zbog prava "roditelja". Da ne govorim o tome da se većini povraća zvog ovakvih stvari. Pederi gaze tuđa prava i tu je suština.Itakoto wrote:Imas pravo na svoje misljenje. Istina je vjerovatno i da je vecina protiv ravnopravnosti (ne legalizacije (!) jer homoseksualnost nije ilegalna) homoseksualaca na svim razinama. But who cares?! Ljudima poput tebe jednostavno mora biti jasno da, kad su u pitanju ljudska prava, se ne pita nikakva vecina. Ovo nisu vise 60te i 70te proslog vijeka gdje je "vecina" odlucivala da li se zenama ili crncima trebaju odobriti osnovna ljudska i demokratska prava poput aktivnog i pasivnog birackog prava. Sto prije prihvatite ovu cinjenicu, lakse ce vam biti.
"Pederi" ne gaze nicija prava vec traze ravnopravnost. Njihovo pravo na brak pa cak i usvajanje djece (kojima ce vecinski biti bolje sa 2 mame ili tate nego u nekom domu za zbrinjavanje djece bez roditelja) ne tangira tvoja ili moja prava da se zenimo, pravimo djecu ili ih usvajamo.