ili u familiji u kojoj otac dođe kući iz kafane polupa sve živo i na kraju polupa i ženu samo što mu čarape nije oprala (recimo)Romanija wrote:Sta je bolja opcija za dijete, odrastati kao u svojen u skladnoj familiji sa dvije mame/dva oca ili u ustanovi za nezbrinutu djecu? No brainer!
Homoseksualnost i usvajanje djece
-
StupskaBitanga
#76 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
- Arteta
#77 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Naravno da nije isto, ovaj prizna da je bolestan (neplodan), a ovi drugi nece.SaraFina wrote:
Nije isto. Seksualna sklonost u ovakvim slučajevima je u istoj razini sa neplodnošću.
Ako osoba nema seksualne sklonosti prema suprotnom spolu, jednostavno to je ograničava kao i ne plodnost.
Ovaj primjer sa poznatom djevojkom se ne uklapa nikako.
- SaraFina
#78 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Arteta wrote:Naravno da nije isto, ovaj prizna da je bolestan (neplodan), a ovi drugi nece.SaraFina wrote:
Nije isto. Seksualna sklonost u ovakvim slučajevima je u istoj razini sa neplodnošću.
Ako osoba nema seksualne sklonosti prema suprotnom spolu, jednostavno to je ograničava kao i ne plodnost.
Ovaj primjer sa poznatom djevojkom se ne uklapa nikako.
Da ih elektrosokokovima lijecimo? Šta misliš? Bi li bilo učinka?
- Arteta
#79 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ja mislim suprotno, oni koji se pomire sa tim da je homoseksualnost normalna pojava imaju vece sanse da postanu pederi.friskyoreo wrote:Ja licno mislim da oni koji imaju problema sa homoseksualcima, nisu nacisto sa svojom seksualnoscu. Mislim da ima u psihologiji to i prouceno i objasnjeno, samo ne mogu se sjetiti kako se zove ta pojava.![]()
Mene licno niko ne ugrozava niti mi smeta sto se tamo hebe sa nekim odraslim koji je svjesno pristao na to. Smeta mi kad se neko na javnim mjestima "zvali" i bali jedno po drugom, bilo to hetero ili homo. Ajd ono kad se drze za ruku, ili neki normalni poljubac, to i nekako. Ali kad zinu ko' da hoce progutat jedno drugo, i ne silaze cijelo vrijeme, to mi je bas bzvze...
Stopa pedera je daleko veca u drzavama gdje je to normalno nego kod nas, u Africi dole medju crncima je jos manja.
- Capsicum
#80 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Djeca se radjaju kao plod odnosa izmedju muskarca i zene. Priroda je dakle namijenila svakom djetetu da ima oca i majku. Zivot je takav da neka djeca iz raznih razloga ostanu bez jednog ili oba roditelja i protiv toga se ne moze. Ono sto se moze, jeste omoguciti djetetu zivot u porodici koja eto igrom sudbine nije njegova u smislu krvnog srodstva, ali je po svojoj sustini onakva kakvu mu je priroda namijenila, odnosno u kakvoj je zaceto. Dakle, porodicu muskarca i zene koji zadovoljavaju uslove i imaju mogucnosti da djetetu pruze uslove kakve bi imao u svojoj vlastitoj porodici.
Okrutno je zbog svoje sebicnosti lisavati djeteta njegovog prava na zivot sa ocem i majkom. Zasto bi se to dozvolilo? Zato da oni koji ne zele da se upuste u odnose putem koji se prirodno dolazi do djece, ipak dobiju mogucnost da zadovolje svoje hirove za djecom? Nek si kupe hrcka, cuku ili sta vec i zdravo. Dijete nije igracka ni kucni ljubimac!
Pored tolikih normalnih heteroseksualnih parova na listama cekanja za usvajanje djece, stvarno nema potrebe za bilo kakvom vrstom rasprave treba li nekim drugim neprirodnim vrstama zajednica omoguciti da u svoj stil zivota ukljuce i djecu.
Okrutno je zbog svoje sebicnosti lisavati djeteta njegovog prava na zivot sa ocem i majkom. Zasto bi se to dozvolilo? Zato da oni koji ne zele da se upuste u odnose putem koji se prirodno dolazi do djece, ipak dobiju mogucnost da zadovolje svoje hirove za djecom? Nek si kupe hrcka, cuku ili sta vec i zdravo. Dijete nije igracka ni kucni ljubimac!
Pored tolikih normalnih heteroseksualnih parova na listama cekanja za usvajanje djece, stvarno nema potrebe za bilo kakvom vrstom rasprave treba li nekim drugim neprirodnim vrstama zajednica omoguciti da u svoj stil zivota ukljuce i djecu.
- ultima_palabra
#81 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Zato u katoličkoj crkvi nema nijedan peder.Arteta wrote:Ja mislim suprotno, oni koji se pomire sa tim da je homoseksualnost normalna pojava imaju vece sanse da postanu pederi.friskyoreo wrote:Ja licno mislim da oni koji imaju problema sa homoseksualcima, nisu nacisto sa svojom seksualnoscu. Mislim da ima u psihologiji to i prouceno i objasnjeno, samo ne mogu se sjetiti kako se zove ta pojava.![]()
Mene licno niko ne ugrozava niti mi smeta sto se tamo hebe sa nekim odraslim koji je svjesno pristao na to. Smeta mi kad se neko na javnim mjestima "zvali" i bali jedno po drugom, bilo to hetero ili homo. Ajd ono kad se drze za ruku, ili neki normalni poljubac, to i nekako. Ali kad zinu ko' da hoce progutat jedno drugo, i ne silaze cijelo vrijeme, to mi je bas bzvze...
Stopa pedera je daleko veca u drzavama gdje je to normalno nego kod nas, u Africi dole medju crncima je jos manja.
- holowey
#82 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Heller wrote:Što možete srat o normalnosti u državi nema 20 normalnih porodica, bolje da djeca budu u sirotištu i sa 18 da izlete na ulicu bez igdje icega nego da imaju kontakt s pederom, ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji to stvarno misle![]()
![]()
- Arteta
#83 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Nigdje veze ti je ovo.ultima_palabra wrote:Zato u katoličkoj crkvi nema nijedan peder.Arteta wrote:Ja mislim suprotno, oni koji se pomire sa tim da je homoseksualnost normalna pojava imaju vece sanse da postanu pederi.friskyoreo wrote:Ja licno mislim da oni koji imaju problema sa homoseksualcima, nisu nacisto sa svojom seksualnoscu. Mislim da ima u psihologiji to i prouceno i objasnjeno, samo ne mogu se sjetiti kako se zove ta pojava.![]()
- Ajatolah_
#84 Re: Homoseksualnots i usvajanje djece
Pa to je OK kompromis, nije brak za sve one kojima toliko smeta da se to zove brakom i ne mogu usvajati djecu, s druge strane oni su dobili način da ozakone tu vezu, i svi sretni.jao_situacije wrote:jesu i to uradili_BataZiv_0809 wrote:I napravili institut registrovanog partnerstva kojem se priznaju ucinci brakajao_situacije wrote: zato su to fino smislili hrvati, u ustav metneš instituciju braka kao zajednicu muškarca i žene
i zdravo.
- friskyoreo
#85 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Naucno gledano, stopa pedera je uglavnom svuda ista. E sad, jedna je stvar sto na zapadu su slobodni da zive svoj zivot, i deklarisu se kao isti. A kod nas, u Africi i slicnim vukojebinama, zbog uticaja drustva oni se bore sami sa sobom, javno ih osudjuju i pozivaju na linc, pisu svakakve gluposti po forumima zato sto su nesigurni i boje se da ih ko ne prokuzi.Arteta wrote:Ja mislim suprotno, oni koji se pomire sa tim da je homoseksualnost normalna pojava imaju vece sanse da postanu pederi.friskyoreo wrote:Ja licno mislim da oni koji imaju problema sa homoseksualcima, nisu nacisto sa svojom seksualnoscu. Mislim da ima u psihologiji to i prouceno i objasnjeno, samo ne mogu se sjetiti kako se zove ta pojava.![]()
- ultima_palabra
#86 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Kako nigdje veze? U katoličkoj crkvi i općenito religijskim zajednicama je najmanja tolerancija prema pederima. Stoga, ako uzmemo tvoju teoriju, tamo nema nijednog pedera. Jel tako, nano? Jeste.
-
m_l
#87 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Capsicum wrote:Djeca se radjaju kao plod odnosa izmedju muskarca i zene. Priroda je dakle namijenila svakom djetetu da ima oca i majku. Zivot je takav da neka djeca iz raznih razloga ostanu bez jednog ili oba roditelja i protiv toga se ne moze. Ono sto se moze, jeste omoguciti djetetu zivot u porodici koja eto igrom sudbine nije njegova u smislu krvnog srodstva, ali je po svojoj sustini onakva kakvu mu je priroda namijenila, odnosno u kakvoj je zaceto. Dakle, porodicu muskarca i zene koji zadovoljavaju uslove i imaju mogucnosti da djetetu pruze uslove kakve bi imao u svojoj vlastitoj porodici.
-
Vipsilon
#88 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Treba homoseksualcima omogućiti da usvajaju homoseksualnu djecu, onu djecu koji od malih nogu pokazuju sklonosti ka takvim stvarima. Eno im ih, neka štite svoju vrstu.
-
Romanija
#89 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Zakljuci ovih pomija koje si napisao/napisala.Capsicum wrote:Djeca se radjaju kao plod odnosa izmedju muskarca i zene. Priroda je dakle namijenila svakom djetetu da ima oca i majku. Zivot je takav da neka djeca iz raznih razloga ostanu bez jednog ili oba roditelja i protiv toga se ne moze. Ono sto se moze, jeste omoguciti djetetu zivot u porodici koja eto igrom sudbine nije njegova u smislu krvnog srodstva, ali je po svojoj sustini onakva kakvu mu je priroda namijenila, odnosno u kakvoj je zaceto. Dakle, porodicu muskarca i zene koji zadovoljavaju uslove i imaju mogucnosti da djetetu pruze uslove kakve bi imao u svojoj vlastitoj porodici.
1. Homoseksualci nemaju pravo biti roditeljima.
2. Homoseksualci ne znaju kakav je to osjecaj biti roditeljem.
3. Homoseksualci su sebicni.
4. Homoseksualci su hirovite osobe.
I kao slag na tortu
5. Homoseksualnost je stil zivota.
- holowey
#90 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
seksualna orijentacija treba da bude zadnja, ako je uopste treba biti na listi kriterija za usvajanje djeteta... treba gledati karakterne osobine usvojitelja, odnose unutar blize i sire porodice kao i odnose sa prijateljima, poznanicima i okolinom kako bi se jasnije utvrdio karakter posvojitelja, materijalno stanje usvojitelja, njihov odnos sa potencijalnim usvojenikom, odnos i misljenje usvojenika o potencijalnim usvojiteljima, naravno treba gledati i materijalno stanje kako bi usvojeniku moglo biti priusteno sve ono sto mu treba, ali kao kriterij stavljati seksualnu preferenciju kao da se dijete usvaja zbog seksualnih sklonosti je budalastinaCapsicum wrote:Djeca se radjaju kao plod odnosa izmedju muskarca i zene. Priroda je dakle namijenila svakom djetetu da ima oca i majku. Zivot je takav da neka djeca iz raznih razloga ostanu bez jednog ili oba roditelja i protiv toga se ne moze. Ono sto se moze, jeste omoguciti djetetu zivot u porodici koja eto igrom sudbine nije njegova u smislu krvnog srodstva, ali je po svojoj sustini onakva kakvu mu je priroda namijenila, odnosno u kakvoj je zaceto. Dakle, porodicu muskarca i zene koji zadovoljavaju uslove i imaju mogucnosti da djetetu pruze uslove kakve bi imao u svojoj vlastitoj porodici.
- Ridjobrki
#91 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Hm... Ide vam dobro i bez mene, naletiću ja da stavim koje suho kasnije.
- BHCluster
#92 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Umjesto da se uci kako ne mrziti nekoga, mi imamo ovo! Zato smo supak svijeta!
-
razonoda
#93 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ima homoseksualaca koji su u poznim godinama presli ili pronasli se da su homo.... Imaju vlastitu djecu.Vipsilon wrote:Treba homoseksualcima omogućiti da usvajaju homoseksualnu djecu, onu djecu koji od malih nogu pokazuju sklonosti ka takvim stvarima. Eno im ih, neka štite svoju vrstu.
- BHCluster
#94 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Sta je problem? Mrzna? Strah? ... Sta?
- Joe McCarthy
#95 Re: Homoseksualnots i usvajanje djece
Preach on my brother, preach on!!!Stoner wrote:I te homoseksualce nabijem na kurac.
Normalno da nije normalno da homo parovi usvajaju i odgajaju djecu. Dijete ima urodjenu potrebu i za majkom i za ocem. Da to ima smisla ljudi bi to i prije radili, prije ovih ljudskopravasa liberala aktivista cega vec ne. Nece dijete ispast lose ali hoce psiha nastradati.
-
Vipsilon
#96 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Kakve to sada veze ima sa usvajanjem djece? Ti koji su se "pronašli" su cijeli svoj život bili biseksualci bez iskustva sa muškarcima, a ne heteroseksualci.razonoda wrote:Ima homoseksualaca koji su u poznim godinama presli ili pronasli se da su homo.... Imaju vlastitu djecu.Vipsilon wrote:Treba homoseksualcima omogućiti da usvajaju homoseksualnu djecu, onu djecu koji od malih nogu pokazuju sklonosti ka takvim stvarima. Eno im ih, neka štite svoju vrstu.
- Joe McCarthy
#97 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Prvo sam morao pobristat 4 paragrafa koja bi pored mojeg slanja u Banoviće, balnovala čitav blok IPjeva u mom okruženju. Ne mogu povjerovat da se ovaj trulež uma poceo širiti i po mojoj BosniSephora wrote:...
Moje mišljenje je da djeca po domovima bi trebala biti vlasništvo države, koja bi po modelu Osmanskog carstva trebala da od njih napravi najsposobnije inžinjere, poduzetnike, administratore, doktore i najvažnije izeuzetno sposoban vojni kadar.
- BHCluster
#98 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Joe McCarthy wrote:Prvo sam morao pobristat 4 paragrafa koja bi pored mojeg slanja u Banoviće, balnovala čitav blok IPjeva u mom okruženju. Ne mogu povjerovat da se ovaj trulež uma poceo širiti i po mojoj BosniSephora wrote:...
Moje mišljenje je da djeca po domovima bi trebala biti vlasništvo države, koja bi po modelu Osmanskog carstva trebala da od njih napravi najsposobnije inžinjere, poduzetnike, administratore, doktore i najvažnije izeuzetno sposoban vojni kadar.
-
razonoda
#99 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ako --dijete -djecak ,obuce haljinicu od sestre -ne znaci da ima sklonosti ka ''taakvim stvarima.''Vipsilon wrote:Kakve to sada veze ima sa usvajanjem djece? Ti koji su se "pronašli" su cijeli svoj život bili biseksualci bez iskustva sa muškarcima, a ne heteroseksualci.razonoda wrote:Ima homoseksualaca koji su u poznim godinama presli ili pronasli se da su homo.... Imaju vlastitu djecu.Vipsilon wrote:Treba homoseksualcima omogućiti da usvajaju homoseksualnu djecu, onu djecu koji od malih nogu pokazuju sklonosti ka takvim stvarima. Eno im ih, neka štite svoju vrstu.
Sto se tice usvajanja----lijepo je udomiti neko napusteno dijete, kome ga dati---veliko je pitanje. Prije bi se slozila da ga --2 mame usvoje, nego 2 oca.
- Joe McCarthy
#100 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Već su i sada vlasništvo države, samo treba biti puno uredjenije.BHCluster wrote:Joe McCarthy wrote:Prvo sam morao pobristat 4 paragrafa koja bi pored mojeg slanja u Banoviće, balnovala čitav blok IPjeva u mom okruženju. Ne mogu povjerovat da se ovaj trulež uma poceo širiti i po mojoj BosniSephora wrote:...