Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pirmin

#1926 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by pirmin »

Dokle su uposlenici krscanskih religioznih korporacija sa rjesavanjem problema masovne pedofilije u svojim redovima? :-?
Xavier1

#1927 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Xavier1 »

Protiv sam jer mislim da nije ok da djeca odrastaju u bolesnom okruzenju.
Podrzavam da im se daju druga prava jer nisu oni krivi sto su takvi ispali, ali mislim da je djecu uvlaciti u to sve previse.
holowey

#1928 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by holowey »

Xavier1 wrote:Protiv sam jer mislim da nije ok da djeca odrastaju u bolesnom okruzenju.
znaci ti bi svu djecu bez roditeljskog staranja istjerao iz bosne? da ne odrastaju u bolesnom okruzenju (drustvu)?
triconja

#1929 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by triconja »

holowey wrote:
Xavier1 wrote:Protiv sam jer mislim da nije ok da djeca odrastaju u bolesnom okruzenju.
znaci ti bi svu djecu bez roditeljskog staranja istjerao iz bosne? da ne odrastaju u bolesnom okruzenju (drustvu)?
More bit da bi ih u rudnike poslo, eee, more se kroz mala okna provlacit ko od sale ba :lol:
pirmin

#1930 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by pirmin »

holowey wrote:
8-) :thumbup:
paladinka

#1931 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by paladinka »

JUPITERXXXX wrote:Da, ako vjerujes u bajke, nevidljivog ciku na nebu, demone, grijeh, pricu o Sodomi i Gomori i ostale nebuloze.
Problem je taj sto se homici ne zele razmnozavati da bi mogli uzivati u slobodi i razvratu pa pokusavaju na silu doci do tudje djece za svoje perverzije.[/quote]

Na silu ? To me interesuje, nisam do sada cuo o nekoj homo mafiji koja kidnapuje djecu i volio bi da saznam vise.
A sto se tica pojma "razvrat", nisam siguran na sta mislis, sta je bludno kod homica ?[/quote]
Nisi cuo onda da Vam pomognem ima vise tih mafijaskih organizacija koje djeluju pod krinkom humanitaraca.Recimo jedna od njih je Barnevern koja u ime neke zastite djece otima djecu normalnim porodicama i daju na usvajanje ovim homo parovima.Naravno jedan dio djece se cuva i kod porodica koji u tome vide dobar biznis a i da se javnost zavara o stvarnom razlogu postojanja tih organizacija.
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... LD-QrlZpPk http://istinomprotivlazi.com/regija/223 ... grad-video[/quote] kako sam skontala to je drzavna organizacija za zastitu djece ? i I tu sigurno na hiljadu slucajeva sigurno ima gresaka , ali koliko djeciji zivota je spaseno...
JUPITERXXXX

#1932 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by JUPITERXXXX »

Paladinka pogledaj malo bolje svijet oko sebe vidi sta drugi govore i kako te organizacije djeluju perfidno da se domognu djece posebno pogledaj oko 23 minute do kraja.
https://www.youtube.com/watch?v=GfayJv0csjo
paladinka

#1933 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by paladinka »

JUPITERXXXX wrote:Paladinka pogledaj malo bolje svijet oko sebe vidi sta drugi govore i kako te organizacije djeluju perfidno da se domognu djece posebno pogledaj oko 23 minute do kraja.
Sigurno ima x videa o tome , pozadinu niko ne vidi , kako su ta djeca zivjela.
pirmin

#1934 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by pirmin »

Od 1946 pa do 2014 1670 katolickih svestenika silovalo 3677 maloljetnih, vecinom muskih osoba.
...pokazala istrazivanja katolicke crkve.
Smatra se da je "tamna" cifra daleko veca.

Niko od njih nije odgovarao niti je snosio bilo kakve posljedice.
Papa ovih dana poziva na molitve protiv djavola.
broj dva

#1936 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by broj dva »

paladinka wrote:
JUPITERXXXX wrote:Paladinka pogledaj malo bolje svijet oko sebe vidi sta drugi govore i kako te organizacije djeluju perfidno da se domognu djece posebno pogledaj oko 23 minute do kraja.
Sigurno ima x videa o tome , pozadinu niko ne vidi , kako su ta djeca zivjela.
Barnevernet, na koji ruska tv zuga ovdje, je drzavna organizacija koja se brine o djeci koja ne dobijaju adekvatnu brigu kuci.
Ne kazem da se neki uposlenik nije zajebao i oduzeo djete na pogresnoj osnovi. Kritikovani su radi kulturoloskog nerazumjevanja (kada oduzimaju djecu strancima u norveskoj) i radi rasizma. Ali nema sanse da sistematski uzimaju djecu heteroseksualcima da bi ih dali homoseksualcima, to su izmosljotine ruske propagandne masine koje nemaju osnova u stvarnosti.
Barnevernet nije bezgresan ali cilj im je pomoci djeci. A ovaj "dokumentarac" nije nista drugo nego ruska anti gej propaganda i zapanjen sam time sto neko ovo moze ozbiljno uzeti, pogotovo bez imalo znanja o instituciji Barnevernet.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1937 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Truba »

stvara se novi čovjek
pa kiborg...

i budućnost će biti veoma zanimljiva

ako se koljemo zbog minirnih razlika
mogu misliti na što će ličiti odnos novog i starog čovjeka

sva sreća nećemo to doživjeti
JUPITERXXXX

#1938 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by JUPITERXXXX »

BROJ DVA Pa evo i ovaj portal pise o tome iako je on nastrojen desnicarski da ne kazem proustaski. http://istinomprotivlazi.com/component/ ... oditeljima
Hakiz

#1939 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Hakiz »

JUPITERXXXX wrote:BROJ DVA Pa evo i ovaj portal pise o tome iako je on nastrojen desnicarski da ne kazem proustaski. http://istinomprotivlazi.com/component/ ... oditeljima
Znaš li ko je najveći finansijer desničarskih pokreta u EU?
JUPITERXXXX

#1940 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by JUPITERXXXX »

Hakiz wrote:
JUPITERXXXX wrote:BROJ DVA Pa evo i ovaj portal pise o tome iako je on nastrojen desnicarski da ne kazem proustaski. http://istinomprotivlazi.com/component/ ... oditeljima
Cionisticki pokret a a izraelski mosad im pruza operativnu podrsku.
Hakiz

#1941 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Hakiz »

JUPITERXXXX wrote:
Hakiz wrote:
Cionisticki pokret a a izraelski mosad im pruza operativnu podrsku.
Ne, nije.
JUPITERXXXX

#1942 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by JUPITERXXXX »

Nije valjda da ih pomaze Rusija sigurno mislis na njih.
Hakiz

#1943 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Hakiz »

Upravo.
Ramzess Veliki

#1944 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Ramzess Veliki »

holowey wrote:
Uopste to nije rekao, ne izvrci njegove rijeci.
Rekao je jasno i glasno da ne podrzava da se djeca daju u usvajanje gej parovima jer smatra da je takav par primjer bolesnog okruzenja.
Mozes se sloziti ili ne, ali ne izvrci na poredjenje cjelokupnog bosanskog drustva sa navedenim bolesnim okruzenjem.

Ovo je primjer kako homoseksualci vrse iskrivljavanje cinjenica u svoju korist zloupotrebljavajuci nasu brigu za njihova prava. :roll:
holowey

#1945 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by holowey »

Ramzess Veliki wrote:
holowey wrote:
Uopste to nije rekao, ne izvrci njegove rijeci.
Rekao je jasno i glasno da ne podrzava da se djeca daju u usvajanje gej parovima jer smatra da je takav par primjer bolesnog okruzenja.
Mozes se sloziti ili ne, ali ne izvrci na poredjenje cjelokupnog bosanskog drustva sa navedenim bolesnim okruzenjem.

Ovo je primjer kako homoseksualci vrse iskrivljavanje cinjenica u svoju korist zloupotrebljavajuci nasu brigu za njihova prava. :roll:
svi mi zivimo u bolesnom okruzenju, argumenata za to gdje se god okrenes, u svakoj jbnoj oblasti naseg drustva...

a navedi mi jedan jedini argument da su mama i njena bracna partnerica ili tata i njegov bracni partner bolesno okruzenje...a bas to je tvoja i xvaier1 logika...pa hajde argumentujte
broj dva

#1946 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by broj dva »

Iz teksta :
"Naime, u Norveškoj djeluje razrađeni korumpirani sistem za''zaštitu djece'', u koji je upletena kriminalna mreža koja uključuje državne službenike – socijalne radnike, psihologe, sudije, kriminalce, sadiste, pedofile i sotoniste, koji imaju velike koristi od ove perfidno ozakonjene trgovine djecom."

Je li ti zaista vjeruješ u ovo i ako da, na osnovu čega?
Ramzess Veliki

#1947 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Ramzess Veliki »

holowey wrote:
Ramzess Veliki wrote:Uopste to nije rekao, ne izvrci njegove rijeci.

svi mi zivimo u bolesnom okruzenju, argumenata za to gdje se god okrenes, u svakoj jbnoj oblasti naseg drustva...

a navedi mi jedan jedini argument da su mama i njena bracna partnerica ili tata i njegov bracni partner bolesno okruzenje...a bas to je tvoja i xvaier1 logika...pa hajde argumentujte
Nanovo govoris sta ti zelis I ne citas postove do kraja. Dajes repliku koja nema veze sa onim sto je replicirani rekao, nego izmisljas da je rekao da bi opravdao svoje misljenje ili ono sto zelis da kazes.
Ako te interesuje moje misljenje (koje ovdje pokusavas da prikazes na svoj nacin), procitaj moje ranije postove na ovoj temi.

U njima pise da mislim da je bolje da djeca imaju dva istospolna roditelja nego da nemaju nikakve roditelje i da odrastaju u ustanovama.
Kontas? Jasno? :novine:
Xavier1

#1948 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Xavier1 »

holowey wrote: svi mi zivimo u bolesnom okruzenju, argumenata za to gdje se god okrenes, u svakoj jbnoj oblasti naseg drustva...

Mogu li dva muskarca ili dvije zene imati djecu prirodnim putem? Ne mogu. Eto ti odgovor zasto je neprirodno odnosno bolesno okruzenje.
holowey

#1949 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by holowey »

Xavier1 wrote:
holowey wrote: svi mi zivimo u bolesnom okruzenju, argumenata za to gdje se god okrenes, u svakoj jbnoj oblasti naseg drustva...

Mogu li dva muskarca ili dvije zene imati djecu prirodnim putem? Ne mogu. Eto ti odgovor zasto je neprirodno odnosno bolesno okruzenje.
znaci svim neplodnim parovima zabraniti usvajanje jer nisu mogli prirodnim putem dobiti djecu?

bolesno okruzenje je i religija jer uvjetuje vjerovanjem u neprirodno pa i takvim (religioznim) ljudima zabraniti usvajanje?
Xavier1

#1950 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Xavier1 »

holowey wrote:
Xavier1 wrote:

znaci svim neplodnim parovima zabraniti usvajanje jer nisu mogli prirodnim putem dobiti djecu?

bolesno okruzenje je i religija jer uvjetuje vjerovanjem u neprirodno pa i takvim (religioznim) ljudima zabraniti usvajanje?
Nisam religiozan, tako da ti je ovaj pokusaj bio udarac u prazno.
Post Reply