Homoseksualnost i usvajanje djece
- limeni
#1001 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ima li ovdje na forumu neki homseksualac da mi odgovori na jedno pitanje?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
-
Korisničkoime
#1003 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Nema sve obicne pedercine.limeni wrote:Ima li ovdje na forumu neki homseksualac da mi odgovori na jedno pitanje?
-
Korisničkoime
#1004 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Pitam se pitam da neko u Banja Luci odbije Bosnjaku muslimanu da napravi tortu jer je Bosnjak musliman. Da odbije npr.na torti napisati Hamza jer je balijsko ime.Drinski wrote:pa normalno da je u pravu.zateznistub wrote:Sta su se nakostrijesili, zena u pravu!Drinski wrote:Ovima homoseksualcima zaista nedostaje pažnje.
http://www.klix.ba/magazin/showbiz/cole ... /150521022
sada mozes kazati da nekom dijetu neces napraviti tortu jer nema para, sirotinja, kokuz, fukara itd., a ne mozes kazati nekom matorcu da je to stoga sto je peder.
Ja bih istim jebo mater pa makar ovako preko foruma nesto mi se sve cini da bi i @zateznistub.
- General_Jackson
#1005 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Pa pogledaj čovječe koliko ih jelimeni wrote:Ima li ovdje na forumu neki homseksualac da mi odgovori na jedno pitanje?
- General_Jackson
#1006 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Znači Bošnjak, Musliman = peder, bravo momčino!Korisničkoime wrote: Pitam se pitam da neko u Banja Luci odbije Bosnjaku muslimanu da napravi tortu jer je Bosnjak musliman. Da odbije npr.na torti napisati Hamza jer je balijsko ime.
Ja bih istim jebo mater pa makar ovako preko foruma nesto mi se sve cini da bi i @zateznistub.
- zateznistub
#1007 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Pazi za takve stvari, u bilo kojoj kombinaciji, da!Korisničkoime wrote: Pitam se pitam da neko u Banja Luci odbije Bosnjaku muslimanu da napravi tortu jer je Bosnjak musliman. Da odbije npr.na torti napisati Hamza jer je balijsko ime.
Ja protiv homica nemam nista.
Nisam za to da se takvim parovima omoguci usvajanje djece! MOj stav i moje misljenje. Nisam za te njihove parade cinimise da ih rade iz ciste provokacije.
Ali za istopolne parove nemam nista protiv, nemam pravo da se mjesam u neciju intimu i sta neko radi između 4 zida.
Neso slicno osjecam i prema vjerskim vođama, previše se petljaju u drustvo, i to je nesto sto treba da je intima ista ta 4 zida...
-
Avetinho
#1008 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Provokacije? Pa eno onaj maloprije gore ti pise da vlasnici radnji i restorana nece da im pruzaju usluge. Svi smo ravnopravni ali za vas nema hljeba danas.zateznistub wrote:Pazi za takve stvari, u bilo kojoj kombinaciji, da!Korisničkoime wrote: Pitam se pitam da neko u Banja Luci odbije Bosnjaku muslimanu da napravi tortu jer je Bosnjak musliman. Da odbije npr.na torti napisati Hamza jer je balijsko ime.
Ja protiv homica nemam nista.
Nisam za to da se takvim parovima omoguci usvajanje djece! MOj stav i moje misljenje. Nisam za te njihove parade cinimise da ih rade iz ciste provokacije.
Ali za istopolne parove nemam nista protiv, nemam pravo da se mjesam u neciju intimu i sta neko radi između 4 zida.
Neso slicno osjecam i prema vjerskim vođama, previše se petljaju u drustvo, i to je nesto sto treba da je intima ista ta 4 zida...
- buba80
#1009 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ako je homoseksualnost normalna stvar i pojava koju moramo prihvatiti, ma gdje zivjeli, u cemu se onda ta veza razlikuje od intimne veze izmedju brata i sestre? Isto se radi o dvoje odraslih, vole se, nagon im je takav kakav jeste, i rodjeni takvi, 'priroda'...
Ovo pitam jer je prije neki dan bila emisija o takvim braci i sestrama, u europi i SADu, gdje su neki cak osudjivani i u zatvoru su zbog incesta, ali jedan ucesnik je rekao nesto vrlo mudro:' sada ovu ljubav svijet ne razumije i osudjuje, i kroz ovu fazu su prolazili i homoseksualci, ali se nadamo da ce i nas s vremenom prihvatiti i da cemo ostvajriti svoja prava kao sto je to uspjelo gay populaciji, jer mi se volimo i ljubav ce pobijediti. '
Otvorena je pandorina kutija, i pitanje je gdje su granice i dokle ih pomjerati. A moje misljenje je da homoseksualcima ne treba dati pravo na usvajanje djece, bar ne do odredjene dobi djeteta, jer i oni trebaju imati pravo na izbor i mozda ne zele da ih odgajaju dva oca.
Ovo pitam jer je prije neki dan bila emisija o takvim braci i sestrama, u europi i SADu, gdje su neki cak osudjivani i u zatvoru su zbog incesta, ali jedan ucesnik je rekao nesto vrlo mudro:' sada ovu ljubav svijet ne razumije i osudjuje, i kroz ovu fazu su prolazili i homoseksualci, ali se nadamo da ce i nas s vremenom prihvatiti i da cemo ostvajriti svoja prava kao sto je to uspjelo gay populaciji, jer mi se volimo i ljubav ce pobijediti. '
Otvorena je pandorina kutija, i pitanje je gdje su granice i dokle ih pomjerati. A moje misljenje je da homoseksualcima ne treba dati pravo na usvajanje djece, bar ne do odredjene dobi djeteta, jer i oni trebaju imati pravo na izbor i mozda ne zele da ih odgajaju dva oca.
-
Avetinho
#1010 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Opa, vlazni snovi.buba80 wrote:Ako je homoseksualnost normalna stvar i pojava koju moramo prihvatiti, ma gdje zivjeli, u cemu se onda ta veza razlikuje od intimne veze izmedju brata i sestre? Isto se radi o dvoje odraslih, vole se, nagon im je takav kakav jeste, i rodjeni takvi, 'priroda'...
- buba80
#1011 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Whatever dude... Ako nisi shvatio, koliko je bolesna veza izmedju srodnika, toliko je i izmedju istospolnih, ali ovi drugi su sad moderni..
-
Avetinho
#1012 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Nisam primijetio da braca i sestre traze svoja prava.buba80 wrote:Whatever dude... Ako nisi shvatio, koliko je bolesna veza izmedju srodnika, toliko je i izmedju istospolnih, ali ovi drugi su sad moderni..
- and
#1013 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
kakva prava to nemaju i u čemu su ugroženi?Avetinho wrote:Nisam primijetio da braca i sestre traze svoja prava.buba80 wrote:Whatever dude... Ako nisi shvatio, koliko je bolesna veza izmedju srodnika, toliko je i izmedju istospolnih, ali ovi drugi su sad moderni..
-
Avetinho
#1014 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
@Buba misli da su braci i sestrama uskracena prava da se medjusobno zene i udaju, te iste poziva na demonstracije.and wrote:kakva prava to nemaju i u čemu su ugroženi?Avetinho wrote:Nisam primijetio da braca i sestre traze svoja prava.buba80 wrote:Whatever dude... Ako nisi shvatio, koliko je bolesna veza izmedju srodnika, toliko je i izmedju istospolnih, ali ovi drugi su sad moderni..
- Edin H.
#1015 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Ma nije isto zglave, ja sam pomagao momku, dijete bliskih srodnika, momak ima talasimiju, zdravstveni rizik je prevelik.buba80 wrote:Whatever dude... Ako nisi shvatio, koliko je bolesna veza izmedju srodnika, toliko je i izmedju istospolnih, ali ovi drugi su sad moderni..
Derpashi samo mogu usvojiti dijete, sto je u principu pozitivno, jer u svakom slucaju je napustenom djetetu bolje da mu neko omoguci dobro skolovanje, a ne da odrasta u Domu.
Last edited by Edin H. on 21/05/2015 20:56, edited 1 time in total.
- and
#1016 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
mislio sam na toplu braću i sestre.
- buba80
#1017 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Kazem, nedavno je bila emisija o nekih desetak parova, koji su u stvari braca i sestre, i naravno, neki su u zatvoru zbog incesta (mislim da se to desilo ovom paru iz skotske). Oni nemaju prava na tu svoju ljubavnu vezu, a argumenti su im isti kao i kod homoseksualaca: punoljetni su, sami donijeli svoje odluke, vole se, i sl, i nadaju se da ce i na njih ljudi uskoro gledati kao i na gay populaciju - nekad su bili odbaceni, a sada su prihvaceni, pa ce tako i oni steci pravo na vezu, jer, eto, bitna je ljubav.
To je sto ja zelim da podcrtam - sa populariziranjem homoseksualnosti, prihvatili ste neprirodno i gdje je sada granica? Koja skupina je sledeca koja treba da izadje iz ormara?
To je sto ja zelim da podcrtam - sa populariziranjem homoseksualnosti, prihvatili ste neprirodno i gdje je sada granica? Koja skupina je sledeca koja treba da izadje iz ormara?
- holowey
#1018 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
kuda li ti hodas i sta gledas kad su ti stalno pred ocima dlakave guzice i macevanje kitama pa sad imas traumeStjui wrote:kako kad nas se danonoćno "bombarduje" tim gadarijama?toga je uvjek bilo i biće,ali paradirati i tu nastranost i nakaradluk predstavljati kao nešto normalno je bezobrazluk svih bezobrazluka.holowey wrote: nemoj onda pomisljati...
- S4mpion
#1019 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Vjerov`o ili ne, ali i djeca u domu se školuju.Edin H. wrote: Derpashi samo mogu usvojiti dijete, sto je u principu pozitivno, jer u svakom slucaju je napustenom djetetu bolje da mu neko omoguci dobro skolovanje, a ne da odrasta u Domu.
- Edin H.
#1020 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Skoluju se, ali uglavnom do odredjenog nivoa, dobro obrazovanje kosta.S4mpion wrote:Vjerov`o ili ne, ali i djeca u domu se školuju.Edin H. wrote: Derpashi samo mogu usvojiti dijete, sto je u principu pozitivno, jer u svakom slucaju je napustenom djetetu bolje da mu neko omoguci dobro skolovanje, a ne da odrasta u Domu.
Cast izuzecima koju su pobili ovu moju tvrdnju izuzetnim samodricanjem.
- Stjui
#1021 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
ne moram maket' iz kuće,g.halowey.od 10 serija/filmova na tv-u,na najmanje 5 ih se ovaj nakaradluk promoviše.holowey wrote: kuda li ti hodas
- zateznistub
#1022 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
buba80 wrote:Whatever dude... Ako nisi shvatio, koliko je bolesna veza izmedju srodnika, toliko je i izmedju istospolnih, ali ovi drugi su sad moderni..
- zateznistub
#1023 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
jbt, toliko im je jak lobi i marketing, da bukvalno kad rernu otvoris ispadne jedan/jedna i traze prava...
- buba80
#1024 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Upravo.. Nemacu se u svim sferama zivota, a ako ih ne prihvacas odmah si zatucan i balkanac.zateznistub wrote:jbt, toliko im je jak lobi i marketing, da bukvalno kad rernu otvoris ispadne jedan/jedna i traze prava...
Pa imamo i mi pravo na misljenje i to nema veze s geografijom ili religijom, vec sa zdravim razumom. Meni nije prirodna ideja koristenja kraja debelog crijeva ni u jednu drugu svrhu osim u onu za koju je i namjenjen, kao sto mi nije prirodno jesti na nos, vec disati na nj.
Ljudsko tijelo je savrseno, kao u svemu + i - jedino daju rezultate, a svaki put kad covjecanstvo misli da je zajebalo prirodu, priroda vrati i to s kamatom.
- Skijaš
#1025 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece
Nije tvoje da ih prihvataš ili ne prihvataš, šta drugi rade sa svojim tijelom nije ni tvoj ni moj problem. Što se tiče teme, homoseksualnost je paket koji podrazumjeva život bez potomaka, ne može malo 'vako, malo 'nako.buba80 wrote:Upravo.. Nemacu se u svim sferama zivota, a ako ih ne prihvacas odmah si zatucan i balkanac.zateznistub wrote:jbt, toliko im je jak lobi i marketing, da bukvalno kad rernu otvoris ispadne jedan/jedna i traze prava...