samo jos da zapecatisgavrilo wrote:odobravam
Homoseksualni brakovi u BiH
- cHupjahalic@
Zamislite samo koliko ima heteroseksualnih ljudi koji zlostavljaju svoju djecu.
Zar ne razmisljate tako da je bolje za dijete/ djecu da odrastaju u kuci punoj paznje i ljubavi umjesto da se zamaramo k`o koju ulogu ima u toj istoj kuci?
Svi homoseksualci koji su odlucili usvojiti dijete imaju isto tako dovoljno prihoda da odvoje koji euro i za nabavku dadilje (kad se radi o muskarcima u 99 % slucajeva gledaju da im djecu cuva zena/ cura tako da djeca shvate ulogu drugog spola).
Zar ne razmisljate tako da je bolje za dijete/ djecu da odrastaju u kuci punoj paznje i ljubavi umjesto da se zamaramo k`o koju ulogu ima u toj istoj kuci?
Svi homoseksualci koji su odlucili usvojiti dijete imaju isto tako dovoljno prihoda da odvoje koji euro i za nabavku dadilje (kad se radi o muskarcima u 99 % slucajeva gledaju da im djecu cuva zena/ cura tako da djeca shvate ulogu drugog spola).
-
gavrilo
tvrdnje da bi djeca koja odrastaju kod homoseksualnih brakova takodjer postala homoseksualna je glupost. po toj logici nebi trebala da postoji homoseksualnost, jer smo svi odrasli u heteroseksualnim brakovima.
jedini razlog zasto sam (trenutno... ) protiv usvajanja djece je netolerancija koja bi ta djeca dozivljavala u svojoj drustvenoj okolini. bila bi izlozena podrugivanju u vjerovatno javnom podjebavanju.
jedini razlog zasto sam (trenutno... ) protiv usvajanja djece je netolerancija koja bi ta djeca dozivljavala u svojoj drustvenoj okolini. bila bi izlozena podrugivanju u vjerovatno javnom podjebavanju.
- cHupjahalic@
I to polako blijedi na Zapadu posto takvih primjera je sve vise i vise i za danasnju djecu (tek da ne govorim o sljedecim generacijama) ce biti sasvim normalno i prihvatljivo druziti se sa djecom koja imaju 2 tate ili 2 mame.gavrilo wrote:jedini razlog zasto sam (trenutno... ) protiv usvajanja djece je netolerancija koja bi ta djeca dozivljavala u svojoj drustvenoj okolini. bila bi izlozena podrugivanju u vjerovatno javnom podjebavanju.
Najidealnije je da svako dijete odrasta sa svojim roditeljima, ali u pojedinim situacijama je sigurnost djeteta bolja u rukama drugih ljudi nego vlastitih roditelja.
Zbog toga nemam nista protiv toga da djeca odrastaju sa homoseksualnim roditeljima, vise sam zabrinuta za djecu u blizini pedofila i ostalih budala koji zlostavljaju macice na sve moguce nacine.
-
SteficaCvek
Generalno apsolutno nemam nista protiv homoseksualaca, ali ne znam jeli ok da stupaju u bracne odnose samo zbog toga sto je brak nastao kao religiozna "tvorevina" pa mi se to nekako previse kosi jedno s drugim. Ali opet danas je toliko paradoksa svuda oko nas ...
A sto se tice djece, ja bih dozvolila usvajanje. Uglavnom gej parovi vise zele i vole svoju djecu, i bolje se odnose prema njima nego mnogo heteroseksualnih parova. Sad sto je nasa sredina totalno nespremna za bilo sta od toga, to je vec sasvim druga prica.
A i gej scena je kod nas sasvim druga prica...
A sto se tice djece, ja bih dozvolila usvajanje. Uglavnom gej parovi vise zele i vole svoju djecu, i bolje se odnose prema njima nego mnogo heteroseksualnih parova. Sad sto je nasa sredina totalno nespremna za bilo sta od toga, to je vec sasvim druga prica.
A i gej scena je kod nas sasvim druga prica...
-
mosor1
Samo napomena: Primarna drustvena funkcija braka nije da legalizira par pred bogom nego da zastiti prava i imovinu supruznika i njihovih eventualnih potomaka. Danas se vec i vanbracne zajednice u zakonu tretiraju poput bracnih.SteficaCvek wrote:Generalno apsolutno nemam nista protiv homoseksualaca, ali ne znam jeli ok da stupaju u bracne odnose samo zbog toga sto je brak nastao kao religiozna "tvorevina" pa mi se to nekako previse kosi jedno s drugim. Ali opet danas je toliko paradoksa svuda oko nas ...