Homeopatija

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

LANANA

#26 Re: Homeopatija

Post by LANANA »

Ops,ja sam nova oprostite mi. :sad:
LANANA

#27 Re: Homeopatija

Post by LANANA »

LANANA wrote:Meni je puno pomoglo-drugi put opsirnije.Prava stvar PRAVA OSOBA ZA TO
outkast

#28 Re: Homeopatija

Post by outkast »

Evo da prenesem iskustvo clana moje porodice.
Naime moja mama se tesko razbolila proslo ljeto (karcinom), pa smo između ostalog odlucili pokusati i sa homeopatijom (ko se topi fata se za pjenu) i to po preporuci lika kojeg je izlijecila od neke kozne bolesti koju doktori nisu mogli izlijeciti. Onda buraz otiso do te homeopatkinje sa, mozete misliti, maminom fotografijom, na osnovu koje je gospođa homeopatkinja (u Sarajevu je inace, a ja sam iz Tz), konstatovala da je mama ok i da se ne trebamo sikirati, da karcinom nije zahvatio nista (doktori su rekli da ima metastaze na kostima) i da to sto mama ima na kostima, je stvari kolicina tih celija koju malte-ne ima svako od nas. Buraza ubijedila 100% a ja skontam ma daj ba, bjaaaaaazi, mani me suplje. I tako mama pila i pila, nista se nije desilo ("osim" sto joj se stanje pogorsavalo). Al pazi sad ovaj fol, mama nazove svakih 15-20 dana tu zenu telefonom, pa joj ova kaze da joj se stanje popravilo (u postotcima 30% npr), i mama se obraduje. Onda opet nazove, ova kaze npr 45%. Treci put nazvala, zena kaze i dalje se gospođo popravljate, evo vidim da ste se vec popravili 40% (a prije toga bilo 45% :roll: ). Sto se tice bobica, neke su bile i za bolove (nisu pomogle ni 1%), a kapi, kad ih je nestalo a nismo mogli dobiti iz Sarajeva (neko je na forumu pitao od cega su kapi), rekla nam je da stavimo par bobica u tu flasicu i naspemo vode (eto od cega su kapi, od tih istih bobica, a bobice nemam pojma od cega su). Elem, mami se stanje "popravljalo" i u roku od 3-4 mjeseca je umrla. Toliko o homeopatiji, gledanju u fotografiju, popravljanju stanja, bobicama i kapima.
P.S. ovo iskustvo je jako svjeze, cijela prica je pocela prije 6-7 mjeseci, zavrsila prije 3, nazalost na najgori moguci nacin.
Vjerovatno vas interesuje koja je homeopatkinja u pitanju (koga zanima nek se obrati na pm)
barby02

#29 Re: Homeopatija

Post by barby02 »

Kada sam ja otisla homeopatici i to jednoj u Sarajevu poznatu po nadimku,(zena je radila u medicinskoj struci) bila sam fascinirana sa puno toga. Zamislite 3.000 lijekova u stalnoj upotrebi a gdje su ostali. . .
Dobih ja svoje bobice i osjetim "upalu misica". 4 sata ja se nisam mogla micati ali nigdje veze sa vezom da mi padne na pamet da bi to mogla biti reakcija. A naravno, bila je i problem je rjesen :)
Djeca od 3 godine piju homeopatsku terapiju za imunitet pa od 3-ce do 6-te god. dijete koje znam nije fasovalo temperature (a ja svaku gripu odlezala) ,ljudi je uzimaju za vecu fizicku izdrzljivost, ljudi osjetljivi na udarce-o steku, ćosak stola-protiv modrica do ozbiljnih bolesti i psihickih stanja napetosti . Nista se ne nasekirate kad se to sto se ponavlja iz dana u dan i izbacuje vas iz vlastite koze, ponovo desi, vidi, cuje :-D
Ja nisam bila dugo , zbog privatnih razloga ali planiram uskoro i radujem se kao da idem ne znam gdje. . .
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:41, edited 2 times in total.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:50, edited 2 times in total.
terra_incognita

#32 Re: Homeopatija

Post by terra_incognita »

Ja sam prezadovoljna homeopatijom, mada sam samo jedan tretman imala.
Doduše u inostranstvu, ne znam kako je u SA.

Prije posjete homeopati imala sam 2 operacije i uputnicu za treću (sve na jednom te istom organu).
Nakon homeopate i kapi----nikada više.

Pitanje je samo koliko ovdje ima stručnog kadra a vani je to skoro pa u rangu sa tradicionalnom medicinom.
clav

#33 Re: Homeopatija

Post by clav »

jennisjoplin wrote:nije to alternativna medicina vec normalna, samo sto ne koristi sintetske lijekove vec prirodne. po narodnoj klin se klinom izbija, homeopatija koristi lijekove da probudi imunitet da se lijeci tijelo. drugim rijecima klasicna medicina (tipa naseg KBC Kosevo i njenog direktora lijeci posljedice i to malo pazljivije ako se pridodaju KM sa par nula) a homeopatija lijeci uzrok a ne posledice.
nije tacno

Homeopatija je alternativna medicina. I konvencionalna medicina lijeci uzrok kada za to postoje odgovarajuci lijekovi. Neka neki homeopata ili bilo koji alternativni medicinar izlijeci recimo sifilis. Hoce ali kad na vrbi rodi grozdje. I zasto svi alternativni lijecnici ostavljaju teret smrtonosnih oboljenja konvencionalnoj medicini?

Sustina homeopatije je koristenje aktivne supstance(moze biti bukvalno sve: hemijski elementi, spojevi, biljke, dijelovi zivotinja)koja bi u normalnim okolnostima po njihovim tvrdnjama izazvali slicne simptome kao kod nekih oboljenja. Homeopatski lijek nema veze s lijekovima konvencionalne medicine i po mnogo cemu se kose s shvatanjima danasnje nauke i dodao bih zdravog razuma. Sa stajalista danasnje nauke nije moguce objasniti ono sto homeopate tvrde. O cemu se radi: homeopatski lijek se pravi tako sto se rastvor aktivne supstance razblazuje serijski i pri svakom razblazenju snazno mucka. Homeopate tvrde da je kljuc u ovom snaznom muckanju, a to objasnjavaju na razlicite nacine. Jedno objasnjenje je da u medjumolekularnim vezama vode ostaje ''memorisana'' aktivna suptanca(dokazano nemoguce sa stanovistva nauke). Drugo objansjenje ukljucuje ezoteriju i metafiziku(za ovakve stvari zaista nemam vremena). Takodje serijskim razblazenjem lijek postaje snazniji. Najslabiji su oni koji su manje puta bili razblazeni recimo rastvor 1:10, pa idu sve do 10 na minus 60 i 10 na minus 400. Ovi zadnji su lijekovi najjaceg dejstva. Da bi shvatili kolika su ova razblazenja: na ovom razblazenju 10 na minus 60 bilo bi potrebno davati dvije milijarde doza u sekundi cijeloj ljudskoj populaciji u toku 4 milijarde godine da bi i jedan pacijent primio jednu molekulu aktivne supstance. Dakle u rastvorima vecim od 10 na minus 24 po shvatanjima danasnje nauke nema nicega.

Sad dolazimo do glavnog: jesu li homeopatski lijekovi efikasni i jesu li stetni?
U smislu konvencionalnih lijekova nijedna studija nije pokazala da su efikasniji od nivoa placeba, znaci sami po sebi nisu efikasni. Medjutim ja znam dosta ljudi koji se kunu u cuda ovih lijekova i cak i uzevsi u obzir efekt placeba ostajem rezervisan prema konacnom sudu da je glupost. Jesu li stetni? Definitivno sami po sebi nisu stetni, niti mogu biti stetni, jer u njima nema nista osim vode ili laktoze, u odnosu na medij koji bi trebao da nosi ljekovitu supstancu. Medjutim mogu biti stetni, ako neko odbije da primi antibiotike, da vakcinise dijete itd. Bitno je imati i na umu da je ovo vrijeme kada svi traze alternativne nacine zarade, pojavljuju se i alternativne medicine i lijecnici koji nastoje popularizirati odredjene vrste lijecenja. Uzmite u obzir sve cinjenice i prosudite sami. Ima i ajurveda, kineska medicina, yoga, herbalizam, rasljari, saljevaci strave, gledaci u kasike itd. Nemojte biti zrtva sarlatana.
Last edited by clav on 16/04/2009 22:21, edited 1 time in total.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/06/2023 22:33, edited 2 times in total.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#35 Re: Homeopatija

Post by Nosferatu »

Image
clav

#36 Re: Homeopatija

Post by clav »

@Nosferatu Ima i ta smisla. :D :thumbup:
Shoshana

#37 Re:

Post by Shoshana »

Bosanac sa dna kace wrote:
uozo wrote:Nije to bas ciribu, ciriba medicina! Homeopatija je u mnogo zemalja priznata i npr. u Engleskoj, Njemackoj, Francuskoj, itd... zdravstvena osiguranja placaju homeopatske lijekove koji su propisani od strane ljekara.
Ja znam da par stvari sigurno funkcionisu. Naravno treba i otici nekome ko se u to razumije. U nekim zemljama se cak polaze i drzavni ispit za dobijanje dozvole za bavljenje homeopatijom. Najbolji su naravno, ljekari koji se pored klasicne medicine bave i homeopatijom, a takvih ima dosta. Ako te sta konkretno zanima pitaj, jer cu se ja sad u ponedeljak za novu, zapit' s jednim jakim homeopatom. :D
Ja inace vise volim kinesku medicinu. Nije sigurno zbog doktorice Katrin koja je ko avion :D
ok prenesi nam iskustva sa homeoptaskog opijanja :D
ma nisam ja protiv toga ko je to neka vrsta lijecenja prirodnim lijekovima i od strane strucnih osoba koje je regulisano i priznato od strane zvanicne medecine, ali nako bajanje da odes u cenifu na dnu avlije go, smetes se triput pa napravis 3 kruga go oko cenife i onda se dobro utoplis nedje na cardaku i pijes vode od baba Stane, no thnx , but no thnx... :-?
Bog pa doktor :)
Mene ovo podebljano zadade :D

Kako homeopatija lijeci alkoholicare?

Natoci dvije ljute :? :? :oops:

:lol: :lol: :lol:
Bosanac sa dna kace

#38 Re: Re:

Post by Bosanac sa dna kace »

Shoshana wrote: Mene ovo podebljano zadade :D

Kako homeopatija lijeci alkoholicare?

Natoci dvije ljute :? :? :oops:

:lol: :lol: :lol:
ne morem se sjetit, al ima ono nesto sa smrekovim bobama, haman u vodu se potope ili sta vec... :-?
njonjica

#39 Re: Homeopatija

Post by njonjica »

clav wrote:
Sad dolazimo do glavnog: jesu li homeopatski lijekovi efikasni i jesu li stetni?

Nemojte biti zrtva sarlatana.
Ovako...prije desetak godina poceli su problemi sa stitnom zlijezdom; kasalj i osjecaj da vas nesto skaklja u grlu, pojacano znojenje, nervoza i jos sijaset simptoma...obavila pregled uredno, hormoni su bili ok i receno mi je da terapija nije potrebna i redovna kontrola za sest mjeseci.
Simptomi su ostali i jako su mi smetali.

Obratila sam se homeopatskom lijecniku i zakazala termin s tim da mi je receno da ce intervju trajati oko 2 sata; na samom intervjuu homeopat mi je postavljao cudna (i za mene) totalno nebulozna pitanja tipa kakvu hranu volim jesti, koliko je termicki obradjujem, u kojem polozaju spavam, u kojem dijelu dana se osjecam odmornije itd....nakon sat i pol intervju je bio gotov i utvrdjen moj homeopatski profil: Lahezis. Na moje pitanje sta je to, homeopat mi je rekao da je u pitanju zmijski otrov (ne mogu se sjetiti o kojoj je zmiji bilo rijec) koji je razrijedjen ne znam ni sama koliko puta i sa cim, i da je taj lijek "moj" i da ce mi pomoci. Na samom pocetku uzimanja lijeka (kapi u maloj bocici koju udarim 5x i onda 3 kapim iskapam direktno na jezik) osjetila sam pogorsanje, kasljala vise, ali vec nakon nekih 15 dana situacija je bila mnogo bolja. Energija mi se vratila, kasalj je skoro sasvim nestao, prestalo je znojenje, nervoza...ona "kragna" po kojoj se na ulici mogu prepoznati ljudi koji imaju problem sa stitnom je skoro nestala. To je trajalo 6 mjeseci tokom kojih me homeopata zvao na telefon, davao mi savjete itd....nakon tih 6 mjeseci homeopat je rekao da je vrijeme za pojacanu varijantu istog lijeka; nakon prvog uzimanja terapije problemi sa stitnom su se vrlo pojacali a doktor je rekao da je to u redu jer lijek ocigledno dobro djeluje i da ja trebam izdrzati nekih 5-7 dana...nisam mogla izdrzati i prestala sam. Problem sa stitnom se opet pojavio krajem prosle godine ali ja ne mogu da pronadjem covjeka koji me tada lijecio.

Moj muz je imao alergiju na prasinu, duhanski dim itd ali najveci problem je bila alergija na polenov prah. Svako proljece je za njega bio pakao, oci su mu bile stalno crvene, suzile su, imao je probleme sa disanjem tako da sam se nekad bojala da se ne ugusi. Nakon mog pozitivnog iskustva sa Lahezisom, odlucili smo alergiju tretirati homeopatski. Dijagnoza je bila Pulsatila koju je muz redovno uzimao i koja mu je zaista pomogla (njegova recenica da sad konacno moze uzivati u proljecu me je rasplakala).

Moja kcer (tada joj je bilo 4 godine) je dobila u vrticu neki uzasan kasalj kojeg nikako nismo mogli da se rijesimo. Otisli smo uredno doktoru koja je prepisala sirup protiv kaslja i antibiotik. Sutradan je i pored uzetih lijekova kcer dobila takav napad kaslja koji je trajao do iza podneva i imao intervale svakih nekoliko minuta; strasno je bilo gledati kako se malo tjelasce grci pod napadima tako strasnog kaslja...opet sam nazvala isotg homeopatu i ispricala o cemu se radi; rekao je dolazim za sat vremena. Donio je tri bijele kuglice koje je trebala uzeti u razmacima od pola sata. Nakon druge kuglice kasalj vise nije bio onako strasan a nakon trece je konacno i potpuno prestao. Kuglice su bile pravljene od Beladone.
Nakon ovog uzimala je takodjer Beladonu 6 mjeseci ali u kapima i dugo nakon toga nije ni kihnula.

Ovo nije prica "pricala mi kona da je ovo nekom pomoglo", ovo je licno iskustvo i ja molim one koji tako lose pisu o homeopatiji, da ne osudjuju ako vec ne mogu razumijeti.

PS izvinjavam se na kilometrskom postu :)
Last edited by njonjica on 28/04/2009 17:35, edited 1 time in total.
njonjica

#40 Re: Homeopatija

Post by njonjica »

clav wrote: nije tacno

Homeopatija je alternativna medicina.
Nije tacno. U svijetu postoje homeopatske klinike i apoteke u kojim mozete uzeti homeopatski lijek na recept. Homeopatija je komplementarna medicina i cak je preporucljivo uzimati homeopatski lijek uz klasicne, hemijske lijekove jer umanjuje njihov stetan uticaj na organizam (klasicni lijekovi povoljno uticu na odredjeni zdravstveni problem ali stvaraju nove probleme na drugim, zdravim organima).

Besmisleno je govoriti o vrlo teskim bolestima (recimo karcinom) jer homeopate nisu bogovi i dobro se zna da postoji mnogo slucajeva u kojima "jedino noz pomaze". Medjutim postoje problemi koji se sasvim uspjesno otklanjaju uz pomoc homeopatije.

Zelim reci da iz svog zivota niposto ne smijemo iskljuciti uticaj konvencionalne medicine (posebno hirurgija), doktoru treba ici redovno i tretirati eventualne zdravstvene probleme ali pri tome uzimati i homeopatske preparate prvenstveno sto od njih nikako ne mozemo imati stetu, samo korist.

Za gospodju koja je preko slike utvrdila dijagnozu i dala lijek zaista nemam rijeci....radi se o bezskrupulozoj osobi koja ponizava homeopatiju a sve zarad vlastite novcane koristi i takvih se treba zaista kloniti (mislim da cak i znam o kojoj gospodji je rijec).

Jos nesto: homeopatski intervju (dijagnosticiranje problema) skupa sa lijekom kod pravih homeopata kosta 30 km.
clav

#41 Re: Homeopatija

Post by clav »

njonjica wrote:
clav wrote: nije tacno

Homeopatija je alternativna medicina.
Nije tacno. U svijetu postoje homeopatske klinike i apoteke u kojim mozete uzeti homeopatski lijek na recept. Homeopatija je komplementarna medicina i cak je preporucljivo uzimati homeopatski lijek uz klasicne, hemijske lijekove jer umanjuje njihov stetan uticaj na organizam (klasicni lijekovi povoljno uticu na odredjeni zdravstveni problem ali stvaraju nove probleme na drugim, zdravim organima).

Besmisleno je govoriti o vrlo teskim bolestima (recimo karcinom) jer homeopate nisu bogovi i dobro se zna da postoji mnogo slucajeva u kojima "jedino noz pomaze". Medjutim postoje problemi koji se sasvim uspjesno otklanjaju uz pomoc homeopatije.

Zelim reci da iz svog zivota niposto ne smijemo iskljuciti uticaj konvencionalne medicine (posebno hirurgija), doktoru treba ici redovno i tretirati eventualne zdravstvene probleme ali pri tome uzimati i homeopatske preparate prvenstveno sto od njih nikako ne mozemo imati stetu, samo korist.

Za gospodju koja je preko slike utvrdila dijagnozu i dala lijek zaista nemam rijeci....radi se o bezskrupulozoj osobi koja ponizava homeopatiju a sve zarad vlastite novcane koristi i takvih se treba zaista kloniti (mislim da cak i znam o kojoj gospodji je rijec).

Jos nesto: homeopatski intervju (dijagnosticiranje problema) skupa sa lijekom kod pravih homeopata kosta 30 km.
eto sad ces ti reci da homeopatija nije alternativna medicina :lol:
pa postoje i klinike za lijecenje kristalima i prodavnice kristala pa jel zbog toga nije alternativna?
i ko to molim te preporucuje homeopatske lijekove i na osnovu cega to homeopatski lijekovi umanjuju stetnost ''hemijskih'' lijekova, a da se ne bavi homeopatijom??
I da ako cemo vec o teskim bolestima, homeopatija ''lijeci'' sve one bolesti koje se lijece saljevanjem strave u nasem narodu.
To 30km za nekoliko mililitara vode ili nekoliko kuglica laktoze, razgovaranje oko toga sta te muci bi trebalo biti kao povoljno??? Naravno ako fercera, ali ja na osnovu objasnjenja homeopata ne vjerujem nikako. Mnogo im je bolje da kazu da je Samuel Hahneman komunicirao s vanzemaljcima i oni mu otkrili recepte za lijekove, da je imao vizije, da je pronasao staru knjigu u nekoj pecini, nego pruzati nekakva nebulozna pseudonaucna objasnjenja i pricati o zavjerama.
njonjica

#42 Re: Homeopatija

Post by njonjica »

clav wrote: eto sad ces ti reci da homeopatija nije alternativna medicina :lol:
pa postoje i klinike za lijecenje kristalima i prodavnice kristala pa jel zbog toga nije alternativna?
i ko to molim te preporucuje homeopatske lijekove i na osnovu cega to homeopatski lijekovi umanjuju stetnost ''hemijskih'' lijekova, a da se ne bavi homeopatijom??
I da ako cemo vec o teskim bolestima, homeopatija ''lijeci'' sve one bolesti koje se lijece saljevanjem strave u nasem narodu.
To 30km za nekoliko mililitara vode ili nekoliko kuglica laktoze, razgovaranje oko toga sta te muci bi trebalo biti kao povoljno??? Naravno ako fercera, ali ja na osnovu objasnjenja homeopata ne vjerujem nikako. Mnogo im je bolje da kazu da je Samuel Hahneman komunicirao s vanzemaljcima i oni mu otkrili recepte za lijekove, da je imao vizije, da je pronasao staru knjigu u nekoj pecini, nego pruzati nekakva nebulozna pseudonaucna objasnjenja i pricati o zavjerama.
Postoje, tacno, ali ne mozes uzeti recept i otici u apoteku po isti...na racun drzave:
Neke zemlje (Njemačka, Francuska, Velika Britanija, USA...) imaju homeopatske farmakopeje, a u izradi je homeopatska farmakopeja EU. U spomenutim se zemljama neki homeopatski lijekovi mogu dobiti u okviru zdravstvenog osiguranja. Danas, primjerice, radi pet homeopatski bolnica zdravstvenog osiguranja u Engleskoj i to u Londonu, Glasgowu, Liverpoolu, Bristolu i Tunbridge Wellsu, te mnogobrojne privatne ambulante i klinike. Više od četiri stotine liječnika prakticira homeopatiju u Velikoj Britaniji. Na raspolaganju su i besplatni vodiči za samopomoć koji predlažu lijekove u liječenju svakodnevnih bolesti i tegoba.
Nema ovdje nikakvih zavjera, zaista nemam pojma o cemu govoris.
Ovo za salijevanje strave stvarno ne znam jer nisam prakticirala, mozes li mi reci nesto vise o tome (ti ocito jesi)?

Nemam namjeru da raspravljam, meni i mojoj porodici je homeopatija zaista pomogla, to je fakat (nisam homeopat tako da nemam bas NIKAKVE koristi od ove pisanije, samo govorim istinu).
clav

#43 Re: Homeopatija

Post by clav »

njonjica wrote:
clav wrote: eto sad ces ti reci da homeopatija nije alternativna medicina :lol:
Postoje, tacno, ali ne mozes uzeti recept i otici u apoteku po isti...na racun drzave:
Neke zemlje (Njemačka, Francuska, Velika Britanija, USA...) imaju homeopatske farmakopeje, a u izradi je homeopatska farmakopeja EU. U spomenutim se zemljama neki homeopatski lijekovi mogu dobiti u okviru zdravstvenog osiguranja. Danas, primjerice, radi pet homeopatski bolnica zdravstvenog osiguranja u Engleskoj i to u Londonu, Glasgowu, Liverpoolu, Bristolu i Tunbridge Wellsu, te mnogobrojne privatne ambulante i klinike. Više od četiri stotine liječnika prakticira homeopatiju u Velikoj Britaniji. Na raspolaganju su i besplatni vodiči za samopomoć koji predlažu lijekove u liječenju svakodnevnih bolesti i tegoba.
Nema ovdje nikakvih zavjera, zaista nemam pojma o cemu govoris.
Ovo za salijevanje strave stvarno ne znam jer nisam prakticirala, mozes li mi reci nesto vise o tome (ti ocito jesi)?

Nemam namjeru da raspravljam, meni i mojoj porodici je homeopatija zaista pomogla, to je fakat (nisam homeopat tako da nemam bas NIKAKVE koristi od ove pisanije, samo govorim istinu).
To sto osiguranja u nekim zemljama pokrivaju homeopatske lijekove nije nikakva mjera vjerodostojnosti tvrdnji homeopata. Nemam namjeru da te ubjedjujem da li tebi nesto pomaze ili ne pomaze. Vrati se na moj post i mozda ti bude jasnije o cemu sam pricao.
njonjica

#44 Re: Homeopatija

Post by njonjica »

clav wrote: To sto osiguranja u nekim zemljama pokrivaju homeopatske lijekove nije nikakva mjera vjerodostojnosti tvrdnji homeopata. Nemam namjeru da te ubjedjujem da li tebi nesto pomaze ili ne pomaze. Vrati se na moj post i mozda ti bude jasnije o cemu sam pricao.
Ma daaaj...misliim :roll:
Naravno da me ne mozes ubijediti.....tipa:
"Jel ti vjerujes meni ili svojim ocima?"

Jesi li se lijecio homeopatski?
Nisi, ocigledno.

Ja jesam. I ovdje svaka dalja diskusija na temu pocinje i zavrsava.
clav

#45 Re: Homeopatija

Post by clav »

njonjica wrote:
clav wrote: To sto osiguranja u nekim zemljama pokrivaju homeopatske lijekove nije nikakva mjera vjerodostojnosti tvrdnji homeopata. Nemam namjeru da te ubjedjujem da li tebi nesto pomaze ili ne pomaze. Vrati se na moj post i mozda ti bude jasnije o cemu sam pricao.

Nisi, ocigledno.

Pricamo o razlicitim stvarima, ali nije ni bitno da razumijes.
njonjica

#46 Re: Homeopatija

Post by njonjica »

clav wrote:
njonjica wrote:

Nisi, ocigledno.

Pricamo o razlicitim stvarima, ali nije ni bitno da razumijes.
Ja se drzim teme i prepricavam svoje iskustvo vezano za istu.
A o cemu ti govoris, valjda ti znas.....
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/06/2023 22:29, edited 2 times in total.
Bosanac sa dna kace

#48 Re: Homeopatija

Post by Bosanac sa dna kace »

@njonjice uporedi to shto si ti napisala i uporedi jos jednom to shto je napisala gospodja cija je majka umrla
njonjica

#49 Re: Homeopatija

Post by njonjica »

Bosanac sa dna kace wrote:@njonjice uporedi to shto si ti napisala i uporedi jos jednom to shto je napisala gospodja cija je majka umrla
A Boga ti Bosanac, sto se ti kacis za svaki moj post?

Jako mi je zao gospodje koja je umrla.....sta da jos kazem?

Karcinom je uzasna bolest...kod mene je bila (samo) stitna u pitanju...sta si htio reci?
Da homeopatija "ne radi"?
njonjica

#50 Re: Homeopatija

Post by njonjica »

jOFLA wrote: Znali su zašto govore da terapija nije potrebna, ipak su doktori. I eto prošlo je. Bezveze dala pare homeopati.
Jofla; homeopatija mi je pomogla da se rijesim simptoma koji su ostali nakon konvencionalne dijagnoze: znojenje, kasalj, neka glupa uspavanost....
Sve to je prestalo, bila sam puna energije (prije homeopatskog lijeka sam se morala bar jednom odmoriti dok sam se penjala na 4. sprat, nakon uzimanja istog i nekih 15tak dana sam uz stepenice isla dosta brzo), lijepo sam smrsala bez ikakve dijete, nestali su neki iracionalni strahovi (koji su oboljelim od stitne jako poznati-recimo strah od mraka) itd....ne, NE zalim niti ijednog pfeninga.....

I da, ovo sam zaboravila reci:
Godinama je moj pritisak bio 80/60...nakon ovog lijeka je 120/80, i nikada vise nije otisao nize...
Post Reply