Home-made maske za lice?
Moderator: anex
- Dori
#1 Home-made maske za lice?
Ima li ko kakav dobar, brz i jednostavan recept maske za lice, kosu, piling...? Znaci nesto jednostavno sto mogu naci u kuhinji, a da ne moram ici po apotekama traziti raznorzne gline i ostalo...Hvala!

- Bumbar
kukuruzno braso (sitnije mljeveno) pomjesas sa toplom vodom u zitku masu...naneses na lice...i ostavis malo...skidas masirajuci kruznim pokretima
...odlicno za piling...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=37867
imas i ovdje par savjeta
imas i ovdje par savjeta
- Dori
Super! Hvala puno!Bumbar wrote:kukuruzno braso (sitnije mljeveno) pomjesas sa toplom vodom u zitku masu...naneses na lice...i ostavis malo...skidas masirajuci kruznim pokretima...odlicno za piling...
imas i ovdje par savjeta
- flora.sa
med odlican i kao maska za lice, i kao piling za usne...ja sam cesto znala med pomijestati sa jajetom, i nanijeti na lice...
mrkva, krompir, krastvaci, unutrasnji dio kore od banane...ma ne postoji povrce ili voce koje ne mozes iskoristiti kao masku...
mrkva, krompir, krastvaci, unutrasnji dio kore od banane...ma ne postoji povrce ili voce koje ne mozes iskoristiti kao masku...
- Bumbar
istrljas usnice mekom cetkicom za zube (ona djecija mekana je dobra) i namazes medomflora.sa wrote:med odlican i kao maska za lice, i kao piling za usne...ja sam cesto znala med pomijestati sa jajetom, i nanijeti na lice...
@dena...nema na cemu...flori je u pravu..nema povrca ili voca koji se ne moze iskoristiti kao maska
-
mamica papucarka
i mene isto interesujemisha wrote:zna li neko nesto za hidrataciju?isto kucna varijanta?
od ovih vrucina koza mi je postala suha iako pijem hektolitre vode dnevno
-
amrino
Najbolja moguca maska za kozu je svjeza germa- to je cisti B vitamin. Imaju se kupiti ona lijepa mala pakovanja- drzive ih u frizideru i onda svako malo na lice, delkote ili bilo gdje drugo...Dovoljno je samo malo pokvasiti...
a za osvjeziti kozu...masti na volju i napravite pravu kombinaciju caja...staviti u flasicu s "prskalicom" i u frizider.
Poprskati se hladnim mirisnim cajem na ovim vrucenama je ono....super
a za osvjeziti kozu...masti na volju i napravite pravu kombinaciju caja...staviti u flasicu s "prskalicom" i u frizider.
Poprskati se hladnim mirisnim cajem na ovim vrucenama je ono....super
- zlatiborka
Za osvjezenje lica dobri su kolutovi svjezeg krastavca. Izrezi kolutice (ne pretanke) i ocisceno lice prekrij tim koluticima. Prvo pripremi kolutice, zauzmi lezecu pozu, i stavi kolutice na lice i na vrat. Neka to traje desetak minuta, povremeno prstima pritisni po ktastavcima njezno, a mozeh ih i okrenuti povremeno. Za to vrijeme ces se i odmoriti. Poslije mozes saprati lice mlakom vodom.
Inace sam negdje procitala da svjezi sok od krastavaca suzava pore na licu i djeluje antibakterijski.
Toliko od mene, ako ti se cini ovo dobro, uradi. Ja sam prije cesce to praktikovala, ali sam u zadnje vrijeme lijena, a ne bih trebala biti.
Inace sam negdje procitala da svjezi sok od krastavaca suzava pore na licu i djeluje antibakterijski.
Toliko od mene, ako ti se cini ovo dobro, uradi. Ja sam prije cesce to praktikovala, ali sam u zadnje vrijeme lijena, a ne bih trebala biti.
- Lady Saray
maslinovo ulje + zumance + med = kosa ko sviiiila
med + cimet = lice bez mitisera. ne treba predugo drzati jer je cimet jak
med + cimet = lice bez mitisera. ne treba predugo drzati jer je cimet jak
-
mamica papucarka
samo se natrlja lice. Koliko dugo se drzi....mema mo wrote:kora od prezrele banane je idealna maska za lice, pogotovo za suhu kozu.
Dajte jos kakvih maskica. Sva sam se izborala
- Lady Saray
jesi stavljala i bjelance ili samo zumance?modesti wrote:Kada sam ovo probala (prije nekih petnaestak godina), kosa mi se osušila kao slama.Lady Saray wrote:maslinovo ulje + zumance + med = kosa ko sviiiila
Doduše, i kana mi osuši kosu
morala sam pitati
- SaraLe
I jos bi dodala koru od limunaflora.sa wrote:med odlican i kao maska za lice, i kao piling za usne...ja sam cesto znala med pomijestati sa jajetom, i nanijeti na lice...
-
amrino
Bjelance ni pod razno stavljati na kosu!!!Lady Saray wrote:jesi stavljala i bjelance ili samo zumance?modesti wrote:Kada sam ovo probala (prije nekih petnaestak godina), kosa mi se osušila kao slama.Lady Saray wrote:maslinovo ulje + zumance + med = kosa ko sviiiila
Doduše, i kana mi osuši kosu![]()
morala sam pitati
Od tople vode- kada se sapire- bjelance se zgrusa i onda nema sanse da ga isperete s glave...
Znam vise osoba koje su se tako pravo izradile pa su komadice bjelanceta nalazile i par dana poslije u kosi