Holiday Inn se ruši?????
-
StupskaBitanga
#1 Holiday Inn se ruši?????
Finansijski sunovrat američke banke Merrill Lynch donekle je usporio, ali nije posve osujetio poslovne ambicije na Balkanu. Banku je u međuvremenu preuzela Bank of America, koja je pri tom preuzela sve...
... obaveze ali i prava Merrill Lyncha.
Među ostalim, Bank of America je preuzela i vlasnički udio u kompaniji Balkan Real Estate u vlasništvu
srbijanskog biznismena Petra Matića, preko koje je Merrill Linch započeo vrlo ambiciozni pohod na balkansko tržište nekretnina.
Pored ostalog, Balkan Real Estate (BRE) postao je većinsku suvlasnik sarajevskog hotela Holiday Inn. Istovremeno, kompanija BRE preuzela je obavezu izgradnje poslovnog tornja nadomak hotela Holiday Inn.
Nakon uspješno okončane finansijske konsolidacije, Bank of America namjerava nastaviti započete projekte Merrill Lyncha na Balkanu. Prema dostupnim informacijama, u narednih pet godina u poslovno širenje na Balkanu Bank of America namjerava investirati više od milijardu eura.
Prva balkanska investicija ove kompanije - izgradnja 150 miliona eura vrijednog šoping centra „Ušće" u Beogradu - već se privodi kraju a tokom 2009. godine BRE će započeti izgradnju golemog poslovnog centra u Sarajevu (nadomak Holiday Inna) vrijednog preko 100 miliona eura.
Kako smo doznali, prilikom prošlogodišnje posjete Sarajevu predstavnici Merrill Lyncha bili su odlučni u namjeri da poruše hotel Holiday Inn i da na njegovim temeljima izgrade moderni hotel s pet zvjezdica koji bi s novim poslovnim tornjem činio jedinstvenu arhitektonsku cjelinu. Hoće li na toj ideji istrajavati i nasljednici iz kompanije BRE još je uvijek nepoznato, no izvjesno je da će izgradnja poslovnog tornja započeti sredinom godine.
(Biznis.ba / Asim Metiljević (Slobodna Bosna)
nadam se da neće uspjeti u svojoj namjeri jer bi bilo grozno srušiti HI
... obaveze ali i prava Merrill Lyncha.
Među ostalim, Bank of America je preuzela i vlasnički udio u kompaniji Balkan Real Estate u vlasništvu
srbijanskog biznismena Petra Matića, preko koje je Merrill Linch započeo vrlo ambiciozni pohod na balkansko tržište nekretnina.
Pored ostalog, Balkan Real Estate (BRE) postao je većinsku suvlasnik sarajevskog hotela Holiday Inn. Istovremeno, kompanija BRE preuzela je obavezu izgradnje poslovnog tornja nadomak hotela Holiday Inn.
Nakon uspješno okončane finansijske konsolidacije, Bank of America namjerava nastaviti započete projekte Merrill Lyncha na Balkanu. Prema dostupnim informacijama, u narednih pet godina u poslovno širenje na Balkanu Bank of America namjerava investirati više od milijardu eura.
Prva balkanska investicija ove kompanije - izgradnja 150 miliona eura vrijednog šoping centra „Ušće" u Beogradu - već se privodi kraju a tokom 2009. godine BRE će započeti izgradnju golemog poslovnog centra u Sarajevu (nadomak Holiday Inna) vrijednog preko 100 miliona eura.
Kako smo doznali, prilikom prošlogodišnje posjete Sarajevu predstavnici Merrill Lyncha bili su odlučni u namjeri da poruše hotel Holiday Inn i da na njegovim temeljima izgrade moderni hotel s pet zvjezdica koji bi s novim poslovnim tornjem činio jedinstvenu arhitektonsku cjelinu. Hoće li na toj ideji istrajavati i nasljednici iz kompanije BRE još je uvijek nepoznato, no izvjesno je da će izgradnja poslovnog tornja započeti sredinom godine.
(Biznis.ba / Asim Metiljević (Slobodna Bosna)
nadam se da neće uspjeti u svojoj namjeri jer bi bilo grozno srušiti HI
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Holiday Inn se ruši?????
Vala je jeftinije srusiti i napraviti novi hotel na mjestu Holideja nego renovirati i osavremeniti postojeci.
@Bitanga, samo da ne zavrsis u novinama kao sto je bilo i u situaciji kada se rusio "Radoncicev toranj"?!
@Bitanga, samo da ne zavrsis u novinama kao sto je bilo i u situaciji kada se rusio "Radoncicev toranj"?!
-
StupskaBitanga
#3 Re: Holiday Inn se ruši?????
auu to je bilo wowchuchumbamayumbe wrote:Vala je jeftinije srusiti i napraviti novi hotel na mjestu Holideja nego renovirati i osavremeniti postojeci.
auuu
-
♥ Julianna ♥
#4 Re: Holiday Inn se ruši?????
Vala nek ga sruše, ioanko je kriza...nek pitaju Fahru kako se pravi hotel u SarajevO ...
- GandalfSivi
#5 Re: Holiday Inn se ruši?????
Dionice Bank of America su pale za 36% u prosloj sedmici, tako da mislim da ce kresati troskove i ulaganja i oni gdje god mogu. Sada, hotel je daleko, daleko od njih i nisu im sudbine bas povezane, ali je moguce da ce to i njega potkaciti...
- upravnik
#7 Re: Holiday Inn se ruši?????
mene strah tog rušenja...
ne zbog holidaya, već kontam da će ONI čim vide praznu livadu odmah sagraditi ONO
ne zbog holidaya, već kontam da će ONI čim vide praznu livadu odmah sagraditi ONO
-
neki
#8 Re: Holiday Inn se ruši?????
auu..dobro si..nema nijedne u krugu od 500 metara..upravnik wrote:mene strah tog rušenja...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9 Re: Holiday Inn se ruši?????
ima Magribijaneki wrote:auu..dobro si..nema nijedne u krugu od 500 metara..upravnik wrote:mene strah tog rušenja...
-
klixober
#10 Re: Holiday Inn se ruši?????
Planira se izgradnja JOS JEDNE na Marin dvoru...bez zajebancijeupravnik wrote:mene strah tog rušenja...
-
mnnnmnn
#11 Re: Holiday Inn se ruši?????
ne znam zasto bi smetala? na Marijin Dvoru i jeste bila, ali su je srusili ONI...komeba wrote:Planira se izgradnja JOS JEDNE na Marin dvoru...bez zajebancijeupravnik wrote:mene strah tog rušenja...
ne zbog holidaya, već kontam da će ONI čim vide praznu livadu odmah sagraditi ONO![]()
![]()
- sesalmir
#12 Re: Holiday Inn se ruši?????
Pa bas treba, meni 5min. brzog hoda treba do Magribije uvijek kasnim. Ne znam cemu ti crveni smajlijikomeba wrote:Planira se izgradnja JOS JEDNE na Marin dvoru...bez zajebancijeupravnik wrote:mene strah tog rušenja...
ne zbog holidaya, već kontam da će ONI čim vide praznu livadu odmah sagraditi ONO![]()
![]()
-
klixober
#13 Re: Holiday Inn se ruši?????
Ne treba jer samo 100m dalje ima nekoliko dzamija od kojih posebno ona Grbavici zjapi prazna.sesalmir wrote:Pa bas treba, meni 5min. brzog hoda treba do Magribije uvijek kasnim. Ne znam cemu ti crveni smajlijikomeba wrote:Planira se izgradnja JOS JEDNE na Marin dvoru...bez zajebancijeupravnik wrote:mene strah tog rušenja...
![]()
- Skyfox
#14 Re: Holiday Inn se ruši?????
neka ne ruse H. Inn!!!! ja bih prvi potpisao peticiju da ga ne ruse al cemu ionako ce napraviti kako im se chefne 
- IBM
#15 Re: Holiday Inn se ruši?????
Meni je iskreno Holiday Inn hisorijski spomenik
iz olimpijade, iz vremena agresije.....
-
Aduu
#16 Re: Holiday Inn se ruši?????
Stvarno ti je predaleko...sesalmir wrote:Pa bas treba, meni 5min. brzog hoda treba do Magribije uvijek kasnim. Ne znam cemu ti crveni smajlijikomeba wrote:Planira se izgradnja JOS JEDNE na Marin dvoru...bez zajebancijeupravnik wrote:mene strah tog rušenja...
![]()
Ne mora ti dzamija biti parkirana ispred vrata da ne bi kasnio, ili ipak mora
Ne vjerujem da ce se Holiday Inn rusiti, a i ako se srusi, tamo sigurno ne treba graditi dzamiju...
- groar
#17 Re: Holiday Inn se ruši?????
Pa šta i ako je bila nekada džamija. Nije mi jasna uopšte ta logika "tu je nekada bilo, pa mora opet". Ako ćemo po tome, to su sve nekada bile livade, pa treba li onda čitav grad sravniti sa zemljom da vratimo kravama ono što im pripada - livade.
- bijelo_dugme
#18 Re: Holiday Inn se ruši?????
Jos se jedan spomenik agresije rusi. Eh svaka im cast, prvo zastava, himna, dan republike i evo sada i spomenici se cupaju.
Svaka im cast, ZgrABIH 100%.
Svaka im cast, ZgrABIH 100%.
-
LAIBACH KUNST
#19 Re: Holiday Inn se ruši?????
Ih,kad se to komunističko smeće sruši,kakve će se tu kvalitetne koride održavati.Goniiiiiiii...
- cyprus
#20 Re: Holiday Inn se ruši?????
Neće valjda, ipak mi je nemoguće zamisliti M. Dvor bez HI
.
PS A vala i vi se svugdje morate dofatit džamija. Bar im na ovoj temi nije mjesto
PS A vala i vi se svugdje morate dofatit džamija. Bar im na ovoj temi nije mjesto
-
d2
#21 Re: Holiday Inn se ruši?????
ja sam svakako cuo da trebaju biti 2 tornja...veca_sa wrote:nek fahro kupi, i kada srusi nek napravi jos jedan toranj ondje, i onda 2 tornja nek spoji visćim mostom gdje ce biti kafana u staklu odakle ce se moci posmatrati grad obasjan svjetlima![]()
-
BaileyS
#22 Re: Holiday Inn se ruši?????
Ovo koji bi da ga ruse pripadaju vjerovatno mladjim narastajima Sarajlija.IBM wrote:Meni je iskreno Holiday Inn hisorijski spomenikiz olimpijade, iz vremena agresije.....
Meni je MD nezamisliv bez Holidaya, bilo mi je spram mrtve glave kad su govorili da ce promijeniti boju fasade a kamo li da ga sruse u potpunosti. Sjecam se kad sam prvi put vidio onu kanarinac zutu fasadu, vracao se s mora sa roditeljima (bila je do pola postavljena). Njihovi komentari su bili negativni dok je u mom slucaju to bila ljubav na prvi pogled
- Amazonka27
#23 Re: Holiday Inn se ruši?????
hm...nece se rusiti nego renovirati...nedoavno sam radila na ponudi za izvodjenje unutrasnjih gradj. radova...zato bi se neko zajebavao sa tenderskom dokumentaijom ako imaju u planu da ruse objekat?
- Skyfox
#24 Re: Holiday Inn se ruši?????
to bi bilo OK
- Loulou
#25 Re: Holiday Inn se ruši?????
upravnik wrote:mene strah tog rušenja...