Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
- karanana
#1 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
sarajevcac, koje je tvoje vidjenje dogadjanja, da vidim na cemu smo?
- sheilak
#2 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Ok, prvo treba svaku vijest koja dolazi iz Beograda uzeti sa rezervom - ipak ce oni uciniti sve da odbrane Karadzica, a samim tim i sebe. Holandski vojnici jesu vidjeli barem odvajanje zena, djece i muskaraca, a zna se sta nakon toga slijedi. Isto tako, sklona sam dovesti u pitanje " samoinicijativnost " holandskih " mirovnjaka ", prije da je uslovljena nekom lijepom svotom , naravno, ako je to tacno. Ili holandski vojnici zele sprati " ljagu " sa sebe tako sto ce pokusati barem minimalizirati sto se u Srebrenici desilo od strane Vojske RS-a i ostalih dobrovoljaca. Ispasce na kraju da je tamo bilo masovno samoubistvo, a da su svi ostali to preuvelicali nastojeci demonizirati Srbe. Komicno.
- seln
#3 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Nije mi potreban @becho da registrujem novu invaziju cetnika. Sta ono rece nacionalni bard o Srbima i lazima.....
- seln
#4 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Oh, moze, i te kako. Lagali su iz Beograda i za mnogo vece stvari.Sarajevcac wrote:Pa ne moze se lagati da je 20 holandskih vojnika dobrovoljno odlucilo da svjedoci u korist Karadzica.sheilak wrote:Ok, prvo treba svaku vijest koja dolazi iz Beograda uzeti sa rezervom - ipak ce oni uciniti sve da odbrane Karadzica, a samim tim i sebe. Holandski vojnici jesu vidjeli barem odvajanje zena, djece i muskaraca, a zna se sta nakon toga slijedi. Isto tako, sklona sam dovesti u pitanje " samoinicijativnost " holandskih " mirovnjaka ", prije da je uslovljena nekom lijepom svotom , naravno, ako je to tacno. Ili holandski vojnici zele sprati " ljagu " sa sebe tako sto ce pokusati barem minimalizirati sto se u Srebrenici desilo od strane Vojske RS-a i ostalih dobrovoljaca. Ispasce na kraju da je tamo bilo masovno samoubistvo, a da su svi ostali to preuvelicali nastojeci demonizirati Srbe. Komicno.
- karanana
#5 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
isto ko sto ispade da niko od srba nije umro prirodnom smrcu i od mladicevih granata i snajpera, i negdje po bosanskoj krajini bilo kao civil bilo kao vojnik nego ih je 4000 baceno lavovima u sarajevuSarajevcac wrote:Treba se gledati komplet situacija od 1992 godine do 1995 godine, i utvrditi stvaran broj zrtava ( sto je nemoguce bez popisa stanovnistva) , i utvrditi kad je ko i na koji nacin poginuo, a ne da ispade da su svi poginuli u junu 1995 godine i to streljanjem. Ispade da niko nije poginuo u te prve tri godine rata, i da niko nije poginuo u probijanju do Tuzle da su svi poginuli u julu 1995 godine.
- seln
#6 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Jesu, naravno. Vidi se po tebi.Sarajevcac wrote:Srbi su prosli kroz otreznjene i katarzu za razliku od Bosnjaka, jer su kod vas jos uvijek na vlasti ratni politicari, a bosnjacki mediji (BHT, FTV, Hayat, Oslobodjenje, Avaz....) vam se ponasaju kao da jos uvijek nije stao rat.seln wrote:Nije mi potreban @becho da registrujem novu invaziju cetnika. Sta ono rece nacionalni bard o Srbima i lazima.....
- sheilak
#7 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
@ Sarajevcac
Pa, kako, bolan, ne mogu : zar ne lazu vec godinama , za Markale, na primjer, zar nisu lagali i za samu Srebrenicu, dok im vise niko nije vjerovao, pa su onda rekli da su se to samo branili od " pomahnitalih " i " krvolocnih " Bosnjaka? Zar nisi bio svjedok makar i djelica srpske propagande?
Ma , gdje su Srbi prosli kroz otrjeznjenje i katarzu? To Srbima tek predstoji. Oni se , zapravo, jos uvijek ponasaju kao da rat ni ustanci ( onaj Karadjordjev je jos aktuelan ) nisu prosli. Jesi ti vidio tu pomahnitalu masu na ulicama Beograda i nekih gradova tzv, RS koja zaziva na nova krvoprolica i velica dokazanog ratnog zlocinca?
Pa, kako, bolan, ne mogu : zar ne lazu vec godinama , za Markale, na primjer, zar nisu lagali i za samu Srebrenicu, dok im vise niko nije vjerovao, pa su onda rekli da su se to samo branili od " pomahnitalih " i " krvolocnih " Bosnjaka? Zar nisi bio svjedok makar i djelica srpske propagande?
Ma , gdje su Srbi prosli kroz otrjeznjenje i katarzu? To Srbima tek predstoji. Oni se , zapravo, jos uvijek ponasaju kao da rat ni ustanci ( onaj Karadjordjev je jos aktuelan ) nisu prosli. Jesi ti vidio tu pomahnitalu masu na ulicama Beograda i nekih gradova tzv, RS koja zaziva na nova krvoprolica i velica dokazanog ratnog zlocinca?
Last edited by sheilak on 23/08/2008 15:11, edited 1 time in total.
- sheilak
#8 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Joj, daj, molim te! Hajd' ti, Bog ti dragi dao, idi prosipaj te floskule tamo gdje ces naci plodno tlo. I dodji sebi. Cao.
- seln
#9 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Gluposti i djoganluci. Naravno da su zlocinci osudjivani i to stoji u svim medijima. Ali, kako race Dobrica....Sarajevcac wrote:Srbi su odgovarali po licnoj, komandnoj, zapovjednoj, politickoj odgovornosti. A Bosnjaci nisu odgovarali ni po jednoj odgovornosti, ni za zlocine nad Srbima, ni za zlocine nad Hrvatima. Haski sud je i u slucaju Orica, i u slucaju zlocina u Grabovici, Uzdolu..samo konstatovao da su se zlocini dogodili a sto nikog nisu osudli, vjerovatno misle da su ih vanzemaljci pobili.karanana wrote:isto ko sto ispade da niko od srba nije umro prirodnom smrcu i od mladicevih granata i snajpera, i negdje po bosanskoj krajini bilo kao civil bilo kao vojnik nego ih je 4000 baceno lavovima u sarajevuSarajevcac wrote:Treba se gledati komplet situacija od 1992 godine do 1995 godine, i utvrditi stvaran broj zrtava ( sto je nemoguce bez popisa stanovnistva) , i utvrditi kad je ko i na koji nacin poginuo, a ne da ispade da su svi poginuli u junu 1995 godine i to streljanjem. Ispade da niko nije poginuo u te prve tri godine rata, i da niko nije poginuo u probijanju do Tuzle da su svi poginuli u julu 1995 godine.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Lavrov u odbrani ruske akcije spominje i Srebrenicu
21.08.2008 22:41:46

Ruska operacija u Južnoj Osetiji veoma se razlikovala od operacije SAD-a i NATO-a protiv Srbije 1999. godine, ocijenio je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov u članku za američkom listu „Wall Street Journal“.
Prema njegovim riječima, kada su inicijatori kampanje bombardiranja "završili s vojnim ciljevima, ona se pretvorila u nanošenje udara po mostovima, televizijskim tornjevima, putničkim vozovima i civilnim objektima", uključujući i direktan pogodak u zgradu kineske ambasade u Beogradu.
Što se tiče Rusije, rekao je Lavrov, ona je "primijenila silu u punom skladu s međunarodnim pravom, svojim pravom na odbranu i obavezama koje proističu iz sporazuma koji se odnose na konflikt u Južnoj Osetiji". "Rusija nije mogla da dozvoli da njeni mirovnjaci mirno gledaju kako se pred njihovim očima čine akti genocida, kao što se to desilo u bosanskom gradu Srebrenica 1995. godine", rekao je Lavrov.
(RSE)
Ruska operacija u Južnoj Osetiji veoma se razlikovala od operacije SAD-a i NATO-a protiv Srbije 1999. godine, ocijenio je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov u članku za američkom listu „Wall Street Journal“.
Prema njegovim riječima, kada su inicijatori kampanje bombardiranja "završili s vojnim ciljevima, ona se pretvorila u nanošenje udara po mostovima, televizijskim tornjevima, putničkim vozovima i civilnim objektima", uključujući i direktan pogodak u zgradu kineske ambasade u Beogradu.
Što se tiče Rusije, rekao je Lavrov, ona je "primijenila silu u punom skladu s međunarodnim pravom, svojim pravom na odbranu i obavezama koje proističu iz sporazuma koji se odnose na konflikt u Južnoj Osetiji". "Rusija nije mogla da dozvoli da njeni mirovnjaci mirno gledaju kako se pred njihovim očima čine akti genocida, kao što se to desilo u bosanskom gradu Srebrenica 1995. godine", rekao je Lavrov.
(RSE)
-
ld
#11 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
ti stvarno nisi nikako dobarSarajevcac wrote:Srbi su prosli kroz otreznjene i katarzu za razliku od Bosnjaka, jer su kod vas jos uvijek na vlasti ratni politicari, a bosnjacki mediji (BHT, FTV, Hayat, Oslobodjenje, Avaz....) vam se ponasaju kao da jos uvijek nije stao rat.seln wrote:Nije mi potreban @becho da registrujem novu invaziju cetnika. Sta ono rece nacionalni bard o Srbima i lazima.....
-
Bušman
#12 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Protiv holandske vlade je podnesena tuzba zbog Srebrenice. Nisu oni nimalo ludi da dopuste svojim vojnicima da svjedoce u korist Karadzica. Izgubili bi protiv Srebrenicana 100% zbog toga.
- xfacktor
#13 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Ti kazes da nisu svi pobijeni kako su pobijeni i impliciras da su pogiinuli kao borci ili na neki drugi nacin.Sarajevcac wrote:Treba se gledati komplet situacija od 1992 godine do 1995 godine, i utvrditi stvaran broj zrtava ( sto je nemoguce bez popisa stanovnistva) , i utvrditi kad je ko i na koji nacin poginuo, a ne da ispade da su svi poginuli u junu 1995 godine i to streljanjem. Ispade da niko nije poginuo u te prve tri godine rata, i da niko nije poginuo u probijanju do Tuzle da su svi poginuli u julu 1995 godine.
Kako onda objasnjavas masovne grobnice, pa nebi oni sami sebe u masovne grobnice zatrpavali. Tacno je da je neko poginuo drukcije.. ali se zna sta se desilo tada i koliko ih je tada poginulo ..
-
Frankyee
#14 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
pici wrote:Lavrov u odbrani ruske akcije spominje i Srebrenicu
(RSE)
Ovo je pravo sto si nasao!
Ne postoji niti jedan Srbin koji je priznao velicinu i dubinu zlocina i Genocida sto su napravili. Ta katarza je samo pokusaj umanjenja zrtava i odgovornosti. Ko je srusio 800 vjerskih islamskih objekata ? samo mali primjer. Koliko ljudi je priznalo zlocine? Koliko Srba je pristalo da svjedoci o zlocinima Srba? pa nisu te zlocine mogle da urade male grupe ljudi?
Srbi su jedino dozivjeli katarzu kod nas u Krajini, u Bihacu, Sanskom Mostu, Bosanskoj Krupi, Kljucu i to 95, pa su fino otisli da zive u Prijedor, BL. Da si vidio samo kako ostaju pusti gradovi pred Silom Nebeskom, a sta mislis zasto?
Pa znali su sta je bilo u Srebrenici, i sta su radili 92 do 95.
-
ledeny
#15 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
srbi toliko dugo zive u svojoj lazi da su naprosto sami sebe uvjerili kako je ta laz istina... da su oni u pravu, a da je cijeli svijet u krivu... iskreno sam vjerovao da ce nekada pameti doci te priznati, najprije sami sebi, sta su bez ikakvog razloga pocinili neduznom narodu na ovim prostorima... ali, sada sam siguran da se to nikada desiti nece... geni su cudo jedno...
naravno, cast izuzecima kojih je, ruku na srce, jako jako malo...
naravno, cast izuzecima kojih je, ruku na srce, jako jako malo...
- exliberal
#16 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
sad cu ti ispricat jednu pricu ko hoce da vjeruje ok ko nece nemora ko hoce diskutuje tu sam ko nece bez ljutnje.sheilak wrote:@ Sarajevcac
elem prica ide ovako....radio sam sa jednom grupom neke poslove za kanadsku vojsku i tu je bilo ralicitih struka koje su bile zajedno na tom projektu ,medju njima je bilo civilnih i vojnih lica. u mojoj grupi je bilo par jugovica i mi smo se onako zajebavali izmedju sebe na nasem (nasim) jezicima.Jedan od glavnih tipova, zajeban tip (glavni inspektor) je uvijek bio usamljen , nije puno pricao ...business strictly.... Jedan dan taj tip mi pridje poslije sastanka gdje niko od nasih nije bio i pita me odakle sam....ja mu kazem iz bosne....(ovo se desava pred 7-8 ljudi) drugo pitanje mu je bilo jesi li musliman...znas ostao sam zacudjen tim pitanjem jer se takva pitanja nepostavljaju u kanadi..ne otvoreno i ne pred svjedocima a pogotovo ne na poslu. Rekoh nisam sto pitas?.....Ja sam bio u bosni tokom rata u Visokom ili okolici nisam ga bas najbolje skontao ( ovo ko je bio u Visokom moze da potvrdi ili negira)...sto si tamo bio...bio sam kao vojno lice u UN...sta si radio ...mi smo bili u mjesovitoj jedinici za balisticko vjestacenje...dokad si bio ...penzionisan sam poslije markala???...reko kako ti znas za markale...kaze moj tim je radio vjestacenje ...ja i ?....kaze mi smo bili na licu mjesta i napravili uvidjaj..vratili smo se u bazu da napravimo zvanicni kad nas tamo vec ceka izvjestaj koji je napisan od strane americke jedinice koja nije ni bila tamo....mi kazemo taj izvjestaj nije tacan ovo je sta smo mi nasli, oni nam kazu nema rasprave ovoj saljete u UN. Mi to odbijemo, tad dodje druga ekipa u koji ma su bili rusi i njima se isto prezentira... i oni ga odbiju...dok smo se mi svadjali sa njima Olbrajtova je vec izjavila ko je ispalio granatu...mi posaljemo izvjestaj u UN u kojem kazemo evo sta je bilo ...Amerikanci dignu frku i nas fakticki izbace iz UN...(oba tima) Vrate nas nazad u Kanadu i za sedam dana sam penzionisan. ..sad radim za kanadsku vojsku kao civilni contractor....ja ga pitam sta je bilo sa tom granatom ko je ispalio...on samo kaze UN zna....nije ono sto amerikanci govore. Nista mi vise nije htjeo da kaze.
Opet ponavljam ovo je sto se meni desilo, nisam dodavao niti izbacivao nista ....
- shuriken
#17 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
i to bi trebalo nesto cuditi od Kanadjanina?
zemljaka i oficira kolege Lewisa MacKenziea (ili kako se vec to odvratno ime pise?)
kanadjani su dokazano silovali male crnce po Africi u mirovnim misijama?
pa to su preverznjaci najveci
kao i ta prica od tog kanadjanina
sto nije isao u Hag svjedocit u obranu talicu i krajisniku kad je to istina
nego je dopustio da ljudi robijaju za nesto sta nisu ucinili?
gdje mu je oficirska cast?
nigdje jer je nije ni imao
bosnjaci sami sebe gadjali da bi isporovicrali vojnu intervenciju
pa to je prastara prica
jel to ti mislis da su bosnjaci imali tako sposobne tajne sluzbe da tako nesto naprave, i to vise puta i da se to ne dozna?
presmijeshno
zemljaka i oficira kolege Lewisa MacKenziea (ili kako se vec to odvratno ime pise?)
pa to je prastara prica
jel to ti mislis da su bosnjaci imali tako sposobne tajne sluzbe da tako nesto naprave, i to vise puta i da se to ne dozna?
presmijeshno
-
popajic
#18 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Rezime ove stranice je:
- ne zna se kako i zasto je izbio rat.
-Srebrenica se i jeste i nije dogodila
-svi isto krivi i svi isto stradali
-u Sarajevu su Sarajlije sami sebe opkolili,granatirali i Srbe grozno mucili...
@sarajevcac - odjebi majke ti !
Sramota prema nama sto smo jedva zivu glavu izvukli,a jos puno veca prema onima koji nisu imali tu srecu!
- ne zna se kako i zasto je izbio rat.
-Srebrenica se i jeste i nije dogodila
-svi isto krivi i svi isto stradali
-u Sarajevu su Sarajlije sami sebe opkolili,granatirali i Srbe grozno mucili...
@sarajevcac - odjebi majke ti !
Sramota prema nama sto smo jedva zivu glavu izvukli,a jos puno veca prema onima koji nisu imali tu srecu!
-
zlatan01
#19 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
E a sta se meni desilo...1993 sam bio zaduzen za saradnju sa Skotskom humanitarnom organizacijom SEA a ciji opet "covjek za vezu" bio jedan istoricar. Covjek se zanimao za istoriju Balkana i jednom tako poceo da prica, o cemu nego o najvecem srpskom mitu. Kosovskom boju dakle. Slusam ja njega i rekoh, zajebava me garant, kad on 100 % ozbiljan rece da te bitke nikad nije ni bilo!? Pitak kako je moguce, kaze jeste krenula vojska, i turska i srpska i neposredno pred bitku po tadasnjem obicaju zapovjednici se sretnu na "nicijoj zemlji". Tada Bajazit, buduci Sultan i sin aktuelnog Cara Murata kao zapovjednik turske vojske nudi srpskim vodjama da predju u Sultanovu sluzbu nudeci im nekoliko puta vecu naknadu nego sto imaju kod Cara Lazara. Ovi prihvate i svi lijepo odu kuci. Na pitanje sta je sa Milosem Obilicem i ubistvom Cara Murata, kaze covjek, Murat je tada bio vec jako star i vjerovatno je umro slucajno bas u to vrijeme a Srbi su od toga ispreli legendu. Covjek kaze i da je istrazivao arhive u Istambulu i Ankari i da nikakvog traga nema osim odredjenih isplata. Poznato je recimo da je Kraljevic Marko poslije ove "bitke" bio turski vazal i cak komadovao u bitci na Marici (cini mi se bi ta) nekoliko godina poslije. Sto se tice pomoci iz Bosne i Hrvatske, ona nikada nije ni stigla na Kosovo, jer je na putu dosla vijest da su Srbi presli na tursku stranu...Eto, sta bi od onolokog mita, a ja niti sta dodadoh niti oduzeh!exliberal wrote:sad cu ti ispricat jednu pricu ko hoce da vjeruje ok ko nece nemora ko hoce diskutuje tu sam ko nece bez ljutnje.
elem prica ide ovako....radio sam sa jednom grupom neke poslove za kanadsku vojsku...Opet ponavljam ovo je sto se meni desilo, nisam dodavao niti izbacivao nista ....
-
Abacija
#20 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
zlatan01 wrote:E a sta se meni desilo...1993 sam bio zaduzen za saradnju sa Skotskom humanitarnom organizacijom SEA a ciji opet "covjek za vezu" bio jedan istoricar. Covjek se zanimao za istoriju Balkana i jednom tako poceo da prica, o cemu nego o najvecem srpskom mitu. Kosovskom boju dakle. Slusam ja njega i rekoh, zajebava me garant, kad on 100 % ozbiljan rece da te bitke nikad nije ni bilo!? Pitak kako je moguce, kaze jeste krenula vojska, i turska i srpska i neposredno pred bitku po tadasnjem obicaju zapovjednici se sretnu na "nicijoj zemlji". Tada Bajazit, buduci Sultan i sin aktuelnog Cara Murata kao zapovjednik turske vojske nudi srpskim vodjama da predju u Sultanovu sluzbu nudeci im nekoliko puta vecu naknadu nego sto imaju kod Cara Lazara. Ovi prihvate i svi lijepo odu kuci. Na pitanje sta je sa Milosem Obilicem i ubistvom Cara Murata, kaze covjek, Murat je tada bio vec jako star i vjerovatno je umro slucajno bas u to vrijeme a Srbi su od toga ispreli legendu. Covjek kaze i da je istrazivao arhive u Istambulu i Ankari i da nikakvog traga nema osim odredjenih isplata. Poznato je recimo da je Kraljevic Marko poslije ove "bitke" bio turski vazal i cak komadovao u bitci na Marici (cini mi se bi ta) nekoliko godina poslije. Sto se tice pomoci iz Bosne i Hrvatske, ona nikada nije ni stigla na Kosovo, jer je na putu dosla vijest da su Srbi presli na tursku stranu...Eto, sta bi od onolokog mita, a ja niti sta dodadoh niti oduzeh!exliberal wrote:sad cu ti ispricat jednu pricu ko hoce da vjeruje ok ko nece nemora ko hoce diskutuje tu sam ko nece bez ljutnje.
elem prica ide ovako....radio sam sa jednom grupom neke poslove za kanadsku vojsku...Opet ponavljam ovo je sto se meni desilo, nisam dodavao niti izbacivao nista ....
-
MA DAJ...
#21 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
exliberal wrote:sad cu ti ispricat jednu pricu ko hoce da vjeruje ok ko nece nemora ko hoce diskutuje tu sam ko nece bez ljutnje.sheilak wrote:@ Sarajevcac
elem prica ide ovako....radio sam sa jednom grupom neke poslove za kanadsku vojsku i tu je bilo ralicitih struka koje su bile zajedno na tom projektu ,medju njima je bilo civilnih i vojnih lica. u mojoj grupi je bilo par jugovica i mi smo se onako zajebavali izmedju sebe na nasem (nasim) jezicima.Jedan od glavnih tipova, zajeban tip (glavni inspektor) je uvijek bio usamljen , nije puno pricao ...business strictly.... Jedan dan taj tip mi pridje poslije sastanka gdje niko od nasih nije bio i pita me odakle sam....ja mu kazem iz bosne....(ovo se desava pred 7-8 ljudi) drugo pitanje mu je bilo jesi li musliman...znas ostao sam zacudjen tim pitanjem jer se takva pitanja nepostavljaju u kanadi..ne otvoreno i ne pred svjedocima a pogotovo ne na poslu. Rekoh nisam sto pitas?.....Ja sam bio u bosni tokom rata u Visokom ili okolici nisam ga bas najbolje skontao ( ovo ko je bio u Visokom moze da potvrdi ili negira)...sto si tamo bio...bio sam kao vojno lice u UN...sta si radio ...mi smo bili u mjesovitoj jedinici za balisticko vjestacenje...dokad si bio ...penzionisan sam poslije markala???...reko kako ti znas za markale...kaze moj tim je radio vjestacenje ...ja i ?....kaze mi smo bili na licu mjesta i napravili uvidjaj..vratili smo se u bazu da napravimo zvanicni kad nas tamo vec ceka izvjestaj koji je napisan od strane americke jedinice koja nije ni bila tamo....mi kazemo taj izvjestaj nije tacan ovo je sta smo mi nasli, oni nam kazu nema rasprave ovoj saljete u UN. Mi to odbijemo, tad dodje druga ekipa u koji ma su bili rusi i njima se isto prezentira... i oni ga odbiju...dok smo se mi svadjali sa njima Olbrajtova je vec izjavila ko je ispalio granatu...mi posaljemo izvjestaj u UN u kojem kazemo evo sta je bilo ...Amerikanci dignu frku i nas fakticki izbace iz UN...(oba tima) Vrate nas nazad u Kanadu i za sedam dana sam penzionisan. ..sad radim za kanadsku vojsku kao civilni contractor....ja ga pitam sta je bilo sa tom granatom ko je ispalio...on samo kaze UN zna....nije ono sto amerikanci govore. Nista mi vise nije htjeo da kaze.
Opet ponavljam ovo je sto se meni desilo, nisam dodavao niti izbacivao nista ....
De prevedi da te bolje svatimo?
- homo_sapiens
#22 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
...
Last edited by homo_sapiens on 24/08/2008 03:42, edited 1 time in total.
- zgembo_sa
#23 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
Ja katarze u pm

-
mostarac
#24 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
al bas nikakold wrote:ti stvarno nisi nikako dobarSarajevcac wrote:Srbi su prosli kroz otreznjene i katarzu za razliku od Bosnjaka, jer su kod vas jos uvijek na vlasti ratni politicari, a bosnjacki mediji (BHT, FTV, Hayat, Oslobodjenje, Avaz....) vam se ponasaju kao da jos uvijek nije stao rat.seln wrote:Nije mi potreban @becho da registrujem novu invaziju cetnika. Sta ono rece nacionalni bard o Srbima i lazima.....
- exliberal
#25 Re: Holandski vojnici se ponudili da brane Karadzici
`shuriken wrote:i to bi trebalo nesto cuditi od Kanadjanina?
pa to je prastara prica
presmijeshno
Ja sam napisao sta mi je covjek rekao sad nemorate da serete po meni .
Sa druge strane moram da se malo osvrnem na par cinjenica.
Kazes da je kanadski general bio supak, djubre...itd.
Znas li zasto je kanadski general omrzen u sarajevu?
Vjerovatno neznas posto je vecina diskutanata ovdje bila maloljetna ili je tek postala maloljetna nedavno...ovo bez uvrede
POcetak mrznje pocinje kad je taj general izasao pred kamere i rekao srbi bombarduju bolnicu..to je istina ali morate shvatit da armija koristi bolnicu kao vojni polozaj sa teritorije bolnice se ispaljuu minobacacke granate na srbe i onda ovi kad uzvrate uzvracaju po vojnoj meti.(da nesto rascistim srbi su pucali po bolnicama i bez toga ali ovo je bio tadasni razlog...da nebude nemas ti pojma , cetnik itd). Bio sam svjedokom kad smo gledali bolnicu i vidis na krovu traume postavise minobacace i opalise par salvi prema srbima i onda razgulise...tad srbi osuse po bolnici i sutra na cnn...
da nebude da sad izmisljam, vodja jedinice koja je to radila je bio hrvat , sad je u americi.
tvoja konstatacija da bosnjaci nisu imali sluzbe da to urade....eh sjeti se sefera i njegove zene...bila je jedna jednica nazvana po pticama....seva...sta su oni radili po sarajevu...eh to samo seve znaju
i jos samo jedno..koliko se sjecam iako je olbrajtova rekla da su srbi ispalili daleko prije nego sto je UN i izasao i naravio uvidja, konacni izvjestaj je bio da je nemoguce locirat poziciju.
druga granata koja je pala na markale, sa sjeverne strane trznice je dosla sa srpskih polozaja