Hokej u zetri

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sasanjo

#1 Hokej u zetri

Post by sasanjo »

Oi ljudovi
Evo nesto negdje nacuh da ce biti neko takmicenje u hokeju.
Kad veze nemam.
Pa ako ima neko nekakav info o tome ili link... share :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

Post by gentoo »

I ja i volio ovo znati.. Negdje sam neki dan procitao da ce biti neko gay klizanje ali nista o hokeju.. :?
olduser

Post by olduser »

mislim da je sredinom feb.
reprezentacija :-)
kvalifikacije za neku lijevu diviziju :D
burekodsira

Post by burekodsira »

kvalifikacije za seniorsko svjetsko prvenstvo koliko sam skonto.. i da ce utakmice nase grupe biti u sarajevu valjda... tako nesta
sasanjo

Post by sasanjo »

jes jes jes
kvalifikacije mislim za c grupu al eto tacno kad ne zna niko :)
ja sam ocekivao barem neke plakate, najave kao i za "gay" klizanje kako gentoo rece, al nejma nista
sasanjo

Post by sasanjo »

Ima li kakvih novosti?
nemojte da prodjeeee.... :D
zenny

Post by zenny »

sad bila reklama na tv-u.... u sarajevu se igraju tekme kvalifikacija za c grupu... igraju se od 15 - 17 feb. a prvu tekmu igraju bih-albanija, dan poslije albanija grcka i zadnji dan bih- gricka... tako nesto... dosta vam od mene :D
sasanjo

Post by sasanjo »

jos samo vrijeme... :D
hvala
Smith17

Post by Smith17 »

HEBO NHL ČEMU SAM JA SINOĆ PRISUSTVOVAO :-D

Nije Albanija,nego Armenija. A od Grčke smo sinoć ispušili foru samo takvu.
Naši su mlađi puno,mislim da je samo ona juniorska reprezentacija prekomandovana u seniore. Kod njih par iskusnijih grmalja,mada nisu ni oni ništa specijalno. Falilo nam je više prisebnosti pred njihovim golmanom. U situacijama kad treba pucat, naši prave potez viška. Bilo je par pravo lijepih poteza, pogotovo od momka sa brojem 14 u našoj reprezentaciji(Džemalija ili tako nešto). Golman je imao par finih odbrana, uglavnom iz daljine, ali mu je onda popustila koncentracija pa je primao golove iz nemogućih pozicija. Slabi smo u duel igri praaaaaavo bili sinoć. Grci jači, konkretniji.Dobro smo se držali na početku, ali poslije kao i u svim sportovima padamo. Bilo je trenutaka na početku utakmice kada smo svi bili oduševljani presingom naših, kad smo ih nabili u onu njihovu trećinu. Lom bio, ali slaba izdržljivost naših na kraju je rezultirala ovom velikom razlikom na semaforu.
Moguće je da naši nisu ni pohvatali sva pravila oko faulova,isključenja i to jer su jako,jako,ali baš jako često :D bili na klupi za kažnjene igrače.Tako da se nije jednom desilo da igramo sa trojicom na ledu, poredaju se ispred golmana i mole se Svevišnjem, svako na svoj način :-D
Fanaticosi prisutni,mahali šalovima i pjevali valjda,ali slabo da se šta čulo na drugoj strani tribine gdje sam ja bio.Samo sam vidio ovo mahanje. Jednom je cijela tribina dala podršku momcima,ostatak je proveden uz dobru zajebanciju.
U publici zajebancija samo takva. Dobacivanja tipa "Mali, hebo ti PapakDopulos mater !"(kod grka neki Papadopulos jedan od najboljih sinoc).

Uglavnom, ko nije bio ne zna šta je propustio. Doživljaj samo takav. Na kraju Fanaticose policija maltretira jer je kao neko zapalio baklju(kako sam čuo od jednog drota), što mi zaista djeluje nerealno. Valjda bi još neko vidio to osim "organa reda" :-D Odmah pojedinci napadaju Fanaticose što prave belaje, a niko kao nije imao mu*a da se suprotstavi onima u tramvaju.Drugi napadaju policiju što nedužnu raju privode dok kriminalci haraju gradom.
Ništa specijalno, standardna slika sa naših sportskih borilišta 8)

Eto, jedan kraći,doduše subjektivni izvještaj iz Zetre...
smayo

Post by smayo »

Image

grcima prva pobjeda nakon devet godina
van Basten

Post by van Basten »

Jučer smo dobili Armeniju 5:0. Ali službenim rezultatom :D Valjda su amrenci nešto zeznuli sa registracijom i prijavom igrača. Inače, na ledu smo zijanili 18:1... ni ne može se bolje ako imamo led 1,5 mjesec godišnje.
testament

Post by testament »

Ma armenci su nabacali nekakvih rusa (kao i grci nekakvih čeha!)u nadi da će proći,ali su se za.ebali :D .
Samo još da kažem da u državi armeniji koja svakodnevno ima redukcije struje ima ledena dvorana u kojoj je 10 MJESECI GODIŠNJE LED,pa vi skontajte kolko nas LEVATE naše "drage" kantonalne vlasti sa "gipserom" na čelu!
olduser

Post by olduser »

bio juce..odavno se nisam vise ismijo..:lol: :lol:
nasi su kraljevi..pola ih ne zna jos ni klizat... :D

hocemo vise ovakvih turnira :D
Meho Kodro

#14 Re: Hokej u zetri

Post by Meho Kodro »

Sarajevo-OC ZETRA,
Finale PLAY off-a HK Bosna prvak BiH u hokeju na ledu
U drugoj utakmici play off-a BHL HK Bosna /Lisice je pobijedila HK Alfa /Medvjede, te tako postala prvak države za sezonu 2010/11.Rezultat je 5:2 (3:1, 0:0, 2:1)

Image

Za najefektivnijeg igrača cjelokupne lige proglašen je Ross MacLean, igrač Alfa/Medvjeda, te trener juniorske momčadi i reprezentacije BiH.

Za najboljeg golmana lige proglašen je Dino Pašović, golman Lisica.

U BH ligi su ove sezone igrala četiri tima: HK Stari Grad /Vukovi, HK Ilidža 2010 (pobjednici Kupa Jaroslava Joundreka), HK Alfa / MEdvjedi i HK Bosna / Lisice. Liga se odvijala tokom protekla tri mjeseca ledene sezone u Sarajevu.

Od aktivnog bavljenja hokejom ovom utakmiceom se oprostio Aleksandar Knežević i Haris Muhić, jedan od osnivača Saveza hokeja na ledu BiH, predratni i poslijeratni igrač Bosne.
Finalnu utakmicu prenosila je TV Hajat tako da se putem saelita utakmica mogla pratiti širom EU i USA. Da li je to najava boljih dana za BH Hokej i inače klizačke sportove, znat će se ukoliko se uskoro u funkciju vrati Ledena dvorana Skednerija. To je jedini preduvjet da se sportašima na ledu omoguće dostojni usvjeti treniranja koji će trajati duži dio godine, a ne samo 3 zimska mjeseca.
Post Reply